leckowa 12.04.12, 13:12 Czy mozna rozliczyc sie za sam internet,jesli moj tata oplacal rachunki przez 6miesiecy na moje nazwisko(co miesiac po 50zł),gdzie ja dochodow nie mam w Polsce(pracuje w Niemczech)? czy to tez PIT 11? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gk102 Re: PIT za internet-czy mogę tak sie rozliczyc? 12.04.12, 13:15 A dochody z Niemiec rozliczasz w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
leckowa nie,zadnych dochodow w Polsce nie mam 12.04.12, 13:28 zadnych dochodow w Polsce nie mam,tylko oplata za internet przez pol roku Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: nie,zadnych dochodow w Polsce nie mam 12.04.12, 13:31 to co chcesz rozliczyć, jak nie miałaś dochodu? stratę wykazać?;) rozliczasz się w jednym kraju ze wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
leckowa odp. 12.04.12, 14:45 myslalam,ze moge odzyskac zaplacony podatek za rachunki zaplacone za interent.Nie mozna tak? Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: odp. 12.04.12, 15:11 możesz, jeśli wykażesz dochód nie ma dochodu, nie ma od czego odliczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Re: odp. 12.04.12, 15:34 leckowa napisała: > myslalam,ze moge odzyskac zaplacony podatek za rachunki zaplacone za interent.N > ie mozna tak? Przecież nie zapłaciłaś podatku, nie masz czego odzyskiwać... Odpowiedz Link Zgłoś
kalllka Re: PIT za internet-czy mogę tak sie rozliczyc? 12.04.12, 15:54 jesli pracujesz w Niemczech i studiujesz np przez internet to u siebie sie dopytaj o szczegoly czy przysluguja ci dodatkowe odliczenia ( ulgi) z tego tytulu jesli uzywasz internetu do swojej pracy ( kooperujesz przez siec i np z Polska przez swojego tate) takze mozesz odliczac koszty uzyskania przychodu ( rachunki) jesli to udokumentujesz i potwierdzisz np umowami ( ta sprawe tez zalatwiasz w swoim lokalnym urzedzie podatkowym) jesli Twoj tata korzysta z internetu (prowadzac dzialalnosc), powinien zmienic umowe z providerem na swoje nazwisko, wtedy doplaty z Twojej strony doliczane sa jako jego przychody i rozlicza sie na polskich zasadach. Odpowiedz Link Zgłoś