Dodaj do ulubionych

nie chce sie tak szybko starzec

• lonely.stoner Re: nie chce sie tak szybko starzec 03.10.11, 13:26
      co wy macie z tym makijazem jakas fobie- ja mam prawie 30 lat, maluje sie codziennie (prawie, czasem robie dzien bezmakijazowy- jesli siedze w domu heh) i nic mi sie ze skora nie zrobilo zlego, wygladam tak samo jak 10 lat temu.
      • czarnyedka Re: nie chce sie tak szybko starzec 03.10.11, 13:46
        lonely.stoner napisała:

> co wy macie z tym makijazem jakas fobie- ja mam prawie 30 lat, maluje sie codzi
        > ennie (prawie, czasem robie dzien bezmakijazowy- jesli siedze w domu heh) i nic
        > mi sie ze skora nie zrobilo zlego, wygladam tak samo jak 10 lat temu.

to tylko tak sie wydaje..
        makijaz chocby najlezeszy zatyka pory i przkyrywa twarz
        Sama robie oakzyjnie, a jak zmyje to mam krostu, bo kilka godzin da mojej skory takiego przykrycia ja meczy.
        • 83kimi Re: nie chce sie tak szybko starzec 03.10.11, 15:12
          Bo trzeba używać dobrych kosmetyków. Ja prawie codziennie stosuję fluid i puder, i jakoś nie mam problemów z cerą.
          • lonely.stoner Re: nie chce sie tak szybko starzec 03.10.11, 20:01
            dokladnie, mi nic nie wyskakuje i nie widze wzmozonych syfow czy zmarszczek bo sie pomaluje, najwazniejsze to zeby dokladnie zmyc makijaz przed snem i uzywac dobrej jakosci kosmetykow, ot co.
    • michunia Re: nie chce sie tak szybko starzec 03.10.11, 13:58
      Sprawdz TSH, zelazo; i przemysl diete, to co napisalas powyzej-platki, bialy ser, makaron, to nie wyglada na zdrowe odzywianie, czy jesz wystarczajaco warzyw(witC, blonnik), jajek, miesa?
      • czarnyedka Re: nie chce sie tak szybko starzec 04.10.11, 14:40
        michunia napisała:

> Sprawdz TSH, zelazo; i przemysl diete, to co napisalas powyzej-platki, bialy se
        > r, makaron, to nie wyglada na zdrowe odzywianie, czy jesz wystarczajaco warzyw(
        > witC, blonnik), jajek, miesa?

hej,
        chyba tralas, bo ma ardzo slabe-ponizej normy wyniki zleza, tzw. niedokwrostośc
        • michunia Re: nie chce sie tak szybko starzec 04.10.11, 19:00
          Watrobka, zielona pietruszka do wszystkiego, krwiste steki, jajka, unikaj laczenia tych potraw z nabialem-wapn utrudnia przyswajanie zelaza. No i ruch na swiezym powietrzu
    • toojaaa Re: nie chce sie tak szybko starzec 03.10.11, 14:32
      I tą piękną złotą polską jesień przesiedziałaś przed komputerem????
      Założyłam niedawno podobny wątek na tym forum.
      Wczoraj przeszłam 30 km po górach w 6 godzin (łącznie z postojami), tydzień temu - to samo, trzy razy w tygodniu biegam po 7 km, bez zadyszki, dwa razy w tygodniu chodzę do klubu tańca.
      Mam 33 lata.
      Weź dziewczyno - zrób te badania i po prostu rusz tyłek! Idź do fryzjera, kup sobie kredke do oczu, nowy kolorowy szalik i wesołą bluzkę, umów sie z kolezanka na spacer i zbieranie kasztanów, zapisz się na basen lub cos innego co lubisz i nagle Twoje zycie się zmieni.
      Każdy czasem ma doła, ale bez przesady..
      • a_nonima Re: nie chce sie tak szybko starzec 03.10.11, 14:49
        Toojaaa bravo za pomysł!!
      • minasz Re: nie chce sie tak szybko starzec 06.10.11, 23:10
        30km po górach z postojami w 6h??????
        ciekawe po jakich daj trase to ci powiem czy ma to sens czy gadasz bzdury
        tyle to sie łazi po płaskim(np po kampinosie )

a co to jest 7km bez zadyszki???
        ja biegam standardowo 10
    • 83kimi Re: nie chce sie tak szybko starzec 03.10.11, 15:09
      Może idź do pracy? Nie bedziesz spała do południa, będziesz miała mniej czasu na wymyślenie problemów. A po pracy zapisz się na areobik albo basen, do tego idź do dietetyka. :-)
      Ja mam 28 lat, a dają mi 21 :-)
      • czarnyedka Re: nie chce sie tak szybko starzec 04.10.11, 14:41
        83kimi napisała:

> Może idź do pracy? Nie bedziesz spała do południa, będziesz miała mniej czasu n
        > a wymyślenie problemów. A po pracy zapisz się na areobik albo basen, do tego id
        > ź do dietetyka. :-)
        > Ja mam 28 lat, a dają mi 21 :-)

o tak
        po proacy to ja padam
        a aerobik po tym wszystkim to jak przylsowwioy gwozdz
        • toojaaa Re: nie chce sie tak szybko starzec 06.10.11, 17:51
          >
          > o tak
          > po proacy to ja padam
          > a aerobik po tym wszystkim to jak przylsowwioy gwozdz

Czy Ty marudzisz, czy mi się tylko wydaje? Wiesz co - twoje życie - Twoja sprawa, prześpij je lub gnuśniej dalej przed komputerem, obudź się kolo 80-tki i porównasz siebie teraz i wtedy i będziesz bardzo czegoś żałować. Nikt na forum nie odejmie Ci lat i nie sprawi ze poczujesz się wspaniale. Tylko Ty możesz zrobić cokolwiek żeby poczuć się lepiej ale najwyraźniej Ci się nie chce. A lenistwo nie ma wieku, czy 25 lat czy 50 - skutek ten sam. Zgorzknienie i niechęc do wszystkiego. Czy nie brzmi to znajomo - przeczytaj swoje posty, ale tak jak obca osoba i pomyśl, czy polubilabyś taką wiecznie kwękającą obwisłą na kanapie babę? Możesz kupić megapakę czipsów i pożreć ją przed telewizorem popijając colą tylko nie dziw się że następnego dnia budzisz się ociężała i masz worki pod oczami. Pisanie na forum posta pt. "ratunku wyglądam okropnie" nic Ci nie da. Po prostu w życiu jest tak, że na wszystko trzeba sobie zapracować, na dobre samopoczucie i ładny, zdrowy, młody wygląd - także. Ty myslisz że co - ktos tu ma czarodziejską różdżkę?
    • kosc_ksiezyca Re: nie chce sie tak szybko starzec 03.10.11, 21:34
      I dorzuć do tego jeszcze, że umiejętność pisania po polsku Ci się pogarsza. No chyba, że to już tak było.
    • sid-sid Re: nie chce sie tak szybko starzec 04.10.11, 16:43
      Starzejąca się 25-latka.:D Która narzeka, że nie wygląda jak 15-latka.:D Boskie!
      • simply_z Re: nie chce sie tak szybko starzec 06.10.11, 17:56
        25 lat i nadwaga..? jej
        • sid-sid Re: nie chce sie tak szybko starzec 06.10.11, 19:15
          160 cm i 55 kg to nadwaga? Jej.
    • wen_yinlu Re: nie chce sie tak szybko starzec 07.10.11, 16:08
      No widzisz, ja mam 30, dają mi ludzie 22 w porywach do 25. Wiotka, zgrabna, nie ćwiczę, jem co chcę... ale wiem, że za te 5 lat pewnie utyję, zbrzydnę, może choróbsko jakieś chroniczne się dowlecze. Takie życie. Ani nie mam zamiaru walczyć z wiekiem średnim co się zbliża, ani udawać młodszej. Najlepsze lata (no jak dotychczas, w moim przypadku) stracisz na durnym zamartwianiu się, ot co.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka