Dodaj do ulubionych

ślub z Arabem za granicą

24.06.04, 09:25
Własnie jestem w Niemczech u mojego chłopaka-Araba.Chcemy sie pobrac,ale on
nie moze wrocic do Polski (nie dostanie wizy), a w Niemczech z pobraniem się
są duże problemy, musiałabym posiadać poświadczenie od pracodawcy,że jestem
zatrudniona, a nie mogę tam pracować legalnie. Czy wiecie może gdzie
moglibysmy sie bez problemu pobrac w Europie,najlepiej niedaleko
Niemiec.Wydaje mi się, że w Holnadii nie robią takich dużych problemów, no i
można tam pracować legalnie .Bardzo prosze o pomoc, to dla nas bardzo ważne.
Nie wiem nawet gdzie i kogo moglabym sie o to spytac,czy znacie jakies
instytucje ktore moglby mi udzielić informacji,najlepiej w Polsce bo będzie
załatwiać mi to moja siostra.Bardzo dziękuje za jakąkolwiek pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: aksel Re: ślub z Arabem za granicą IP: *.proxy.aol.com 24.06.04, 09:30
      Oj, cos ten twoj arab kreci z ta wiza! Daj sobie z nim spokoj! Wywiezie cie do
      arabii i bedziesz jego niewolnica! Jezeli ci tak dobrze z nim, zyj bez slubu!
      • Gość: Zawodowiec a od kiedy to Niemiec potrzebuje wizy:))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.04, 09:36
        do Polski, chyba ze ma cos na sumieniu i wie ze tu ABW odrazu go wsadzi do paki
        bo Niemcy raczej spią w tej kwestii.

Byl taki jeden w nagli , pobral sie z angielka zrobił jej dziecko i z brzuchem
        wyslal do USA samolotem , dal tez jej walizke z przesyłka (wyladowana ladunkiem
        wybuchowym) na szczescie dla kobiety w pore odkryto bombe.
        Abraby to naprawde szanuja swoje zony i dzieci.
        • Gość: olka Re: a od kiedy to Niemiec potrzebuje wizy:))))) IP: *.proxy.aol.com 24.06.04, 09:38
          Tyle sie o tym mowi i pisze, a jeszcze sa glupie malolaty, ktore pakuja sie w
          gowno!
          • Gość: Zawodowiec w koncu kasia_20 czyli w glowie jeszcze braki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.04, 09:42
            i pewnie nie czyta ani nie oglada TV.
          • nat.ka Re: a od kiedy to Niemiec potrzebuje wizy:))))) 24.06.04, 09:44
            dlaczego od razu ją tak nazywasz??
            to jest jej własny wybór i nie możesz jej za to potępiać. Jeżeli wpadnie w
            kłopoty to jej sprawa, nie prosiła tu o ocenę tylko o pomoc.
            • Gość: aksel Re: a od kiedy to Niemiec potrzebuje wizy:))))) IP: *.proxy.aol.com 24.06.04, 09:46
              to jest wlasnie pomoc: przestrzec ja przed ewentualnymi,czytaj:pewnymi,
              klopotami
              • nat.ka Re: a od kiedy to Niemiec potrzebuje wizy:))))) 24.06.04, 09:47
                a nie słyszałeś o szczęśliwych małżeństwach z Arabami?
                • Gość: Zawodowiec szczesliwe HAHA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.04, 09:51
                  te ktore sie otwarcie nie zala ze jest to pieklorobia to tylko po to aby nie
                  stracic dzieci i zapewne regularnie dostaja po buzi. Ktora kobieta zachodu jest
                  w stanie rodzic 10 dzieci i sie jeszcze cieszyc.
                  Wiadomo 1/10 i przewaznie wspomagajacy USA jest ok ale reszta!!!!!
                  • nat.ka Re: szczesliwe HAHA 24.06.04, 09:58
                    jasne, zapomniałam, że Ty wiesz wszystko, a może trzeba by pooglądać jakieś
                    filmy dokumentalne, poczytać jakieś reportaże, hm? czy to też syjonistyczny
                    spisek?
                    • Gość: Zawodowiec zydzi są o niebo lepszymi ludzmi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.04, 10:02
                      czarni i skosno ocy azjaci(Chiny Japonia Korea) tez, bo choc potrafia innych
                      uszanowac i zaakcepotwac bez narzucania im swoich obyczajow, choc wiedza co to
                      honor. Twoim idole jedynie chca walczyc, mieli by juz panstwo palestynskie ale
                      co by wtedy robili? wiec wolą nie miec i walczyc.
                      Filmy dokumentalne w Al-Dżazirze?(nie wiem jak to sie pisze)
                      • nat.ka Re: zydzi są o niebo lepszymi ludzmi 24.06.04, 10:09
                        nie, nie tylko w tej stacji, jest mnóstwo dokumentalistów i dziennkikarzy z
                        innych kręgów.
                        skoro chcesz eliminować pierwiastek Arabski, to zajmij się też
                        innymi "odmieńcami", bądź konsekwentny. Ciekawe co zrobisz, jak nagle jakiś
                        fanatyk wpadnie na pomysł eliminowania Polaków.
                        nie lepiej hamować agresję?
                        nigdzie nie napisałam, że to moi idole, staram się traktować wszystkich równo.
                        • Gość: Zawodowiec byli tacy co eliminowali polakow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.04, 10:16
                          Arabow nie tyle trzeba wyeliminowac co oswiecic, unowoczesnisc i religie i ich
                          kraje, likwidacja przywodcow religijnych by sporo dała.
                          inni odmienicy zachowuja sie normalnie wiedza na czym polega uszanowanie zycia
                          w kraju do jakiego sie wyjezdza.
                          • nat.ka Re: byli tacy co eliminowali polakow 24.06.04, 10:21
                            no właśnie, byli tacy, co mieli takie zapędy jak Ty, czyli czystki i rasizm, i
                            co z tego wyszło? ile milionów ofiar, ile strat, ile cierpienia, śmierci,
                            przelanej krwi? nie warto jednak uczyć się na błędach historii?
                            • Gość: Zawodowiec Re: byli tacy co eliminowali polakow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.04, 10:28
                              a jaki rozwoj swiata i jaka eliminacja mniejszych konfliktow, bynajmniej nie
                              popieram tych zbrodniarzy ale jesli ktos wypowiada jednostronie wojne calej
                              cywilizacji to sam sie prosi o problemy.
                              Najlepszym dowodem na to ze te kraje arabskie nie maja racji bytu jest poziom
                              zycia przecetnych ludzi, PKB na mieszkanca czy rozwoj gospodarczy, fatky
                              pokazuja ze tam mimo ropy nie ma nic! zero jakiego kolwiek rozwoju a mysle ze
                              ma na to wpływ wlasnie ich religia, demokracja nie istnieje wszyscy posadzaja o
                              to USA ale jesli juz gdzies dochodzi do demokratycznych wyborow to arabowie
                              sobie wybieraja fanatykow religijnych ktorzy niszcza demokracje wiec to nie USA
                              wina. Turcja dobry przyklad sami wybierali i wybrali jakiegos glupka ktorego
                              nawet wojsko tureckie juz ma dosc a wojsko tam pilnuje. Iran tez udostepniono
                              im demokracje i obalili szacha doprowadzajac do wladzy Homenijego ktory ich
                              cofnoł do sredniowiecza i zlikwidowal jakie kolwiek przywileje w sumie nalezne
                              kazdemu czlowiekwi, teraz sie tylko modla w nedzy a kobiety sie za byle co
                              wiesza.

Nie myslisz masz poglady typowo anarchistyczne, pacyfistyczne i
                              antyglobalistyczne.
                              • nat.ka Re: byli tacy co eliminowali polakow 24.06.04, 10:38
                                ja nie myślę? natomiast Ty za mało czytasz, to jest Twój problem.
                                To jest ich własna religia, nie masz prawa jej oceniać, to jaki mają rozwój
                                gospodarczy, to jest ich sprawa.
                                Kto Ci powiedział, że wszędzie ma być demokracja? kto Ci powiedział, że
                                demokracja w krajach islamu jest możliwa? dlaczego na wszystko patrzysz przez
                                pryzmat demokracji? wyglądasz mi na Busha z zapędami hitlerowskimi, czyli
                                najgorszy typ.Hitel też doszedł do władzy przez "demokratyczne" wybory, po
                                prostu gratuluję. Naprawdę, to, że przytaczasz mi tu informacje, to żadna
                                taktyka, ja naprawdę wiem, co się działo i dzieje na świecie, ale trzeba mieć
                                nieco szerszy ogląd. Trzeba by na przykład pouczyć się trochę historii, bo
                                właśnie stąd czerpie się rady na przyszłość.
                                • Gość: Zawodowiec Re: byli tacy co eliminowali polakow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.04, 10:59
                                  Lubie Busha i to bardzo powiem wiecej chtenie bym został jego zieciem, bez
                                  takich ludzie na swiecie by byla anarchia. Po co rozwoj!!!!!!!!!! to jak nie
                                  chca miec rozwoju to niech tu nie przyjezdzają skoro lubia biede to niech sobie
                                  w niej zyja a nie jeszcze tu wprowadzaja ideologie ktora prowadzi do biedy.
                                  No skoro nie jest mozliwa to swiadczy to o tym ze muzułmanie maja blizej do
                                  czlowieka pierwotnego niz do nas. Patrze bo aby swiat byl lepszy jest potrzebna
                                  demokrajca , rozwoj gospodarczy, bogactwo itp. bez tego swiat nigdy nie bedzie
                                  lepszy. No hitler tez doszedl i to nas nauczylo ze takich nie nalezy dopuszczac
                                  do wladzy ,oni sie tego nie ucza i nie chca uczyc a skro sie nie chca to niech
                                  sobie siedza u sibie, ropa sie skonczy to moze zmadrzeją.
                                  Sama sie ucz histori bo twoja glupota wlasnie mi podpowiada ze byz moze i znasz
                                  ją ale nie rozumiesz co bylo zle a co dobre.

• zwierzoczlowiekoupior demokracja 24.06.04, 13:10
                                  Natko ale jest prawdą, że nie ma żadnego islamskiego państwa rządzonego
                                  demokratycznie. Turcja ze względu na obecność wojska, nie jest dobrym
                                  przykładem. Hitler też nie jest dobrym przykładem, owszem wygrał demokratyczne
                                  wybory, ale gdyby demokrację udało się zachować, nie doszło by do tego
                                  wszystkiego. Hitlerowcy byli wrogami demokracji i to co się stało po wygranych
                                  wyborach stało się WŁAŚNIE DLATEGO, że demokrację zastąpiono (siłowo)
                                  zamordyzmem.
                                  Pozdrawiam,
                                  Zwierzak
                                  • nat.ka Re: demokracja 24.06.04, 15:44
                                    no ja właśnie wiem, że w krajach islamskich demokracja jest niemożliwa do
                                    wprowadzenia, to nie ja podałam przykład Turcji:)
                                    myślę, że zachowanie demokracji tudzież jej niezachowanie nie miałoby większego
                                    wpływu na działania Hitlera.
                                    • zwierzoczlowiekoupior Re: demokracja 25.06.04, 13:35
                                      nat.ka napisała:

> myślę, że zachowanie demokracji tudzież jej niezachowanie nie miałoby
                                      większego
                                      >
                                      > wpływu na działania Hitlera.

Raczej miałoby:)
                                      Pozdrawiam,
                                      Zwierzak
            • Gość: Zawodowiec lepiej chyba kogos nakierowac niz wepchnać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.04, 09:48
              w klopoty, mysle ze jej rodzice juz sa powaznie chorzy z tego powodu ,nawet
              amerykanki juz odrazu arabow na wstepie odrzucaja.

Jak jej wybor to nich wie ze my go tu nie chemy w polsce ale niestety ten
              genetyczny zbir dostanie obywatelsto automatycznie( dzieki bogu ze ABW pilnuje)
              • nat.ka Re: lepiej chyba kogos nakierowac niz wepchnać 24.06.04, 09:59
                mów za siebie, a nie "my tu w Polsce"
                • Gość: Zawodowiec my bo takich jak ja jest duzoo wiecej niz takich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.04, 10:04
                  tolerancyjnych uległych pacyfistow jak ty. Takich jak ja bedzie coraz wiecej i
                  bardzo dobrze trzeba uporzadkowac ten swiat.
                  • nat.ka Re: my bo takich jak ja jest duzoo wiecej niz tak 24.06.04, 10:06
                    tak tak, oczywiście, dziadku Adolfie.
                    • Gość: Zawodowiec Re: my bo takich jak ja jest duzoo wiecej niz tak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.04, 10:30
                      jak ja jestem adolfem to ty jestes leninem i stalinem, tez o pokoju pierd...
                      caly czas a robili tylko krzywde
          • kasiaa_20 Re: a od kiedy to Niemiec potrzebuje wizy:))))) 24.06.04, 10:00
            On nie jest Niemcem....
            • Gość: Zawodowiec to czym on jest? jedzcie do niego i sie pobierzcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.04, 10:06
              moze w pore sie obudzisz z letargu. Nie wiem czy slyszalas , bo ja to nawet
              gdzies czytalem ze oni przed slubem są bardzo kochani, mili, i manipuluja
              kobietami aby tylko doszlo do slubu a potem..........
              • kasiaa_20 Re: to czym on jest? jedzcie do niego i sie pobie 24.06.04, 10:15
                z Algerii
                • Gość: Zawodowiec Re: to czym on jest? jedzcie do niego i sie pobie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.04, 10:21
                  no to dziendobry , jedni z najwiekszych fanatykow, jestem pewny ze cos ukrywa
                  skoro nie moze tu wjechac, no chyba ze ty tez o tym wiesz tylko udajesz ze
                  wszystko jest OK.
                  Poczytaj ty dziewczyno troche artykółow na ten temat

www.wprost.pl i wpisz sobie tam w wyszukiwarke archiwum slowa typu islamizacja,
                  dżihad itp. bo ty chyba troche sie nie orietujesz co teraz terorysci lub ich
                  sympatycy robia aby sie dostac do innych krajow
    • Gość: Zawodowiec przygotuj sobie na Rutkowskiego jakies pieniadze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.04, 09:32
      bo na pewne bedziesz szukac dzieci w jakies wiosce na srodku sahary , no gorzej
      jak i ty tam trafisz to wtedy powiedz rodzinie aby przygotowala choc slyszlem
      ze Krzysiek czasem gratis przywozi zblokane polki. Nawet ostrzegał niedawno ze
      to sie konczy zawsze tak samo i aby dziewczyny raczej wybierały z blizszych nam
      narodowosci kulturowo.

Powiedz ty w ogole myslisz? czy jestes jakas niedorozwinieta ze bierzesz araba
      a nie np. Dunczyka.
      • Gość: ana Re: przygotuj sobie na Rutkowskiego jakies pienia IP: *.adsl.xs4all.nl 27.07.04, 15:49
        Ale Ty niemadry jestes,zebym Cie inaczej nie okreslila!!!
        Moja mama tez tak kiedys mowila,gdy wychodzilam za maz za Araba,nawet gdzies po
        kryjomu trzymalam pieniadze dla Rutkowskiego,gdyby czasem moj maz Arab mial
        mnie porwac.Jestem mezatka juz 4 lata i powiedzialam kiedys do mamy,lepiej jedz
        na wakacje,bo Rutkowski sie nie przyda!!!!!
    • kasiaa_20 Re: ślub z Arabem za granicą 24.06.04, 10:30
      Ja rozumiem Wasze obawy,dziekuje za rady,ale ja potrzebuje konkretynych
      informacji, i to jak najszybciej. W sierpniu musze wrocic do domu bo moi
      rodzice nic nie wiedza,mysla że jestem w pracy. Duzo nad tym myslalam, znam
      tego chlopaka juz 9 miesiecy, pomimo tego ze nie widywalam sie z nim
      codziennie, to dzwonil, pisal, czasem jechalam do niego na pare dni,jesli
      chcialby kogos wykorzystac to po co tyle starac, nie lepiej znalesc sobie
      dziewczyne w Niemczech na miejscu, czy w Algerii. Jeszcze raz bardzo prosze o
      pomoc:)
      • Gość: Zawodowiec nawet jesli wiemy to ci nie pomozemy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.04, 10:32
        bo ich nie lubimy i im pomagac nie bedziemy
        Rodzice nie wiedza-dobre
        9 miesiecy- jeszcze lepsze
      • Gość: jack Re: ślub z Arabem za granicą IP: *.biz.rr.com 24.06.04, 15:41
        Tylko 9 miesiecy??? To mi Cie zal, ze tak sie spieszysz. Oni naprawde sa mili
        przed slubem, tylko po nim slad po Tobie zaginie. Byla taka kolezanka na
        studiach. Wyszla za araba na 4 roku. Na obronie pracy dyplomowej byla juz
        zakwewiona, a pozniej juz nic o niej nigdy nie slyszalem. Nie wszyscy sa zli,
        ale dziwie sie powaznie z kad ten pospiech. Musisz wiedziec, ze w wiekszosci
        przypadkow arabowie po prostu dominacje nad kobieta maja zakodowana. Tak
        zostali wychowani i dlugo nic tego nie zmieni. A problem ze slubem wydaje mi
        sie sztuczny w dzisiejszych czasach. Ktos tu kreci. Sprawdz to. Zycze Ci
        dobrze, ale sie zastanow jeszcze dosc dobrze nad tym krokiem. Dziwie sie
        tez ,ze nie powiadomilas rodziny. Naprawde ciezko bedzie w przyszlosci moc
        Tobie pomoc. To tyle.
      • Gość: Ewa Re: Nie badz naiwna dziewczyno IP: *.ras.ccs.cantv.net 05.07.04, 14:42
        Nie badz naiwna,widze ze nie znasz zycia i arabow.jesli ma powazne i uczciwe
        zamiary,slub bierze w swoim kraju i przed rodzina.
    • agaagnes Re: ślub z Arabem za granicą 24.06.04, 11:23
      Kobieto opamiętaj się, znasz tego faceta od 9 miesięcy, rzadko go widujesz i
      chcesz ślub tak do razu brać. Mało czytasz gazet, oglądasz telewizji? Przecież
      oni zawsze są super przed ślubem w obcym dla siebie kraju, a potem jak urodzisz
      dzieci i wywiezie cię do swojego kraju, nie będziesz miała nic do powiedzenia.
      Będziesz niewolnica. Tego chcesz dla siebie i swoich przyszłych dzieci? Jak
      kobieta o zdrowych zmysłach wiąże się z muzułmaninem?
      • Gość: Wniosek Re: ślub z Arabem za granicą IP: *.acn.pl 24.06.04, 11:56
        A niech się żeni. Zawszeć to o jednego pałogłowa w Polsce będzie mniej a o
        jednego więcej u allahowców. Głupich nie żal, więc niech Kasiula ślubuje
        szybciutko.
    • kasiaa_20 Re: ślub z Arabem za granicą 24.06.04, 12:01
      Dlaczego wszyscy tak ufaja stereotypom! Przeciez nie kazdy Polak to zlodziej,
      anglik flegmatyk, arab - terrorysta fanatyk, ktory bije swoja zone i porywa
      dzieci. Myslalam ze znajde tu pomoc, a Wy zachowujecie sie jak przesadni
      pesymisci. Jak mozna oceniac czlowieka tylko na podstawie innych jego
      rodakow.....Nie kazdy musi od razu byc zly
      • Gość: kass Re: ślub z Arabem za granicą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.04, 12:07
        no akurat u nich wszystkie stereotypy sie zgadzaja , faktycznie u
        cywilizowanych nacji sie nie sprawdzaja
        • Gość: wanilja Re: ślub z Arabem za granicą IP: *.bredband.comhem.se 24.06.04, 12:30
          Kaasiu! Musisz sobie zdac sprawe ,ze ten Arab chce zamieszkac w Europie i
          widzac twoje zakochanie to wykorzyskuje. Wierz mi , widzialam wiele takich par.
          Udaja , graja zakochanych , bardzo lekko im to przychodzi za to co dostana w
          podarunku. A potem to juz cala rodzina sie tu zwali wraz z wybrana wczesniej
          zona Arabka. Roznica kulturaowa tak duza , ze za kilka lat bedziesz musiala
          chodzic w chustce na glowie a twoje dzieci nie beda twoje , gdy naleza do
          ojca. Nie czytalas , nie widzialas reportazy o porywanych dzieciach do krajow
          Arabskich? Sluchaj , twoje dzieci beda Arabami, czy nie jest juz ich
          wystarczajaco duzo? Zastanow sie, ty nigdy nie bedziesz ich matka, beda
          nalezaly do ojca i ich rasy.
          • Gość: alex Re: ślub z Arabem za granicą IP: *.proxy.aol.com 24.06.04, 13:16
            Dziewczyno OBUDZ SIE !!! Mieszkam w kraju gdzie arabow jest za duzo.
            Szczegolnie algierczykow. Mam ich za sasiadow, znam ich dobrze, wszyscy sa tacy
            sami! Swe arabskie zony traktuja tak samo jak europejskie! TZN. jak smiec,
            robic dzieci i zarcie, dawac d... i siedziec w domu! One nie maja zadnych praw!
            Nawet do lekarza nie maja prawa isc, lepiej niech zdechna, on pan i wladca
            znajdzie badz kupi nowa mlodsza! A na milosc juz niejedna sie nabrala! Jezscze
            raz, obudzé sie dziewczéyno, wracaj do rodzicow i znajdz sobie normalnego
            chlopaka, tylko nie muzulmanina!!!!!!!!!
            • jazz_b Re: ślub z Arabem za granicą 24.06.04, 13:45
              Nie rob tego!
              Jestes jeszcze bardzo mloda!Masz dopiero 20 lat! Mloda, naiwna i
              niedoswiadczona!
              Skoro tyle ludzi ma na ten temat TAKI SAM poglad to powinno dac ci to do
              myslenia!
              Jestes zakochana,w porzadku ale nie wychodz za maz i zabezpieczaj sie!
              My naprawde nie chcemy ci dokuczyc!
      • kobieta_na_pasach Re: ślub z Arabem za granicą 24.06.04, 14:04
        zlodziejem sie zostaje w wyniku popelnionych wychowawczych blędow,i to
        neizaleznie w jakim kraju sie mieszka. zlodzieje są i będą na calym siwecie. a
        to jest RASA, czyli sposob myslenia, traktowania, zycia itp. wspolczuje ci, ze
        tak cie sieklo. a najbardziej twoim rodzicom, chociaz, mają to, co sami
        wyhodowali.

> Dlaczego wszyscy tak ufaja stereotypom! Przeciez nie kazdy Polak to zlodziej,
        > anglik flegmatyk, arab - terrorysta fanatyk, ktory bije swoja zone i porywa
        > dzieci. Myslalam ze znajde tu pomoc, a Wy zachowujecie sie jak przesadni
        > pesymisci. Jak mozna oceniac czlowieka tylko na podstawie innych jego
        > rodakow.....Nie kazdy musi od razu byc zly
    • kobieta_na_pasach ja piernicze 24.06.04, 14:02
      arabowie na celowniku swiata, a ta za araba chce wyjsc! obys nie zalowala. juz
      jedna w mojej rodzinie wyszla za muzula i szybko zwiala do domu. na pamiątke ma
      dziecko.
      • viper39 to pewnie podpucha.. 24.06.04, 15:05
        ta ktora pisze ten temacik to pewnie podpuszcza, bo chyba nie jest totalna
        idiotka aby w takie gowno sie pakowac....

poza tym na.tka jesliby traktowac rowno arabow to trzeba by ich wszystkich
        wyrznac .....
        o jakich dokumentach mowisz o jakich filmach, tych jak odcinaja glowy jakiemus
        koreanskiemu biznesmenowi ktory przylecial z czerwonym krzyzem?
        na.tka ty albo pijana jestes albo kompletna idiotka wypisujac takie bzdury,
        islam ma na celu nawrocenie kazdego na islam albo zamordowanie innowiercow,
        pczytaj sobie ich nauki....
        eh,..... wyjedz ty na.tka do arabii, albo innego iranu, i niech kazda ktora ma
        ochote na araba wyjedzie, sluch po niej zaginie i problem z glowy jedna idiotka
        mniej znaczy inteligencja w narodzie srednio sie podniesie...

powiedz jak zahamujesz agresje islamu, jak zahamujesz terroryzm arabski ktory
        istnieje od dziesiatkow lat? bo jestem ciekaw jakie masz rozwiazania... oj
        uboga umyslowo jestes...

Re: zydzi są o niebo lepszymi ludzmi
        nat.ka 24.06.2004 10:09 odpowiedz na list odpowiedz cytując

nie, nie tylko w tej stacji, jest mnóstwo dokumentalistów i dziennkikarzy z
        innych kręgów.
        skoro chcesz eliminować pierwiastek Arabski, to zajmij się też
        innymi "odmieńcami", bądź konsekwentny. Ciekawe co zrobisz, jak nagle jakiś
        fanatyk wpadnie na pomysł eliminowania Polaków.
        nie lepiej hamować agresję?
        nigdzie nie napisałam, że to moi idole, staram się traktować wszystkich równo.
        • Gość: obierzyna podpisuje sie pod postem do natki dwiema IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.04, 08:27
          rękoma. odpowiedzi nie dostalismy od natki, bo zadales jej, Viper, zbyt trudne
          pytania.
    • egipcjanka15 Re: ślub z Arabem za granicą 24.06.04, 15:02
      Prosze Cie bardzo, wez sobie do serca moja rade. Nie mowie (jak tu niektorzy),
      ze zwiazek z Arabem nie moze byc szczesliwy, choc na pewno te udane stanowia
      znakomita mniejszosc, ale... POD ZADNYM POZOREM nie wychodz za niego za maz,
      poki on Cie nie przedstawi swoim rodzicom!!! To niezwykle wazne. Zona
      niezaakceptowana przez rodzine sie nie liczy!!! Taka kultura, taka tradycja.
      Nie przeskoczy sie tego, chocby nie wiem co mowil. W tych kraja rodzina ma
      olbrzymie znaczemnie i wplyw. Oni musza Cie poznac i zaakceptowac, w przeciwnym
      razie nie licz na dlugotrwaly zwiazek.
      • kasiaa_20 Re: ślub z Arabem za granicą 24.06.04, 15:15
        :) Dzieki za rade. Wiesz ja juz rozmawialam z jego mama przez telefon wydaje
        sie byc mila kobieta, i moj chlopak mowi ze ona mnie polubila i zaakceptowala,
        tak samo jego wujek, ktory obecnie mieszka we Francji.
        • egipcjanka15 Re: ślub z Arabem za granicą 24.06.04, 15:28
          No coz, duzo lepiej byloby sie spotkac osobiscie, przynajmniej z tym wujkiem. Z
          tym nie powinno byc problemow. I musi byc jasne, ze Ty jestes jego dziewczyna,
          narzeczona, a nie np. kolezanka. Jeszcze druga sprawa: przedyskutuj PRZED
          slubem kwestie wychowania i religii ewentualnych dzieci. Czy np. on pozwoli
          waszej corce isc na plaze w bikini jak ona skonczy 13 lat? Czy nie bedzie mial
          nic przeciwko temu ze Ty (i dzieci) bedziesz jesc wieprzowine, pic alkohol. Te
          ostatnie rzeczy moga Ci sie wydawac niewazne, ale one swiadcza o jego "stosunku
          ogolnym". Pewna moja kolezanka zerwala trwajacy kilka lat (nie miesiecy)
          zwiazek uslyszawszy: Nie chcialbym MUSIEC Ci odebrac dzieci. To otworzylo jej
          oczy.
          • Gość: jack Re: ślub z Arabem za granicą IP: *.biz.rr.com 24.06.04, 16:03
            Pamietaj co mowi egipcjanka. Ja wyzej tez sie wypowiedzialem znajac przyklad ze
            studiow. Pamietaj jedno. Jak znajdziesz sie w jego kraju dzieci naleza do niego
            i nie masz do nich najmniejszych praw. 20 lat zycia to stanowczo za malo. Z
            doswiadczenia tez wiem , ze 30 lat to wiek kiedy otwieraja sie oczy na wiele
            spraw. W tym wieku pakowac sie w cos takiego to naprawde nierozsadne. Widze tez
            z jaka naiwnoscia podchodzisz do tego zwiazku. Tak jak mowi egipcjanka musisz
            poznac jego rodzine oko w oko inaczej to nie ma sensu. Pamietaj, ze we Francji
            maja juz problem z Arabami, ktorzy zyja w gettach. Zobacz jak centrum Paryza
            jest brudne jak kazdy luksusowy samochod jest porysowany gwozdziem. Zwroc na to
            uwage jak tam bedziesz. MYSL !!! 9 miesiecy to zadna znajomosc ani uczucie. To
            zauroczenie i fascynacja. Kurcze nie zycze Ci zle , ale przynajmniej odpowiedz,
            ze sie nad tym zastanowisz.
            • Gość: Zawodowiec Jack Uważaj!!!! ja tu napisałem cos podobnego..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.04, 17:31
              kilka dni temu że francja sie islamizuje, ze arabowie nie chca sie
              asymilowac,ze tworza getta, ze niechca absolutnie zyc tak jak wiekszosc we
              francji, ze sie domagaja coraz wiecej, ze wrecz ziona nienawiscia to
              chrzescijan tylko z powodu wiary, ze chą im narzucic swoje zwyczaje, ze islam
              to taka w sumie choroba zacofania i biedy ktora zaraz coraz bardziej europe i
              wiesz ze na.tka mnie odrazu napisala ze smierdzi odemnie rasizmem i mozna bez
              problemu mnie pod Hitlera podpiąc.
              Niech sobie tylko mieszkaja u siebie i tam sie modlą i zyja w nedzy ktora
              zreszta sami sobie zapewniaja ta ideologia islamska , zreszta co to jest to
              widac po tych krajach ktore bardziej pasują do sredniowiecza niz do XXI wieku.
              A i za to sredniowiecze tez zostalem pod Hitlerowca podciagniety.
              • nat.ka Re: Jack Uważaj!!!! ja tu napisałem cos podobnego 24.06.04, 17:33
                widzę, że moje wypowiedzi wzbudzają w Tobie fale gorąca, ale cieszę się, może
                uruchomisz w końcu tok myślenia.
                pozdrawiam!
                • Gość: jack Re: Jack Uważaj!!!! ja tu napisałem cos podobnego IP: *.biz.rr.com 24.06.04, 17:55
                  Nie nat.ka, mylisz sie. Twoje wypowiedzi sa umiarkowane i niezaczepne, wiec nic
                  nie wywolaly. Ja tylko obserwuje swiat i zagrozenia. Nie doradzam Kasce takiego
                  czy innego rozwiazania. Ma swoj rozum , ktorym sie kieruje. Znam 2 przyklady, z
                  ktorymi sie zetknalem i niestety nie skonczyly sie radosnie. Nie uwazam
                  wszystkich Arabow za tych zlych i nie wrzucam ich do jedengo wora z
                  etykieta "zli", ale kulturowo roznia sie od nas i w wielu przypadkach takie
                  malzenstwa koncza sie delikatnie mowiac slabo.
                  Co mialas(es) na mysli "ja tu napisalem cos podobnego" ??? Jestes chyba kobieta
                  z tego co wiem? pozdrawiam!
                  • Gość: jack Re: uwazam, uwazam IP: *.biz.rr.com 24.06.04, 18:01
                    sorki. Odpowiedzialem NAT.KA-ce , a jeszcze nie pojawil mi sie post ZAWODOWCA.
                    Z tad to nieporozumienie.
                    • Gość: Zawodowiec Re: uwazam, uwazam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.04, 18:06
                      ale przyznasz ze w francji jest jak napsialem.

Ja mowie wprost ze sie boje islamizacji i nie podoba mi sie to ze rzady krajow
                      europejskich ignoruja zagrozenia zamiast dzialac.
                      • Gość: jack Re: nie tylko we Francji, tak przyznaje racje IP: *.biz.rr.com 24.06.04, 18:13
                        I nie tylko we Francji. Niestety tak sie dzieje wszedzie gdzie tworza getta.
                        Oni sami sie izoluja od swiata i innej kultury niz sami reprezentuja. Jezeli
                        jest im dobrze tak zyc, niech to robia u siebie, nie obrazajac wszystkich.
                      • Gość: koralka Re: uwazam, uwazam IP: *.proxy.aol.com 24.06.04, 21:39
                        tak jest we francji, mieszkam tu, to wiem!
                • Gość: Zawodowiec tak uruchomiłem jakis czas temu zapisujac sie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.04, 18:04
                  do pewnej partii(nie zdradze do jakiej) i boze daj abym kiedys został premierem
                  a wtedy by kazdy muzułman był pod lupa i musiałby si eprzystosowac do nas bedąc
                  u nas.
                  Jak juz pisałem lubie Busha
        • Gość: Ryszard Re: ślub z Arabem za granicą IP: *.pilzno.sdi.tpnet.pl 24.06.04, 16:59
          On cie zniszczy ,kiedys bedziesz bardzo plakac nad swoja glupota,nie bedzie
          mial kto ci pomoc....bedziesz nikim i niczym,on cie nie kocha ,on cos napewno
          ukrywa przed toba.
          Jestem tarocista/stawiam karty tarota/
          Kiedys przypomnisz sobie moje slowa .......ale bedzie za pozno.
          Ale masz jeszcze czas...wszystko w twoich rekach.
        • Gość: obierzyna o naiwnosci ludzka! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.04, 08:29
          a kto ci zagwarantuje, ze tesciowej sie nie "odwidzi" i przestanie cie w jakims
          momencie akceptowac? czesto jest tak , ze na poczatku rodzina sie kocha, a po
          jakims czasy zaczynaja sie animozje i problemy.
    • zwierzoczlowiekoupior kluczowe pytanie 24.06.04, 16:16
      Kasiaa a skąd on wie, że nie dostanie wizy do Polski?
      Pozdrawiam,
      Zwierzak
    • Gość: Dosia Re: ślub z Arabem za granicą IP: 195.217.253.* 24.06.04, 17:52
      Jestem ciekawa ile on ma lat.
    • byhanya chcesz ochrzcic swoje dzieci???? 24.06.04, 18:07
      czy on jest katolikiem? jezeli bedziecie miec dzieci to chcalabys zeby byly
      ochrzczone? chcesz zeby chodzily okryte burka albo turbanem? jezeli nawet on
      nie chce - rodzina jego naprawde sie tym zatroszczy, bo rozumiem ze nie
      mieszkaja w europie. sprawdz lepiej dlaczego nie chca dac slubu zamiast szukac
      kto to zrobi. rozmawiacie ze soba po polsku? angielsku w innym jezyku?
      • kasiaa_20 Re: chcesz ochrzcic swoje dzieci???? 24.06.04, 18:20
        nie jest katolikiem,jemu nie przeszkadza moja wiara, mnie - jego.nie
        rozmawialismy o dzieciach jeszcze,rozmawiamy po angielsku.
        • Gość: jack Re: chcesz ochrzcic swoje dzieci???? IP: *.biz.rr.com 24.06.04, 18:32
          Pamietaj, ze im nic nie przeszkadza na poczatku. Poza tym jest w UE , wiec
          zachowuje sie inaczej. Wlasciwie to nie wiem dlaczego wdalem sie w dyskusje na
          tym forum??? Zrobisz jak bedziesz chciala. Znam , tez Kobiete 25 lat tez, o tym
          samym imieniu, ktora wyszla za Egipcjanina. Byla szczesliwa w tym malzenstwie
          do momentu kiedy okazalo sie, ze nie moze miec dzieci. Malzenstwo sie skonczylo
          niestety. Dalej za nim teskni i milo go wspomina. Dodam tylko, ze facet byl
          przedsiebiorca i troche zblizony kulturowo do naszego swiata. Jedno musisz
          wiedziec, ze dzici sa wazne w ich kulturze i naleza do mezczyzny. Pozdrawiam.
          • viper39 Re: chcesz ochrzcic swoje dzieci???? 24.06.04, 21:12
            dodam tylko jedno, starsi pamietaja ile bylo arabskich malzenstw w koncu lat 70
            i 80 ...
            konczylo sie to pisaniem do gazet i tv tych pokrzywdzonych (glupich) kobiet
            ktore po wyjezdzie stawaly sie ktoras tam zona z kolei, musialy sie
            przystosowac do ich kultury, mialy zabierane paszporty a te nieliczne ktore
            uciekly plakaly za dzieciakami ktore zostaly przy smierdzacym arabie....
            no coz ciezko tutaj cos doradzic gluptasowi, mam nadzieje ze ma rodzicow
            madrzejszych od niej moze jej przetlumacza cos, bo narazie to wychodzi mi na to
            ze to jakas totalna kretynka ktora nie ma pijecia co robi
            arabowie potrafili zyc w usa czy anglii zakladac rodziny a pozniej znikac i juz
            sie nigdy nie pojawiac, albo porywac dzieci i uciekac do kraju skad pochodza...
            potrafili tez swoje zony nie-arabki wpakowac w tarapaty zwiazane z przemytami
            naroktykow i jakichs materialow wybuchowych... ale to taka ich kultura (jesli
            to mozna nazwac kultura)
            hmm... poczytaj sobie ksiazke Oriany Fallaci "The rage and the pride" ciekawie
            pisze o tych smierdzielach i ich pogladach na eu i nie-arabow, ksiazka krotka
            wiec sie nie zmeczysz czytaniem, ksiazka naswietli tobie troche ich stosunek do
            nie-arabow i kobiet w szczegolnosci
            no chyba ze uwazasz ze wielblad jest duzo bardziej wartosciowy niz ty....
          • Gość: baba Re: chcesz ochrzcic swoje dzieci???? IP: *.acn.waw.pl 24.06.04, 22:28

Tez slyszalam o bardzo udanym malzenstwie Polki z Egipcjaninem w Kairze.
            A juz ponad 30 lat sa malzenstwem.Ale Egipt to jednak blizej cywilizacji...
            Pozdrawiam
        • byhanya Re: chcesz ochrzcic swoje dzieci???? 24.06.04, 21:46
          jasne ze ci nie przeszkadza- ale zastanow sie jakby to bylo, gdyby nagle
          zabronili ci chrzcic dziecko??? nie mogloby chodzic do TWOJEGO kosciola?
          Dlaczego nie mozecie wziac slubu w polsce??? byloby bardziej OK jakby jego
          rodzice mieszkali w europie- ale nie mieszkaja. albo pomysl jak np corka
          dorosnie i nie moze wyjsc za maz za nikkogo innego jak tylko kuzyna swojego
          tatusia - a jak nie to spotka ja smiertelny wypadek... takich przypadkow jest
          od groma w danii
    • Gość: zielony_kaktus Re: ślub z Arabem za granicą IP: *.adsl.hansenet.de 24.06.04, 21:13

"wlasnie jestem w niemczech u mojego chlopaka araba"

drodzy forumowicze,

niezla podpucha. ta panienka jest w niemczech, a uzywa polskich znaczkow e, a,
      i l. tutaj takich znaczkow nie ma, a nie wydaje mi sie,m aby nasza kasia
      wiedziala, jak je ewentualnie wprowadzic. zreszta po co? wiec jedno jest pewne,
      jest w polsce. i bajeruje. moze to jakis chlopaczek...

z drugiej strony, mieszkam juz w niemczech jakis czas, i takich panienek polek,
      jak nasza tytulowa kasia jest cala mnostwo. zwykle wszystko odgrywa sie tak
      samo. panienka przyjezda do niemiec na saksy, najczesciej na czarno. lamany
      niemiecki, lub angielski, bo te bardziej wykszatlcone pchaja sie na uniwerek, a
      nie do czarnej roboty. takie wlasnie panienki latwo tu upolowac. wystarczy, ze
      zobaczysz, w jaki sposob one komunikuja, a juz wiesz, ze sa z polski. wspolnie
      ze znajomymi nazywamy ten rodzaj naszych ziomeczek "panienki hi-hi". druga
      grupa polek , ktora latwo zobaczyc z turkami, czarnymi, i arabami, to brzydkie
      studentki. a mieszkalem juz w wielu akademikach. w zasadzie jak widzialem biala
      dziewczyne z czarnym, lub arabem to mowilem jej od razu po polsku
      "czesc", na co prawie zawsze padalo, takie pelne lekkiej konsternacji
      pytanie "znamy sie?"."nie, nie znamy". i trzecia grupa polek, to wszelkie
      przechodzone, samotne baby, najczesciej z dzieckiem, ktorych poza innoskornymi,
      u nikogo by nie dostaly szansy, i to nie tylko ze wzgledu na dziecko....
      co do murzynow, mialem wsrod nich kilku fajnych kumpli, o arabach raczej tego
      powiedziec nei mozna, ale osobiscie znalem malo. przez jedna znajoma polke
      poznalem jednego. teraz ta polka ze wzgledu wlasnie na tego araba uciekla do
      innego miasta, bo w naszym sie bala zostac. a pamietam ja na poczaku, jak
      zachwalala swojego wallida. nawet jej gotowal!

• Gość: olka Re: ślub z Arabem za granicą IP: *.proxy.aol.com 24.06.04, 21:52
        Ladnych pare lat temu, bedac w Berlinie poznalam przystojnego studenta, araba z
        Casablanki. Zaczal mnie bajerowac, zapraszac do siebie, grzecznie, potem
        dostawalam prezenty, kartki do Polski itd. Grzeczny, kulturalny,znajacy pare
        jezykow. Nie wiem dlaczego, ale nie przyznalam sie, ze i ja znam i niemiecki i
        francuski; Dzieki temu, dowiedzialam sie jak rozmawial przez telefon z kims dla
        kogo mnie przygotowywal, bylam tylko towarem na sprzedaz! U nich to dobrze
        widziane miec biala niewolnice!
        • viper39 nic dodac nic ujac 24.06.04, 23:25
          Gość portalu: olka napisał(a):

> Ladnych pare lat temu, bedac w Berlinie poznalam przystojnego studenta, araba
          z
          >
          > Casablanki. Zaczal mnie bajerowac, zapraszac do siebie, grzecznie, potem
          > dostawalam prezenty, kartki do Polski itd. Grzeczny, kulturalny,znajacy pare
          > jezykow. Nie wiem dlaczego, ale nie przyznalam sie, ze i ja znam i niemiecki
          i
          > francuski; Dzieki temu, dowiedzialam sie jak rozmawial przez telefon z kims
          dla
          >
          > kogo mnie przygotowywal, bylam tylko towarem na sprzedaz! U nich to dobrze
          > widziane miec biala niewolnice!

ta... dodac tutaj nie mozna nic, ujac tez nie... gratuluje inteligencji...
          czego niestety brakuje wiekszosci kobiet ktore tak ladnie sie "otwieraja" na
          arabow
        • zdzichu-nr1 Re: ślub z Arabem za granicą 25.06.04, 00:16
          Głupich nie sieją. Kraje islamu to dzicz straszna, byłem ostatnio trochę i mam
          uraz potężny. Usmiechaja się do Ciebie , a druga ręką walą nóż w plecy
      • Gość: mall Re: ślub z Arabem za granicą IP: *.dip.t-dialin.net 25.06.04, 01:43
        Gość portalu: zielony_kaktus napisał(a):

> niezla podpucha. ta panienka jest w niemczech, a uzywa polskich znaczkow e,
        a,
        > i l. tutaj takich znaczkow nie ma, a nie wydaje mi sie,m aby nasza kasia
        > wiedziala, jak je ewentualnie wprowadzic. zreszta po co? wiec jedno jest
        pewne,
        >
        > jest w polsce. i bajeruje. moze to jakis chlopaczek...

ć
        ś
        ą
        ź
        ó
        ł

i co Ty na to?
      • kasiaa_20 Re: ślub z Arabem za granicą 25.06.04, 08:38
        hmm;) jak mozna od razu weszyc i szukac spisku;) nie widze w uzywaniu polskich
        liter przez Polke nic dziwnego(pomimo pobytu w Niemczech), w tej umiejetności
        tez nie.Posiada ją chyba kazdy kto duzo czasu spedza przed komputerem, btw.
        jestem po liceum o matematyczno -informatycznym profilu, moj ojciec pracuje w
        sklepie komputerowym itd... To jest list z prosba o pomoc, jak nie chcesz mi
        pomoc to przynajmniej mnie nie krytykuj i nie podwazaj tego co pisze, bo dla
        mnie to bardzo ważna sprawa. pa!
      • Gość: Lisek Re: ślub z Arabem za granicą IP: *.wh.uni-dortmund.de 28.06.04, 11:16
        hehe..jak to polskich czcionek nie ma ... też jestem w Niemczech. Zainstaluj
        sobie może polski w Windowsie i nie wypisuj bzdur. Poza tym wieje od ciebie
        nienawiścia i zazdrościa, że te Polki nie chcą być z Tobą. Mam koleżankę, ktora
        jest razem z Afrykańczykiem i znajomego, który kpił sobie z tego. Prawda jest
        taka..niektórzy Polacy nie moge znieść, że jakaś ładna dziewczyna jest z facetem
        innej narodowości. To trafia w ich ego. Pozdrawiam
        • Gość: NieArab Re: ślub z Arabem za granicą IP: *.dip.t-dialin.net 06.07.04, 11:14
          oczywiscie... tylko zapomialas napisac, iz Twoj znajomy z Afryki (a dokladnie z
          Gabunu) jest praktykujacym katolikiem a jego dziewczyna jest w tej sprawie duzym
          wyjatkiem, zwiazek z poprzednim facetem byl grozny dla jej zdrowia czy nawet
          zycia.. dlatego dobrze, iz przynajmniej znalazla kogos, kto jej pomogl.... od
          Araba czegos takiego raczej by oczekiwac nie mogla...

Napisane przez kogos zdanie, ze na Arabuff leca panienki, ktore przyjechaly na
          "saksy, albo brzydkie studentki albo te po rozwodach z dziecmi i przeleciane
          przez wszytkich..." jest co prawda bardzo cyniczne.. z drugiej strony w
          wiekszosci przypadkow calkowicie pokrywa sie z prawda...

• Gość: Rocco [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 23:56
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Nes Re: ślub z Arabem za granicą IP: 68.23.109.* 25.06.04, 04:12
      Dziewczyno,ciesz sie.Po cholere Ci slub z Arabem?
      • Gość: obierzyna Re: ślub z Arabem za granicą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.04, 08:31
        a z czego ma sie sie cieszyc?
      • kobieta_na_pasach Co by tu jeszcze nie napisac to i tak... 25.06.04, 08:35
        ...dziewczyna zrobi tak, jak będzie chciala. Juz sam fakt, ze ukrywa ten
        związek przed wlasnymi rodziciami swiadczy, ze kieruje sie ona wlasnym rozumem.
        Dlaczego zasiega porady u obcych ludzi, a nie u najblizszych jej sercu? Moim
        zdaniem rodzice mieli z nią zawsze klopoty, chciala byc niezalezna i ich nie
        sluchala. Tak tez będzie w tym przypadku. Dajcie juz jej spokoj. Ostatecznie
        skądś sie biorą potem takie kobiety, jak mozna bylo zobaczyc m.in. w dokumencie
        Rutkowskiego czy poczytac w książkach.
        Poczytamy sobie za kilkanascie lat jej historie.
        • kasiaa_20 Re: Co by tu jeszcze nie napisac to i tak... 25.06.04, 08:43
          Msz racje zrobie tak jak będe chciala...
          Daczego twierdzisz, ze moi rodzice zawsze mieli ze mną kłopot, jakies bzdury
          wyssane z palca! Po to jest internet aby szukac tu informacji, jeśli z jakiś
          powodów nie chcesz mi ich udzielić, to proszę abyś zostawiła mnie w spokoju.
          Własnie tacy są Polacy, ciągle krytykują a sami nie potrafią spojrzeć na
          siebie...
          • kobieta_na_pasach Re: Co by tu jeszcze nie napisac to i tak... 25.06.04, 09:25
            widzosz dziecko, sama tym stwierdzeeniem potwierdzasz to, co o tobie napisalam.
            jako masz kontakt z rodzicami, a przynajmniej z matką? w twoim mniemaniu bardzo
            dobry czy taki sobie?

kasiaa_20 napisała:

> Msz racje zrobie tak jak będe chciala...
            > Daczego twierdzisz, ze moi rodzice zawsze mieli ze mną kłopot, jakies bzdury
            > wyssane z palca! Po to jest internet aby szukac tu informacji, jeśli z jakiś
            > powodów nie chcesz mi ich udzielić, to proszę abyś zostawiła mnie w spokoju.
            > Własnie tacy są Polacy, ciągle krytykują a sami nie potrafią spojrzeć na
            > siebie...
            • kasiaa_20 Re: Co by tu jeszcze nie napisac to i tak... 25.06.04, 09:41
              Nie wdaje się w dyskusję z kimś takim... sorry;)kontakt z mamą mam dobry,a to
              ze jej nie mowie o tym co chce zrobić, to nie jest Twoj problem;) idz lepiej
              spać jak nie masz co robic, tylko mnie krytykowac. i obym Cie tu juz nie
              widziala;)
              • kobieta_na_pasach Re: Co by tu jeszcze nie napisac to i tak... 25.06.04, 10:00
                widze , ze obrazanie innych niezle ci wychodzi.
                faktycznie, szkoda na ciebie czasu.

kasiaa_20 napisała:

> Nie wdaje się w dyskusję z kimś takim... sorry;)kontakt z mamą mam dobry,a to
                > ze jej nie mowie o tym co chce zrobić, to nie jest Twoj problem;) idz lepiej
                > spać jak nie masz co robic, tylko mnie krytykowac. i obym Cie tu juz nie
                > widziala;)
                • kasiaa_20 ;) 25.06.04, 10:11
                  i obys zawsze pamiętała ktu tu rzadzi...;)
                  • kobieta_na_pasach popatrzcie na ten wpis 25.06.04, 12:23
                    kasiaa_20 napisała:

> i obys zawsze pamiętała ktu tu rzadzi...;)

nie mam wątpliwości, ze ona zasluguje na araba.
                    • kasiaa_20 Re: popatrzcie na ten wpis 25.06.04, 14:04
                      dzioucha wez mi nie dzialaj na nerwy!ja mam problem a Ty mnie jeszcze
                      denerwujesz!
    • jazz_b Re: ślub z Arabem za granicą 25.06.04, 09:40
      Dziewczyna jest jak beton!
      Pomimo tylu rad i przykladow nic do niej nie dociera.
      A szkoda...
      • kasiaa_20 ponad podzialami...... 25.06.04, 09:45
        To nie chodzi o to ze nic do mnie nie dociera, uwazam że człowiek uczy się na
        błedach i nie moge odejsc od człowieka którego kocham tylko dlatego ze Wam sie
        to nie podoba, nie każdy musi ulegac tym stereotym i w nie wierzyć, nie będe
        skreślać ludzi bo naleza do innej kultury czy wyznaja inną religię, slyszales o
        czyms takim jak tolerancja? Za rady dziękuje, wszystkie przemyslałam, niektore
        wzięłam sobie do serca, ale bez przesady...
        • Gość: jack Re: ponad podzialami...... IP: *.biz.rr.com 25.06.04, 14:30
          Nie musisz sie tak denerwowac na wszystkich. Kazdy chce Cie przestrzec przed
          tym krokiem. Tutaj naprawde uprzedzenia nie maja nic do rzeczy. Widze, ze
          jestes mocno w tym przekonana jak go kochasz. Ja moze na Twoim miejscu jeszcze
          tak bym sie nie spieszyl z tym slubem. Co ma wyjsc to wyjdzie, a Ty zrobisz jak
          bedziesz chciala. Nie rozumiem tylko po co zawracasz glowe na forum swoim
          pytaniem, jezeli i tak masz twarde postanowienia.
    • Gość: Staszka Kobieto,nie rób tego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.04, 11:29
      Daj spókój KOBIETO,wczoraj się właśnie rozwiodłam z Arabem i to był mój
      najszczęśliwy dzień w życiu.Poślubie bedzie chciał,zebys przeszła na
      islam,zmieni sie o 180 stopni i kupi ci ładną chusteczkę.To małżeństwo będzie
      porażką.Jeżeli chodzi o gabaryty genitaliów są podobni do europejskich
      mężczyzn.Chcesz zamienic swoje życie w koszmar?Jeszcze żadna europejka nie była
      szczęśliwa z arabem,zapamietaj to...
      • Gość: ania Re: Kobieto,nie rób tego IP: *.adsl.xs4all.nl 27.07.04, 15:42
        Ludzie,wy nie wiecie jakie brednie tu wypisujecie. Jestem zona Araba od 2
        lat,wczesniej znalismy sie 3. W ciagu 5 lat,ani razu nie dal mi do
        zrozumienia,ze jestem jego niewolnikiem,nie poprosil mnie o zmiane religii i
        nie zabronil jesc swini,co w jego religii jest zabronione.Nie zamyka mnie w
        czterech scianach i nie sledzi,gdy ide z kolezankami na piwo. Od poczatku
        naszego zwiazku,dalam mu do zrozumienia,ze to on przybyl do Europy,a nie ja do
        arabskiego kraju. Wierze,ze jest mnostwo zwiazkow z przykrymi,czasami
        drastycznymi przezyciami,ale problem jest tylko jeden: JAK SOBIE DASZ, TAK
        POZNIEJ MASZ!!!!!
    • Gość: Zawodowiec to prowokacja na.tki ale jesli nie to obstawiamy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.04, 13:12
      ile pozyje, ja daje rok-2 lata zycia przy tym algerczuchu
      • Gość: Staszka Re: to prowokacja na.tki ale jesli nie to obstaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.04, 13:58
        Ja wytrzymałam az 4 i o 4 za długo,zmądrzałam i jestem rasistką.
        • kobieta_na_pasach Re: to prowokacja na.tki ale jesli nie to obstaw 25.06.04, 14:12
          Gość portalu: Staszka napisał(a):

> Ja wytrzymałam az 4 i o 4 za długo,zmądrzałam i jestem rasistką.

niepotrzebnie pisze, bo ona i tak tego nie czyta. co wiecej, jest mądrzejsza od
          wszystkich tutaj razem.i strasznie przy tym nerwowa. a araby nie lubią
          nerwowych bab, leja wtedy, gdzie popadnie.
        • linn_linn Re: ryzyko 03.07.04, 11:12
          Znam realia wloskie: tutaj zdecydowana wiekszosc takich malzenstw / takze
          zwartych przez Polki / konczy sie rozwodem.
    • oliviaa Re: ślub z Arabem za granicą 25.06.04, 14:05
      Ty sie zastanów dziewczyno nad tym człowiekiem...
      • kobieta_na_pasach Re: ślub z Arabem za granicą 25.06.04, 14:13
        oliviaa napisała:

> Ty sie zastanów dziewczyno nad tym człowiekiem...

z tego, co sie zorientowalam , myslenie nie jest jej mocna strona...
        • oliviaa Kobieto na pasach 25.06.04, 14:21
          kobieta_na_pasach napisała:

> z tego, co sie zorientowalam , myslenie nie jest jej mocna strona...

Kogo miałaś na myśli piszac to powyżej???
          • Gość: rena Bariera nie tylko religijan ale i kulturowa IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.06.04, 15:24
            Na Twoim miejscu zaczekalabym z tym slubem. Po co sie tak spieszyc.
            Probowalabym poznac jego rodzine, przylaciol i srodowisko. Jesli poznasz lepiej
            kregi muzulmanskie to w koncu "otworzysz oczy" i raz na zawsze zapomnisz o
            muzulmaninie jako mezu. Islam to nie tylko religia to takze kultura i tradycja.
            Jako Europejce bedzie Tobie bardzo trudno w nia "wejsc" i pewne rzeczy
            zaakceptowac.Zastanow sie nad tym krokiem gdyz pozniej moze byc za pozno.
            Sprobuj poznac najpierw te kulture i religie a pozniej decyduj czy chcesz sie
            wiazac z facetem, ktory ja reprezentuje. Jesli podejdziesz do tego powaznie to
            recze, ze NIGDY wiecej nie zwiazesz sie z muzulmaninem.
        • kasiaa_20 Re: ślub z Arabem za granicą 25.06.04, 15:17
          i znowu się udzielasz nieproszona, za rady i krytyke dziekuje, wszystko
          przemyslalam i nadal mysle, a chamskich odzywek nietoleruje.
          • kasiaa_20 Re: ślub z Arabem za granicą 25.06.04, 15:23
            to bylo oczywiscie do kobiety na pasach, sorry oliwiaa
            • viper39 Re: ślub z Arabem za granicą 25.06.04, 15:31
              dlaczego ja przestrzegacie przed tym wszystkim?
              niech ma co chce, ona tego chce, wiec o co chodzi dostanie pare razy kopa albo
              z piesci to zrozumie "dobitnie" ze popelnia blad, zycie jest najlepszym
              nauczycielem dla gluptasow,
              poza tym moze jest takim paszcurem strasznym ze nikt jej nie chce, no to co ma
              zrobic, cos na smietniku trzeba znalezc, znalazl sie arab, wiec go ma
              a matce sie wstydzi powiedziec bo by ja wies wyklela cala i ksiadz na ambonie
              wyglosil
              oj myslenie nie boli, brak myslenia jednak boli, moze nie na poczatku ale
              pozniej jak sie bedzie przez okno uciekac z haremu bo tym jak sie dostanie
              dobre bicie od meza araba...hehehe
              • kasiaa_20 cymbal 25.06.04, 16:01
                Ja juz wczesniej pisalam ze jak nie masz niczego ciekawego do powiedzenia to
                sie nie udzielaj cymbale!!!
                • Gość: kass bedziemy sie udzielac i wyzywac bo na glupkach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.04, 16:33
                  trzeba sie wyzywac a do tego przeciez juz niedlugo o tobie sluch zaginie.No i
                  nie mozna dopuscic aby jakis terrorysta dostał obywatelstwo polskie, nie
                  slyszalas cymbało ze to nowa strategia al-kaidy? dobry terrorysta to terrorysta
                  posiadajacy obywatelstwo kraju europejskiego najlepiej innego niz Francja lub
                  niemcy
                • Gość: obierzyna a sprobuj kiedys nazwac cymbalem swojego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.04, 14:41
                  lubego (kiedys, znaczy po slubie). jak ci przylutuje, to przez miesiac bedziesz
                  musiala chodzic zakfefiona. tak cie wycwiczy, ze bedziesz juz po miesiacu
                  wiedziala, gdzie jest twoje miejsce.
            • oliviaa Re: ślub z Arabem za granicą 25.06.04, 23:01
              kasiaa_20 napisała:

> to bylo oczywiscie do kobiety na pasach, sorry oliwiaa

:-)pozdrawiam
    • sunday Dużo tu nierozumnego rasizmu, mało sensownych uwag 25.06.04, 16:14
      Dużo tu nierozumnego rasizmu, mało sensownych uwag - nie każdemu psu przecież
      na imię Burek. Zrobisz kasiu oczywiście tak, jak zechcesz. Pozwól mi jednak na
      parę uwag:
      .
      1) Dziwi mnie Wasz pośpiech. Znacie się zaledwie 9 miesięcy, to nie jest dużo.
      Zwłaszcza, że nie widywaliście się codziennie, nie mieszkaliście cały czas
      razem. Dlaczego dać sobie więcej czasu, poznać go i jego środowisko lepiej?
      .
      2) Dlaczego ukrywasz to wszystko przed rodzicami? Ze strachu przed reakcją
      podobną do tej z forum? Rozumiem - ale i tak będziesz musiała im o tym
      powiedzieć. Lepiej wcześniej, w końcu chcą Twojego dobra, nawet jeśli Cię nie
      rozumieją. Możesz im przecież jasno powiedzieć: chcę za niego wyjść, jeśli jego
      odrzucacie, to i mnie. Myślę, że większość rodziców to przekona.
      .
      3) Dlaczego on nie dostanie wizy do Polski? Dostanie, jeśli go zaprosi Twoja
      rodzina (36 euro za jdnorazową dwutygodniową, ok. tygodnia oczekiwania, trzeba
      podać konkretny adres w Polsce, który służby mogą sprawdzić; wielorazowa wiza
      jest droższa - coś pod 100 euro, zapraszający w Polsce musi wyrobić oficjalne
      zaproszenie w jakimś-tam urzędzie) - wiem, że trudno może być Twojej rodzinie,
      ale jeśli postawisz ich przed wyborem: "wychodzę za niego w Holandii i
      mieszkamy gdzieś-tam lub zapraszacie go, by go poznać", to powinni się zgodzić.
      Chyba, że jest w Niemczech nielegalny. Wtedy macie oboje problem: on jest
      nielegalny, więc do Polski nie wjedzie, Ty w Niemczech też jesteś półlegalnie
      (jak to wynika z Twojego postu), więc tam na stałe na razie nie możesz zostać.
      Z legalnych możliwości zostaje Wam wyjazd do Algierii, on na granicy dostanie
      misia w paszport. Ewentualne później możesz próbować go ściągnąć już jako męża,
      jeśli miś w jego paszporcie nie jest przeszkodą - wtedy czeka Cię chyba 10 lat
      mieszkania z nim w Algierii. Naprawdę tego chcesz, po jedynie 9 miesiącach
      znajomości?
      .
      4) Wybacz: jesteś w ciąży...? Nie, nie musisz odpowiadać. To by tłumaczyło i
      pośpiech, i strach przed rozmową z rodziną. Dziecko możesz jednak urodzić tak
      czy siak. Ale nie spiesz się zbytnio - by je nie tylko urodzić, ale też
      zapewnić mu dobrą przyszłość.
      .
      Pozdrawiam
      i życzę byś nie żałowała swojej decyzji, jakakolwiek by ona nie była.

Luki
      • sunday Sorry 25.06.04, 16:16
        > Dużo tu nierozumnego rasizmu, mało sensownych uwag - nie każdemu psu
        > przecież na imię Burek. Zrobisz kasiu oczywiście tak, jak zechcesz.

Sorry, miało być wielką literą: "Kasiu".
        • Gość: kass nie jednemu psu burek , dobre IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.04, 16:30
          no w sumie dobry przykład z iraku, jadą sobie biali, niekonicznie zołnierze i w
          pewnym momencie padaja strzaly i wybucha bomba, biali umieraja a przecietni
          arabowie i inni swiadkowie zdarzenia widzac ze wojsko nie widzi rozszarpują
          ciala i podpalaja pojazd skaczac z radosci, pojawia sie wojsko wtedy sa
          spokojni i potepiają tych zamachowcow , są bardzo uczynni pomagaja.
          Tylko niestety sa tak tepi ze czesto zapominaja ze ktos to wszystko sfilmował.

tak niestety przewaznie sie wlasnie roznią od siebie, w innych krajach jest
          podobnie gdy tylko jest ich wiecej to krzyzyk potrafi ich rozsierdzic jak
          czerwona plachta byka.
          • viper39 do glupiej kaski... 25.06.04, 17:18
            sluchaj to ze nie masz rozumu to juz wiadomo,
            nie musisz udawadniac nikomu poslugujac sie inwektywami...
            jakos nie widze nikogo kto poparlby twoje postepowanie tutaj na forum
            jak studiowalem w polsce takie jak ty nazywane byly arabeskami, i to nie bylo
            od baletu ktory sie tak nazywal ale od tego ze sie puszczaly z arabami
            no ale co wymagac od matola? chyba nic...
            apel do wszystkich dajcie jej spokoj niech sie pobiora, glupia jest zasluguje
            na to aby ja arab walil kapciem po glowie, dwa razy podbite oko i zacznie wtedy
            sie zastanawiac dlaczego jest trzecia zona i sluzyc ma a nie byc partnerem w
            zyciu...

• kasiaa_20 Re: do glupiej kaski... 30.06.04, 18:18
              dzizys ale Ty glupi jestes;) so silly;)
          • kasiaa_20 Re: nie jednemu psu burek , dobre 30.06.04, 18:15
            A co to ma wspólnego ze mną:p
        • linn_linn Re: Sorry 03.07.04, 11:16
          Kasiu, jesli jestes w ciazy to jeszcze jedne argument, aby nie wychodzic za
          maz. A i to moze okazac sie niewystarczajace. Nie spiesz sie!
      • Gość: alex Re: Dużo tu nierozumnego rasizmu, mało sensownych IP: *.proxy.aol.com 26.06.04, 10:14
        Sunday bardzo dobrze ujal cala sprawe. Dodam, ze w islamie kazdy mezczyzna ma
        prawo do 4 zon i ogromu konkubin! On ma prawo cie zdradzac, ale nie ty. jezeli
        pewnego dnia bedzie chcial sie z toba rozejsc w arabii, wystarczy krzyknac 4
        razy publicznie: rozwodze sie! i juz nie masz ani meza ani dzieci! Gorzej
        jezeli posadzi cie o zdrade, wtedy nawet moga cie ukamieniowac! Oczywiscie w
        Europie bedziesz jego jedyna zona, ale tam nie licz juz na to!
      • kasiaa_20 Re: Dużo tu nierozumnego rasizmu, mało sensownych 30.06.04, 18:13
        Dzieki:) jeden z nielicznych postow ktore sie milo czyta, az dziw bierze że są
        jeszcze tacy ludzie... Nie jestem w ciązy btw.
    • uzywaj-kruszyw-amfibolitowych [...] 25.06.04, 17:32
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • jazz_b zrobisz jak zechcesz 25.06.04, 19:31
        Napisz za jakis czas jak ci sie zyje jako JEGO zona! Mam nadzieje,ze bedziesz
        miala odwage!
        Siostra mojego faceta wyszla za Algierczyka!Zostawil ja po 2 latach po tym jak
        nie zgodzila sie jechac "na wakacje" z dzieckiem do Algierii.Potem wyslal do
        szkoly swojego synka swoja kochanke zeby porwala dziecko.Na szczescie
        nauczycielka byla na tyle przytomna,ze wyczula sprawe i natychmiast zadzwonila
        po matke.Facet przestl sie interesowac synem skoro nie mogl go miec dla siebie
        i wychowywac po swojemu!
        Szkoda,ze nie dajemy rady zeby cie przekonac zebyc choc nie wychodzila za maz!
        Jestes taka mloda i naiwna.Szkoda,bo nikt tu dla ciebie nie chce zle!Wrecz
        przeciwnie!
        w kazdym badz razie zycze ci duzo powodzenia i odezwij sie za jakis czas!Bede
        czekac!Pozdrawiam
        • Gość: jack Re: zrobisz jak zechcesz IP: *.biz.rr.com 25.06.04, 22:40
          Ja tez bede czekal i pozdrawiam. Jak nie masz zamiaru zastanowic sie dluzej nad
          tym co zamierzasz zrobic to juz Twoja sprawa. Widze , ze odpowiadasz tylko na
          bardzo radykalne posty. Naprawde jestem zdziwiony, chociaz zdaje sobie sprawe,
          ze decyzje juz podjelas, a w watku zapytalas tylko jak wziac slub , a nie czy
          wogole wyjsc za Araba.
          • Gość: malenka Re: zrobisz jak zechcesz IP: *.bredband.comhem.se 26.06.04, 13:15
            Po wyjsciu za tego pana juz nigdy tej kaasi tu nie zobaczymy!
            • viper39 Re: zrobisz jak zechcesz 26.06.04, 15:18
              Gość portalu: malenka napisał(a):
              > Po wyjsciu za tego pana juz nigdy tej kaasi tu nie zobaczymy!

ale to chyba dobrze co?
              w przyrodzie jest tak ze slabszych eliminuje natura...
              w tym wypadku slabsza umyslowo, bedzie wyeliminowana przez przyrode czytaj
              araba...proste jak gwozdz...

• jazz_b Re: zrobisz jak zechcesz 26.06.04, 18:19
                Zgadza sie,ale tak czy siak szkoda mi,ze bedzie dziewczyna musiala uczyc sie na
                wlasnych bledach...
                • viper39 Re: zrobisz jak zechcesz 26.06.04, 20:54
                  jazz_b napisała:
                  > Zgadza sie,ale tak czy siak szkoda mi,ze bedzie dziewczyna musiala uczyc sie
                  na> wlasnych bledach...

wiesz moze nie dozyc tego momentu kiedy sie nauczy na wlasnych bledach...
                  albo nie dozyje momentu w ktorym wyciagnie wnioski, bo ja arab wymieni na
                  nowego wielblada u siasiada, albo dwie nowe kozy wyscigowe..;-))

• Gość: aa Re: ślub z Arabem za granicą IP: *.pool21345.interbusiness.it 27.06.04, 02:23
      jezeli przebywa on regularnie w niemczech (ma pozwolenie na pobyt) po wesciu
      polski do unii nie jest mu potzrebna wiza.
      • sunday wiza jest potrzebna 27.06.04, 13:26
        > jezeli przebywa on regularnie w niemczech (ma pozwolenie na pobyt)
        > po wesciu polski do unii nie jest mu potzrebna wiza.

Jest potrzebna. Niepotrzebna będzie dopiero wtedy, gdy Polska przystąpi do
        Układu Schengen. W razie wątpliwości wystarczy zadzwonić do dowolnego polskiego
        konsulatu i się spytać.
    • Gość: to ja toja Re: ślub z Arabem za granicą IP: 129.109.3.* 29.06.04, 18:52
      Ja tez mysle, ze to cos dziwnie pachnie z ta niemozliwoscia wjazdu do Polski.
      A myslalas o zawarciu zwiazku w jego kraju? Dlaczego tam nie mozecie tego
      zrobic???
      dziewczyno zastanow sie nad tym co robisz. Czy bylas kiedys w Algierii? czy
      wiesz jak tam traktuja kobiety jakie Ty bys miala tam prawa, czy znasz jego
      rodzine, jak jego rodzina Ciebie nie zaakceptuje to masz od razu przechlapane
      nawet jesli Wy oboje byscie sie nie wiem jak kochali i chcieli zyc wg "naszych"
      norm. To jest zupelnie inny swiat
      Dobrze sie zastanow bo moze tak sie zadrzyc, ze bedziesz chciala rozwod i nic z
      tego, albo pojechac odwiedzic rodzine i nic z tego bo bedziesz
      gdzies "uwieziona"
    • Gość: Slaw Re: ślub z Arabem za granicą IP: 200.84.204.* 30.06.04, 00:08
      Bardzo jest latwo ozenic sie w Szwecji
      • Gość: maria Re: ślub z Arabem za granicą IP: *.bredband.comhem.se 30.06.04, 13:06
        W Szwecji moglaby sobie wybrac do "wyboru i koloru" tutaj co drugi to Arab.
        Przyjedz , bedziesz miala wiekszy wybor. Jak zobaczysz te wszystkie panie
        Arabki w czarnych chustach to ci sie odechce na cale zycie, przeciez bedziesz
        jedna z nich.
        • kasiaa_20 Re: ślub z Arabem za granicą 30.06.04, 18:12
          Po raz kolejny prosze: daruj sobie takie uwagi, nic one nie wnosza a zle o
          Tobie swiadcza...
          • trevik Re: ślub z Arabem za granicą 03.07.04, 12:56
            Czy arab ma obywatelstwo niemiec?
            (najprawdopodobniej nie ma staedsangehoerigkeit, ale moze ma einbuergerung)
            Jesli tak, to nie powinno byc zadnego problemu, aby wziac normalnie slub w
            niemczech i abys Ty dostala wize z paragrafu laczenia rodzin. Jestem w niemczech
            i wiem, ze sie dalo, ale przed paroma dniami weszlo nowe prawo imigracyjne i
            moze byc z tym wiecej problemow (wiece ograniczen, co nie znaczy, ze to bedzie
            zablokowane).

Uwazaj jednak na jedno: jesli on twierdzi, ze ma obywatelstwo a nie chce tego w
            niemczech zrobic moze to oznaczac, ze juz jest w niemczech zonaty - nie
            bagatelizowalbym tego, gdy jest to muzulmanin. Co prawda w ich srodowiskach mowi
            sie o tym wprost przed slubem, jesli ktos chce sie ozenic z druga zona, ale
            wiem, ze nie kazdy z nich tak robi i bywaja niespodzianki (dosyc przykre).
            Poza tym zdaj sobie sprawe, ze raczej bedziesz musiala przejsc na islam, jesli
            jest to muzulmanin a przynajmniej on moze po slubie zrobic wiele, abys na islam
            przeszla, pomimo tego, ze teraz nic o tym nie mowi.

Do Arabow nic nie mam, ale warto wiedziec, ze to troche inna kultura i nie dac
            sie wpuscic w maliny - z Polakami trudno sie czasem dogadac i nigdy kobieta nie
            wie, czy facet to nie jakies ziolko a przekraczajac granice kulturowa ta ocena
            jest jeszcze trudniejsza.

Jesli bedziecie planowali mieszkac w niemczech to jednak nie powinno nic Tobie
            grozic - panstwo gwarantuje Tobie dosyc dobra ochrone w takich wypadkach, ale
            jednak jesli bedzie chcial wrocic do swojego kraju, to bylbym bardziej ostrozny.

Wiem, ze nie przyjmujesz do siebie zadnych opinii negatywnych, bo jestes bardzo
            zakochana - ja jednak i wielu na tym forum patrzymy na to bardziej z dystansu.
            Badz ostrozna a tak swoja droga to wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia.
    • Gość: ktos Re: ślub z Arabem za granicą IP: 129.109.3.* 30.06.04, 18:53
      jak chcesz to sobie jedz do Las Vegas tam na poczekaniu slub zalatwisz tylko co
      potem?
      nie jestes pierwsza,od ktorej slysze, ze sie chce wydac za Araba i slub
      powinien sie odbyc w trzecim kraju bo Arab o dziwo nie moze wjechac do Polski
      a chce sie zenic i jakos zadna dziewczyna nie pomysli o tym czemu w takim
      wypadku nie w JEGO kraju czyli cos nie tak Pamietaj tez o tym, ze jak sie
      wydasz za maz czy w Niemczech czy Szwecji i potem chcialabys rozwod to
      najprawdopodobniej bedziesz musiala go zalatwiac w kraju w ktorym zawarlas
      slub. A co zrobisz jak bedziesz w Algierii zamknieta w domu jako wlasnosc meza
      bo kobiecie samej nie wypada byc na ulicy czyli nigdzie bez niczyjej wiedzy nie
      pojdziesz A francuski chociaz znasz? bo tam to przynajmniej z wyedukowana osoba
      czy urzednikiem po francusku sie rozmowisz a co z reszta ludzi bedziesz
      siedziec w gronie ludzi i nie bedziesz miala zielonego pojecia o czym mowia
      dobrze to wszystko przemysl
    • Gość: ktosia Re: ślub z Arabem za granicą IP: 129.109.3.* 01.07.04, 17:09
      A w jakim kraju wasz slub bedzie wazny? Nie smiej sie, ja wyszlam za
      Amerykanina, sporo lat temu , slub w USA, rodzice obu stron obecni na slubie.
      w ubieglym roku zalatwialam jakies formalnosci prawne w Polsce to przy okazji
      sie dowiedzialam, ze dla rzadu polskiego jestem osoba wolna, uznaja mnie za
      mezatke dopiero wowczas gdy zalegalizuje slub w kraju. Mnie na tym nie zalezy
      jak mnie rzad krajowy klasyfikuje ale moze jak sie z Arabem pobierzesz i
      pojedziesz do jego kraju to tez tam prawnie nie bedziesz uznana za mezatke=jego
      zone wiec moze sie tak zdrzyc, ze zostaniesz doslownie na bruku albo cie komus
      podaruja bo Arab moze wiedziec co jest grane u niego w kraju a ty nie wiesz.
      Wydaj troche forsy na prawnika i sie dowiedz co i jak abys potem nie plakala,
      ze o tym czy tamtym nie mialas pojecia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka