hotally 06.05.12, 12:36 tydzień temu podczas pluskania w morzu malała Mi się woda do ucha i nie chce wylecieć :( czuje takie chlup chlup, grzebalam patyczkiem, skakałam na jednej nodze i NIC :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
seidthe Re: woda w uchu 06.05.12, 12:40 Heh skakanie najlepsze :) mi zawsze pomaga, co dziwne samo potrząsanie głową już nie. Autosugestia?? Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: woda w uchu 06.05.12, 13:14 no wlasnie.... tez potrząsałam i klepalam głowe z drugiej strony i NIC... Odpowiedz Link Zgłoś
bez_przekazu dzwon 06.05.12, 17:08 taki gumowy, do czyszczenia odplywu w zlewie. przylozyc do ucha,przyssac i odetkac. Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: woda w uchu 06.05.12, 12:46 Miałam tak, po ok. tygodniu sama wyleciała, chyba podczas snu zresztą. Odpowiedz Link Zgłoś
ultimate.strike Re: woda w uchu 06.05.12, 14:36 To operacja usunięcia ucha pozostaje. :) Odpowiedz Link Zgłoś
bibe08 Re: woda w uchu 06.05.12, 17:05 W głowie mieć coś musisz, jak nie ma mózgu to może być woda. Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: woda w uchu 06.05.12, 18:23 To do lekarza, pewnie umie to jakoś wyssać;) Odpowiedz Link Zgłoś
facettt bo to wszystko przez te sul 06.05.12, 13:04 slona woda nie paruje, tylko siedzi w uchu i wyzera muzg. Odpowiedz Link Zgłoś
seidthe Re: bo to wszystko przez te sul 06.05.12, 13:10 no, i puźniej cięrzko go na nowo óróhomić ... Odpowiedz Link Zgłoś
facettt Re: bo to wszystko przez te sul 06.05.12, 13:41 seidthe napisała: no, i puźniej cięrzko go na nowo óróhomić ... inna sprawa, czy w ogole warto ? ja tam, profilaktycznie jeszcze bym posolil... www.spektrumzdravi.cz/?attachment_id=19609 Pięć minut na kawę chetnie, ale jusz nie mogie, bo lekarz pozwolil mi tylko jedna dziennie Odpowiedz Link Zgłoś
seidthe Re: bo to wszystko przez te sul 06.05.12, 16:56 To pewnie zależy od pogody, jak słoneczko i przyjemnie, to niech tam ta woda sobie do woli wyżera, dobry reset od czasu do czasu nie jest zły. Re kawa - lekarz partacz, nie słuchać ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
k1k2 senk ju 07.05.12, 18:10 > inna sprawa, czy w ogole warto ? dawno sie tak szczerze nie usmialam ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ultimate.strike Re: bo to wszystko przez te sul 06.05.12, 14:37 Zależo od morza, w takim Bałtyku woda jest mniej słona niż w Wiśle. Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: bo to wszystko przez te sul 06.05.12, 14:42 dokładnie to Ocean- lipa, nie?:( Odpowiedz Link Zgłoś
ultimate.strike Re: bo to wszystko przez te sul 06.05.12, 14:45 Źle jest, spróbuj gdzieś zapisać zgromadzone u siebie myśli, zawsze coś dla potomności zostanie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
kropidlo5 Re: woda w uchu 06.05.12, 13:36 Watpie, ze to woda, to raczej woda stworzyla czop (woskowina). Woda nie moze utknac w uchu, tak jak nie moze utknac w odwroconejdo gory nogami szklance. Mozna kuic w aptece plyn ale rownie dobrze mozna zakraplac ciepla (temperatura ciala lub nieco wyzej) oliwe z oliwek (ale nie inny olej) do ucha na kilka minut i potem odwrocic glowe, i tak 2-3 razy dziennie przez kilka dni. Jak nie pomoze- to laryngolog i strzykawka (plukanie). Odpowiedz Link Zgłoś
ferro2 Re: woda w uchu 06.05.12, 17:11 hotally napisała: > dzieki.... spróbuję z oliwą > tylko nie dziub do tego ucha patyczkami higienicznymi, mozesz uszkodzic blone bebenkowa a potem to juz bedzie powaznie. „Tak mało na świecie dobroci, a tyle jest światu potrzeba...” Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: woda w uchu 06.05.12, 14:35 To dziwne. Woda powinna przelecieć przez pustkę, ktorą tam masz i wypłynąć drugim uchem. Odpowiedz Link Zgłoś
i.am.girl Re: woda w uchu 06.05.12, 19:42 Bo gaga ma tylko sznurek w głowie, widocznie pociągnęła za ucho i odpadły obydwa, dlatego nie potrafi zrozumieć problemu z uszami. Gaga - uszy do góry, uważaj na przeciągi. Odpowiedz Link Zgłoś
wez_sie znam sposób skuteczny, ale niebezpieczny 06.05.12, 16:18 mianowicie musisz włączyć piekarnik i nastawić go na 200-250 stopni, i później wsadzić tam głowę i trzymać możliwie jak najdłużej. Odpowiedz Link Zgłoś
seidthe Re: znam sposób skuteczny, ale niebezpieczny 06.05.12, 16:57 Pięć zdrowasiek, znaczy :) Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: woda w uchu 06.05.12, 17:00 nalej do drugiego, będzie chlup chlup w stereo. Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: woda w uchu 06.05.12, 17:02 a jak chcesz surround, to do nosa jeszcze. tylko to już jest sport ekstremalny. Odpowiedz Link Zgłoś
marguy Re: woda w uchu 06.05.12, 21:14 Wydumany problem! W koncu co za roznica czy ma o krople mniej czy wiecej wody zamiast mozgu. Odpowiedz Link Zgłoś
wez_sie Re: woda w uchu 07.05.12, 11:22 ale nienawisc! i urody oczywiscie jej nie zazdrosicisz :) Odpowiedz Link Zgłoś
marguy Re: woda w uchu 07.05.12, 16:10 wez sie, nienawisc jest mi obca; to tylko wyraz niecheci do permanentnej glupoty objawiajacej sie faszystowskimi pogladami. Gdyby byla tylko glupia nie tknelabym jej palcem. Co do urody, to naprawde nie ma jej czego zazdroscic. Jest banalna do bolu. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo Re: woda w uchu 07.05.12, 19:30 To może być prawda. Słyszałem o takim przypadku gdy komuś do ucha środkowego wypływał płyn rdzeniowo-mózgowy. Jemu też "chlupotało". To nie jest żart! Odpowiedz Link Zgłoś
4her Re: woda w uchu 06.05.12, 21:22 Po tygodniu woda by wyparowała. W uchu jest ciepło jak w uchu. To woskowina. Weź stówkę i idź do laryngologa na badanie i płukanie. Odpowiedz Link Zgłoś
fiigo-fago Re: woda w uchu 07.05.12, 11:17 Samą wodę można wydmuchać – pochylasz się uchem na dół i zatykasz nos palcami (usta też zamknięte) i dmuchasz mocno, powietrze powinno wypchać wodę. Ale obawiam się że jak tydzień masz zatkane ucho to zrobił się czop z wosku, który albo sama sobie usuniesz przy pomocy preparatu z apteki kosztującego kilkanaście złotych (tylko nie daj sobie wcisnąć parafiny bo jest słaba), albo u laryngologa płukanie. Odpowiedz Link Zgłoś
emikko Re: woda w uchu 07.05.12, 12:49 Jestes pewna, ze wlala ci sie przez ucho a nie przez nos lub usta? W takich wypadkach woda sama nie wyschnie, trzeba isc do lekarza - dostaniesz kropelki mocno obkurczajace sluzowke. Radze sie MOCNO spieszyc, bo mozna czesciowo utracic sluch (moja ciotka z tego powodu niedoslyszy na jedno ucho). Odpowiedz Link Zgłoś
gocha033 wode - to ma sie w kolanie 07.05.12, 13:04 kamienie - w woreczku zolciowym piasek - w nerkach a cement - w d... i mozna sie zaczac budowac :) Odpowiedz Link Zgłoś
brms Re: woda w uchu 07.05.12, 15:36 skakałam na jednej nodze i NIC :( przetestowałabym drugą nogę, na wszelki wypadek Odpowiedz Link Zgłoś
zetka50 Re: woda w uchu 07.05.12, 17:17 spróbuj wlać do ucha trochę wody utlenionej :) Odpowiedz Link Zgłoś
dalenne Re: woda w uchu 07.05.12, 17:50 To nie woda. Zrobił się zapewne czop z woskowiny. Uszu absolutnie nie wolno czyścić patyczkami, bo tylko wpychamy w nie woskowinę. Kup sobie spray do czyszczenia uszu np. www.aptekaeskulap.com.pl/acerumen-preparat-do-higieny-uszu-spray-40ml-p-12925.html Jeśli to nie pomoże, bo może tak się stać, możesz spróbować pozbyć się tego czopka sama. Sposób musiałam przetestować w zeszłym roku gdy dopadło mnie to cholerstwo gdy byłam na urlopie. Tzn. kupić małą strzykawkę w aptece, napełnić ją przegotowaną, letnią wodą i wstrzyknąć sobie delikatnie wodę do ucha. Nie całą strzykawkę od razu, tylko po troszeczku, delikatnie. Przechyl głowę z płukanym uchem do umywalki, żeby woda wypływała. Żadnej wody utlenionej. Można nieźle się zdziwić ile takiej woskowiny gromadzi się w uchu. Odpowiedz Link Zgłoś
83kimi Re: woda w uchu 07.05.12, 18:55 Idź do lekarza, bo jak dostaniesz zapalenia ucha, to z bólu nie będziesz w stanie nic zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś