28.12.11, 13:01
Zdarzają wam się takie sytuacje? U mnie to dosyć częste, np. pomyślę o jakiejś piosence - za 10 min. puszczają ją w radio. Myślę ( czasem też mi się przyśni ) o osobie dawno nie widzianej, na drugi dzień ona się odzywa z pytaniem co słychać? Rozmawiam teoretycznie z kimś mówiąc, że " nigdy w życiu nie kupilabym podróbek perfum, torebek itp. A tu nazajutrz koleś tak mnie omotał, że nabyłam siatkę podrabianych ( oczywiście ) perfum. To tak jakbym wywoływała przyszłe zdarzenia. Nie zawsze to następuje automatycznie tzn. na drugi dzień, czasem po tygodniu itp.
Co to jest ? Nie można tego nazwać intuicją (sprawdzałam definicję ). Wizualizacja??
Obserwuj wątek
    • ursyda Re: Boje się 28.12.11, 13:04
      Pomyśl sobie: ta Ursyda to szczęściara, wygrała 30 milionów!
      • rybka.11 Re: Boje się 28.12.11, 13:06
        ursyda napisała:

> Pomyśl sobie: ta Ursyda to szczęściara, wygrała 30 milionów!
        • anna_nie_karenina Re: Boje się 28.12.11, 13:13
          Będę o was pamiętać ;p
      • funny_game Re: Boje się 28.12.11, 13:08
        O, pożycz stówę akonto :F
    • soulshunter Re: Boje się 28.12.11, 13:13
      czy moglabys tak baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo intensywnie pomyslec o liczbach: 1, 13, 15, 18, 23, 28?
      • funny_game Re: Boje się 28.12.11, 13:15
        Czy w lotto jest jakiś kumulus?
        • soulshunter Re: Boje się 28.12.11, 13:17
          a so fónka, 1 bańka to za mało? Ja nie jestę kciwy.
          • funny_game Re: Boje się 28.12.11, 13:20
            A nie wiedziałam, że jest bańka. To się pójdę dziś puścić, o. Puszczam od bańki wzwyż.
            • tabeletka Re: Boje się 28.12.11, 13:27
              tylko na kumululu nie puszczaj, a przynajmniej nie w rodzinnych stronach, bo jeszcze na zawal zejde, jak przy tym jednym kumululu co juz byl. myslalam, ze to tatus, cholera.
              • funny_game Re: Boje się 28.12.11, 13:53
                Koło mojej Mamy też był udany szczał kiedyś. Rzekomo na Radio Maryja facet wygrana scedował :DDD
                Takie rzeczy tylko u nas :D
                • tabeletka Re: Boje się 28.12.11, 14:18
                  ol maj gad.

ale mam nadzieje, ze to nie to wielkie kumululu? kilkadziesiat milionow czy cos.
                  • funny_game Re: Boje się 28.12.11, 14:33
                    Sporo tego było, nie pamiętam, Mamatka normalnie zbladła, że to tak blisko było ;D
                    Podobno sam Rydzyk-fizyk przyjechał majbachem!
      • rybka.11 Re: Boje się 28.12.11, 13:38
        soulshunter napisał:

> czy moglabys tak baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo intensywnie pomyslec o
        > liczbach: 1, 13, 15, 18, 23, 28?
        • soulshunter Re: Boje się 28.12.11, 14:36
          nie znasz mej przebieglosci dziecinko. Zamienilem kolejnosc liczb, ha! Nikt nie zgadnie!
    • ultimate.strike Re: Boje się 28.12.11, 13:26
      > Zdarzają wam się takie sytuacje? U mnie to dosyć częste, np. pomyślę o jakiejś
      > piosence - za 10 min. puszczają ją w radio.

Nie zdarza mi się, utworów muzycznych, jakie mi się podobają w radio się nie puszcza.
    • feel_good_inc Re: Boje się 28.12.11, 13:49
      > Co to jest ? Nie można tego nazwać intuicją (sprawdzałam definicję ). Wizualiza
      > cja??

pl.wikipedia.org/wiki/Efekt_potwierdzania
    • alpepe Re: Boje się 28.12.11, 14:19
      mam gorzej, mijam ludzi i słyszę ich myśli. Albo np. rozmawiam z kimś i nagle stają mi przed oczyma obrazy z dzieciństwa tej osoby, jakieś dziwne rzeczy. Tak, jakbym dotykała bolących ran. Kiedyś, jako dziecko zgadywałam na koloniach itp., o czym ktoś myśli. Z reguły trafiam, tak, jakby była radiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka