Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

kadra Engela

IP: *.chello.pl 29.04.02, 20:57
    Ewentualnie moga byc dookoptowani do reprezentacji nastepujacy gracze"
    Wojciech Kowalewski (Szachtar Donieck) oraz Paweł Kaczorowski (Polonia
    Warszawa), Tomasz Dawidowski (Amica Wronki), Euzebiusz Smolarek (Feyenoord
    Rotterdam) i Artur Wichniarek (Arminia Bielefeld).
    Poza tym na zgrupowanie w Niemczech oraz mecz z Estonią wyjezdzaja:
    Bramkarze: Jerzy Dudek (FC Liverpool), Radosław Majdan (Goeztepe Izmir), Adam
    Matysek (RKS Radomsko);
    Obrońcy: Michał Żewłakow (Excelsior Mouscron), Marek Koźmiński (Ancona), Tomasz
    Wałdoch (Schalke 04 Gelsenkirchen), Jacek Zieliński (Legia Warszawa), Jacek Bąk
    (RC Lens), Tomasz Hajto (Schalke 04 Gelsenkirchen), Tomasz Kłos (1.FC
    Kaiserlsautern), Arkadiusz Głowacki (Wisła Kraków);
    Pomocnicy: Tomasz Rząsa (Feyenoord Rotterdam), Jacek Krzynówek (1.FC
    Nuernberg), Rodosław Kałużny (Energie Cottbus), Arkadiusz Bąk (Widzew Łódź),
    Piotr Świerczerwski (Olympique Marsylia), Bartosz Karwan (Legia Warszawa),
    Maciej Murawski (Legia Warszawa), Paweł Sibik (Odra Wodzisław);
    Napastnicy: Emmanuel Olisadebe (Panathinaikos Ateny), Paweł Kryszałowicz
    (Eintracht Frankfurt), Maciej Żurawski (Wisła Kraków), Marcin Żewłakow
    (Excelsior Mouscron), Cezary Kucharski (Legia Warszawa).

Co o tym myslicie?

Obserwuj wątek
      • Gość: qrde Re: kadra Engela IP: *.chello.pl 29.04.02, 21:13

Do bramkarzy nie mam zastrzezen. Chyba nie ma w Polszcze lepszych.
        Obroncy... Hm. Poza Klosem, ktory prezentuje katastrofalna forme i Glowackim,
        ktoremu troche brak umiejetnosci (moim skromnym zdanie) zgadzam sie z decyzja
        trenera.
        Pomocnicy. Sibika po prostu nie znam. Murawski gra chimerycznie, a Arkadiusz Bak
        to jedno, wielkie nieporozumienie. Szkoda, ze ten gracz zamyka droge do kadry
        znacznie bardziej utalentowanym pilkarzom. Nie jest ich moze duzo, ale Bak na
        pewno na reprezentacje sobie nie zasluzyl. Karwan, czasem, ale rzadko potrafi
        rozegrac dobry mecz. Czy to jednak wystarczajacy powod, by wysylac go na
        Mistrzostwa Swiata. Co do pozostalych zawodnikow, to uwazam, ze na dzien
        dzisiejszy ciezko byloby ich zastapic.
        Napastnicy. Zurawski to blad. Inna sprawa ma sie z Kucharskim. Podziwiam Engela
        za te decyzje. Czarek jest w tej chwili w naprawde znakomitej formie i dobrze sie
        stalo, ze to powolanie dostal. Najwazniejsze, zeby nie bylo na Mistrzostwach
        graczy bez formy takich jak Klos czy Iwan. Ten drugi, co prawda, rozegral w
        reprezentacji mnostwo znakomitych spotkan, ale w chwili obecnej jest calkowicie
        bez formy i chyba najlepsze lata ma juz za soba. Nalezy mu sie szacunek, ale nie
        miejsce w kadrze na Mistrzostwa Swiata.
        Bardzo bym tez pragnal by na owe Mistrzostwa pojechal Smolarek. To bylaby bardzo
        perspektywiczna inicjatywa. Ebi jest bardzo zdolnym pilkarzem i warto byloby w
        niego teraz zainwestowac. Moze grac w pomocy, tak jak Kucharski, a przeciez
        wlasnie ta formacja martwi nas najbardziej. Krotko mowiac Smolarek powinien
        jechac.
        Wciaz mam dylemat, jezeli chodzi o braci Zewlakowow, ale nie mam zludzen co do
        decyzji Engela. Zabierze ich ze soba, to pewne.

Pozostalych kadrowiczow czepiac sie nie bede. Troche zal mi Zdebela, ktorego tak
        czesto tu krytykowaliscie, ale ja nie mam watpliwosci, ze to lepszy pilkarz niz
        Arek Bak.
        A inni? Rzeczywiscie sa chyba, jak na razie, nie do zastapienia.
      • Gość: k2 Re: kadra Engela IP: *.pronet.lublin.pl 29.04.02, 21:41
        kogo proponujesz za Zewlakowow, Klosa, A. Bąka, Zurawskiego ?
        Co do Sibika i Murawskiego to zgadzam sie. NIe rozumiem dlaczego tak chwalisz
        Kucharskiego. Na pewno jest to oznakomity piłkarz, ale zeby jechal na mundial
        to chyba nie bardzo... chociaz moze i macie racje... to co piszecie nie jest
        glupie. Polska liga jest bardzo slaba liga i dlatego uwazam ze nie jest niczym
        specjalnym wyroznic sie w niej.
        Marcin i Michal Zewlakow to sa bardzo dobrzy gracze (nie rozumiem dlaczego tak
        ich krytykujecie) pokazuja to w duuuzo lepszej niz polska lidze belgijskiej.
        To dzieki nim muscron utrzymuje tak wysoka pozycje, Marcin (chyba bo ciezko mi
        jest ich zapamietac) jest jednym z najlepszych strzelcow w lidze. Michal kilka
        razy zaasystowal w reprezentacji i strzelil nawet bramke (z karnego)
        Obroncy generalnie sa juz dobrani (glowacki jesli pojedzie na mistrzostwa to
        bedzie siedzial na lawce i zdobywal doswiadczenie). Nikt na forum nie wspomina
        o obroncy grajacym w bundeslidze ktory ma na nazwisko Kos i jest bardzo
        wybiegany, grożny w ofensywie, znakomicie gra glowa, niezly w obronie, ale mo
        jedna wade - czesto dostaje kartki.
        W pomocy sprawa jest najtrudniejsza i dlatego zostawiam ja Panu Engelowi.
        Atak jest nasza najsilniejsza strona (kto by sie tego spodziewal przed
        eliminacjami) uważam ze Zurawski powinien jechac. Przemawia za nim dobry
        wystep przeciwko Rumunii, ma ustabilizowana forme i jest zdecydowanie
        najlepszym zawodnikiem w polskiej lidze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka