Dodaj do ulubionych

Brak komplementów, miłych słów.

18.11.11, 14:20
Mam taką małą rozterkę, nie umiem zrozumieć zachowania faceta.
Od kilku tygodni spotykam się z chłopakiem, poznałam go przez wspólnych znajomych. On do mnie podszedł, potem wziął numer, wyszedł z inicjatywą spotkania itd. Wszystko rozwija się dobrze, widzę, że zabiega o konakt, poświęca mi całą swoją uwagę, ale.
Ale nigdy nie powiedział mi nic miłego o mnie. Nic, co by opisywało mnie w pozytywnym kontekście. Nic o wyglądzie, stroju, cechach charakteru, zachowaniu. Pierwszy raz spotykam się z czymś takim i nie wiem co myśleć o jego zaangażowaniu. Nie jestem fanką facetów typu "jesteś piękna, idziemy na wino?", takich co zasypują kobiety słodkimi słówkami, bajerują. No, ale na pewnym etapie zażyłości jakiś komplemencik powinien się pojawić. Bo teraz ja zastanawiam się czy w ogóle mu się podobam, choć tak mówi jego zachowanie, to on sam nie.
Jest dość nieśmiały, ale wiem, że nie miał oporów wcześniej dawać komplementów kobiecie o jaką zabiegał w jakiś sposób. WIęc może po prostu chodzi o mnie?
Obserwuj wątek
    • tanebo Re: Brak komplementów, miłych słów. 18.11.11, 14:22
      Bad boy jednym zdaniem...
      • malwan Re: Brak komplementów, miłych słów. 18.11.11, 14:28
        a to dlaczego podszedł i wziął nr?
      • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Brak komplementów, miłych słów. 18.11.11, 14:29
        tanebo napisał:

> Bad boy jednym zdaniem...

Dokładnie.
        Założył sobie taktykę bycia zimnym. Póki co - działa.
    • malwan Re: Brak komplementów, miłych słów. 18.11.11, 14:35
      bad boya to wyniuchasz na km, nie musisz się zastanawiać dlaczego jest tak a nie inaczej.
    • jan_hus_na_stosie2 Re: Brak komplementów, miłych słów. 18.11.11, 14:37
      a teraz tak szczerze, ile razy Ty mu już powiedziałaś jakiś komplement i jak on brzmiał

• just.wondering Re: Brak komplementów, miłych słów. 18.11.11, 14:44
        Wiesz, ja bardzo często mówię komplementy ludziom, nie mam z tym problemu. Jak kogoś lubię, coś mi się podoba to mówię :). Powiedziałam mu całą masę miłych rzeczy, oczywiście nie w stylu "boże, ty jesteś taki wspaniały, kocham cię", po prostu coś zauważam-mówię.
        • jan_hus_na_stosie2 Re: Brak komplementów, miłych słów. 18.11.11, 14:46
          poproszę o konkrety a nie ogólniki
          • wez_sie Re: Brak komplementów, miłych słów. 18.11.11, 14:49
            np. mogla mu powiedziec, ze ma super bryke
            • grassant Re: Brak komplementów, miłych słów. 18.11.11, 14:52
              albo, ze jest punktualny
              • tanebo Re: Brak komplementów, miłych słów. 18.11.11, 14:57
                Czyli że co? Nie kończy przed nią?
                • grassant Re: Brak komplementów, miłych słów. 18.11.11, 15:07
                  że patrzy często na zegarek :)
                  • tanebo Re: Brak komplementów, miłych słów. 18.11.11, 15:09
                    Ale jak? Nad jej ramieniem?
                    • grassant Re: Brak komplementów, miłych słów. 18.11.11, 15:12
                      nie, nad jej tyłkiem. to ona nie zdejmuje biżuterii.
          • just.wondering Re: Brak komplementów, miłych słów. 18.11.11, 15:04
            Powiedziałam mu, że jest bardzo miły, wysportowany, kulturalny, że jego zachowanie jest urocze i słodkie, że jest mądry, przystojny, że ma super buty.
            • grassant Re: Brak komplementów, miłych słów. 18.11.11, 15:10
              ojp, przegięłaś. powiedziałaś za dwoje.
              btw. jakie miał buty?
              • khadroma Re: Brak komplementów, miłych słów. 18.11.11, 15:12
                Może ma małego penisa? ;)
                Albo...bardzo dużego? :)
                • grassant Re: Brak komplementów, miłych słów. 18.11.11, 15:24
                  też bym na to stawiał, ktoś był zażenowany. :)
              • last_unearthly Re: Brak komplementów, miłych słów. 18.11.11, 15:14
                A może po prostu nie daje biedakowi dojść do słowa;))
                • grassant Re: Brak komplementów, miłych słów. 18.11.11, 15:23
                  zaniemówił z wrażenia :))
            • facettt Re: Brak komplementów, miłych słów. 18.11.11, 15:13
              just.wondering napisała:
              > Powiedziałam mu, że jest bardzo miły, wysportowany, kulturalny, że jego zachowa
              > nie jest urocze i słodkie, że jest mądry, przystojny, że ma super buty.

uciekalbym po takim deserze (sliwka w majonezie) - gdzie pieprz rosnie.
              • just.wondering Re: Brak komplementów, miłych słów. 18.11.11, 15:20
                Hahaha, przecież nie wyruciałam tego naraz jednym tchem.
                To najczęściej nie było nawet mówione wprost, tylko ot, takie uwagi trochę w żartach trochę na poważnie :p.
            • koham.mihnika.copyright zaloz sukienke z duzym dekoltem i zapytaj, czy mu 19.11.11, 12:36
              sie podobaja twoje nowe buty?
    • maly.jasio a na xuj Ci falszywe swiadectwo ? 18.11.11, 15:03
      z ktorego sie potem trzeba spowiadac przed ksiedzem ?
    • last_unearthly Re: Brak komplementów, miłych słów. 18.11.11, 15:07
      Sama sobie odpowiedziałaś:

> Jest dość nieśmiały,

Masz 2 wyjścia: poczekać i pozwolić mu się rozkręcić albo zamienić go na picera - komplementów będziesz miała aż nadto:p:p:p
    • pistacja5 Re: Brak komplementów, miłych słów. 18.11.11, 15:18
      Mam podobnie. Mój facet przez 3 lata związku ani razu mnie nie skomplementował, a przynajmniej nie pamiętam takiego zdarzenia. Komplementy po prostu mu przez gardło nie przechodzą. Staraj się doceniać inne rzeczy które dla Ciebie robi - np. odśnieżanie Twojego auta, bieganie po mieście za Twoją ulubioną herbatą i takie tam.
      • tanebo Re: Brak komplementów, miłych słów. 18.11.11, 15:22
        Nie rozumiem tego założenia - facet ma być jak piesek proszący o kęsek? Czy też jesteście tak mało pewne swej atrakcyjności że za każdą cenę szukacie jej potwierdzenia?
        • just.wondering Re: Brak komplementów, miłych słów. 18.11.11, 15:25
          Szczerze mówiąc przez jego zachowanie nie jestem pewna tego, czy mu na mnie zależy jak na kobiecie.
          Może po prostu mnie lubi jako koleżankę?
          • tanebo Re: Brak komplementów, miłych słów. 18.11.11, 15:33
            Czy zakładasz że wasz związek ma polegać tylko na tym że on prawi ci komplementy? A co z całą resztą? Z bliskością? Także mentalną. Co z czułością? Rozumiem że to cię nawilża ale to chyba za mało.
            • just.wondering Re: Brak komplementów, miłych słów. 18.11.11, 15:36
              Ale o jakim związku możemy mówić, skoro ja nawet nie wiem co on o mnie myśli?
              Nie, nie oczekuję nieustannych peanów na swój temat, no ale kurde, fajnie byłoby usłyszeć choćby "jesteś bardzo sympatyczna".
              • just.wondering Re: Brak komplementów, miłych słów. 18.11.11, 15:37
                Tymbardziej, że potrafi to powiedzieć wykłej koleżance, a mnie nie.
                • just.wondering Re: Brak komplementów, miłych słów. 18.11.11, 15:38
                  *zwykłej
                  • tanebo Re: Brak komplementów, miłych słów. 18.11.11, 15:40
                    A to już świadczy o tym że traktuje cię wyjątkowo. Może stara się nie spalić sytuacji. Powiedz mu że czujesz się nie doinwestowana.
                    • just.wondering Re: Brak komplementów, miłych słów. 18.11.11, 15:54
                      Cóż ok mogłabym tak pomyśleć, ale wiem, że potrafił docenić, skomplementować kobietę z którą kiedyś go coś łączyło. Potrafił jej to powiedzieć już na początku znajomości.
                      Potrafi coś przyjemnego powiedzieć dobrym koleżankom, którymi nie jest zainteresowany.
                      Więc jak mam się czuć ja, skoro mi nie jest w stanie powiedzieć żadnej pozytywnej uwagi?
                      • tanebo Re: Brak komplementów, miłych słów. 18.11.11, 16:09
                        Powiem ci jak to wygląda ze strony mężczyzny. Więc skup się bo będzie ciężko. OK? Wyobraź sobie że jesteś facetem. Widzisz przed sobą kobietę. Podoba ci się. Zależy ci na tym by wasza relacja był długa i owocna. Co robisz? Możesz od razu oświadczyć się jej, zadeklarować że chcesz z nią mieć tuzin bachorów, możesz nawet zatłuc i rzucić jej przed stopy krokodyla różańcowego. Co możesz tym osiągnąć? Ona może być zachwycona. Zwłaszcza torebką z krokodylej skóry. Ale może też uznać że to za szybkie tempo i powiedzieć: stop! Bo sama nie wie czy też chce tego samego. A tego już nie chcesz. Dlatego facet może być ostrożny. Nie chce spalić sytuacji. Bo może usłyszeć zarówno zachętę jak i naganę. Co innego kobieta na której mu nie zależy. Tą może przez całą noc zapewniać że jest najpiękniejsza na świecie i zaraz pytać czy pójdzie z nim do łóżka. Jeśli dostanie plaskacza - przeżyje. Jeśli się zgodzi - nie zaszkodzi. Może nawet facet powiedzieć że żartował i odmówić. I tak mu nie zależy.
                        • just.wondering Re: Brak komplementów, miłych słów. 18.11.11, 17:03
                          Dziękuję za wyczerpujące wytłumaczenie :)
                          A teraz powiedz mi, tak szczerze, czy gdy poznajesz kobietę, podoba Ci się i pragniesz stworzyć z nią coś długiego i owocnego, to czy mówisz jej coś przyjemnego? Komplement? Żeby poczuła się wyjątkowa.
                          • tanebo Re: Brak komplementów, miłych słów. 18.11.11, 17:09
                            To wyświechtane. Jak czerwone róże na pierwszej randce. Zbyt przewidywalne i nudne. Raczej starałbym się kobietę czymś zaintrygować. Kobiety lubią poznawać nowych ludzi którzy są w czymś lepsi od nich. Starałbym się więc pokazać w lepszym świetle. Wyjątkowo to powinna się czuć bo poznała mnie. I nie dlatego że wyjątkowo dobrze nawijam makaron na uszy.
    • kochanic.a.francuza Re: Brak komplementów, miłych słów. 18.11.11, 15:29
      A co za problem zapytac sie filuternie: "podobaja Ci sie moje szpilki?" o podniesc lekko spodnice co by lepeij w nich nogi widzial. Na dlaszym etapie znajomosci: Wiem, ze teraz silikony w modzi ale co sadzisz o moim "drugoligowym" naturalnym? I dac mu do poglaskania, z zastrzezeniam, ze jak nie powie, ze to to jest pierwsza liga, rzucasz go;)
      Troche zartow, i bedzie sympatyczniej:))
      Skoro tak zabiega to widzac wszystko mu sie podoba tylko trzeba mu pomoc cos wykrztusic.
      No i fakt, facet co nic milego nie powie, nie jest normalny. Toz to abecadlo stosunkow damsko-meskich.
      • zuzi.1 Re: Brak komplementów, miłych słów. 18.11.11, 19:02
        Taki facet mógł wyrastac w domu z zimną, zdystansowaną matką, stąd mógł nie nabyc takich umiejętności...bo mu nikt takich zachowań nie pokazał i go ich nie nauczył...Taki człowiek może miec problem z okazywaniem ciepła, czułości itp. taki zimny typ...
      • zemsta.blondynki Re: Brak komplementów, miłych słów. 20.11.11, 14:26
        w celu rozruszania pana w sprawach komplementów dać mu do pogłaskania biust? albo jest się w relacjach na etapie bardziej 'fizycznym', kiedy to kobieta nie zastanawia się czy facetowi się podoba, bo jakoś wcześniej musiał ją już przekonać, że mu się podoba i ma na nią ochotę, skoro doszło do 'głaskania biustu' ;) a skoro pani nie ma zielonego pojęcia czy pan nie traktuje jej tylko jak koleżanki, to jak może próbować go ośmielić dając mu do rąk własny biust :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka