Gość: kaziu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.04, 10:51 smiesz mnie kobity co pokazuja na ramieniu plastry niech załoza sobie podpaske Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
izabelki Re: plastry antykoncepcyjne totalny obciach 07.07.04, 11:07 mozna tez na czole nosic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obierzyna Re: plastry antykoncepcyjne totalny obciach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.04, 11:16 a jeszcze lepiej niech nosza naklejone na czolo. przeciez to takie samo dobre miejsce, jesli sie chce cos wyeksponowac. ja tez uwazam, ze antykoncepcja to wyłaczna sprawa kazdej kobiety i nie powinno sie tym epatowac. troche wiecej dyskrecji. a to,ze jakas aktoreczka czy modelka sie z tym obnosi mnie kompletnie nie rusza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: plastry antykoncepcyjne totalny obciach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.04, 11:20 to niech jeszcze pieprz.........sie na ulicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: plastry antykoncepcyjne totalny obciach IP: *.lubzel.com.pl 08.07.04, 10:33 Nie wiem czy wiesz, ale te plastry można nosić tylko w wybranych miejscach np. ramieniu, pośladkach. Wiem ze nie można nosic ich np. na piersiach.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
wu_ka Re: plastry antykoncepcyjne totalny obciach 07.07.04, 11:24 A moze to sygnał dla facetów - ze mną bezpieczny seks bez konsekwencji? Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja8 Re: plastry antykoncepcyjne totalny obciach 07.07.04, 13:23 zgadzam się, też to tak odczytuję!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nutka Re: plastry antykoncepcyjne totalny obciach IP: *.wirba.net / 80.51.246.* 07.07.04, 13:20 Totalny obciach. Wiocha. Odpowiedz Link Zgłoś
agas71 Re: plastry antykoncepcyjne totalny obciach 07.07.04, 13:32 Kasa kasa kasa i jeszcze raz kasa koncernu farmaceutycznego liczy sie tutaj najbardziej. Pani KS czy inne panie nie robią tego za darmo! Ludzie, podpisały kontrakty na gruba kasę i pracuja na nią... to wszystko. Mają wylansowac nowy środek, mają zadziałać, żeby stał się "in", a że ludziom łatwo wodę z mózgu zrobić, to jestem pewna skuteczności tej reklamy. Odpowiedz Link Zgłoś
true_oveja Re: plastry antykoncepcyjne totalny obciach 07.07.04, 16:20 z pierwsza czescia twojej wypowiedzi sie zgodze - chodzi o kontrakt na wypromowanie produktu, wiec musza go promowac, ale co do robienia wody z mozgu to nie bardzo rozumiem - przeciez wchlanianie sie tego preparatu przez skore jest znacznie mniej szkodliwe dla narzadow wewn. a jak ktos nie chce zeby ten plaster inni widzieli to niech go sobie naklei na tylku. ja tam wole zeby "trendy" bylo noszenie plastra na ramieniu niz dramat - juz za rok matura a ja mam dziecko w drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yarek Re: plastry antykoncepcyjne totalny obciach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 18:59 Święte słowa paniennki z TV i bulwarówek wzieły ciężką kase za wypromowanie produktu firmy farmacutycznej. Ich obnoszeni z plasterkami oraz faływe wypowiedzi na temat jaie to sa wyzolone i trendy to faktycznie robota za konkretną kaskę. Zatem noszenie przez w/w jest wyjatkowym buractwem. Jeszcze wiekszym buractwem będzie nalejanie plasterków w widocznym miejscu przez idiotki czytelniczki i oglądaczki mediów Odpowiedz Link Zgłoś
slonikus Re: plastry antykoncepcyjne totalny obciach 07.07.04, 13:46 Sama noszę plaster. Jest to rzecz wygodna, w przeciwieństwie do pigułek. Ale zgadzam się z Wami, że jest to obciach i nie lubię go naklejać tak, żeby było widać. Osobiście nie widziałam jeszcze nikogo oplastrowanego. Tymczasem, gdy raz nieopatrznie nakleiłam go na ramię, wiele osób się pytało, co mi się stało, czy rzucam palenie itp. Trochę niefajnie. Asia. Odpowiedz Link Zgłoś
janowa a mnie smieszy wasze oburzenie :-))) 07.07.04, 13:52 Totalnie :-)) Przypuszczam, ze po prezerwatywe w aptece chodzicie (jezeli w ogole macie odwage :-) przebrani za Zorro :-))))) Czy jak sie skalecze w reke, to tez musze nosic dlugi rekaw? Bo jeszcze ktos pomysli, ze to palster z hormonami sobie nakleilam i mnie zlinczuja :-)) Boszszsz.... co za kraj... Plaster na ramieniu!!! Toz to obraza boska! Lomatko!! Te kobity sie kochajo z facetami i moze i w ciaze nie zajda! I jesce sie z tem nie kryjo! Kurde, no dziwki muszom byc! :-))))) - Odpowiedz Link Zgłoś
beautiful_honey Popieram tą panią 07.07.04, 15:50 Czy was naprawdę aż tak to razi?? no tak, pewnie ludzie kiedyś też byli oburzeni gdy widzieli np. goły brzuch. Po prostu kocham te stereotypy: jak kaleka to musi być głupi, jak plaster nosi antykoncepcyjny to dziwka, jak ma tatuaż to z więzienia wyszedł itd... tiaaa.. <rotfl2> Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Popieram tą panią 08.07.04, 10:44 beautiful_honey napisała: > Po prostu kocham te stereotypy: > jak kaleka to musi być głupi, > jak plaster nosi antykoncepcyjny to dziwka, > jak ma tatuaż to z więzienia wyszedł itd... Dość jednostronnie te stereotypy wymieniłaś. Ja znam jeszcze inne, wcale nie mniej głupie: jak chodzi w niedzielę do kościoła, to ciemnogród, jak jeździ Skodą, to kapelusznik, jak nie nosi się trendy, to wiocha itd... Jura Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Popieram tą panią 08.07.04, 10:48 jureek napisał: > Dość jednostronnie te stereotypy wymieniłaś. Ja znam jeszcze inne, wcale nie > mniej głupie: > jak chodzi w niedzielę do kościoła, to ciemnogród, > jak jeździ Skodą, to kapelusznik, > jak nie nosi się trendy, to wiocha itd... O! I jeszcze jeden przykład superstereotypowego postrzegania świata: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16&w=14009308&a=14032758 (pierwszy akapit, ten o tetrykach) Jura Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: Popieram tą panią 08.07.04, 10:56 ten o tetrykach to akurat wydaje mi się być faktem:) jeśli komuś przeszkadzają takie rzeczy to już sam ten fakt (a nie jak w przypadku stereotypów dopowiadanie sobie teorii do jednego faktu) świadczy o jego mentalnej 'stetryczałości':) przejawiającej się w irytującej czepliwości i śmiesznym oburzeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Popieram tą panią 08.07.04, 11:06 blinski napisał: > ten o tetrykach to akurat wydaje mi się być faktem:) jeśli komuś przeszkadzają > takie rzeczy to już sam ten fakt (a nie jak w przypadku stereotypów > dopowiadanie sobie teorii do jednego faktu) świadczy o jego > mentalnej 'stetryczałości':) przejawiającej się w irytującej czepliwości i > śmiesznym oburzeniu. Rozejrzyj się trochę wokół siebie, to zobaczysz niejeddnego młodego człowieka, nietolerancyjnego i czepliwego. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: Popieram tą panią 08.07.04, 11:13 i w ten sposób już w młodym wieku mentalnie stetryczałego;) Odpowiedz Link Zgłoś
mika_forum Re: Popieram tą panią 08.07.04, 12:15 > jak jeździ Skodą, to kapelusznik, CO TO ZNACZY "KAPELUSZNIK" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: Popieram tą panią IP: 212.20.131.* 08.07.04, 12:26 mika_forum napisała: > > jak jeździ Skodą, to kapelusznik, > > CO TO ZNACZY "KAPELUSZNIK" ? Wbrew pozorom, to nie facet produkujący kapelusze, ale w języku nowoczesnych cool-riderów to kierowca jeżdżący niepewnie, nieobliczalnie i podobno przeważnie w kapeluszu na głowie. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S Re: Popieram tą panią IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.08.04, 19:26 To ja jestem dziwką, która wyszła z więzienia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nutka Re: a mnie smieszy wasze oburzenie :-))) IP: *.wirba.net / 80.51.246.* 07.07.04, 17:12 nie zrozumiałaś tematu. Tu nie chodzi o to czy ktoś nosi plaster tylko o to gdzie go przykleja. Odpowiedz Link Zgłoś
janowa Re: a mnie smieszy wasze oburzenie :-))) 07.07.04, 18:32 Alez zrozumialam, zrozumialam. A twoj kmentarz rozbawia mnie jeszcze bardziej :-)) Rozumiem, ze twoim zdaniem reka jest jakims miejscem tabu, tak? Intymnym moze? A moze plaster to rzecz tak intymna, ze trzeba go sobie koniecznie w majtkach schowac? Dobre :-))))))))) A jak pani w autobusie wypadnie prezerwatywa z portfela jak siegnie po bilet, i ta pani wcale sie nie zarumieni ze wstydu, to ja pewnie zmierzysz zgorszonym wzrokiem? :-))) Pozdrawiam, D. --- Moj kochany LEONEK "Tylko niewielu ludzi, którzy cierpią na kaszel, idzie do lekarza. Większość idzie do teatru." Alec Guiness Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dosia Re: a mnie smieszy wasze oburzenie :-))) IP: *.malnet.pl 07.07.04, 20:18 Czym innym jest noszenie czegos, a czym innym OBnoszenie. Jest roznica miedzy tym jak Pani prezerwatywa wypada z torebki, a tym, ze nosi ona ja dyndajaca na breloczku od spodnicy... Przeciez tamponow tez nie nosze na wierzchu, tylko chowam je w torebce. Dezodorantu do ust tez nie stawiam na biurku w pracy, tylko trzymam w szufladzie. Nie wszyscy musza wiedziec, ze biore pigulki tak jak nie wszyscy musza wiedziec, ze biore leki na uspokojenie, albo na zgage. Obnoszenie sie ze stosowana przez siebie antykoncepcja jest nieeleganckie. Jak narazie seks pozostaje sfera intymna czlowieka, a nie dobrem publicznym. I niech tak zostanie. Nie wszyscy musza wiedziec, czy jestem dziewica, uprawiam seks, biore pigulki, mam okres, czy napiecie przedmiesiaczkowe. Przyklejanie plastrow na ramieniu? A wlasciwie czemu ma sluzyc? Dlaczego plastra nie mozna nakleic po prostu w miejscu niewidocznym, skoro podobno zadna to roznica? Czemu sluzy wyeksponowanie go? A co to kogo obchodzi jakiej kobieta uzywa antykoncepcji. Niech sobie uzywa jakiej chce, ale po cholere przykleja sobie plaster na ramieniu? To naprawde taka frajda wszystkim naokolo pokazywac, ze sie stosuje plaster? Super, moze napisze sobie na czole - wlasnie mam okres i uzywam podpasek Bella - przeciez podpaska i okres to tez naturalna rzecz! Odpowiedz Link Zgłoś
madbach Re: a mnie smieszy wasze oburzenie :-))) 08.07.04, 08:49 " Obnoszenie sie ze stosowana przez siebie antykoncepcja jest nieeleganckie. > A co to kogo obchodzi jakiej kobieta uzywa > antykoncepcji. Niech sobie uzywa jakiej chce, ale po cholere przykleja sobie > plaster na ramieniu? " 1.. Znam wiele bardziej nieeleganckich zachowan. 2.Wlasnie, kogo to obchodzi, jakiej antykoncepcji uzywa kobieta? wiec odczepcie sie od plastrow! 3.Po taka cholere go przykleja na ramieniu, bo ma na to ochote! I wam nic do tego. 4. Odwalcie sie od ludzi i zajmijcie sie soba, waszymi konpleksami i fobiami! Odpowiedz Link Zgłoś
lena_zienkiewicz Re: a mnie smieszy wasze oburzenie :-))) 08.07.04, 08:51 madbach napisała: > > > " Obnoszenie sie ze stosowana przez siebie antykoncepcja jest nieeleganckie. > > A co to kogo obchodzi jakiej kobieta uzywa > > antykoncepcji. Niech sobie uzywa jakiej chce, ale po cholere przykleja sob > ie > > plaster na ramieniu? " > 1.. Znam wiele bardziej nieeleganckich zachowan. > 2.Wlasnie, kogo to obchodzi, jakiej antykoncepcji uzywa kobieta? wiec odczepcie > > sie od plastrow! > 3.Po taka cholere go przykleja na ramieniu, bo ma na to ochote! I wam nic do > tego. > 4. Odwalcie sie od ludzi i zajmijcie sie soba, waszymi konpleksami i fobiami! Matko-opanuj się, nie widzę powodu dla którego nie można sobie podyskutować na temat plastrów antykoncepcyjnych.Dajże spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
janowa Re: a mnie smieszy wasze oburzenie :-))) 08.07.04, 09:19 Gość portalu: Dosia napisał(a): > Obnoszenie sie ze stosowana przez siebie antykoncepcja jest nieeleganckie. - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dosia Re: a mnie smieszy wasze oburzenie :-))) IP: 195.217.253.* 08.07.04, 12:42 Rany opanuj sie dziewczyno. CZy ja gdziekolwiek napisalam, ze jak ma plaster na ramieniu to dziwka? Moze sie zastanow jaki problem tu poruszamy - podpowiem: nie dyskutujemy nad tym czy wolno komus czy nie uzywac antykoncepcji, czy ktos przez to jest dziwka, czy nie, tylko, czy plaster antykoncepcyjny naklejony na ramieniu to obciach. Ja uwazam, ze jest to obciach i nie ma to nic wspolnego z kurewstwem, dziwkarstwem, dewocja i stetryczaloscia. Pojmujesz? Dla mnie noszenie plastra w widocznym miejscu jest tak samo glupie jak noszenie na wierzchu podpasek (ja zawsze chowam je do torebk), prezerwatywy (chowam ja do torebki, a nie nosze za uchem np.). I tyle. Test ciazowy tez chowam do torebki, a nie przyklejam go sobie na czole, zeby kazdy widzial. Moj stosunek do antykoncepcji jako takiej nie ma tu najmniejszego znaczenia, a jezeli tego nie zauwazasz, no coz... to nie dyskutuj w tym watku, bo dyskutujesz nie na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
janowa Dosiu, wez cos na uspokojenie :-))) 08.07.04, 18:11 Bo my tu sobie calkiem milo dyskutujemy, a ty sie niepotrzebnie irytujesz :-)) A gdzie ja napisalam, ze komentarz o dziwkach to twoj??????... Komentarze POWYZEJ to zdaje sie przede wszystkim innych, a nie TWOJE. A tak powaznie, to inne laski moga sobie nosic plaster gdzie chca (z podpaska to strasznie glupi przyklad, bo rzadko chyba sie zdarza okres na czole; a z kolei test ciazowy sie robi i nigdzie sie go nie nosi - chyba ze chcesz sobie z niego np. naszyjnik zrobic :-)))))), ty mozesz sobie uwazac za obciach co chcesz, a ja moge uwazac, ze kojarzenie jakiejkolwiek antykoncepcji z puszczalstwem jest objawem dewocji. A co do wypowiadanie sie w tym watku - to strasznie mi cie szkoda, bo nie mozesz mi tego zabronic :-))))) Pozdrawiam, D. --- Moj kochany LEONEK "Tylko niewielu ludzi, którzy cierpią na kaszel, idzie do lekarza. Większość idzie do teatru." Alec Guiness Odpowiedz Link Zgłoś
kociamama A ja jestem za noszeniem plastra na wierzchu 08.07.04, 15:44 Jak wyzej, szczegolnie przez znane osoby. MOze wreszcie antykoncepcja przestanie byc postrzegana jako cos zlego. Mysle, ze to moze byc swietna akcja promujaca antykoncepcje, chocby przez to, ze malolaty pomysla, ze noszenie takiego plastra jest trendy i se go zakupia. O ilez mniej moze bedzie niechcianych, zbyt szybkich ciaz. Bardzo madra akcja! Goraco to powieram! POzdrawiam, Kociamama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dosia Re: A ja jestem za noszeniem plastra na wierzchu IP: 195.217.253.* 08.07.04, 16:04 ja mam troszke bardziej mieszane uczucia. Z jednej strony antykoncepcja jest ok, z drugiej mam jednak wrazenie, ze to jakas kolejna zmowa koncernow farmaceutycznych - wciskanie nam hormonow jako neutralnej dla zdrowia pigulki szczescia. To nie do konca tak. Mi hormony szkodzily i juz ich nie uzywam. Mysle wiec, ze taka jednostronna promocja nie jest stuprocentowo rzetelna - antykoncepcja hormonalna to nie nowy rodzaj cukierka, jest to lek majacy pewien wplyw na zdrowie - chyba nikt przy zdrowych zmyslam nie wierzy w to, co chca nam powiedziec producenci, ze to lek absolutnie, stuprocentowo bezpieczny. Nie zawsze hormony sa dla zdrowia obojetne, czasem szkodza, dlatego troszke nie w porzadku jest reklamowanie ich jako "trendy" i nabieranie wody w usta w kwestii ich szkodliwosci. Nie chodzi o demonizowanie pigulek, ale na gloryfikacje tez moim zdaniem nie zasluzyly. Reklamowanie ich przez aktorki, prezenterki jest troszke nie w porzadku moim zdaniem. Pigulka to lek, a nie cos co ma byc trendy. Odpowiedz Link Zgłoś
janowa Boszszsz... Dosiu! Litosci! :-) 08.07.04, 18:18 Gość portalu: Dosia napisał(a): >...mam jednak wrazenie, ze to > jakas kolejna zmowa koncernow farmaceutycznych - wciskanie nam hormonow jako > neutralnej dla zdrowia pigulki szczescia... - Odpowiedz Link Zgłoś
kociamama Re: A ja jestem za noszeniem plastra na wierzchu 12.07.04, 09:57 PO pierwsze pigulka antykoncepcyjna lekiem nie jest. PO drugie zeby otrzymac srodki antykoncepcyjne (jak juz pisala Janowa) trzeba poddawac sie regularnemu badaniu ginekologicznemu, a takze badaniu krwi. Chiociazby z tych dwoch powodow warto brac pigulki... NIe mowie juz o najwazniejszym, szczegolnie w przypadku maolatow, ktorym hormony buzuja (bo to one najchetniej nasladuja slawne postaci) Lepiej zeby 16- latka sie zabezpieczala latwo i na stale niz polegala na swojej/lub pratnera pamieci by zakupic prezerwatywy. Nastolatki czesciej daja sie poniesc spontanicznym emocjom i doznaniom i dlatego bardziej narazone sa na niechciane ciaze. Przy tym uswiadamienie na temat seksualnosci czlowieka w szkolach i w domach jest kiepskie, i czesto stronnicze. To skad maja czerpac rzetelna wiedze na temat antykoncepcji? Wg mnie mechanizm: "o ona, ma fajny, latwy w uzyciu plaster antybaby, ja tez taki chce, wiec dowiaduje sie skad go mozna wytrzasnac, odpowiedz: trzeba do gina", moze zapewnic lepsza wiedze na temat antykoncepcji niz stronnicza pogadanka w szkole, gdzie nawet nazwa przedmiotu edukacja seksualna nikomu przez gardlo nie przchodzi i ukrywa sprytie ten temat w przygotowaniu do zycia w rodzinie. POzdrawiam, Kociamama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dosia Re: A ja jestem za noszeniem plastra na wierzchu IP: 195.217.253.* 12.07.04, 15:44 Nie do konca mnie zrozumialyscie. Nie chodzi mi o to, ze plastrek mozna kupic w kiosku, bo nie mozna. Chodzi mi o to, ze w dzisiejszym swiecie gloryfikuje sie antykoncepcje hormonalna. Kto uzywa prezerwatywy, kalendarzyka czy innej formy antykoncepcji jest taki troszke zacofany, natomiast pigulka to taki atrybut postepowej kobiety. Mnie to smieszy. Swojego czasu Twoj Styl szczycil sie tym, ze jego czytelniczki w 90% wybieraly pigulke i to byl taki niby powod do dumy (patrzcie jakie mamy madre czytelniczki, nie uzywaja prezerwatywy tylko super pigulek). Rozumiem oczywiscie i doceniam role antykoncepcji hormonalnej, ale nie zgadzam sie aby mowic o niej w samych superlatywach, bo potrafi ona niezle zaszkodzic. Natomiast mam wrazenie, ze jak tylko ktos powie, ze pigulki wcale nie sa takie super to od razu jest ciemnogrod... Dlatego akcje noszenia plasterkow uwazam za ZBYT JEDNOSTRONNA - przeslanie dla mlodych dziewczyn pt. plastry sa super, nos je, bedziesz postepowa jak my, idz do lekarza, nie mysl o innych formach antykoncepcji, bo tylko taka jest super - jest zle. Nie mowi bowiem nic o skutkach ubocznych pigulek, a takie niewatpliwie zdarzaja sie bardzo czesto. Odpowiedz Link Zgłoś
bez_loginu4 Re: A ja jestem za noszeniem plastra na wierzchu 03.08.04, 19:41 Gość portalu: Dosia napisał(a): > Nie do konca mnie zrozumialyscie. Nie chodzi mi o to, ze plastrek mozna kupic w > > kiosku, bo nie mozna. Chodzi mi o to, ze w dzisiejszym swiecie gloryfikuje sie > antykoncepcje hormonalna. Kto uzywa prezerwatywy, kalendarzyka czy innej formy > antykoncepcji jest taki troszke zacofany, natomiast pigulka to taki atrybut > postepowej kobiety. Mnie to smieszy. Swojego czasu Twoj Styl szczycil sie tym, > ze jego czytelniczki w 90% wybieraly pigulke i to byl taki niby powod do dumy > (patrzcie jakie mamy madre czytelniczki, nie uzywaja prezerwatywy tylko super > pigulek). Rozumiem oczywiscie i doceniam role antykoncepcji hormonalnej, ale > nie zgadzam sie aby mowic o niej w samych superlatywach, bo potrafi ona niezle > zaszkodzic. Natomiast mam wrazenie, ze jak tylko ktos powie, ze pigulki wcale > nie sa takie super to od razu jest ciemnogrod... Dlatego akcje noszenia > plasterkow uwazam za ZBYT JEDNOSTRONNA - przeslanie dla mlodych dziewczyn pt. > plastry sa super, nos je, bedziesz postepowa jak my, idz do lekarza, nie mysl o > > innych formach antykoncepcji, bo tylko taka jest super - jest zle. Nie mowi > bowiem nic o skutkach ubocznych pigulek, a takie niewatpliwie zdarzaja sie > bardzo czesto. zupelnie ignorujesz pewna podstawowa rzecz jaka jest SKUTECZNOSC, a skutecznosci antkonc hormonalnej prezerwatywa niestety nie dorowna. masz jednak w pewnym stopniu racje, sa inne skuteczne srodki, jak spirala mirena, czy zastrzyk depo provera (zawiera tylko progestagen), ktore sie kompletnie ignoruje i nie da sie ukryc ze wplyw dzialan marketingowych prowadzonych przez koncerny farmaceutyczne jest tutaj bez znaczenia. jednak w tym kontekscie kampania reklamowa plastrow nalezy potraktowac jako krok naprzod, sa one mniej szkodliwe od pigulek wlasnie dlatego ze nie obciazaja watroby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dosia Re: A ja jestem za noszeniem plastra na wierzchu IP: 195.217.253.* 12.07.04, 15:46 > PO drugie zeby otrzymac srodki antykoncepcyjne (jak juz pisala Janowa) trzeba > poddawac sie regularnemu badaniu ginekologicznemu, a takze badaniu krwi. > Chiociazby z tych dwoch powodow warto brac pigulki... A z tym to sie nie zgodze. Brac pigulki, ktore moga szkodzic dlatego, ze wymuszaja one badanie gino i krwi?? To moze od razu poddac sie chemioterapii bo wtedy to na pewno nas zbadaja na prawo i lewo. Kontrolnie wyciac sobie nerke, zeby badac sobie regularnie mocz... Ja wyniki gino/krew mialam bardzo dobre. Ale to nie wystarczylo, zeby stwierdzic, ze pigulki mi jednak szkodza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dosia Re: A ja jestem za noszeniem plastra na wierzchu IP: 195.217.253.* 12.07.04, 15:48 Przeczytalam jeszcze raz posta kociamamy i jednak dochodze do wniosku, ze kociamama tez zyje w zludzeniu, ze pigulki sa absolutnie bezpieczne... Blad moja droga. Odpowiedz Link Zgłoś
kociamama Re: A ja jestem za noszeniem plastra na wierzchu 12.07.04, 17:07 NIe zyje takim zludzeniem. Absolutnie bezpieczne nie jest nic. Ani nasze jedzenie, ani powietrze, ktorym oddychamy, ani okolica, w ktorej mieszkamy itd. Piszesz, ze taka kampania jest bardzo jednostronna, ale przeciez plastry nosi kilka osob na krzyz. Chyba nie sugerujesz, ze cale srodowisko artystyczne i wszyscy idole mlodziezowi obnosza sie z plastrami... Wyznacznikow trendow jest wiele. Jest tez trend oazowy tak chetnie propagowany przez media, ktory zacheca do seksualnej wstrzemiezliwosci az do slubu i do uzywania kalendarzyka. Ty, widze, postulujesz jaks cenzure. Czyli krytykujesz pokazywanie ludziom innych metod niz te, ktore Ty uwazasz za sluszne. Ja postuluje, zeby jak najwieksza paleta mozliwosci byla przedstawiana i niech kazdy wybierze taki sposob, na jaki ma ochote, czy jaki jest korzystny dla jego(jej) organizmu. POzdrawiam, KOciamama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dosia Re: A ja jestem za noszeniem plastra na wierzchu IP: 195.217.253.* 12.07.04, 17:43 Nie. Nie o cenzure mi chodzi :) Chodzi o rzetelna informacje. A wpieranie nastolatkom, ze jedyna dobra droga jest siegniecie po antykoncepcje hormonalna jest bardzo nieOK. Wiem co mowie, bo swego czasu tez sie tym zachlysnelam - pigulka jest super bo tak mowi postepowy Twoj Styl. Bolesnie sie rozczarowalam. A teraz zal mi, ze dalam sie tak zrobic w bambuko. Bo czuje sie zwyczajnie oklamana. Mowiono mi, ze to absolutnie bezpieczna metoda, taka postepowa, latwa i przyjemna. A tu gucio prawda... Chodzi o palete wlasnie - wszystkie metody i ich plusy i minusy. Obecnie jednak mam wrazenie pigulke wynosi sie na piedestal. Choc jest to metoda gorsza chocby od... wstrzemiezliwosci. Dlaczego gwiazdy nie reklamuja wstrzemiezliwosci? Zastanawialas sie kiedys? Odpowiedz Link Zgłoś
bez_loginu4 Re: A ja jestem za noszeniem plastra na wierzchu 03.08.04, 19:44 Gość portalu: Dosia napisał(a): > Nie. Nie o cenzure mi chodzi :) > > Chodzi o rzetelna informacje. A wpieranie nastolatkom, ze jedyna dobra droga > jest siegniecie po antykoncepcje hormonalna jest bardzo nieOK. Wiem co mowie, > bo swego czasu tez sie tym zachlysnelam - pigulka jest super bo tak mowi > postepowy Twoj Styl. Bolesnie sie rozczarowalam. A teraz zal mi, ze dalam sie > tak zrobic w bambuko. Bo czuje sie zwyczajnie oklamana. Mowiono mi, ze to > absolutnie bezpieczna metoda, taka postepowa, latwa i przyjemna. A tu gucio > prawda... > > Chodzi o palete wlasnie - wszystkie metody i ich plusy i minusy. Obecnie jednak > > mam wrazenie pigulke wynosi sie na piedestal. Choc jest to metoda gorsza chocby > > od... wstrzemiezliwosci. Dlaczego gwiazdy nie reklamuja wstrzemiezliwosci? > Zastanawialas sie kiedys? popelniasz podstawowy blad logiczny uogolniajac swoje doswiadczenie z pigulkami na primo cala populacja kobiet, secundo antykoncepcja hormonalna w ogole Odpowiedz Link Zgłoś
bez_loginu4 Re: A ja jestem za noszeniem plastra na wierzchu 03.08.04, 19:31 Gość portalu: Dosia napisał(a): > ja mam troszke bardziej mieszane uczucia. > > Z jednej strony antykoncepcja jest ok, z drugiej mam jednak wrazenie, ze to > jakas kolejna zmowa koncernow farmaceutycznych - wciskanie nam hormonow jako > neutralnej dla zdrowia pigulki szczescia. To nie do konca tak. Mi hormony > szkodzily i juz ich nie uzywam. Mysle wiec, ze taka jednostronna promocja nie > jest stuprocentowo rzetelna - antykoncepcja hormonalna to nie nowy rodzaj > cukierka, jest to lek majacy pewien wplyw na zdrowie - chyba nikt przy zdrowych > > zmyslam nie wierzy w to, co chca nam powiedziec producenci, ze to lek > absolutnie, stuprocentowo bezpieczny. Nie zawsze hormony sa dla zdrowia > obojetne, czasem szkodza, dlatego troszke nie w porzadku jest reklamowanie ich > jako "trendy" i nabieranie wody w usta w kwestii ich szkodliwosci. Nie chodzi o > > demonizowanie pigulek, ale na gloryfikacje tez moim zdaniem nie zasluzyly. > Reklamowanie ich przez aktorki, prezenterki jest troszke nie w porzadku moim > zdaniem. Pigulka to lek, a nie cos co ma byc trendy. za to zaliczanie wpadki za wpadka jest bardzo bezpieczne dla zdrowia :P P.S. nawet paracetamol nie jest 100% bezpieczny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicia Re: a mnie smieszy wasze oburzenie :-))) IP: *.core.lanet.net.pl 03.08.04, 11:15 A co za znaczenie gdzie go przykleja?? Czy to, że kobieta ma uporządkowane zycie seksualne jest powodem do wstydu?? Kobiety, czy powinnysmy sie wstydzic tego ze uprawiamy seks??? A moze Wy wszyscy drodzy "Oburzeni" seksu nie uprawiacie?? Albo uprawiacie przez dziurkę w przescieradle??? Za jakis czas wasze wnuki będą sie z was śmiac tak samo jak teraz my usmiechamy się gdy słyszymy ze kiedys spódniczka mini budziła podobne oburzenie... Odpowiedz Link Zgłoś
madbach Re: a mnie smieszy wasze oburzenie :-))) 08.07.04, 08:43 hi hi mnie tez ten durny watek rozsmieszyl:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
kopov Re: plastry antykoncepcyjne totalny obciach 07.07.04, 17:01 wieksze bezpieczeństwo daje naklejenie plastra bezposrednio na narządach płciowych - podwójne zabezpieczenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: plastry antykoncepcyjne totalny obciach IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 07.07.04, 18:56 najlepiej dwa przykleic od razu Odpowiedz Link Zgłoś
kopov Re: plastry antykoncepcyjne totalny obciach 07.07.04, 20:26 albo i 3 na pedałów Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak albo zakleić nimi narządy płciowe :))) 03.08.04, 20:21 I nie widać ich (tych plastrów), a dodatkowo nie ma dostępu do narządów :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kobietapoprzejsciach Re: albo zakleić nimi narządy płciowe :))) 03.08.04, 20:39 umasumak napisała: > I nie widać ich (tych plastrów), a dodatkowo nie ma dostępu do narządów :)) no i nikt nie widzi ile cię dodatkowo kosztuje ukrywanie tego co masz najcenniejszego, czyli....twojego narządu :) w końcu taki narzad to się otrzymuje od natury z urodzenia i nikt nie musi widzieć ile do niego dopłacasz, aby był taki jak ty lubisz by był :) wszystkim wystarczy, że na zewnatrz ...ładnie wyglądasz do...uzycia w celach intymnych :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puniao Re: plastry sa ok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.04, 12:27 odpieprzcie sie od plastrow i zajmijcie sie swoimi sprawami..ja uzywam plastrow i nie zaluje a jesli to komus nie odpowiada to won!!!ja patrze na swoje bezpieczenstwo i samopoczucie...i nie jestem ani zadna dziwka ani kims innym.dajcie spokuj bo to juz przestalo byc smieszne,a moze poprostu czegos zazdroscicie ,,,zastanowcie sie lepiej nad wlasnym zyciem a nie oceniajcie innych.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AnaisNin Re: plastry antykoncepcyjne totalny obciach IP: *.tkk.pl / 194.24.244.* 07.07.04, 20:42 Dziwny problem... Dlaczego noszenie plasterka na ramieniu ma byc obnoszeniem sie z nim? A moze na inne częsci ciala kobieta nie moze przyklejac (roznie to bywa), to co? Ma chodzic w bluzkach z dlugim rekawem, bo KOMUS to przeszkadza?? Absurd!! Ludzie! Troche tolerancji. Nie chcecie, nie noście, ale nie objeżdżajacie kogos tylko dlatego, ze woli miec plasterek na ręku zamiast na brzuchu czy pośladku!! Jego wola. Jeśli ktoś np. jeżdzi świetnym, drogim samochodem to mowicie, ze obnosi sie z pieniędzmi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: plastry antykoncepcyjne totalny obciach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 21:02 Sama uzywam tych plasterkow i mysle ze sa swietne etc. ale nigdy nie bede przyklejac ich na ramieniu - i powodem tutaj jest nie tylko to ze je widac, ale to ze one wtedy bardzo latwo sie moga odkleic - trzy razy (na prawie rok uzywania) jak mialam je naklejone na ramieniu pewna czesc ich sie odklejala przez bluzke, ramiaczko od stanika czy w innych zwyczajnych, codziennych sytuacjach te panie reklamujace plasterki musza chyba je zmieniac codziennie zeby nie miec tej ciemnej otoczki ktora, chyba nie tylko mnie, zawsze sie robi na okolo plasterka i czasem tuz pod nim na odl. mm czy zeby byly ciagle (no przez tydzien) na miejscu - ja tego nie bylam w stanie utrzymac majac plasterki na rece i probujac jak najbardziej miejsca mniej widoczne sa o wiele lepsze - moim na razie najlepszym od kilku miesiecy jest brzuch = na lini tuz pod biodrowkami - super i zostaje na caly czas :) rozpisana karolka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: plastry antykoncepcyjne totalny obciach IP: *.dobrafirma.com / *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.04, 21:09 A może noszą plastry odchudzające te co reklamują w telewizji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: plastry antykoncepcyjne totalny obciach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 21:22 a moze nosza po prostu plastry niekoniecznie z czymkolwiek przeciez mozna zrobic po prostu plasterek i wtedy zmieniac go mozna nawet co godzine bez obaw i nosic bez przerwy a wlasnie, czy ktos zauwazyl czy owe panie paraduja z plasterkami przez 3 tyg a potem bez - no i co wtedy??? nie reklamuja? nosza reke z ta ciemna otoczka od kleju ze niby tygodniowa przerwa??? :) jednak chyba ciezko to zauwazyc Odpowiedz Link Zgłoś
janowa Re: plastry antykoncepcyjne totalny obciach 08.07.04, 09:23 Karolciu, i o to chodzi :-) Ja tez bym sobie nie przykleila na ramieniu, bo to NIEPRAKTYCZNE. I jeszcze by mi sie ramie zle opalilo :-)) Potem bym miala duzo dziwnych bialych kwadracikow - bez sensu. Ale w zyciu by mi do glowy nie przyszlo obawiac sie, ze mi jakas "nawiedzona" albo "nawiedzony" pod nogi splunie, ze sie zle prowadze, bo mam plaster :-)) Pozdrawiam, D. --- Moj kochany LEONEK "Tylko niewielu ludzi, którzy cierpią na kaszel, idzie do lekarza. Większość idzie do teatru." Alec Guiness Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kl Re: plastry antykoncepcyjne totalny obciach IP: *.net 08.07.04, 12:09 Te plastry po prostu brzydko na ramieniu wyglądają.Jakby tam miały pryszcza i by go musiały zalepić plastremnawet mniejszym,to ach jakby rozpaczały! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dosia Re: plastry antykoncepcyjne totalny obciach IP: 195.217.253.* 08.07.04, 12:46 Janowa. Nie przesadzaj. Nikt nie mowi tu, ze plaster na ramieniu = dziwka. Watek jest na inny temat. Skoro wiec noszenie plastra na ramieniu jest niepraktyczne, w jakim celu go tam nosic? Na pokaz? Wychodzi na to, ze tak. Wiec ja mowie, ze to rownie glupie co przypiecie sobie prezerwatywy do klapki w marynarce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: plastry antykoncepcyjne totalny obciach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.04, 12:57 popieram Odpowiedz Link Zgłoś
slonikus Re: plastry antykoncepcyjne totalny obciach 08.07.04, 13:20 Nie zgadzam się z Wami co do ramienia. Jak dla mnie to jest do tej pory najbardziej praktyczne i wygodne miejsce. Brzuch jest za miękki i plaster się fałduje. Na plecach z tyłu (na górze) jest też wygodnie, bo płasko, ale też się rzuca w oczy, jak na ramieniu. A. Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja8 Re: plastry antykoncepcyjne totalny obciach 08.07.04, 16:02 a może znaczek: "mam założoną spiralę"? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
janowa Re: plastry antykoncepcyjne totalny obciach 08.07.04, 18:31 Gość portalu: Dosia napisał(a): > Janowa. Nie przesadzaj. Nikt nie mowi tu, ze plaster na ramieniu = dziwka. > Watek jest na inny temat. Hmmm... Umiesz czytac? Bo ja tak :-) 1. Gość: ona 07.07.2004 11:20 odpowiedz na list odpowiedz cytując to niech jeszcze pieprz.........sie na ulicy 2. wu_ka 07.07.2004 11:24 odpowiedz na list odpowiedz cytując A moze to sygnał dla facetów - ze mną bezpieczny seks bez konsekwencji? 3. lukrecja8 07.07.2004 13:23 odpowiedz na list odpowiedz cytując zgadzam się, też to tak odczytuję!! Oczywiscie osoby te (sadzac z powyzszych wypowiedzi) ABSOLUTNIE nie mialy skojarzenia: widoczny_plaster_antykoncepcyjny=zacheta_seksualna_do_facetow_na_ulicy. Tylko co one w takim razie mialy na mysli? Hm... A jak nazywamy dziewczyne jednoznacznie zachecajaca obcych facetow do seksu z nia? Nie dziwka przypadkiem? Bo mnie sie tak jakos wydawalo do tej pory. oswiec mnie Dosiu, jakie to bedzie slowo? :-))) A watek jest na taki temat, ze ludziom (specyficznym) przeszkadza jak INNI nosza plaster na wierzchu. I to mnie po prostu okrutnie smieszy :-)))) A dla ciebie watek moze byc o marynarkach, podpaskach i testach ciazowych :-) Nie przeszkadza mi to zupelnie :-) Pozdrawiam, D. (Jeszcze nigdy tyle usmiechow mi nie wyszlo spod klawiatury w jednym watku - to rekord! Mam nadzieje, ze watek jeszcze pozyje :-) --- Moj kochany LEONEK "Tylko niewielu ludzi, którzy cierpią na kaszel, idzie do lekarza. Większość idzie do teatru." Alec Guiness Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja8 Re: plastry antykoncepcyjne totalny obciach 08.07.04, 16:00 przecież nie ma to nic wspólnego z prowadzaniem się, chodzi o coś zupełnie innego? czytałaś co napisała Dosia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pigwa Re: plastry anty[...] czyli kto to lansuje IP: *.bremultibank.com.pl 12.07.04, 09:05 a ja zaczne temat od innej strony: kto lansuje te mode? i dlaczego? odpowiedzi juz padly w watku: *mode lansuja producenci, a pomagaja im w tym dobrze oplacone 'gwiazdy', i dobrze niech zarabiaja duze pieniadze, moze kiedys stac je bedzie na niezgadzanie sie na kazdy kontrakt a tylko na taki naprawde dobry *a teraz dlaczego: ano moda jest potrzebna... producentrom plastrow, bo kazda kolejna osoba noszaca plaster na czo... w widocznym miejscu, to chodzaca reklama plastra - do tego dla koncernu duzo tansza od gwiazdy bo... bezplatna a nawet powiedzialbym ze dotowana - bo sama placi koncernowi za to ze go reklamuje jak ktos juz tu slusznie zauwazyl: plaster w widocznym miejscu to jak wezwanie skierowane do faceta: "mozesz mnie miec bez konsekwencji a moze i bez gumki" ktos inny zauwazyl: ze jest roznica pomiedzy prezerwatywa w torebce, a noszona na lansuszku na szyi lub breloczku przy spodnicy takze dziewczyny: NOSCIE PLASTRY W WIDOCZNYM MIEJSCU bedziecie robic reklame producentowi jeszcze mu za to placac i bedziecie traktowane jak obiekt seksualny to sie wam przeciez podoba - no nie? :-D Odpowiedz Link Zgłoś
kobita.przy.kosci Re: plastry anty[...] czyli kto to lansuje 12.07.04, 09:09 tylko że w ten sposób można potraktować KAŻDĄ rzecz którą nasimy na sobie, samochód którym jeździmy, napoje które pijeny "na mieście"...... Odpowiedz Link Zgłoś
kobita.przy.kosci Re: plastry anty[...] czyli kto to lansuje 12.07.04, 09:13 no i jeszcze......moda na antykoncepcję to bardzo dobra moda a koszty plastra porównywalne do pigułek, jeśli dzięki takiej modzie (choć to przesada że jest taka moda-ale jeśli taka by była) miałoby miejsce racjonalne planowanie a nie naturalna dynamika- no to wspaniale Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pigwa Re: plastry anty[...] czyli kto to lansuje IP: *.bremultibank.com.pl 12.07.04, 09:31 ja nie pisze o modzie na antykocepcje - to po pierwsze a po drugie czy to jest dobra moda to historia pokaze... np jak wyginie gatunek albo co... :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pigwa Re: plastry anty[...] czyli kto to lansuje IP: *.bremultibank.com.pl 12.07.04, 09:24 zauwaz ze niektorzy nosza/uzywaja tego normalnie... a inni szpanuja... ktorych bardziej lubisz/tolerujesz? ktorzy bardziej Cie draznia? ;-D zauwazylas moze ostatnio w prasie artykuly na temat reklamy szeptanej? zreszta co mi tam :-) ale uwierz mi: producentowi na pewno zalezy zeby jego reklama miala jak najwiecej odslon, gdziekolwiek jesli jest to Twoje ramie lub odsloniety brzuch, to jemu to sie bardziej podoba, bo sa ta powierzchnie reklamowa nie musi placic Odpowiedz Link Zgłoś
kobita.przy.kosci Re: plastry anty[...] czyli kto to lansuje 12.07.04, 09:29 a co to znaczy bardziej lub niebardziej tolerować? nie ma czegoś takiego! absolutnie mam takie rzeczy nie drażnią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pigwa Re: plastry anty[...] czyli kto to lansuje IP: *.bremultibank.com.pl 12.07.04, 09:35 na pewno nie draznia? czy jak Cie podrywa jeden przystojniak elegancko i dyskretnie ubrany i drugi obwieszony zlotem, podstawiajacy Ci najnowszy najdrozszy szwajcarski zegarek pod nos, obnoszacy sie z najnowszym, najdrozszym telefonem kom., ruszajacy z piskiem opon tak zeby cala ulica sie obejrzala jaka ma sliczna i droga fure to na pewno nie robi Ci to roznicy? jesli nie, to mnie to rybka ale wielu ludziom robi - i to nie z zazdrosci :-) na przyklad ja bym wybrala tego bardziej dyskretnego :-P Odpowiedz Link Zgłoś
kobita.przy.kosci Re: plastry anty[...] czyli kto to lansuje 12.07.04, 09:37 ja to lubię Pigwo - taka różnorodność, nie zniosłabym samych "normalnych" ludzi, każda taka sytacja jest dla mnie dowodem jakiegoś "faktu" społecznego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pigwa Re: plastry anty[...] czyli kto to lansuje IP: *.bremultibank.com.pl 12.07.04, 09:44 hihi niezrozumienie male sprostuje: ja nie chce zeby ci 'zloci' znikneli z ziemi - masz racje byloby nudno ale jakos nie widze w nich dobrego materialu na dobrych znajomych - tak jakos perojatywnie mi sie kojarzy obnoszenie sie ze swoim szpanerstwem - cokolwiek by to bylo a wracajac do plasterkow: widze roznice miedzy dyskretna metka firmowa pod mankietem, a napisem na cale plecy z nazwa firmy: do licha - sportowcy nosza takie napisy bo firma im za to placi dlaczego ja mam placic firmie za to ze bede ja reklamowac wszedzie gdzie sie w ich produkcie pojawie? co to ja jestem slup reklamowy? za duzo mam kasy? chca napis na moich plecach - niech zaplaca nie jestem taka Tania :-P to samo z plasterkami ... :-D Odpowiedz Link Zgłoś
kobita.przy.kosci Re: plastry anty[...] czyli kto to lansuje 12.07.04, 09:49 myśląc w ten sposob należaloby sę odwołać do kazdego producenta rzeczy której używasz aby płacił Ci za to że skorzystasz z jego oferty. i jest to nawet stosowane- jeśli jesteś osobą sławną za którą pójdą inni, ty która używasz a nie jesteś sławna jesteś tą inną która idzie za "żywą reklamą". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pigwa Re: plastry anty[...] czyli kto to lansuje IP: *.bremultibank.com.pl 12.07.04, 09:59 przeoczylas jeden szczegol: caly czas klade nacisk na ten wielki (symbliczny) napis na plecach nosze markowe ciuchy - ale nie podpisuje sie na plecach ze to konkretnego producenta - nie zamierzam pchac Ci w oczy nazwy konkretnego producenta to jest roznica duza roznica tak duza jak wielkosc napisu wiem - to milo miec cos od D.... albo K...., i jeszcze fajniej sie tym pochwalic przed kolezankami, zwlaszcza jesli to np. prezent.... ale zeby od razu te firme reklamowac - to jest rola gwiazd, ktore za to dostaja kase poza tym pisalas o "fakcie" spolecznym czy jakos tak: nie zauwazasz ze jesli ktos nieswiadomie daje sie podejsc i staje sie dla firmy jej bezplatna reklama - to jest w tym cos z wykorzystywania i manipulacji? jesli nie to moze juz jestes zmanipulowana? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kobita.przy.kosci Re: plastry anty[...] czyli kto to lansuje 12.07.04, 10:09 oczywiście że jestem manipulowana i nie tylko przez reklamy. jak tez sama manipuluje, na tym polega życie w społeczeństwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pigwa Re: plastry anty[...] czyli kto to lansuje IP: *.bremultibank.com.pl 12.07.04, 10:20 > oczywiście że jestem manipulowana i nie tylko przez reklamy. jak tez sama > manipuluje, na tym polega życie w społeczeństwie. no trudno z tym dyskutowac ale dodam, i chyba sie zgodzisz, ze rowniez polega na tym zeby sie nie dawac wmanipulowywac? poza tym wole manipulowac nie dajac facetowi na tacy informacji o mojej antykoncepcji - niech sie wykaze zainteresowaniem, wiedza itp, tak jest ciekawiej po co ma wiedziec od razu co i jak - latwiej manipulowac nie pokazujac plasterka :-P Odpowiedz Link Zgłoś
kobita.przy.kosci Re: plastry anty[...] czyli kto to lansuje 12.07.04, 10:24 trudno mi to zrozumieć- bo co ciekawego jest w antykoncepcji co by facet miał się tym wielce interesować, tak jakby to była jakaś tajemnica i to na dodatek ciekawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pigwa Re: plastry anty[...] czyli kto to lansuje IP: *.bremultibank.com.pl 12.07.04, 10:27 > trudno mi to zrozumieć- ano widac :-D > bo co ciekawego jest w antykoncepcji co by facet miał > się tym wielce interesować, czy mozna sobie nie zawracac glowy niechcianymi problemami z dziecmi > tak jakby to była jakaś tajemnica i to na dodatek > ciekawa tajemnica? moze inaczej - a co mu do tego? po co ma wiedziec? no po co mu to? zwlaszcza kazdemu obcemu na ulicy? albo mniej obcemu w pracy - o! to dopiero jest pole do popisu jak im conieco za duzo pokazesz :-D Odpowiedz Link Zgłoś
kobita.przy.kosci Re: plastry anty[...] czyli kto to lansuje 12.07.04, 10:32 zazwyczaj wiesz z kim i po co idziesz do łóżka bez względu na to czy masz plaster czy nie a jak nie masz to i tak się zabezpieczysz, z tą różnicą że on tylko wie wcześniej jak masz plaster. ludzie często wychodzą z założenia jakoby facet pragnął bardziej seksu niż kobiety, a kobieta swoje "oddanie" w łózku traktuje jako "dar"- mnie to śmieszy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pigwa Re: plastry anty[...] czyli kto to lansuje IP: *.bremultibank.com.pl 12.07.04, 10:36 apropos kobiety - moze i masz racje co do facetow... no coz, ten moj mam nadzieje bardziej chce mnie, i jemu zeczywiscie rybka, zreszta i tak wie co i jak uzywam :-) ale pozostali rzeczywiscie sprawiaja wrazenie jakby bardziej ich interesowal seks i ten plasterek jakos bardzo ich rajcuje... - informacja sprawdzona u zrodla :-P Odpowiedz Link Zgłoś
kobita.przy.kosci Re: plastry anty[...] czyli kto to lansuje 12.07.04, 10:51 ponoć co niektórych facetów rajcują szpilki, spódniczki mini, ćwieki w pępku (dlatego mam :))) ), pończochy, włosy blond, włosy black, i różne dziwactwa- no i czy mamy przestać to nosić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pigwa Re: plastry anty[...] czyli kto to lansuje IP: *.bremultibank.com.pl 12.07.04, 11:02 no jakby to powiedziec - na pewno nie bede nosic roznych dziwactw dlatego ze ktos tak chce :-D Odpowiedz Link Zgłoś
kobita.przy.kosci Re: plastry anty[...] czyli kto to lansuje 12.07.04, 11:07 może o tym nie wiesz bo jesteś manipulowana własną potrzebą bycia zaakceptowanym i lubianym przez innych i dostosowujesz się do społ. wymogów i np. ubierasz się, kreujesz się tak aby być np. atrakcyjną dla swojego faceta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pigwa Re: plastry anty[...] czyli kto to lansuje IP: *.bremultibank.com.pl 12.07.04, 11:26 > może o tym nie wiesz bo jesteś manipulowana własną potrzebą bycia > zaakceptowanym i lubianym przez innych i dostosowujesz się do społ. wymogów i > np. ubierasz się, kreujesz się tak aby być np. atrakcyjną dla swojego faceta. teraz troche przesadzasz w ten sam sposob o jaki mnie posadzalas w poscie o tym kto lansuje plasterki :-) wlasnie - odbiegamy od tematu: obciach czy nie, i kto go wylansowal? wedlug mnie obciach - bo niedyskretne to jest i jest to obnoszenie sie z czyms, abstrachujac od przeznaczenia tego czegos i od tego czy to dobry czy zly wynalazek (swoja droga - dobry i pozyteczny) Odpowiedz Link Zgłoś
bez_loginu4 Re: plastry anty[...] czyli kto to lansuje 03.08.04, 20:06 Gość portalu: Pigwa napisał(a): > > może o tym nie wiesz bo jesteś manipulowana własną potrzebą bycia > > zaakceptowanym i lubianym przez innych i dostosowujesz się do społ. wymogó > w i > > np. ubierasz się, kreujesz się tak aby być np. atrakcyjną dla swojego face > ta. > > teraz troche przesadzasz w ten sam sposob o jaki mnie posadzalas w poscie o tym > kto lansuje plasterki :-) > wlasnie - odbiegamy od tematu: obciach czy nie, i kto go wylansowal? > > wedlug mnie obciach - bo niedyskretne to jest i jest to obnoszenie sie z czyms, > abstrachujac od przeznaczenia tego czegos i od tego czy to dobry czy zly > wynalazek (swoja droga - dobry i pozyteczny) strasznie zatwardziala jestes pigwa z tym swoim NIET dla reklamy, tak zatwardziala ze nawet robisz na forum antyreklame swojej firmie; wszyscy juz wiedza jaka prymitywna dewotka i koltunka pracuje w banku Bre S.A. , banku ktoremu zalezy na reputacji mlodego i profesjonalnego. molestuja cie w pracy, ze takie swinstwo im robisz pigwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pigwa Re: plastry anty[...] czyli kto to lansuje IP: *.bremultibank.com.pl 12.07.04, 10:32 chodzi o to ze nie powinien sie interesowac, ale pokaz mu plajsterek, a gwarantuje Ci ze sie zainteresuje zwlaszcza obcy facet, taki 'zainteresowany' :-D Odpowiedz Link Zgłoś
bez_loginu4 Re: plastry anty[...] czyli kto to lansuje 03.08.04, 19:59 Gość portalu: Pigwa napisał(a): > przeoczylas jeden szczegol: > caly czas klade nacisk na ten wielki (symbliczny) napis na plecach > nosze markowe ciuchy - ale nie podpisuje sie na plecach ze to konkretnego > producenta - nie zamierzam pchac Ci w oczy nazwy konkretnego producenta > to jest roznica > duza roznica > tak duza jak wielkosc napisu > wiem - to milo miec cos od D.... albo K...., i jeszcze fajniej sie tym pochwali > c > przed kolezankami, zwlaszcza jesli to np. prezent.... > ale zeby od razu te firme reklamowac - to jest rola gwiazd, ktore za to dostaja > kase > > poza tym pisalas o "fakcie" spolecznym czy jakos tak: > nie zauwazasz ze jesli ktos nieswiadomie daje sie podejsc i staje sie dla firmy > jej bezplatna reklama - to jest w tym cos z wykorzystywania i manipulacji? > jesli nie to moze juz jestes zmanipulowana? :-) widzisz pigwa, jest jeszcze talie cos jak reklama spoleczna, a reklama antykoncepcji jako takiej, a nie produktow konkretnej firmy, to podobnie jak propagowanie ograniczenia predkosci reklama spoleczna czy na plastrze jest napisane wilekimi literami Schernig, Jansen - Cilag, Organon, Wyeth lub inna nazwa? czy ten napis rzuca sie w oczy, jak zlote lancuch szpanera? osoby noszace plaster w wiocznym miejscu propaguja w pierwszym rzedzie bezpieczny seks, a potem ewentulanie produkt konkretnej firmy Odpowiedz Link Zgłoś
bez_loginu4 Re: plastry anty[...] czyli kto to lansuje 03.08.04, 19:52 Gość portalu: Pigwa napisał(a): > na pewno nie draznia? > czy jak Cie podrywa jeden przystojniak elegancko i dyskretnie ubrany i drugi > obwieszony zlotem, podstawiajacy Ci najnowszy najdrozszy szwajcarski zegarek po > d > nos, obnoszacy sie z najnowszym, najdrozszym telefonem kom., ruszajacy z piskie > m > opon tak zeby cala ulica sie obejrzala jaka ma sliczna i droga fure > to na pewno nie robi Ci to roznicy? > jesli nie, to mnie to rybka > ale wielu ludziom robi - i to nie z zazdrosci :-) > na przyklad ja bym wybrala tego bardziej dyskretnego :-P mozna umrzec ze smiechu czytajactakie brednie Odpowiedz Link Zgłoś
cheyenna Re: plastry antykoncepcyjne totalny obciach 12.07.04, 11:30 tylko tzw.,, gwiazdy '' to noszą . Na szczescie na ulicy nie zauważylam tej ,, mody'' Rzeczywiscie wedlug mnie to bylby obciach. Mama Krzysiunia Odpowiedz Link Zgłoś
boski.zawodowiec to jest taki sygnał "jestem gotowa na seks" 12.07.04, 17:45 głupota nie zna granic a plastry to zapewne jakas forma "szpanu" tylko nie wiem przed kim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicia Re: to jest taki sygnał "jestem gotowa na seks" IP: *.core.lanet.net.pl 03.08.04, 11:04 Chyba tylko ktos komu brakuje seksu moze to tak odczytac. Nie wiem czy kojarzysz drogi Zawodowcu, że na takie srodki antykoncepcyjne jak plastry czy tabletki decydują się głownie kobiety majace stałego partnera i uporządkowane życie seksualne i ani w głowie im seks z zakompleksionymi przypadkowymi facetami, których podnieca lub przeraza lub bulwersuje widok plastra na ramieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
kobietapoprzejsciach Re: plastry antykoncepcyjne totalny obciach 03.08.04, 11:46 Gość portalu: kaziu napisał(a): > smiesz mnie kobity co pokazuja na ramieniu plastry niech załoza sobie podpaske plastry "nicorette" też sie nosi na ramieniu IDIOTO od patrzenia Odpowiedz Link Zgłoś