zamysleniee 24.10.11, 18:38 dolarów, i na co przeznaczacie? Warunek - nie można ani jednego dolara podarować/pożyczyć sobie, rodzinie, bliskimi i znajomym. Wymiana waluty nie wchodzi w rachubę! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maitresse.d.un.francais rozmnażamy! 24.10.11, 18:40 takich pieniędzy się nie przejada! Odpowiedz Link Zgłoś
zamysleniee Re: rozmnażamy! 24.10.11, 18:44 żadne rozmnażanie! trza dać/przeznaczyć na coś! Odpowiedz Link Zgłoś
ciastko_z_kota Re: macie 10 milinów 24.10.11, 18:49 Zakładam schronisko dla kotów i otwieram piekarnię. Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: macie 10 milinów 24.10.11, 18:50 Kot zapiekany w cieście francuskim?:> Odpowiedz Link Zgłoś
ciastko_z_kota Re: macie 10 milinów 24.10.11, 18:54 Wolę kruche, jest bardziej efektywne. Odpowiedz Link Zgłoś
senseiek Kupuje akcje KOV-a... ;) 24.10.11, 18:54 > dolarów, i na co przeznaczacie? Warunek - nie można ani jednego dolara podarowa > ć/pożyczyć sobie, rodzinie, bliskimi i znajomym. Wymiana waluty nie wchodzi w r > achubę! Kupuje akcje KOV-a... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Phi, jak nie można 24.10.11, 19:00 Zakładam fundację na rzecz osób [takich, żebym zmieściła się ja i moi bliscy] i owe 10 mln wpłacam tej fundacji w charakterze anonimowego dobroczyńcy. Odpowiedz Link Zgłoś
samuela_vimes Re: macie 10 milinów 24.10.11, 19:10 Skoro nie możemy przeznaczyć na siebie, to nie mamy. Ja się nie bawię, nie podoba mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
zamysleniee Re: macie 10 milinów 24.10.11, 19:13 spadło ci z nieba i musisz i basta, o! :D Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: macie 10 milinów 24.10.11, 19:26 niech mię ktoś oświeci - jak można samemu sobie podarować własna własność?? w tym wypadku własne 10 baniek?? bo tak kombinuję i za hiny mi nie wychodzi. może ja tempa szczała jezdem?? Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais chyba autorce chodzi 24.10.11, 19:37 o wydatkowanie NA WŁASNE POTRZEBY zgłaszam się z uprzejmą prośbą o zatrudnienie mnie w charakterze tłumacza z polskiego na polski między niekomunikatywnymi i kiepsko posługującymi się językiem osobami Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: chyba autorce chodzi 24.10.11, 19:57 yyyyyyy, no autorka jasno i po polsku napisała: zamysleniee napisała: ".. Warunek - nie można ani jednego dolara podarować/pożyczyć sobie.." a zatem, jeszcze raz poproszę o tłumaczenie z polskiego na polski słów "podarować sobie" i "pożyczyć sobie". :D oraz objaśnienie jak można sobie podarować bądź pożyczyć własną własność. znaczenie słów ":wydatkować na własne potrzeby" znam :P a o co autorce tak naprawdę chodzi, to chyba autorka wie najlepiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: chyba autorce chodzi 24.10.11, 20:33 > > a zatem, jeszcze raz poproszę o tłumaczenie z polskiego na polski słów "podarow > ać sobie" i "pożyczyć sobie". :D > oraz objaśnienie jak można sobie podarować bądź pożyczyć własną własność. > > znaczenie słów ":wydatkować na własne potrzeby" znam :P Moim zdaniem podarowanie sobie ma oznaczać wydatkowanie na własne potrzeby. Pożyczyć sobie -??? Odpowiedz Link Zgłoś
zamysleniee Re: macie 10 milinów 24.10.11, 19:11 ja na dzieci, biednych i zwierzęta bym przeznaczyła. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: macie 10 milinów 24.10.11, 19:38 zamysleniee napisała: > ja na dzieci, biednych i zwierzęta bym przeznaczyła. Och, jakie trzy wzruszające grupy. A jakieś konkretne dzieci? Z jakimi problemami? Odpowiedz Link Zgłoś
kombinerki.pinocheta Re: macie 10 milinów 24.10.11, 19:18 Kupowalbym kobiety. Kupowalbym, kupowal, a gdybym nie mial juz nic na koncie to by chcialy odejsc, bo wiadomo, ze jak nie ma kasy to nie ma kobiet. Ale by sie zdziwily. Odpowiedz Link Zgłoś
gr.eenka dałabym na kościół 24.10.11, 19:27 modlili by się za mnie po wsze czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: dałabym na kościół 24.10.11, 19:41 myślałam, że za duszę kombiego chcesz dać;) Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: macie 10 milinów 24.10.11, 19:25 Założyłabym muzeum sztuki nowoczesnej i osobiście dobrała eksponaty. Starczyłoby mi na małą salkę, za to kilka fajnych rzeczy bym powiesiła. Odpowiedz Link Zgłoś
zamysleniee Re: macie 10 milinów 24.10.11, 19:32 muszę wybyć, ale przygotujcie się bo tych co nie kojarzę na forum, dostaną z tych 10 milionów. Bo znajomi odpadają :D Muszę tylko te miliony złapać. Odpowiedz Link Zgłoś
ikcort Re: macie 10 milinów 24.10.11, 19:33 > macie 10 milinów dolarów, i na co przeznaczacie? Zaczynam od udania się do najbliższego urzędu skarbowego celem wyrażenia czynnego żalu z powodu niezapłacenia podatku dochodowego od wspomnianej sumy. Urzędnicy nie uwzględniają mojego pisma, twierdząc, iż o wszystkim wiedzieli zanim jeszcze wyraziłem czynny żal. Doceniając kunszt urzędowej zagrywki, wpłacam na konto skarbówki karny podatek w wysokości 70% sumy. Z całości zostają mi 3 miliony, z którymi nadal nie wiem, co zrobić, ale kłopot mam już zawsze o tyle mniejszy. :) Odpowiedz Link Zgłoś
zetka50 Re: macie 10 milinów 24.10.11, 19:50 Za połowę tej sumy kupiłabym kondony, pojechałabym np. do Afryki gdzie się za bardzo rozmnażają i pokazała facetom jak się je zakłada :D A drugą połowę kasy dam moderatorom, by już moje wątki nie znikały :) Odpowiedz Link Zgłoś
potworski Re: macie 10 milinów 24.10.11, 19:56 Za 4 miliony kupiłbym sobie herbatników bo zauważyłem, że mi się kończą. Sześć milionów dałbym moderacji, żeby wątki zetki znikały. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: macie 10 milinów 24.10.11, 19:59 otworzyłam fundację ochrony dzikiej przyrody;) Odpowiedz Link Zgłoś
ciastko_z_kota Re: macie 10 milinów 24.10.11, 20:02 Jeżeli przy kasie podasz hasło "wiewiórka pospolita", to dostaniesz rabat w mojej piekarni. Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: macie 10 milinów 24.10.11, 20:03 > Sześć milionów dałbym moderacji, żeby wątki zetki znikały. Tyle dostałam za twoje. Odpowiedz Link Zgłoś
potworski Re: macie 10 milinów 24.10.11, 20:32 wersja_robocza napisała: > > Sześć milionów dałbym moderacji, żeby wątki zetki znikały. > > Tyle dostałam za twoje. Jakiej to się matematyki uczyłaś, że połowa z dziesięciu to sześć? Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Bo od samego pokazania 24.10.11, 20:35 faceci zaczną używać kondomów. Jeszcze z 10 razy tyle musiałabyś wydać na kampanię typu "Facet używający prezerwatyw to nie frajer, ale spoko gość" lub coś w tym rodzaju. Odpowiedz Link Zgłoś
miau_weglowy Re: macie 10 milinów 24.10.11, 20:07 zorganizowałabym ogólnokrajową akcję: "młotek w każdym domu" mogłabym wtedy skończyć składać regał (młotek wyprowadził się razem z innym m... znaczy eksem) Odpowiedz Link Zgłoś
ciastko_z_kota Re: macie 10 milinów 24.10.11, 20:10 Mam w domu dwa młotki, czarny i żółty. Wolę żółty. Mogę Ci pożyczyć czarny. Przy okazji również pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
miau_weglowy Re: macie 10 milinów 24.10.11, 20:18 ja wolę czarny musi pasowac do nicka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zeberdee24 Re: macie 10 milinów 24.10.11, 20:50 Wydałbym na lobbowanie na rzecz przywrócenia kary śmierci, kar cielesnych i zaostrzenia warunków w więzieniach. Odpowiedz Link Zgłoś
zetka50 Re: macie 10 milinów 24.10.11, 21:14 kto napisze jakiś fajny, śmieszny wąt ten 10 milionów dolarów dostanie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
papojek Re: macie 10 milinów 24.10.11, 21:49 Ja bym sobie kupił wielką farmę w Australii i hodowałbym na niej owce i barany. Odpowiedz Link Zgłoś
marguy Re: macie 10 milinów 24.10.11, 22:09 Przeznaczylabym wszystko na wyposazenie oddzialu onkologii dzieciecej. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: macie 10 milinów 24.10.11, 22:24 marguy napisała: > Przeznaczylabym wszystko na wyposazenie oddzialu onkologii dzieciecej. A ja zdecydowanie na DOROSŁYCH. Dzieci mają dość lobbystów i opiekunów. Odpowiedz Link Zgłoś
martola80 Re: macie 10 milinów 26.10.11, 10:14 Dokładnie, mam to samo odczucie. Kiedyś były szef rozpływał się nad tym jaby to on pomagał dzieciom, a gdy zapytałam o bezdomnych on sie obruszył z obrzydzeniem, bo powinni sobie sami radzić. Dlatego też jakoś bardziej bym pomogła takim dorosłym co w zyciu mieli mniej szczęścia niz ja, bo o nich mało ludzi mysli. Odpowiedz Link Zgłoś
zamysleniee Re: macie 10 milinów 24.10.11, 23:22 marguy napisała: > Przeznaczylabym wszystko na wyposazenie oddzialu onkologii dzieciecej. Mój wykładowca anatomii, pracował również w hospicjum. Opowiadał ja dzieci będące na oddziałach onkologicznych mające świadomość tego co im jest i to mając np. 7 lat, nagle stają się dojrzalsze od własnych rodziców, zamieniają się rolami. Dzieci podtrzymują na duchu rodziców, a nie na odwrót. Temat rzeka. Dlatego bez żartu pomogłabym dzieciom chorym, zdrowym żyjącym w trudnych warunkach i biedzie. Dotyczy to tak samo dorosłych. A zwierzęta to mój słaby punkt, więc pomogłabym i już. Zapewne te 10 milionów to kropla w morzu, ale lepsza kropla niż nic. Ps ale to za poważny temat na forum, więc lepiej z przymrużeniem oka potraktować tytułowy wątek. Niektórym brak poczucia humoru ale to ich problem :) Ci co zrozumieli o co chodzi, nie zawiedli ;) Koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
miau_weglowy Re: macie 10 milinów 25.10.11, 12:40 myslalam,ze wiewiorki albo lemurki Odpowiedz Link Zgłoś
niezmiennick Re: macie 10 milinów 24.10.11, 22:19 Dałbym w prasie ogłoszenie, że rozdaję po 100 tys dolarów i oczekuję na propozycję. Ewentualnie mogę dać komuś 1 milion, przy ciekawej ofercie z jego strony. Odpowiedz Link Zgłoś
fajnajozia Re: macie 10 milinów 25.10.11, 08:34 dolarów, i na co przeznaczacie? Warunek - nie można ani jednego dolara podarowa > ć/pożyczyć sobie, rodzinie, bliskimi i znajomym. Wymiana waluty nie wchodzi w r > achubę! Ech, metresa - 10 milionów $ ? Podczas gdy "Nagość na płycie" kosztowała 100 milionów $ ? Z haczykiem jeszcze. No ale na jakiś obrazek, ta dycha chyba by starczyła :D Odpowiedz Link Zgłoś
fajnajozia Re: macie 10 milinów 25.10.11, 08:36 Ech, metresa Miało być "ech, zamyślenie" - sorry. Odpowiedz Link Zgłoś
disa Re: macie 10 milinów 25.10.11, 09:16 ponieważ nie mogę ruszyć tych 10mln tak jak bym chciała wpłacam je na jakąś lokatę i żyję z odsetek rozdając je Rodzinie według uznania ;] 10mln nie ruszone odsetki naprzyjemności Odpowiedz Link Zgłoś
soulshunter Re: macie 10 milinów 25.10.11, 22:05 a w jakich to banknotach? Bo ja bym chcial w $1. Idzie zima, to byloby czem palic w piecu. Odpowiedz Link Zgłoś