Dodaj do ulubionych

cuda kosmetyczne

02.04.12, 22:23
macie jakis cudowny kosmetyk ktory NAPRAWDĘ wam na cos pomogł?
w sensie mieliscie rozstępy i one znikneły (to podobno niemozliwe)

ja nigdy nie wierzyłam ze kosmetyki mogą zlikwidowac niedoskonałosci raczej zapobiec powstaniu poprzez regularne stosowanie, az...

do momentu kiedy straszliwie podczas remontu zniszczyłam/wysuszylam sobie dłonie. w akcie desperacji stosowalam jakies cudokremy, zakładalam na noc rekawiczki, robiłam oklady z oleju lnianego i dooopa. jedyne co mi pomogło to krem pewnej skandynawsiej marki, po uzyciu ktorego moje dłonie wrocily do dobrej formy.

macie cos co dziala?
Obserwuj wątek
    • my_favourite_axe Re: cuda kosmetyczne 02.04.12, 22:27
      male_pytanie napisała:

> macie jakis cudowny kosmetyk ktory NAPRAWDĘ wam na cos pomogł?
      > w sensie mieliscie rozstępy i one znikneły (to podobno niemozliwe)
      >
      > ja nigdy nie wierzyłam ze kosmetyki mogą zlikwidowac niedoskonałosci raczej zap
      > obiec powstaniu poprzez regularne stosowanie, az...
      >
      > do momentu kiedy straszliwie podczas remontu zniszczyłam/wysuszylam sobie dłoni
      > e. w akcie desperacji stosowalam jakies cudokremy, zakładalam na noc rekawiczki
      > , robiłam oklady z oleju lnianego i dooopa. jedyne co mi pomogło to krem pewnej
      > skandynawsiej marki, po uzyciu ktorego moje dłonie wrocily do dobrej formy.
      >
      > macie cos co dziala?

właśnie chciałam o TYM kremie, jest niesamowity
      • georgia241 Re: cuda kosmetyczne 02.04.12, 22:30
        Ten krem jest do niczego w porównaniu z HUD SALVA
        www.drogerianaturalna.pl/470666-708-large/hudosil-hud-salva-100ml.jpg
        • male_pytanie Re: cuda kosmetyczne 02.04.12, 22:33
          georgia241 napisała:

> Ten krem jest do niczego w porównaniu z HUD SALVA
          > www.drogerianaturalna.pl/470666-708-large/hudosil-hud-salva-100ml.jpg

a on na co? tez na rece?
        • my_favourite_axe Re: cuda kosmetyczne 02.04.12, 22:35
          georgia241 napisała:

> Ten krem jest do niczego w porównaniu z HUD SALVA
          > www.drogerianaturalna.pl/470666-708-large/hudosil-hud-salva-100ml.jpg

na moje dłonie jest najlepszy i nie widzę powodu żeby go zmieniać
    • lena.nocna Re: cuda kosmetyczne 02.04.12, 22:30
      Masło shea na dłonie i ogólnie suchą skórę.
      Neutrogena na stopy.

OCM na ładną cerę.

Maseczki bielenda na równy kolory skóry. takie pro.

hmmmm celullit - ruszam się, więc bardzo widocznego nie mam

• soulshunter Re: cuda kosmetyczne 02.04.12, 22:32
      wiesz co naprawde dziala? Ale tak bez sciemy i bez zadnej reklamy? Cos co sprawi ze najbrzydsza i najstarsza kobieta jest najpiekniejsza? To $100 mln cash tax free.
    • moonogamistka Re: cuda kosmetyczne 02.04.12, 22:42
      Mam. Oliwowanie wlosow. Nie bede wstawiac fot, bo nie to miejsce:) Ale z suchych pierzakow, mam spiralki lokow;-)
      Mozna oliwowac rzepakowym, oliwa, lnianym, oliwkami dla dzieci- rossmann:) Alterra- rossmann, i mnostwo innych;-) Dla zainteresowanych- google;-) i Wizaz:-)
      Najfajniejsze jest to, ze to co dobre- kosztuje grosze i jest krajowe :-)
      • lacido Re: cuda kosmetyczne 02.04.12, 22:52
        ohyda potem takie tluściaki błe ;/
        • moonogamistka Re: cuda kosmetyczne 02.04.12, 22:57
          Bzdura:)
          To sie zmywa:-)
          Wazna pielegnacja bez SLS i silikonow. Ale to watki dla wtajemniczonych i zainteresowanych.
          Kto chce- znajdzie o co biega:-) Kreconowlosym- polecam! :-))
          Polecam rowniez pielegnacje twarzy i ciala, bez parabenow, parafiny i takie tam:-)
          • lacido Re: cuda kosmetyczne 02.04.12, 23:02
            bzdura
            chyba płynem do mycia naczyń - nigdy więcej takich eksperymentów :)
            • moonogamistka Re: cuda kosmetyczne 02.04.12, 23:06
              No bzdura, bo ja zmywam odzywkami do wlosow:-)
              Nie uzywam juz szamponow "firmowych" z detergentami:-) I mam takei wlosy, ze wszyscy pytaja, czy trwala zrobilam:-)
              Dla zainteresowanych- priv ;-)

• lena.nocna Re: cuda kosmetyczne 02.04.12, 23:09
                Zmywasz może biowaxem? Też nie stosuję detergentów na ciało i nie mam przesuszonej skóry.
                • moonogamistka Re: cuda kosmetyczne 02.04.12, 23:10
                  Napisz do mnie na priv prosze:-)
                  • lena.nocna Re: cuda kosmetyczne 02.04.12, 23:15
                    Hehe zbyt leniwa jestem na privowanie, poza tym już uciekam, ale chętnie poczytam jak dbasz o włosiska, bo sama też "olejuję". Heheh - ale słowo. Korzystam z olejku kokosowego, masła shea, czasem mieszam to z odzywkami lub tradycyjną papką z oleju rycynowego i jajka. Efekty są piorunujące. ;-)
                    • moonogamistka Re: cuda kosmetyczne 02.04.12, 23:20
                      No i super:-) Tylko co wlos- to inne oleje i efekty:-) Ja juz poznalam, dlatego tak polecam i chetnie sie dziele wiedza:-)
                      • znana.jako.ggigus nie mam lokow, ale tez uzywam 05.04.12, 11:00
                        oleju. Tyle ze trzeba uwazac i nakladac olej na zniszczone wlosy, nie przy skorze, to nie beda obciazone. Zwykly olej rzepakowy dziala cuda. Metode jak najbardziej polecam.
                        Fajnie jest, jak sie ma wolny dzien, tak po domu z olejem na wlosach lazic i co jakis czas dokladac, a potem umyc.
                        A jak skoncze moje szampony, to sie przesiadam na te dla dzieci bez SLS, obiecuje!
              • lacido Re: cuda kosmetyczne 02.04.12, 23:14
                no i bzdura bo mi niczym nie chciało zejśc i co?
        • lena.nocna Re: cuda kosmetyczne 02.04.12, 22:59
          Bzdura. Oleje dają nawilżenie, które sie utrzmuje. Nalożone na suche wlosy łatwo sie zmywają, a nawilżenie pozostaje.
          • moonogamistka Re: cuda kosmetyczne 02.04.12, 23:01
            Efekt- piekne wlosy, nawilzone cialo. Wszystko za grosze :-)
            • azjaodkuchni Re: cuda kosmetyczne 05.04.12, 19:43
              Oj ja też oleluję i mój mąż też. Jemu włosy po olejowaniu przestały wypadać garściami. Tu o moich przygodach z olejowaniem chociaż lojalnie sprzedam, że bez zdjęć:

azjaodkuchni.blogspot.com/2012/03/cud-na-gowie.html
          • lacido Re: cuda kosmetyczne 02.04.12, 23:03
            lena.nocna napisała:

> Bzdura. Oleje dają nawilżenie, które sie utrzmuje. Nalożone na suche wlosy łatw
            > o sie zmywają, a nawilżenie pozostaje.

tak i wcale nie są tłuste
            dziwny trafem wszelkiego rodzaju oliwki do ciała natłuszczają włosy akurat nawilżają - cud :)

tłuszcz to tłuszcz jest tłusty, brudzi ubranie i ciężko go zbyć błeeeeeeeeee
            • lena.nocna Re: cuda kosmetyczne 02.04.12, 23:07
              Hehhe, widać praktykowałaś to wiesz. ;-) A wystarczyło przeczytać to co ja i dziewczyna powyżej napisałyśmy. Fakty przeciwko twoim przypuszczeniom.

Jeszcze raz powtórzę: olej naniesiony na SUCHE włosy bardzo łatwo się zmywa i pozostawia włosy nawilżone (nie tłuste). Wiem co mówię. Włosy błyszczą, są elastyczne, nie rozdwajają się.
              • moonogamistka Re: cuda kosmetyczne 02.04.12, 23:10
                Jeszcze lepiej- nawilzone odzywka wczesniej:-)
                Jesu baby- chcecie- korzystajcie, nie to nie. Polecam i mam dowody na dzialanie:-)
              • lacido Re: cuda kosmetyczne 02.04.12, 23:16
                powtarzam po raz kolejny bzdura, zmywa się fatalnie i w dodatku przy długich włosach paprają się ubrania, tyle sie umęczyłam przy zmywaniu cholerstwa że efekt o kant d.y rozbić ale co kto lubi
                • lena.nocna Re: cuda kosmetyczne 02.04.12, 23:18
                  Nałożyłaś na mokre / wilgotne włosy? Lub: po prostu dla ciebie się ta metoda nie nadaje. Dla 3 innych osób tu jest świetna.

Po prostu mamy inne doświadczenia.
                  • moonogamistka Re: cuda kosmetyczne 02.04.12, 23:24
                    Wmasowuje sie lyzke czy 2 we wlosy, czy skore wlosow w zaleznosci od rodzaju oleju. Zmywa sie KAZDY z latwoscia :-) Nawet rycynowy:-) A jest najgorszy.
                    Tak jak pisze- ja juz nei uzywam sklepowych szamponow w ogole, zmywam odzywkami i mam czyste, puszyste wlosy :-)
                    Naprawde nie rozumiem, o czym piszesz :-)
                    • lonely.stoner Re: cuda kosmetyczne 05.04.12, 09:27
                      ooo, robie tak samo! szampon koniecznie bez SLS i laureth sulfate. Olejkowanie wlosow tez super, i ogolnie OCM na oczyszczanie twarzy :) moj ulubiony jojoba :)
                    • ursyda Re: cuda kosmetyczne 05.04.12, 12:15
                      No właśnie wczoraj, zachęcona wątkiem umyłam włosy tylko odżywka i jestem pod wraażeniem. Myślałam, że będę miała wrażenie takiej "ciężkości" na włosach ale nie. Niemniej jednak polecam to raczej tym kręconowłosym - nasz włos ma jednak zupełnie inną strukturę.
            • moonogamistka Re: cuda kosmetyczne 02.04.12, 23:08
              Chetnie uswiadomie co i jak:-)
      • b_a_n_s_h_e_e Re: cuda kosmetyczne 02.04.12, 22:53
        I co, nakładam taką oliwę na noc i rano zmywam? I tak co dzień? :)
        Myślałam o tym ale to pewnie zbyt wkurzające :)
        • male_pytanie Re: cuda kosmetyczne 02.04.12, 22:55
          b_a_n_s_h_e_e napisała:

> I co, nakładam taką oliwę na noc i rano zmywam? I tak co dzień? :)
          > Myślałam o tym ale to pewnie zbyt wkurzające :)

to chyba w reklamowce trzeba spac :P
          • lena.nocna Re: cuda kosmetyczne 02.04.12, 23:01
            Czepek lub turban wystarczą. ;-) Jelsi ktoś jest w stanie to znieść.
            • moonogamistka Re: cuda kosmetyczne 02.04.12, 23:04
              Zacznij od godziny czy dwoch:-)
              Wciagnie Cie- jak zpbaczysz efekty :-)
              Do tego polecam czytanie etykiet produktow i rezygnacje z z silnych detergentow:-)
              • b_a_n_s_h_e_e Re: cuda kosmetyczne 03.04.12, 21:53
                > Do tego polecam czytanie etykiet produktow i rezygnacje z z silnych detergento
                > w:-)

A do tego to się już zastosowałam :) Kupiłam olejek rycynowy, ale straaaasznie mi śmierdzi, jednak spróbuję jak polecasz :)
          • lacido Re: cuda kosmetyczne 02.04.12, 23:04
            raczej takim pokrowcu jak na suknie :DDD
        • moonogamistka Re: cuda kosmetyczne 02.04.12, 23:00
          Mozesz na 2 h raz na tydzien;-) Zrob raz, a zrozumiesz;-)
          Zainteresowanych zapraszam na priv, czy Wizaz, czy google :-)
        • lena.nocna Re: cuda kosmetyczne 02.04.12, 23:00
          Ja nakładam w końcówce wolnego dnia lub na noc. Myje włosy pod koniec dnia lub odpowiednio rano. Błyszczą, nie rozdwajają się. ;-)
          • simply_z Re: cuda kosmetyczne 02.04.12, 23:09
            ja używam olejek arganowy i migdalowy do ciala i do twarzy-mieszam z kremem czasami ,na wlosy na koncowki-olejek kokosowy-sa mieksze i bardziej blyszczace.
            samego olejowania jako takiego jeszcze nie robilam ,oprocz wlasnie nakladania kokosu,
            • moonogamistka Re: cuda kosmetyczne 02.04.12, 23:13
              Olejek kokosowy jest super, pod warunkiem, ze nie mamy porowatych wlosow, bo wtedy sie pierza w cholere, jak ktos ma sklonnosc do krecenia sie, wie o co chodzi.
              Olejowanie jest super, naprawde polecam, kto chce na priv, dam linki:-)
              • simply_z Re: cuda kosmetyczne 02.04.12, 23:15
                ale to zalezy ,ja mam sklonnosc do falowania-po deszczu mam pierze ,a olejek kokosowy super mi je wygladza.
                daj linki.:)
                • lena.nocna Re: cuda kosmetyczne 02.04.12, 23:19
                  U mnie to samo. ;-)
                  • moonogamistka Re: cuda kosmetyczne 02.04.12, 23:26
                    No to po prawidlowej pielegnacji bedziecie mialy sprezyny :-)
                    Kreconowlose jestescie- ino zaniedbane:-)
                    Priv:-)
    • szarrak Re: cuda kosmetyczne 02.04.12, 23:36
      Już tu o tym pisałam przy okazji innego wątku, ale muszę jeszcze raz (i żeby nie było, robię w 100% darmową reklamę) - odżywka do paznokci Eveline 8w1. Nie żadne z dajmondami czy inne dziwne (bo ich kilka jest), tylko ta konkretna 8w1. Latami żarłam jakieś belissy, moczyłam w oliwie, używałam różnych kremów, zdrowo się odżywiałam, przekonałam faceta do zmywania :p, a i tak miałam paznokcie w totalnej rozsypce po latach obgryzania. Nie mogłam pomalować na żaden kolor, bo lakier mi złaził razem z płytką, nie mówiąc już o zapuszczaniu. Po 2 miesiącach używania tej odżywki mam takie paznokcie, że lubię siedzieć i się po nich macać, bo nie wierzę, że nie wyginają się na zewnątrz. Działa w zasadzie migiem, kosztuje trochę ponad dyszkę, jest dostępna w zasadzie wszędzie i uratowała mnie przed zostaniem plugawą tipsiarą, bo to by mi zostało w desperacji (wiadomo, na dłonie jednak się zwraca uwagę). Aż mi się wierzyć nie chce, że sprzedają takie cudo za relatywnie śmieszne pieniądze. Chociaż nie, cudów nie ma, bo trochę pieką skórki od niej i dość szybko wysycha w buteleczce, więc trudno zużyć do końca, ale jedna na miesiąc spokojnie wystarczy.
      • moonogamistka Re: cuda kosmetyczne 02.04.12, 23:39
        Oki- wiec ja wrzucam lepsze- Nail tek. Rewelacja.
        • stokrotka111 Re: cuda kosmetyczne 03.04.12, 08:04

Ta diamentowa to tez cudo!!! Uratowała paznokcie mojej mamie, chociaż ona straciła całkowicie nadzieje , ze to możliwe. Ja tez jestem jej fanką, bo po niej moje paznokcie wyglądają , jak bym miała tipsy-paznokcie są twarde ,a końcówki snieznobiale:-)
          Cudo za 10zł!!!
          Ala
    • headvig pytanie o cud krem na zmarszczki 05.04.12, 07:52
      czy panie używają? jakie możecie polecić, wypróbowane, które faktycznie zredukowały zmarszczki oprócz redukcji gotówki w portfelu? wczoraj byłam w rossmanie, wybór jest kolosalny, nie mogłam się zdecydować. interesują mnie kremy w przedziale wiekowym 30-40.
    • sofitell Re: cuda kosmetyczne 05.04.12, 08:44
      Nie lepiej zapytać na forum uroda?
      • cus27 Re: cuda kosmetyczne......woda !!! 05.04.12, 09:13
        Wodai...i tyle...! Reszta...zmarszczki...gwarantowane!!!
    • blondynka.online Re: cuda kosmetyczne 05.04.12, 10:03
      Linia Farmony do włosów - ampułki, szampon i odzywka, także nowa - z fioletową zakrętką
      Kremy emolium - zlikwidowały silne podrażnienia
      Oliwa z cukrem i olejkiem lawendowym jako peeling i odzywka do stóp, rąk i całego ciała
      Na naczynka - linia Pharmaceris - apteczna
      Żaden z droższych kosmetyków nie zdziałał u mnie cudów;-)
      A, sorki - cicalfate avene - jak najbardziej.
    • roza06 Re: cuda kosmetyczne 05.04.12, 12:26
      Jeżeli jest to skandynawska firma na N to ma także rewelacyjny krem do stóp. Normalnie rewelka. Zawsze miałam okropne pięty, wstyd ludziom sie pokazać. A ten krem zamienił je z mięciutkie, gładkie cudo. Rewelacja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka