passi_flora1
31.08.11, 23:32
Schudłam 15kg :))) Trwało to 6 miesięcy ale było warto! Czuję jak nowo narodzona, mogę wejść do sklepu i kupić ciuchy które zawsze omijałam szerokim łukiem;) Świetnie wyglądam w rurkach, obcisłych bluzkach. Jestem mega dumna z siebie, bo schudłam dzięki diecie MŻ połączonej ze zdrowym odżywianiem. Nie zliczę już ile razy byłam na jakiejś "modnej" diecie, które zawsze okazywały się klapa, bo irytowało mnie pilnowanie określonego jadłospisu. W końcu powiedziałam sobie, że nie przeżyję kolejnego lata będąc grubasem! Ważyłam 75 kg i miałam wrażenie, że jeśli czegoś ze sobą nie zrobię to albo pęknę albo załamię się patrząc w lustro. Najpierw zaczęłam od nastawienia. Wbiłam sobie do mojej pustej łepetyny;), że jestem młoda i szkoda żebym przez najlepsze lata młodości nosiła ciuchy ukrywające fałdy i dużą d.upę;) Potem pomyślałam o zdrowiu (tak, wiem kolejność powinna być odwrotna ale kobieca próżność jest silniejsza:D). Nie chcę przecież żeby wysiadły mi kolana, stawy, nie chcę mieć zadyszki, wysokiego cholesterolu itd. Zawzięłam się i nie jadłam syfów, biały chleb zamieniłam na żytni (z dynią, soją), zwykły makaron na razowy, biały ryż na brązowy, z mięs tylko piersi kurczaka, chuda wędlina, twaróg, duuużo warzyw i wody mineralnej. Potrawy pieczone lub duszone. Ostatni posiłek jadłam 3 godziny przed położeniem się spać, a że chodzę zazwyczaj o 1, to pozwalałam sobie na jogurt albo banana, albo kanapkę z wędliną i pomidorem około 22. Najważniejsze żeby nie kłaść się po obfitym posiłku, z pełnym żołądkiem bo nie ma szans żeby spalić te kalorie i wszystko się odkłada. Czasem pozwalałam sobie na kawałek ciasta ale własnie był to kawałek, a nie dwa czy trzy, później jeszcze coś kalorycznego, na drugi dzień też jakiś grzeszek i du.pa rośnie!;) Już po tygodniu czułam się rewelacyjnie, tak lekko, mimo, że schudłam chyba 1 kg (błonnik robi swoje;)). Teraz gdy ubyło mi 15 kg, patrzę w lustro i widzę ładnie zarysowaną talię, zgrabną pupę, smukłe nogi, ramiona to rozpiera mnie radość. Świetnie się ze sobą czuję:)
Dziękuję za uwagę;)