Dodaj do ulubionych

Dług 2,69 PLN co robić?

16.06.12, 12:09
Zaczne od tego że bardzo nie lubie pożyczać pieniędzy. Chodzi mi o drobne kwoty, nie o jakieś pożyczki 1000-10000 PLN. Zwykle tak się dzieje że osoba której pozyczam zapomina o tym ze ma mi cos oddac i potem za swoja uczynnosc to JA mam problem. Ostatnio kolezanka w pracy zapomniala pieniedzy i poprosila mnie zeby jej kupic kole. Oczywiscie z przyjemnoscia to zrobilam. No i stracilam 2,69 bo kolezanka zapomniala. Zastanawiam sie co robicie w takiej sytuacji? Upominacie sie?
Ja sama nie znosze pozyczac od kogos pieniedzy, no ale w awaryjnej sytuacji wszystkie takie sytuacje zapisuje w telefonie, na kartce itp i oddaje co do grosza. Niestety jesli ja jestem uprzejma to w 90 % sytuacji mam z tym problem ;-(
Obserwuj wątek
    • Gość: henio Re: Dług 2,69 PLN co robić? IP: *.dynamic.chello.pl 16.06.12, 14:25
      Podobnie jak Ty nienawidzę mieć długów i w zębach odnoszę pożyczkę/jeżeli się zdarzy/Co do tych 2.69 to jednak wstydziłabym się upomnieć ale drugi raz bym nie poiżyczyła tej koleżance-powiedziałabym że nie mam.Nie na darmo się mówi że małe długi to długi honorowe,
    • maitresse.d.un.francais Niech teraz ona ci kupi colę 16.06.12, 15:55
      i będzie gut ;-)
    • Gość: ema Re: Dług 2,69 PLN co robić? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.06.12, 16:32
      zgadzam się, ze w tym temacie ludzie mają okrutnie słabą pamięć. Wyciągaj wnioski a co do koleżanki to widząc ją przy bufecie poproś o colę dodając, że "ostatnio ty stawiałaś" więc teraz na nią kolej...
    • mijo81 Re: Dług 2,69 PLN co robić? 17.06.12, 02:21
      Jak ktoś zapomina oddawać to już mu nie pożyczaj.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka