Dodaj do ulubionych

ciekawostki

• wez_sie wymiotowanie 01.12.11, 12:27
      podobno szczury i konie nie potrafia (czy tam nie moga) wymiotowac
      • sundry Re: wymiotowanie 01.12.11, 12:32
        A konie, słonie, jelenie i inne ciężkie zwierzęta śpią na stojąco:)
        • wez_sie Re: wymiotowanie 01.12.11, 12:40
          wieloryby tez sa ciezkie a spia na lezaco
          • kitek_maly Re: wymiotowanie 01.12.11, 12:55
            Wieloryby na płynąco.
            • wez_sie Re: wymiotowanie 01.12.11, 13:04
              na siedzaco
        • mumia_ramzesa Re: wymiotowanie 01.12.11, 13:56
          > A konie, słonie, jelenie i inne ciężkie zwierzęta śpią na stojąco

A co tu ma do rzeczy waga? Sarny i antylopy ( w tym dikdik wazacy 2-4 kg) tez spia na stojaco.
          • wez_sie Re: wymiotowanie 01.12.11, 15:02
            pani od biologii?
            • zielona.zgaga Re: wymiotowanie 01.12.11, 17:42
              moja pani od biologii spala na siedzaco. Na lekcji :)
          • sundry Re: wymiotowanie 01.12.11, 18:05
            Wyczytałam na jednej stronce, że: (o koniach) "Są to zwierzęta ciężkie i mają stosunkowo kruche kości, dlatego leżenie w jednej pozycji przez dłuższy czas może powodować u nich skurcze mięśni." Inna teoria dotyczyła tego, że przy spaniu na stojąco łatwiej im było uciec w razie ataku drapieżnika.
            • mumia_ramzesa Re: wymiotowanie 01.12.11, 18:15
              Wierzysz we wszystko co przeczytasz w sieci?
              Jak kruche kosci moga byc przyczyna skurczu miesni? Nie wystarczy umiec czytac, trzeba czytac myslac krytycznie.

> Inna teoria dotyczyła tego, że przy spaniu na stojąco łatwiej im było uciec w razie ataku drapieżnika.

I wlasnie to jest prawdziwym powodem. Takie zwierzeta jak jeleniowate nie tylko spia na stojaco ale spia nie dluzej niz po kilka-kilkanascie sekund w jednym ciagu.
              • sundry Re: wymiotowanie 01.12.11, 18:40
                A gdzie napisałam, że wierzę? Po co ten atakujący ton?
                • mumia_ramzesa Re: wymiotowanie 01.12.11, 18:44
                  Skoro propagujesz to chyba wierzysz?
                  • sundry Re: wymiotowanie 01.12.11, 18:52
                    Zacytowanie jednej teorii obok drugiej na forum kobieta nazywasz propagowaniem? Hmm.
                    • mumia_ramzesa Re: wymiotowanie 01.12.11, 18:54
                      W zyciu pozasieciowym tez powtarzasz bzdury?
                      • sundry Re: wymiotowanie 01.12.11, 19:05
                        Wyłącznie.
                        • mumia_ramzesa Re: wymiotowanie 01.12.11, 19:12
                          Tak podejrzewalam. A wracajac do poprz. pytania: tak, pisanie na forum glupot gdziekolwiek zaslyszanych/przeczytanych jest ich propagowaniem. Duzo tego tutaj i nie ma sie czym szczycic, ze tez sie do tego przyklada reke.
                          • sundry Re: wymiotowanie 01.12.11, 19:15
                            A ty w realu też jesteś tak czepialska? Myślałby kto, że chodzi o lepszą sprawę, serio.
                            • mumia_ramzesa Re: wymiotowanie 01.12.11, 19:37
                              W realu nie mam do czynienia z takimi jak Ty.
                              Nie ma sie czym szczycic, ze zapracowalo sie na opinie osoby bezmyslnej.
                            • mumia_ramzesa Re: wymiotowanie 01.12.11, 19:44
                              Powtarzasz sie kobietko!
                        • wez_sie ej dziewczęta, wyluzujcie 01.12.11, 19:14
                          to miał być pozytywny wątek
                          proszę podać sobie ręce na zgodę ;-)
            • khadroma z życia lwów 01.12.11, 18:17
              Gdy lwica ma ruje i lew ją namierzy, to taka para kopuluje kilkadziesiąt razy dziennie.
              • mumia_ramzesa Re: z życia lwów 01.12.11, 18:28
                Duzo razy ale krotko.
                • khadroma Re: z życia lwów 01.12.11, 18:29
                  To co?
                  • mumia_ramzesa Re: z życia lwów 01.12.11, 18:34
                    No nic! A co, bijesz sie?!
                    • khadroma Re: z życia lwów 01.12.11, 18:38
                      mumia_ramzesa napisała:

> No nic! A co, bijesz sie?!

W szachy? ;)
                      • mumia_ramzesa Re: z życia lwów 01.12.11, 18:42
                        W warcaby.
    • samuela_vimes O. 01.12.11, 18:01
      https://4.bp.blogspot.com/_OKG4eRnExB8/S6cZzPhulsI/AAAAAAAAAjQ/sYocdAWPznI/s320/oral.jpg

To była prawdziwa trauma.

https://blog.grupaptr.pl/wp-content/uploads/fakt-z5842436X.jpg

Potem krowa zrobiła kupę.

https://blog.grupaptr.pl/wp-content/uploads/fakt-z5842343X.jpg

Cała brygada antyterrorystyczna musiała zrobić na niego obławę.

https://faktowo.blox.pl/resource/maslo.jpg

To wydarzenie zmieniło całe moje życie.
      • funny_game Re: O. 03.12.11, 21:16
        Ómarłąm i nierzyję ;DDDD
        Samuela, pozwoliłam sobie powołać się na Ciebie, na ten wpis i wrzucić to na blogaska ;DDD
    • mumia_ramzesa konie 01.12.11, 18:32
      Konie najnizszej rasy - falabella maja nie wiecej niz 75 cm wys. w klebie i przy przedstawicielu najwyzszej rasy (2 m w klebie) wygladaja tak.
      • mi_nutka3 Re: konie 01.12.11, 19:17
        - Pestki jabłek i moreli zawierają pewien związek - witaminę B17, która, jak niektórzy twierdzą, może wyleczyć raka,
        - Wiśnie mają działanie odmładzające, dzięki związkom inicjującym syntezę kolagenu.
        - Mniszek lekarski (czyli popularny mlecz) jest jadalny w całości, razem z korzonkami, ponadto jedzenie go jest bardzo zdrowe (szczególnie na wątrobę),
        - koty znoszą temperaturę 50 - 60 stopni celcjusza podobnie jak ludzie temp. 30-40,
        - czarne porzeczki mają więcej witaminy C niż pomarńcze
      • wez_sie Re: konie 01.12.11, 19:24
        wyglądają fatalnie ;-)
        • mumia_ramzesa Re: konie 01.12.11, 19:43
          Ten egzemplarz akurat nie jest najurodziwszy, ale te konie sa ladniejsze od kucow, bo maja proporcje jak konie duzych ras.
          Taki konik przejdzie miedzy nogami takich panienek jakie lubi Hrabia.
    • a_nonima Re: ciekawostki 01.12.11, 19:12
      Kondory wielkie to największe ptaki drapieżne o rozpiętości skrzydeł do 3 m.
      • a_nonima Re: ciekawostki 01.12.11, 19:14
        Ludzie nie lubią zbyt wielu opcji do wyboru. Naukowcy ze Stanford wykazali, że tylko 3% klientów zakupiło dżem mając do wyboru ponad 40 rodzajów. Gdy wybór okrojono do 4 rodzajów, sprzedaż wzrosła do 30%.
        • a_nonima Re: ciekawostki 01.12.11, 19:17
          W Alabamie nie wolno kierowcom prowadzić samochodu z zamkniętymi oczyma.
      • wez_sie Re: ciekawostki 01.12.11, 19:16
        a albatrosy podobno mogą mieć i 7m rozpiętość skrzydeł.
        ps. nie odpisalas skąd tamten zboczeniec wziąl twoje gadugadu
        • a_nonima Re: ciekawostki 01.12.11, 19:19
          Podobno w "szukaj znajomych" wpisał miejscowość w kt mieszkam, z osób dostępnych napisał do mnie. Zboczeniec jeden :)
          • wez_sie Re: ciekawostki 01.12.11, 19:21
            zawsze łykasz takie tanie bajki?

ciekawostka: kobiety lykaja bajeczki, niczym młode pelikany ;-)
            • a_nonima Re: ciekawostki 01.12.11, 19:23
              Zawsze łykam jak młody pelikan. A co mi tam!!
              • a_nonima Re: ciekawostki 01.12.11, 19:23
                Na jednego człowieka przypada milion mrówek...tak mamy ich dużo.
              • wez_sie Re: ciekawostki 01.12.11, 19:54
                udanej randki!
                • a_nonima Re: ciekawostki 01.12.11, 20:39
                  A dziękuję.
                  • wez_sie Re: ciekawostki 01.12.11, 20:46
                    nie dziękuj, tylko nie idź!
                    • a_nonima Re: ciekawostki 01.12.11, 20:53
                      Oczywiście, że nie pójdę. Jestem cykorem.
    • real_mayer Re: ciekawostki 01.12.11, 19:24
      Rtęć czyni ptaki homoseksualistami, ale o dziwo homoseksualizm u ptaków nie wytwarza rtęci
    • wez_sie 100 ciekawostek 01.12.11, 20:47
      liczę na ok. 600-700
      • real_mayer Re: 100 ciekawostek 01.12.11, 22:14
        liczę na to
    • real_mayer piątek 13 01.12.11, 22:24
      Piątek trzynastego jest zawsze w miesiącu, który zaczyna się od niedzieli.
    • zeberdee24 Re: ciekawostki 01.12.11, 22:32
      Statek kosmiczny Endevour podczas wynoszenia na orbitę rozwija prędkość maksymalną ponad 28000 km/h.
    • wez_sie danka walesowa 02.12.11, 10:13
      naprawde ma na imie mirka.
      ja to wiedzialem od zawsze (mama mi powiedziala)
    • aneta-skarpeta Re: ciekawostki 02.12.11, 11:29
      w tym wątku aneta-skarpeta popłakała się ze smiechu 3 razy

psy potrafia sie nauczyc rozumienia 160 słów

najdrozsza kawa swiata zawiera odchody zwierząt

stachursky swojego czasu zywił sie wyłącznie energią słoneczną

brat pitt podobno nie lubi sie kąpać

W Sacco w Missouri (USA) kobiety nie moga nosiś kapeluszy, które mogłyby przerazić dzieci, osoby wrażliwe i zwierzęta.

W stanie Alabama (USA) zabroniona jest gra w domino w niedzielę.
      • sundry Re: ciekawostki 02.12.11, 17:27
        aneta-skarpeta napisała:

> najdrozsza kawa swiata zawiera odchody zwierząt

Kawa kopi luwak chyba nie zawiera odchodów, a jest wyłuskiwana z odchodów, niestrawiona. A zwierzę to cyweta:)
    • chersona Re: ciekawostki 02.12.11, 11:45
      bielik nie jest orłem, należy do jastrzębiowatych.
      pikling to wędzony śledź.
      ślimaki podczas współżycia zamieniają się rolami. raz jeden zapuszcza wypustkę drugiemu, potem zmiana.
      po pobieraniu krwi, rękę należy trzymać wyprostowaną, lekko uniesioną. nie zginać, nie przytrzymywać silnie wacika, bo będzie krwiak.
      • mumia_ramzesa Re: ciekawostki 02.12.11, 15:24
        > bielik nie jest orłem, należy do jastrzębiowatych.

No patrz, a orly to tez jastrzebiowate.
        • wez_sie haha 02.12.11, 16:54
          mumia, jesteś swoistą cenzura i korektą tego wątku ;)
          • chersona Re: haha 03.12.11, 09:52
            jaką korektą? to że orły należą do jastrzębiowatych i bieliki również, nie znaczy, że bielik jest orłem.
            • chersona Re: haha 03.12.11, 09:57
              a napisałam, bo utarło się mówić: orzeł bielik.
            • mumia_ramzesa Re: haha 03.12.11, 11:03
              > to że orły należą do jastrzębiowatych i bieliki również, nie znaczy, że bielik jest orłem.

Nie znaczy, ale ponizsze zdanie sugeruje, ze bielik W ODROZNIENIU od orlow nalezy do jastrzebiowatych.
              "bielik nie jest orłem, należy do jastrzębiowatych. "
              W przeciwnym wypadku nadmienienie o przynaleznosci do jastrzebowatych nie ma zadneg sensu. Tak czy nie?

Dobrze, to moze nas uswiadomisz jakie NAPRAWDE sa roznice mdzy bielikiem a orlami (I tym razem uwazaj co piszesz, bo jak widzisz odwracanie kota ogonem Ci ze mna nie wyjdzie).
              • chersona Re: haha 03.12.11, 11:48
                wywiązała się znowu akademicka dyskusja.
                potraktuj to jako zdanie współrzędne bezspójnikowe, na zasadzie hiena nie jest psem, należy do psowatych. przede wszystkim zaś, skup się na sednie, którym jest tu nie 'jastrzębiowatość', o której wspomniałam być może dlatego, że akurat dziecko miało w podręczniku podstawowe wiadomości o orle przednim i bieliku (jakbyś chciała sprawdzić, to jest to: podręcznik Razem w szkole, część 3, klasa 2, kolor zielony), a zbitka orzeł bielik. to miało być ciekawostką.
                tłumaczę ci łopatologicznie, bo twój upór zalatuje fanatyzmem i obsesją, którymi ja czuję się szczególnie wyróżniona.

• mumia_ramzesa Re: haha 03.12.11, 12:01
                  Nie odpowiedzialas na pytanie dlaczego bielik nie jest orlem.
                  PO CO napisalas informacje, ze bielik nalezy do jastrzebiowatych? Chyba bardziej logiczne by bylo napisanie roznic mdzy bielikiem a orlami niz ceche wspolna?

> tłumaczę ci łopatologicznie, bo twój upór zalatuje fanatyzmem i obsesją, którym
                  > i ja czuję się szczególnie wyróżniona.

Jak juz zeszlas na poziom argumentow ad personam to jestes manipulantka.
                  A wmawianie sobie, ze mam obsesje na Twoim punkcie jest megalomania. To sie leczy!
                  • chersona Re: haha 03.12.11, 12:27
                    mumia_ramzesa napisała:

> Nie odpowiedzialas na pytanie dlaczego bielik nie jest orlem.

ad nie personam nie jestem biologiem ani ornitologiem. nie interesują mnie takie szczegóły, ale myślę, że jak głębiej poszukasz, to spokojnie to znajdziesz.

ad personam: moje podejrzenie co do Twojej obsesji na moim punkcie ma związek z Twoimi reakcjami, także leczeniem można by objąć i Ciebie :)
                    • mumia_ramzesa Re: haha 03.12.11, 15:34
                      A systematyka zwierzat Cie interesuje? Jak sie na czyms nie znasz to nie probuj blyszczec publicznie, bo sie tylko kompromitujesz.

> ad personam: moje podejrzenie co do Twojej obsesji na moim punkcie ma związek z
                      > Twoimi reakcjami, także leczeniem można by objąć i Ciebie

A jakiez to sa reakcje?
                      Jak juz komus cos zarzucasz to powinnas umiec to udowodnic, zatem prosze o dowody na maja obsesje i fanatyzm (swoja droga o jaki fanatyzm chodzi?).
                      Przypominam, ze dotad nie doczekalam sie na dowod tego, o co mnie pomowilas rok temu. Moze przy tej okazji to uzupelnisz.
                      • chersona Re: haha 03.12.11, 15:44
                        systematyką zwierząt się nie interesuję, mimo to nic, co napisałam nie jest błędne: ani to, że bielik nie jest orłem, ani że należy do jastrzębiowatych. nie ma więc żadnego uzasadnienia dla Twojego sarkazmu.
                        • mumia_ramzesa Re: haha 03.12.11, 16:46
                          Uzasadnienie przedstawilam wyzej, poszukaj sobie.
                          A ja czekam na odpowiedzi na pozostale moje pytania.
                          A swoja droga, to moze kazdy by pisal ciekawostki z dziedziny, na ktorej sie zna ( z racji wyksztalcenia, wykonywanej pracy, badz autentycznej wiedzy hobbystycznej), wtedy bysmy unikneli tak zenujacych wymian zdan, jakie maja miejsce w tym watku. Chyba sie jednak na czyms znasz?
                          • chersona Re: haha 03.12.11, 17:20
                            mumia_ramzesa napisała:

bysmy unikneli tak zenujacych wymian zdan, jakie maja miejsce w t
                            > ym watku.

a tu się zgadzamy. przeczytałam swojemu facetowi naszą wymianę zdań, nie bez emocji, nie powiem, a on na to: nie wiem, mnie się to wydaje śmieszne (ale również dostrzega u Ciebie jakiś problem:)).

to inne ciekawostki
                            Francesco Petrarca miał 190 cm wzrostu (na podstawie szkieletu, który odgrzebano - dość makabryczny pomysł - z okazji obchodów 700-lecia jego narodzin; umarł z kotem na kolanach, ale tego nie odgrzebano).
                            Magliabecchi zamiast zakładek używał wstążek makaronu. do dziś można znaleźć po nich ślady w książkach.
                            zanim wyrzekł się seksu, Gandhi był niezłym ruch.aczem. potem, na znak, że seks zobojętniał mu zupełnie, pozwalał swojej młodziutkiej siostrzenicy robić sobie lewatywę. przyczynił się też do śmierci żony: nie wyraził zgody na podanie jej penicyliny. ale o tym już kiedyś pisałam.

• mumia_ramzesa Re: haha 03.12.11, 17:31
                              Smieszne mu sie zapewne wydalo Twoje rozemocjonowanie tematem rzekomego przesladowania Ciebie przeze mnie. To megalomania i mitomania.
                              W koncu nie umiesz udowodnic, ze ja Ciebie przesladuje, wiec raczej TO NIE JA mam problem psychiczny.
                              • six_a Re: haha 03.12.11, 18:38
                                przepraszam, ale czyście się szaleju przy sobocie najadły?
                                na czat z tym;)
                            • mumia_ramzesa Re: haha 03.12.11, 17:32
                              A jaki zwiazek ma seks z lewatywa?
                              • chersona Re: haha 03.12.11, 20:06
                                chodziło nie tyle o seks, ile o pokazanie, że zobojętniał na wdzięki kobiece. poza nie fair było z jego strony, że się wyszumiał, wyszalał (nie tylko z żoną) a potem zrobił nawiedzony i żona poszła w odstawkę.
                    • mumia_ramzesa Dedykacja dla Chersony 03.12.11, 20:02
                      chersona napisała:

> ad personam: moje podejrzenie co do Twojej obsesji na moim punkcie

A propos owej domniemanej obsesji.
                      • chersona Re: Dedykacja dla Chersony 03.12.11, 20:12
                        dziękuję. obejrzałam.

teraz Ty opowiedz jakieś ciekawostki. może coś ze swoich podróży.
                        • mumia_ramzesa Re: Dedykacja dla Chersony 05.12.11, 11:56
                          Problem polega na tym, ze to co dla Was mogloby byc ciekawostka dla mnie jest najzwyklejsza rzecza na swiecie, ale sie postaram.

We mgle mozna tak doskonale zabladzic, ze nawet nie wiadomo kiedy zmienia sie kierunek marszu o 180 stopni. Jesli nie ma duzego nachylenia terenu to w dodatku trudno wyczuc czy idzie sie pod gore czy w dol.

Slynne swiete krowy w Indiach traktowane sa dosc bezceremonialnie - przepedza sie je kopniakami.

Przyladek Polnocny formalnie nie jest przyladkiem, bo lezy na wyspie.
        • real_mayer Re: ciekawostki 24.12.11, 23:31
          mumia_ramzesa napisała:

No patrz, a orly to tez jastrzebiowate.

Mam dla Ciebie inne zdanie do przemyślenia.
          Prostokąt i kwadrat są czworokątami ale: nie każdy prostokąt jest kwadratem a każdy kwadrat jest prostokątem.
          • mumia_ramzesa Re: ciekawostki 25.12.11, 12:02
            Nad czym tu myslec? To oczywistosci.
            Tak samo jak punkt jest tez prostą.
    • wez_sie co 10ty banknot w UK 02.12.11, 16:53
      nosi (śladowe) ślady kokainy.
    • gobi05 kapitan Nemo był Polakiem 03.12.11, 06:33
      W pierwotnym zamyśle J. Verne'a kapitan Nemo był Polakiem, jednak poprawność polityczna nakazała nie drażnić niedźwiedzia... en.wikipedia.org/wiki/Captain_Nemo

Ciekawe też, że Maria Skłodowska-Curie urodziła się w roku 1867, Tajemnicza Wyspa została napisana w 1874, a radioaktywność została odkryta w 1896 - co też temu Verne'owi podsunęło pomysł, że przyczyną śmierci załogi było tajemnicze promieniowanie?
      • zonajana Re: kapitan Nemo był Polakiem 03.12.11, 23:53
        Ludzie znacznie czesciej wydadza wiecej, niz planowali, na duzy, drogi zakup, niz na maly.
        Przyklad: dorzuca dodatkowe 500 zl na kanape znacznie szybciej, niz dodatkowe 50 gr na chleb.
        • baba67 Re: kapitan Nemo był Polakiem 04.12.11, 08:29
          Byl okres w historii Polski kiedy to dwoje KROLOW rzadzilo w zgodzie ( i milosci podobno).
          Bo Jadwiga byla koronowana na krola Polski na rownych prawach z Jagiella, nie jako krolowa , tak jak zony krolow.
          Podobno po znalezieniu czaszki Krzywoustego w katedrze plockiej , kiedy zrobiono rekonstrukcje wg nowatorskiej wtedy w Polsce metody kolkowej, efekt byl wstrzasajacy w sensie ze nikt takie typa w ciemnej ulicy nie chcialby spotkac.informacja pochodzi z wykladu prof Samsonowicza ktory rzeczona rekonstrukcje widzial.
          Podobno zona Kazimierza Jagiellonczyka byla niska, garbata i miala nierowne, wystajace zeby(opinia antropologow po zbadaniu szkieletu).poniewaz Jagiellonczyk najpierw ja poslubil per procura a potem dopiero spotkal biedaczek doznal szoku po pierwszym kontakcie i spotkal ja po raz drugi dopiero za 3 dni-interpretacja zapiskow, ale nie wiadomo czy tak bylo.A malzenstwo bylo udane, bo Elzbieta byla niezwykla kobieta.
          • mumia_ramzesa Re: kapitan Nemo był Polakiem 05.12.11, 12:01
            > Jadwiga byla koronowana na krola Polski na rownych prawach z Jagiella, nie
            > jako krolowa , tak jak zony krolow.

Jadwiga zostala koronowana na krola, a po kilku latach Jagiello zostal koronowany na krola.
            • baba67 Re: kapitan Nemo był Polakiem 06.12.11, 14:27
              Zgadza sie nigdzie nie napisalam z jednoczesnie. Jesli tak zabrzmialo to sorry.Prawda jest taka, ze do swej smierci byla krolem tak jak i maz.
              • mumia_ramzesa Re: kapitan Nemo był Polakiem 06.12.11, 14:56
                Nie napisalas, ze jednoczesnie, ale Jadwiga nie moga byc koronowana na krolowa w momencie, gdy kraj nie mial krola. Stad zostala krolem, a jak poslubila Jagielle to on chyba nie chcial byc mezem krola, wiec koronowano go tez na krola. ;-)
                • baba67 Re: kapitan Nemo był Polakiem 06.12.11, 15:27
                  NO nie mogla, stad tez ta nietypowa sytuacja.I tak precedensowa w naszej historii.
    • wez_sie ciekawa ciekawostka, kto sie zgadza? 07.12.11, 11:20
      w internetku ludzie troszku udajo i nie sa sobo do konca
    • wez_sie kameleony 19.12.11, 10:57
      zmieniaja swoja barwe, aby dopasowac sie do otoczenia.
      SZOK
      • piataziuta beza śmietankowa 19.12.11, 11:08
        po zjedzeniu zmienia się w śmierdzącą kupę!
        • wez_sie Re: beza śmietankowa 19.12.11, 11:22
          mow za siebie
    • wez_sie psy 23.12.11, 09:30
      nie trawio kukurydzy, wiec jak jom zjedzo i pozniej robio kupe, to jak sie zagrzebie w tej kupie, mozna odszukac normalnie kukurydze i jom wydlubac
      • real_mayer Re: psy 24.12.11, 22:56
        człowiek też jej nie trawi
        • real_mayer Re: psy 24.12.11, 22:56
          i orzechów też, dlatego te w pikantnej posypce lepiej dobrze pogryźć przed połknięciem :)
    • sundry Re: ciekawostki 23.12.11, 14:00
      Nie jest prawdą, że moneta zrzucona z dachu Empire State Building może zabić. Jedynie zadrapać.
    • wez_sie dziwne slowa 27.12.11, 08:56
      w Poznaniu "kromka" to sam koniec chleba, a to co wyjdzie z pokrojenia środka to... skibki
      • wez_sie Re: dziwne slowa 04.01.12, 14:05
        a gzik to twaróg
    • lazy.eye Re: ciekawostki 04.01.12, 16:41
      Kobiety wypowiadają w ciągu dnia średnio 7500 słów, mężczyźni 2000.
      Część mężczyzn zanim coś powie pomyśli, u kobiet mówienie zapoczątkowuje procesy myślowe (czasami).
    • reniatoja Re: ciekawostki 05.01.12, 20:05
      Taka ciekawostka - dzis o 17.z minutami spadł balkon w Pireusie. Jeden pan został ranny, drugi jeszcze tam czeka na wydobycie. https://img859.imageshack.us/img859/6685/balkont.jpghttps://
    • maggpie Re: ciekawostki 05.01.12, 22:16
      Zdarza się, że samiec głuszca kopuluje z cieciorkami, czyli samicami cietrzewia. Udokumentowano też sytuację, że bażant kopulował z cieciorką.

Zdarza się, że suka psa jest kryta przez wilki. Póki jest atrakcyjna, to jej nie zjedzą.

• fizykakwantowa Re: ciekawostki 05.01.12, 22:52
      Nie wiem, czy jeszcze wiszą, ale wisiały nad wejściem do katedry na Wawelu kosci smoka wawelskiego! ( jakiś pono odgrzebany dinozałr)
    • wez_sie Re: ciekawostki [reaktywacja] 13.04.12, 13:26
      Dwa przedmioty, spełniające dokładnie te same funkcje - mierzenia czasu - różnią się tym, że jeden ma tysiące ruchomych części, a drugi ani jednej. To klepsydra i zegar słoneczny
      • doral2 Re: ciekawostki [reaktywacja] 13.04.12, 20:45
        dodanie do mięsa w czasie gotowania szczypty cukru, przyspiesza ugotowanie mięsa do miękkości.
        spożycie nadmiernej ilości alkoholu, nieuchronnie prowadzi do kaca.
        pies zawsze śpi w ten sposób, by swemu państwu pierdzieć prosto pod nos.
        krowie na rowie trzeba tłumaczyć.
        brud powyżej jednego milimetra wykrusza się sam.
        pieniędzy brakuje zawsze wtedy, kiedy są najbardziej potrzebne.
    • six_a Re: ciekawostki 13.04.12, 20:53
      po wypiciu dużej ilości kawy, mocz pachnie kawą
      po wypiciu dużej ilości herbaty, mocz nie pachnie herbatą

stąd wiemy, że herbata nie pachnie, więc po co wogle ją pić?
      • wez_sie spamerka? 14.04.12, 17:42
        jesteś przedstawicielka jakiejś firmy herbacianej? :-/
        • six_a Re: spamerka? 14.04.12, 17:45
          tak. lipa spółka zoo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka