gr.eenka 28.01.12, 22:54 Czy wypowiadacie życzenia widząc spadającą gwiazdkę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moonogamistka Re: spadające gwiazdy 28.01.12, 22:55 W zyciu nie widzialam. Raz myslalam, ze to to, ale qrna samoloty maja trase nad moja weranda;-) Odpowiedz Link Zgłoś
samuela_vimes Re: spadające gwiazdy 28.01.12, 23:02 tak, ale to chyba jakieś oszukańcze te moje gwiazdy, bo nie jestem jeszcze super bogata o co prosiłam gwiazdkę. Odpowiedz Link Zgłoś
caloka Re: spadające gwiazdy 28.01.12, 23:08 samuela_vimes napisała: > tak, ale to chyba jakieś oszukańcze te moje gwiazdy, bo nie jestem jeszcze supe > r bogata o co prosiłam gwiazdkę. A określałaś konkretną kwotę?:)) może w tym był problem i ona nie wiedziała ile to jest:)) Odpowiedz Link Zgłoś
samuela_vimes Re: spadające gwiazdy 28.01.12, 23:46 powiedziałam jej bogata, bogata to bogata, mieszkanie w wielkiej płycie to nie bogata ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
caloka Re: spadające gwiazdy 28.01.12, 23:05 Tak:) Tylko też do końca nie mam przekonania czy to była gwiazda..:) Hmm.. z niespełnionych życzeń wynikało by, że to jednak nie była ona:) Odpowiedz Link Zgłoś
caloka Re: spadające gwiazdy 28.01.12, 23:06 O, powieliłam poprzednią odpowiedź:)) Chociaż ja miałam akurat inne życzenia:):) Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright bo to byl meteoryt, chopa spytoj 29.01.12, 00:10 gwiazdy robio inne figle. Odpowiedz Link Zgłoś
caloka Re: bo to byl meteoryt, chopa spytoj 29.01.12, 00:17 :)) o.k, spytom, ale którego?:)) koham.mihnika.copyright napisał: > gwiazdy robio inne figle. :))np?:)) Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright Re: bo to byl meteoryt, chopa spytoj 29.01.12, 00:22 caloka napisała: > :)) o.k, spytom, ale którego?:)) dyc, swojego! > koham.mihnika.copyright napisał: > > gwiazdy robio inne figle. > :))np?:)) tech ci pedziol, so duzy i maly, cyrwune i nibieski, abo biole jok snik. a casem to ni mo nic. wtedy jest corno dziuro albo taki z Bialygostoka. Odpowiedz Link Zgłoś
caloka Re: bo to byl meteoryt, chopa spytoj 29.01.12, 00:27 koham.mihnika.copyright napisał: > caloka napisała: > > > :)) o.k, spytom, ale którego?:)) > > dyc, swojego! > dyc ni mom :D tak to już byśmy na pewno dawno w gwiazdach byli:))) i by mi na pewno wszystko wytłumaczył:D > > koham.mihnika.copyright napisał: > > > gwiazdy robio inne figle. > > :))np?:)) > > tech ci pedziol, so duzy i maly, cyrwune i nibieski, abo biole jok snik. a case > m to ni mo nic. wtedy jest corno dziuro albo taki z Bialygostoka. :)))pięknie widzę, ze gwarę rozwijasz:D > Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright ja z Warszawki jestem, a wiadomo miastowe 29.01.12, 00:30 gory nasze kochaja! Odpowiedz Link Zgłoś
caloka Re: ja z Warszawki jestem, a wiadomo miastowe 29.01.12, 00:40 koham.mihnika.copyright napisał: > gory nasze kochaja! :):) i niech kochają:)) miastowe nieWarszawki tez:)) PS. Jak mi dobrze, to życzysz trzymaj kciuki w poniedziałek:) Może się przybliżę właśnie do tych gór..:) Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright ja ci zycze, zebyscie w gory we dwoje pojechali 29.01.12, 00:45 ;-{) Odpowiedz Link Zgłoś
caloka Re: ja ci zycze, zebyscie w gory we dwoje pojecha 29.01.12, 00:51 koham.mihnika.copyright napisał: > ;-{) To ja napiszę już nie przewrotnie:) Dzięki bardzo:)bo uznam życzenie za szczere:) Myślę,że jak już będę miała z kim to pojedziemy:) Ale na razie jadę sama:) Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_z_banem upadłe gwiazdy 28.01.12, 23:07 osoby, które miały niemal wszystko i nagle to tracą przez własną głupotę Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_z_banem Re: upadłe gwiazdy 28.01.12, 23:11 do niczego, a tak sobie filozuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
gr.eenka Re: upadłe gwiazdy 28.01.12, 23:15 jeżeli przez głupotę to widocznie nie zasługiwały na to :) Odpowiedz Link Zgłoś
astrofan Re: spadające gwiazdy 28.01.12, 23:13 koniecznie trzeba próbować, bo kiedyś ktoś udowodni że to działa i będzie płacz straconych szans ;) Odpowiedz Link Zgłoś
caloka Re: spadające gwiazdy 28.01.12, 23:24 astrofan napisał: > koniecznie trzeba próbować, bo kiedyś ktoś udowodni że to działa i będzie płacz > straconych szans ;) Dobrze powiedziane:)) A myślisz, że nie było takich osób, którym się naprawdę one spełniły?:) Odpowiedz Link Zgłoś
astrofan Re: spadające gwiazdy 28.01.12, 23:32 niewykluczone tylko może potrzeba do tego jeszcze jakiegoś dodatkowego czynnika, np. czerwonej koszuli lub łapy nietoperza ;) Odpowiedz Link Zgłoś
caloka Re: spadające gwiazdy 28.01.12, 23:44 :):) albo włosa jeża..:))) Niee:)Tak by nie dało rady...:)Za dużo by trzeba pamiętać:) Czyli jednak jesteś sceptycznie nastawiony?:) A ja tam myślę, że to bardzo przyjemny "przesąd":)Po pierwsze,że patrzy się w górę i można się zamyślić, a po drugie..to jest bardzo ładny widok...szkoda przegapić:) No i to spełnienie życzenia jako dodatek..:)) Odpowiedz Link Zgłoś
astrofan Re: spadające gwiazdy 29.01.12, 00:05 sceptycznie, nie, to chyba niewłaściwe słowo, raczej nie przywiązuję wagi mi się wydaje że jeżeli tylko ktokolwiek pamięta o tym, widząc spadającą gwiazdę i kojarząc sprawę życzeń mimowolnie o jakimś życzeniu jednak pomyśli, to jak z "nie myśl o różowym słoniu" ten słoń się zjawia czy chcesz czy nie, tak samo z gwiazdą i życzeniem .... jeżeli tylko o tym pamiętać a co do działania i magii, no cóż, nawet genialny fizyk atomowy i komunista Sacharow, uważał że oprócz świata fizycznego jest coś jeszcze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
caloka Re: spadające gwiazdy 29.01.12, 00:14 astrofan napisał: > sceptycznie, nie, to chyba niewłaściwe słowo, raczej nie przywiązuję wagi > mi się wydaje że jeżeli tylko ktokolwiek pamięta o tym, widząc spadającą gwiazd > ę i kojarząc sprawę życzeń mimowolnie o jakimś życzeniu jednak pomyśli, > to jak z "nie myśl o różowym słoniu" ten słoń się zjawia czy chcesz czy nie, > tak samo z gwiazdą i życzeniem .... jeżeli tylko o tym pamiętać :)tak:) to może też tak działać:) > a co do działania i magii, no cóż, nawet genialny fizyk atomowy i komunista Sac > harow, uważał że oprócz świata fizycznego jest coś jeszcze ;) Mhm:)dobrze powiedział:) coś dużo jeszcze:):) Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright to tak, jak z tym Zydem, co chcial milion w Lotto 29.01.12, 00:12 wygrac?? Odpowiedz Link Zgłoś
caloka Re: to tak, jak z tym Zydem, co chcial milion w L 29.01.12, 00:18 koham.mihnika.copyright napisał: > wygrac?? googlać?:D nie znam tego:)) Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright szkoda gugla, teraz wszystko pamieta 29.01.12, 00:25 Zyd sie modli raz, drugi, trzeci - Jahwe, Ty mnie daj wygrac, ja mam Salcie, dziesiecioro dzieci.... Za ktoryms tam razem, glos z Niebios - Mosze, ja ciebie dam wygrac, ale ty mi daj szanse, ty wypelnij kupon. Baaardzo stare, dlatego nie pamietalac ;-{) Odpowiedz Link Zgłoś
caloka Re: szkoda gugla, teraz wszystko pamieta 29.01.12, 00:30 koham.mihnika.copyright napisał: > Zyd sie modli raz, drugi, trzeci - Jahwe, Ty mnie daj wygrac, ja mam Salcie, dz > iesiecioro dzieci.... > Za ktoryms tam razem, glos z Niebios - > > Mosze, ja ciebie dam wygrac, ale ty mi daj szanse, ty wypelnij kupon. > :D:D:D Tak:)) > Baaardzo stare, dlatego nie pamietalac ;-{) I to Cie zaskoczę:))) Znałam:))Tylko nie skojarzyłam:))) Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright Re: szkoda gugla, teraz wszystko pamieta 29.01.12, 00:33 caloka napisała: > I to Cie zaskoczę:))) > Znałam:))Tylko nie skojarzyłam:))) nie zaskoczylas, kobitki lubia pooszukiwac ;) Jak skojarzysz, ze masz chopa, to daj znac. :P Odpowiedz Link Zgłoś
caloka Re: szkoda gugla, teraz wszystko pamieta 29.01.12, 00:36 koham.mihnika.copyright napisał: > caloka napisała: > > > I to Cie zaskoczę:))) > > Znałam:))Tylko nie skojarzyłam:)) > > nie zaskoczylas, kobitki lubia pooszukiwac ;) Dobra dobra:) Ty mi tutaj tak nie mów:) Znam i lubię tego rodzaju humor:):):) > Jak skojarzysz, ze masz chopa, to daj znac. :P O.k, to w takim razie się już nie odzywam :D > Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright odzywaj sie, ale o specjalnym komunikacie 29.01.12, 00:38 nie zapomnij. zrobimy hulaszcza impreze na FK. Odpowiedz Link Zgłoś
caloka Re: odzywaj sie, ale o specjalnym komunikacie 29.01.12, 00:52 koham.mihnika.copyright napisał: > nie zapomnij. zrobimy hulaszcza impreze na FK. To ten komunikat?:))) bo się pogubiłam:))) Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Re: spadające gwiazdy 29.01.12, 00:12 Przecież one pecha przynoszą...wg japońskiej mitologii przynajmniej Odpowiedz Link Zgłoś
caloka Re: spadające gwiazdy 29.01.12, 00:20 Niemożliwe... A może oni mają tam inne gwiazdy:) Odpowiedz Link Zgłoś
happy_time Re: spadające gwiazdy 29.01.12, 00:13 Zanim wymyślę jakieś marzenia to gwiazda już spanie :) Może mam za dużo tych marzeń i nie wiem, które wybrać. Widziałaś ostatnio jakąś spadającą? Odpowiedz Link Zgłoś
caloka Re: spadające gwiazdy 29.01.12, 00:23 happy_time napisała: > Zanim wymyślę jakieś marzenia to gwiazda już spanie :) Może mam za dużo tych ma > rzeń i nie wiem, które wybrać. To może przygotuj sobie takie jedno główne i o nim zawsze myśl:) Odpowiedz Link Zgłoś
happy_time Re: spadające gwiazdy 29.01.12, 00:38 Tylko, które by tu wybrać? ;) Teraz gwiazdy nie spadają więc mam jeszcze czas :) Odpowiedz Link Zgłoś
caloka Re: spadające gwiazdy 29.01.12, 00:43 happy_time napisała: > Tylko, które by tu wybrać? ;) Teraz gwiazdy nie spadają więc mam jeszcze czas : > ) Te, które jako pierwsze przychodzi na myśl:):) Tak, masz chyba jeszcze trochę czasu:):) Odpowiedz Link Zgłoś
astrofan Re: spadające gwiazdy 29.01.12, 00:27 tzw. potoczna racjonalność jest bardzo naiwna weźmy taką astrologię, panuje powszechna opinia że nie jest to metoda naukowa, ok, naukowcy w miarę jednomyślnie zgadzają się co do tego ale już nie ma zupełnie tej jednomyślności, jeżeli chodzi o ustalenie dlaczego tą nauką nie jest czyli niby nie jest ale w sumie nie wiadomo dlaczego a z nową wiedzą jest jak tej historyjce "dziadku dlaczego ciągle poszukujesz perpetum mobile, przecież naukowcy mówią że nie istnieje" "tak wiem o tym, ale zobaczysz, jak tylko ktoś je odkryje, wszyscy ci mądrzy ludzie od razu zmienią zdanie" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
caloka Re: spadające gwiazdy 29.01.12, 00:34 astrofan napisał: > tzw. potoczna racjonalność jest bardzo naiwna Hmm...:) > weźmy taką astrologię, panuje powszechna opinia że nie jest to metoda naukowa, > ok, naukowcy w miarę jednomyślnie zgadzają się co do tego > ale już nie ma zupełnie tej jednomyślności, jeżeli chodzi o ustalenie dlaczego > tą nauką nie jest czyli niby nie jest ale w sumie nie wiadomo dlaczego Kurcze:))Zastanowiłeś mnie teraz nad tym:) > a z nową wiedzą jest jak tej historyjce > > "dziadku dlaczego ciągle poszukujesz perpetum mobile, przecież naukowcy mówią ż > e nie istnieje""tak wiem o tym, ale zobaczysz, jak tylko ktoś je odkryje, wszyscy ci mądrzy lu > dzie od razu zmienią zdanie" ;) > Swietne:):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright Re: spadające gwiazdy 29.01.12, 00:43 caloka napisała: ------------- > Hmm...:) -------------- > Swietne:):):):) ty go wyraznie podrywasz, zamykam oczy i widze, twoja twarz wpatrzona w jego, niesmialo dotykasz jego dloni, w napieciu sluchasz dalsezj tresci i nieznanych losach ludzi, ktorzy robili wynalazki, poniewaz nie wiedzieli, ze to niemozliwe. Tak mozna przez cale zycie przejsc! I nawet taka gwiezdna ksywke ma. Zapytaj, czy wierzy w przeznaczenie? :D Odpowiedz Link Zgłoś
caloka Re: spadające gwiazdy 29.01.12, 00:47 koham.mihnika.copyright napisał: > ty go wyraznie podrywasz, zamykam oczy i widze, twoja twarz wpatrzona w jego, n > iesmialo dotykasz jego dloni, w napieciu sluchasz dalsezj tresci i nieznanych l > osach ludzi, ktorzy robili wynalazki, poniewaz nie wiedzieli, ze to niemozliwe. > Tak mozna przez cale zycie przejsc! I nawet taka gwiezdna ksywke ma. > Zapytaj, czy wierzy w przeznaczenie? :D > >:D:D:D Ale Ty jesteś!:))) Tak, oczywiście, Dokładnie tak:)))Zamknęłam oczy i odpłynęłam:D I w takim stanie piszę:))) Widzę, że też nie narzekasz na brak wyobraźni:D Jak będę miała ochotę to zapytam, nie omieszkam:))) Odpowiedz Link Zgłoś
moonogamistka Re: spadające gwiazdy 29.01.12, 00:50 To zabrzmialo, jakbys byl zazdrosny:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright wiode prozniacze zycie i lubie scisk pieknych 29.01.12, 01:05 kobiet wokol. Facet pisze z glowy, a ja bym nawet z ksiazki tak nie przepisal ;( Troche jestem zazdrosny. Odpowiedz Link Zgłoś
moonogamistka Re: wiode prozniacze zycie i lubie scisk pieknych 29.01.12, 01:11 Nie badz:-) Ty bardziej krecisz:-) Odpowiedz Link Zgłoś
caloka Re: spadające gwiazdy 29.01.12, 00:37 moonogamistka napisała: > Czasem madrze gadasz;-) Hmm.. To do astrofana?:)) Odpowiedz Link Zgłoś
moonogamistka Re: spadające gwiazdy 29.01.12, 00:41 tak:) drzewko:-) Wkurzam go celowo:-) Odpowiedz Link Zgłoś
caloka Re: spadające gwiazdy 29.01.12, 00:44 moonogamistka napisała: > tak:) drzewko:-) > Wkurzam go celowo:-) Aaa...dobrze, to się wtrącam:))) Odpowiedz Link Zgłoś
caloka Re: spadające gwiazdy 29.01.12, 00:53 moonogamistka napisała: > Juz Cie lubie:_) :)) dzięki:)wzajemnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
caloka Re: spadające gwiazdy 29.01.12, 00:54 moonogamistka napisała: > Juz Cie lubie:_) Chyba, że to znowu ie do mnie...:D Odpowiedz Link Zgłoś
astrofan Re: spadające gwiazdy 29.01.12, 00:55 dziś nie gryzę, można głaskać, jak w anegdocie o Bourvil'u w pewnym momencie zaczął kreować się na wegetarianina/jarosza, niestety został zauważony w jakiejś knajpie na przedmieściach jak się obżera kotletami wieprzowymi, na zarzut że publicznie kłamie odrzekł "nie kłamię, jestem jaroszem, tylko dziś jest piątek, a w piątek my jarosze mamy post" ;) dobranoc :) Odpowiedz Link Zgłoś
moonogamistka Re: spadające gwiazdy 29.01.12, 01:06 Jak chcesz gadasz ludzkim glosem;-) Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Re: spadające gwiazdy 29.01.12, 01:15 astrofan napisał: > tzw. potoczna racjonalność jest bardzo naiwna > > weźmy taką astrologię, panuje powszechna opinia że nie jest to metoda naukowa, > > ok, naukowcy w miarę jednomyślnie zgadzają się co do tego > ale już nie ma zupełnie tej jednomyślności, jeżeli chodzi o ustalenie dlaczego > tą nauką nie jest > > czyli niby nie jest ale w sumie nie wiadomo dlaczego A to że nie jest falsyfikowalna nie wystarcza? Odpowiedz Link Zgłoś
astrofan Re: spadające gwiazdy 29.01.12, 10:51 falsyfikacja to ważna idea, ale w praktyce nit tego nie stosuje i to nie działa, koncepcje programów badawczych Lakatosa, chyba najtrafniej obecnie ujmują procesy naukowe www.obi.opoka.org.pl/zfn/009/zfn00901Lakatos.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
ognista.potwora Re: spadające gwiazdy 29.01.12, 01:57 gr.eenka napisał: > Czy wypowiadacie życzenia widząc spadającą gwiazdkę? Nie, bo życzyłabym sobie gwiazdki z nieba i wychodziłoby na to, że życzenie się spełniło zanim zostało pomyślane. Z rozważań o tym, co było pierwsze zrobiłaby się kwadratura koła albo traktat filozoficzny. Odpowiedz Link Zgłoś
spawacz.drewna Re: spadające gwiazdy 29.01.12, 12:29 nie ma czegos takiego jak spadajaca gwiazdka, poczytaj jaki podrecznik do astronomii dla poczatkujacych Odpowiedz Link Zgłoś