Dodaj do ulubionych

Typiary z 5 ze sprawdzianu

07.07.11, 19:55
Przychodzi taka na lekcje. Sciaga tornister, wyjmuje piornik, otwiera zeszyt i udaje ze sie uczy.
Inna spanikowana, zestresowana, oglasza wszystkim, ze nic sie nie uczyla, ze nic nie umie, ze nie zaliczy.

A pozniej takie i tak otrzymuja piatki z najwazniejszych sprawdzianow. Szok.

Zauwazylem, ze to dotyczy tylko rodzaju zenskiego.

Ktora z was nalezy do tego gatunku "nicnieumiejacychale5dostajacych"?
Dlaczego tak klamiecie?

Nie stajecie sie przez to bardziej kul.
Obserwuj wątek
    • real_mayer Re: Typiary z 5 ze sprawdzianu 07.07.11, 20:01
      Myślałam, że mamy wakacje, a Ty do szkoły chodzisz jeszcze?

Ale może to nie kłamstwo tylko:
      a) ściągi
      b) stres przed sprawdzianem, który powoduje dziurę w mózgu i w związku z tym niewiedzę
      c) przypadek losowy, że trafiły w odpowiedzi lejąc wodę
      d) a może jednak kłamstwo
      • kombinerki.pinocheta Re: Typiary z 5 ze sprawdzianu 07.07.11, 20:09
        W ktoryms z watkow pytalas czy czytam odpowiedzi.

Czasami mam z tym problem.

Ja mysle, ze one tak klamia, poniewaz cwicza przed zwiazaniem sie z facetami, ktorych pozniej zdradzaja z kochankami i przed ktorymi zdrade musza ukryc.
        • real_mayer Re: Typiary z 5 ze sprawdzianu 07.07.11, 20:11
          AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kombinerki.pinocheta napisał:
          cwicza przed zwiazaniem sie z facetami, ktorych pozniej zdradzaja z kochankami i przed ktorymi zdrade musza ukryc.

niebędęodpisywałanaTwojeposty,bosąmonotematycze
          • kombinerki.pinocheta Re: Typiary z 5 ze sprawdzianu 07.07.11, 20:12
            Grubaska !
      • martishia7 Re: Typiary z 5 ze sprawdzianu 07.07.11, 20:11
        b) stres przed sprawdzianem, który powoduje dziurę w mózgu i w związku z tym ni
        > ewiedzę

Obstawiam tę odpowiedź, z własnego doświadczenia. Najczęściej efekt czytania czegoś tuż przed, albo głupich pytań padających dookoła. Burzy porządek w głowie. Opanowałam pod koniec podstawówki i praktycznie zawsze dobrze wiedziałam na ile umiem i co dostanę.
        Na marginesie, najspokojniejszy jest człowiek jak wie wszystko, albo nic :) Wtedy przynajmniej sytuacja jest jasna. Najgorzej wiedzieć trochę i być świadomym czego się nie wie. Loteria- można wyjść z pałą, można wyjść z piątką.
        • sundry Re: Typiary z 5 ze sprawdzianu 07.07.11, 21:11
          Najgorzej wiedzieć trochę i być świadomym
          > czego się nie wie. Loteria- można wyjść z pałą, można wyjść z piątką.

O, znam to! Zawsze mi się śniło przed egzaminem, że dostałam to, czego akurat nie zdążyłam się nauczyć:) Ale nigdy mi się nie trafiło;)
    • krwawa_orlica Re: Typiary z 5 ze sprawdzianu 07.07.11, 20:18
      Widzę, że wakacje Ci nie służą, ale we wrześniu znów wrócisz do szkoły, będziesz mógł się spytać osobiście.
    • mumia_ramzesa Re: Typiary z 5 ze sprawdzianu 07.07.11, 20:22
      Tak sie zachowuja dziewczyny o osobowosci histerycznej. Przezywaja wszystko zanim sie wydarzy widzac to w czarnych barwach ("na pewno sie nie uda").
      • maitresse.d.un.francais Re: Typiary z 5 ze sprawdzianu 07.07.11, 20:31
        A ja myślałam, że to zachowanie pożądane społecznie przez współklasowiczów. Że niby nie jesteśmy kujonką tylko równą babką.
        • mumia_ramzesa Re: Typiary z 5 ze sprawdzianu 07.07.11, 21:08
          Pozadane raczej nie, bo na ogol nie przepada sie za takimi osobami. Wprowadzaja nerwowa atmosfere, a potem wkurzaja tym, ze dostali swietna ocene.
          Te przypadki, z ktorymi ja sie spotkalam to byla autentyczna panika, chociaz takie osoby sa b. teatralne w zachowaniu, co moze budzic podejrzenia. Histeryk nie gra, on juz taki jest "pod publiczke".
    • chersona Re: Typiary z 5 ze sprawdzianu 07.07.11, 20:37
      ja panikowałam głównie po egzaminie, że mi źle poszło, że nie zaliczę i zwykle zaliczałam bardzo dobrze. dlaczego? może dlatego, że uważałam, że żeby powiedzieć, że coś umiem, muszę mieć to obryte na lewo i prawo, z dołu do góry i we wszystkich kombinacjach. jak perfekcjonistka. jeśli tak nie było, to nie byłam pewna swojej wiedzy. a inni, którzy byli siebie pewniejsi a mimo to dostawali gorsze oceny być może stosowali inne standardy wobec siebie i materiału, który mieli opanować.
      może moje słabo, to było ich dobrze, może moje dobrze, to było ich super.
    • gr.eenka Kombi,bój się Boga! 07.07.11, 20:39
      Jak jeszcze napiszesz ,że chodzisz do gimnazjum, to tu nas wszystkie zamkną - za pedofilię.
      • kombinerki.pinocheta Re: Kombi,bój się Boga! 07.07.11, 21:12
        Oszalalas. i z gimnazjum sa bardziej doswiadczeni ode mnie.

Jestem kombinerki, mam 26 lat i ciagle mysle o dupach.
        • po-trafie Re: Kombi,bój się Boga! 08.07.11, 11:26
          jestes tylko rok starszy ode mnie? przerazajace....
    • zamysleniee Re: Typiary z 5 ze sprawdzianu 07.07.11, 21:14
      5 phi, ja mam 6 ze sprawdzianów
      • rach.ell Re: Typiary z 5 ze sprawdzianu 07.07.11, 21:31
        moze maja jakies bledne wyobrazenie o tym co znaczy 'byc nauczonym' albo spodziewaja sie znacznie trudniejszego sprawdzianu dlatego sadza ze nie byly wystarczajaco przygotowane...staraj sie to sobie jakos pozytywnie wytlummaczyc a nie tak od razu ze klamia...
    • tibarngirl Re: Typiary z 5 ze sprawdzianu 07.07.11, 21:47
      Co ty, zawsze trzeba trochę popanikować i powiedzieć, że się nic nie umie - powiesz, że jesteś przygotowany, yo zaraz zaetykietkują Cię kujonem :D\
      A tak poważniej, to nikt nie wie, na jakie pytania trafi- dlatego, nawet znając dobrze materiał się panikuje. Plus, nigdy nie masz pewności, czy znasz go tak naprawdę i czy nie poczujesz nagle pustki w głowie.
    • paco_lopez Re: Typiary z 5 ze sprawdzianu 07.07.11, 21:59
      ee ja miałem takiego typa w szkole. to był meski typ. zawsze mówił, ze nic nie umie, a potem najlepsza ocene dostawał
      • wszedlem Re: Typiary z 5 ze sprawdzianu 08.07.11, 00:03
        chodzi ci taka jedna po glowie. w podstawowce sciemniala przed klasowka, a ty teraz chcialbys podbic, ale masz rozterki czy ona prawdomowna jest. o co kopie kruszyc? i tak sie spalisz zanim podejdziesz.
    • disa Re: Typiary z 5 ze sprawdzianu 08.07.11, 10:11
      ja tak często miałam
      Nic się nie uczyłam - brak czasu :) szłam na egzamin więc lekko coś przeczytałam przed salą.
      Wchodzę, a tu pytania AKURAT z tego co przeczytałam.

Jak się mnie pytali czy coś umiem odpowiadałam "nie wiem, zobaczymy czy będę miała szczęście" - na studiach miałam może 2 poprawki ;]
    • po-trafie Re: Typiary z 5 ze sprawdzianu 08.07.11, 11:29
      bo widzisz, z tego co pamietam, zeby dostac 5 ze 'sprawdzianu' zazwyczaj nie trzeba nic umiec.
      nie trzeba sleczec wieczorami itp. Zazwyczaj wystarczy myslec i przekartkowac podrecznik przed sala.
      Ah. i posluchac co holota dookola powtarza. Czasem daje sie ulec presji ogolnego przeswiadczenia o jakims niesamowitym wyzwaniu, ktoremu sie nie podola (bo sie przeciez nie uczylo), po czym sie wchodzi na sale, patrzy w kartke, a tam prostactwo.
      • simply_z Re: Typiary z 5 ze sprawdzianu 08.07.11, 11:49
        bo widzisz, z tego co pamietam, zeby dostac 5 ze 'sprawdzianu' zazwyczaj nie tr
        > zeba nic umiec.
        > nie trzeba sleczec wieczorami itp. Zazwyczaj wystarczy myslec i przekartkowac p
        > odrecznik przed sala.
        > Ah. i posluchac co holota dookola powtarza. Czasem daje sie ulec presji ogolneg
        > o
        zalezy od dziedziny.. moze pisalas z ironia ale sorry ,nie da sie nic nie umiec i zdac na 5.
        • po-trafie Re: Typiary z 5 ze sprawdzianu 08.07.11, 14:41
          wiesz, on nie pisal o egzaminach zawodowych ani nawet kolokwium z calek. On pisal o sprawdzianie. Z tego co pamietam cala swoja kariere edukacyjna to z bardzo dobrymi wynikami doszlam do matury pamietajac to co uslyszalam na zajeciach, to co przekartkowalam w ksiazce, to o czym ludzie mowili pod sala + wiedza ktora mialam z jakichs wlasnych zainteresowan.

Ah. I duzym talencie do zgadywania (choc bylo tez pare spektakularnych porazek, kiedy np opisalam nieistniejace przyczyny nieistniejacej bitwy prowadzace do jakiegos rozejmu, ktory tak faktycznie chyba nie byl nawet rozejmem).
    • tygrysio_misio Re: Typiary z 5 ze sprawdzianu 08.07.11, 11:33
      mialam w grupie takie 2 najlepsze uczennice na kierunku

obryte jak cholera...

przed kazdym zaliczeniem mowily, ze nic nie umią.. a pozniej pytaly czy ktos ma im pozyczyc kartki... kiedy dostawaly jedna to prosily jeszcze o 2 ;]

mysle, ze to chec przypodobania sie tym, ktorzy sa normalni i nie ryja ;]
    • takajatysia Re: Typiary z 5 ze sprawdzianu 08.07.11, 12:59
      Po prostu niektórym się wydaje, że nie umieją wszystkiego, co trzeba, albo nie wystarczająco i panikują, mimo że w rzeczywistości umieją najlepiej w klasie.
      Bywa, że ktoś mówi " jestem obryty", "5 dni się uczyłem" itd itp a potem dostaje buta.

Po prostu ludzie różnie oceniają swoje możliwości i wiedzę, nie zawsze obiektywnie.
    • triismegistos Re: Typiary z 5 ze sprawdzianu 08.07.11, 14:52
      Ja myślałam, że ty już dawno szkołę skończyłeś.
    • miau_weglowy Re: Typiary z 5 ze sprawdzianu 08.07.11, 17:19
      > Zauwazylem, ze to dotyczy tylko rodzaju zenskiego.

nieprawda. moj najgorszy panikarz-student w tym roku byl rodzaju meskiego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka