headvig 13.12.12, 16:07 macie ochotę coś zjeść i to bardzo, tak bardzo, że zostawiacie wszystko inne i lecicie po to do sklepu? mnie się to zdarza raz na rok. no musiałam dzisiaj polecieć po tego opiekanego śledzia... ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alienka20 Re: czy macie też tak czasem, że... 13.12.12, 16:27 Ano mam tak. Zwłaszcza, gdy są to lody albo pączki ;). Smak bez znaczenia, wchłonę wszystkie ;). Odpowiedz Link Zgłoś
light_in_august Re: czy macie też tak czasem, że... 13.12.12, 16:31 Jestem za leniwa, żeby od razu ulegać zachciance i biec do sklepu ;) Zazwyczaja taka myśl o czymś smacznym dojrzewa przez jakis czas, aż wreszcie sie materializuje przy okazji kolejnych zakupów ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wielkafuria Re: czy macie też tak czasem, że... 13.12.12, 16:32 w tak dlugim odstepie czasu to chyba soki zloladkowe by mnie rozpusciły :P Odpowiedz Link Zgłoś
light_in_august Re: czy macie też tak czasem, że... 13.12.12, 16:38 No wyobraź sobie, że w tzw. międzyczasie cos tam podgryzam, żeby nie zejść ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wielkafuria Re: czy macie też tak czasem, że... 13.12.12, 16:57 no domyslilam sie ale jesli mam ochote na sledzie to jak zjem banana to nie zrobi mi sie od tego dobrze tylko dalej bede miala ochote na sledzia, i slinianki mi sie zagotuja od produkcji soków Odpowiedz Link Zgłoś
headvig Re: czy macie też tak czasem, że... 13.12.12, 16:39 czyli wiesz o czym mówię ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wielkafuria Re: czy macie też tak czasem, że... 13.12.12, 16:32 ja tak niestety mam :( i nie jestem w ciązy zeby nie było :) czasami boję się pomyśleć o jedzeniu bo wtedy jak juz pomyslę to MUSZĘ to zjeść. Najgorzej jest w nocy; nie raz zdarzało mi się robić spagetti o 1 w nocy albo kanapki z szynka i (uwaga) musztarda... Odpowiedz Link Zgłoś
headvig Re: czy macie też tak czasem, że... 13.12.12, 16:40 wielkafuria napisał(a): > kanapki z szynka i (uwaga) musztarda... kanapka z szynką i musztardą (ew. majonezem) to podstawa :)) ale w nocy już nie jem, w nocy śpię albo zgrzytam :P Odpowiedz Link Zgłoś
wielkafuria Re: czy macie też tak czasem, że... 13.12.12, 16:56 wiesz ja nawet kiedys wspomnialam o tym mojej lekarce bo to nie było normalne zeby sie slinic na mysl o jedzeniu kiedy sie nie jest głodnym :) kazała zrobić badania na tarczycę, ale jak się okazało ze wszystko ok to powiedziala, ze poki jestem chuda to moge sobie jesc kiedy tylko mi sie zachce :P wiec sie nie ograniczam :) Odpowiedz Link Zgłoś
headvig Re: czy macie też tak czasem, że... 13.12.12, 16:58 ja mam tarczycę ok (bada miesiąc temu) ale ograniczać to się muszę :D dlatego śledź był tylko jeden :) Odpowiedz Link Zgłoś
allatatevi1 Re: czy macie też tak czasem, że... 13.12.12, 17:56 Furia, jak ja Cię doskonale rozumiem. Potrafię w środku nocy zrobić pizze, bo na kanapkę nie mam ochoty. Odpowiedz Link Zgłoś
coffei.na Re: czy macie też tak czasem, że... 13.12.12, 18:22 kotku...to oznacza tylko jedno-jesteś w ciąży!!!!!!oszukałasmię... czyli,że przekładamy obiadek? bo mnie zrujnujesz finansowo jak Ci się gastro włączy....chyba,że znajdziemy łosia co nas zasponsoruje...czekaj czekaj...cza spytać co Mario wtedy robi...:P Odpowiedz Link Zgłoś
wielkafuria Re: czy macie też tak czasem, że... 13.12.12, 19:04 ale mario ma żonę :/ Odpowiedz Link Zgłoś
coffei.na nie wiem czy zdążysz.. 14.12.12, 12:04 zbyt wiele osób czyha na moje życie...:) p.s,: to jest silniejsze ode mnie-wybacz :* Odpowiedz Link Zgłoś
nie.mam.20 masz moje rozgrzeszenie, po odejsciu od 14.12.12, 12:07 konfesjonalu nie zapomnij ucalowac rabka... lat, ani cm. to all the girls i've loved before Odpowiedz Link Zgłoś
kseniainc Re: czy macie też tak czasem, że... 13.12.12, 16:41 nie , nie mam tak. Dłuuugo za mną coś chodzi, tak sobie wyidealizuję smak, że potem mi nie smakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
headvig Re: czy macie też tak czasem, że... 13.12.12, 16:46 kseniainc napisała: > nie , nie mam tak. Dłuuugo za mną coś chodzi, tak sobie wyidealizuję smak, że p > otem mi nie smakuje. to chyba jeszcze gorsze niż to moje, bo mnie przynajmniej śledź smakował :) Odpowiedz Link Zgłoś
krytyk-systemu-edukacji Re: czy macie też tak czasem, że... 13.12.12, 16:51 > macie ochotę coś zjeść i to bardzo, tak bardzo, że zostawiacie wszystko inne i > lecicie po to do sklepu? mnie się to zdarza raz na rok. Kiedyś w środku nocy szukałem po ulicach sklepu z cytrynami, bo poczułem w pewnym momencie przemożną chęć napicia się herbaty z cytryną właśnie. Naprawdę miałem wrażenie, że zwariuję, jeśli nie spełni tej zachcianki. Ale to tylko raz takie coś mi się przytrafiło (jeśli nie liczymy alkoholu). > no musiałam dzisiaj polecieć po tego opiekanego śledzia... ;) Masz już imię i śpioszki? :> Odpowiedz Link Zgłoś
headvig Re: czy macie też tak czasem, że... 13.12.12, 16:57 krytyk-systemu-edukacji napisał: > Ale to tylko raz takie coś mi się przytrafiło (jeśli nie liczymy alkoholu). no ja też mam to bardzo rzadko, ale raz na rok się zdarzy :) > Masz już imię i śpioszki? :> to na pewno nie to, ale jakby było, to bym się cieszyła :P poza tym, ciąże wywołują u mnie inne objawy :P Odpowiedz Link Zgłoś
allatatevi1 Re: czy macie też tak czasem, że... 13.12.12, 18:02 No, dla mnie to klasyk. Tego typu sytuacje zdarzają mi się średnio raz na tydzień - herbatę z cytryną też przerabiałam. Jak zwykle - myślałam że zwariuję - ale po północy to nawet nie wiem, gdzie miałabym biec po cytrynę. Odpowiedz Link Zgłoś
alienka20 Re: czy macie też tak czasem, że... 13.12.12, 17:29 Ja na samym początku- jeszcze nie wiedziałam, że jestem - wpierdzieliłam całą paczkę michałków i na kolację flaki ze słoika :D. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: czy macie też tak czasem, że... 13.12.12, 19:19 kurde... ja właśnie jadłam zimną zupę, potem czekoladkę, potem serek topiony, czekoladkę, surową marchewkę z sosem czosnkowym, czekoladkę... :/ a tak na prawdę mam ochotę na czipsy Odpowiedz Link Zgłoś
jeriomina Re: czy macie też tak czasem, że... 13.12.12, 17:41 Zdarza się ;-) głównie przed okresem. Odpowiedz Link Zgłoś
headvig Re: czy macie też tak czasem, że... 13.12.12, 17:45 jeriomina napisała: > Zdarza się ;-) głównie przed okresem. no u mnie się nie sprawdza, bo jestem w trakcie :P Odpowiedz Link Zgłoś
wielkafuria Re: czy macie też tak czasem, że... 13.12.12, 17:49 headvig... będę się upierać że do kopytek trzeba dodać mąki kartoflanej :P Odpowiedz Link Zgłoś
headvig Re: czy macie też tak czasem, że... 13.12.12, 17:53 wielkafuria napisał(a): > headvig... będę się upierać że do kopytek trzeba dodać mąki kartoflanej :P no próbowałam już taki mix, ale też xupa wyszła :) może ja nie mam ręki do kopytek, tak jak do wszelakich ciast ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rotkaeppchen1 Re: czy macie też tak czasem, że... 13.12.12, 18:12 Maki kartoflanej? Nigdy w zyciu! Kopytka: maka, kartofle, jajko. W odpowiednich proporcjach - nie za duzo maki w stosunku do kartofli, bo wyjda twarde i nie za duzo kartofli w stosunku do maki, bo beda sie rozpadac. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
krytyk-systemu-edukacji Re: czy macie też tak czasem, że... 13.12.12, 17:52 > Zdarza się ;-) głównie przed okresem. Cholera, myślałem że wiolinistki nie mają albo że przynajmniej nazywają to periodem. Co za rozczarowanie. :/ Odpowiedz Link Zgłoś
jeriomina Re: czy macie też tak czasem, że... 13.12.12, 18:02 Ja jestem zupełnie normalna :P Odpowiedz Link Zgłoś
krytyk-systemu-edukacji Re: czy macie też tak czasem, że... 13.12.12, 18:16 > Ja jestem zupełnie normalna :P Mój brat nie może uwierzyć, że ładne dziewczęta się wypróżniają. Przyjmuje to, jako racjonalny młody człowiek, niejako „na rozum”, ale jakaś jego cząstka nie może się z tym do końca pogodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
headvig Re: czy macie też tak czasem, że... 13.12.12, 18:25 krytyk-systemu-edukacji napisał: > Mój brat nie może uwierzyć, że ładne dziewczęta się wypróżniają. Przyjmuje to, > jako racjonalny młody człowiek, niejako „na rozum”, ale jakaś jego > cząstka nie może się z tym do końca pogodzić. > twój brat jest jeszcze bardziej światły niż ty :P Odpowiedz Link Zgłoś
krytyk-systemu-edukacji Re: czy macie też tak czasem, że... 13.12.12, 18:35 > twój brat jest jeszcze bardziej światły niż ty :P Inteligentniejszy w każdym razie i więcej uzdolniony. Szkoda tylko, że tego nie wykorzystuje. Odpowiedz Link Zgłoś
jeriomina Re: czy macie też tak czasem, że... 13.12.12, 18:37 Miewają też wzdęcia i z pewnością jakoś te gazy z nich wychodzą :P Odpowiedz Link Zgłoś
krytyk-systemu-edukacji Re: czy macie też tak czasem, że... 13.12.12, 18:45 > Miewają też wzdęcia i z pewnością jakoś te gazy z nich wychodzą :P W to akurat to nawet ja nie wierzę. :D Odpowiedz Link Zgłoś
jeriomina Re: czy macie też tak czasem, że... 14.12.12, 15:43 Mógłbyś się zdziwić jakby się takiej przez sen wypsnęło :D Odpowiedz Link Zgłoś
allatatevi1 Re: czy macie też tak czasem, że... 13.12.12, 17:54 Niestety, mam tak niestety średnio raz na tydzień :-( I niestety najczęściej wieczorem, po 22, kiedy absolutnie wszystkie sklepy są pozamykane. Raz mnie nachodzi na gotowane brokuły, sok burakowy, roszponkę, ser grana padano. Innym razem na chipsy bekonowe, mleko skondensowane w tubce, ptasie mleczko. Bywają też sałatki jarzynowe, pasztet pieczony w domu, smażony karp. Czasami mam wrażenie, że oszaleje jak tego nie zjem, a najczęściej nie mam kompletnie możliwości w danym momencie tego zdobyć. Odpowiedz Link Zgłoś
krytyk-systemu-edukacji Re: czy macie też tak czasem, że... 13.12.12, 17:58 > sok burakowy, roszponkę, ser grana padano > chipsy bekonowe, mleko skondensowane w tubce, ptasie mleczko. > sałatki jarzynowe, pasztet pieczony w domu, smażony karp Jakie menu. :D Ej, a co to jest roszponka? Odpowiedz Link Zgłoś
allatatevi1 Re: czy macie też tak czasem, że... 13.12.12, 18:06 Roszponka to taki rodzaj sałaty o specyficznym, lekko gorzkawym smaku. A to menu podałam w wielkim skrócie, bo właściwie za każdym razem mam inną zachciankę. Odpowiedz Link Zgłoś
krytyk-systemu-edukacji Re: czy macie też tak czasem, że... 13.12.12, 18:48 > Roszponka to taki rodzaj sałaty o specyficznym, lekko gorzkawym smaku. W dzisiejszych czasach trudno dostać jakąkolwiek inną. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jeriomina Re: czy macie też tak czasem, że... 13.12.12, 18:51 Rukola też jest fajna, też gorzkawa ale roszponka ma inne liście. Odpowiedz Link Zgłoś
allatatevi1 Re: czy macie też tak czasem, że... 13.12.12, 18:56 Rukolę też bardzo lubię, ale jest jakby "ostrzejsza" w smaku od roszponki. Odpowiedz Link Zgłoś
headvig Re: czy macie też tak czasem, że... 13.12.12, 18:02 ej no nie mów mi o chipsach bekonowych, bo to moje ulubione :((( i zaś będę musiała za chwilę lecieć :PP Odpowiedz Link Zgłoś
allatatevi1 Re: czy macie też tak czasem, że... 13.12.12, 18:28 :D Ale przynajmniej możesz je zdobyć. Za mną od kilku tygodni chodzą jagodzianki ze świeżych jagód... Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: czy macie też tak czasem, że... 13.12.12, 18:02 niezbyt. zawsze mogę zjeść co innego. i jeszcze nigdy nie polazłam w nocy do lodówki. po picie owszę. Odpowiedz Link Zgłoś
krytyk-systemu-edukacji Re: czy macie też tak czasem, że... 13.12.12, 18:13 > i jeszcze nigdy nie polazłam w nocy do lodówki. po picie owszę Poland alkoholand. Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: czy macie też tak czasem, że... 13.12.12, 18:17 po wodę wiedziałam, że trzeba było to dodać:) Odpowiedz Link Zgłoś
krytyk-systemu-edukacji Re: czy macie też tak czasem, że... 13.12.12, 18:23 > po wodę To polskich liter też nie używasz? :> Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: czy macie też tak czasem, że... 13.12.12, 18:28 dżizus, wodę z czajnika. no teraz napisz, że trzymanie wódy w czajniku to bardzo nietypowe, ale rozumiesz problem:) Odpowiedz Link Zgłoś
krytyk-systemu-edukacji Re: czy macie też tak czasem, że... 13.12.12, 18:33 > no teraz napisz, że trzymanie wódy w czajniku to bardzo nietypowe, ale rozumiesz > problem:) Czemu nietypowe? Oglądałem kiedyś taki film „Żółty szalik” – i tam główny bohater (świetna rola Gajosa) trzymał wódę w lampie (!). :) Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: czy macie też tak czasem, że... 13.12.12, 19:15 idę poszukać lampy:) a tak, znam, oglądałam last christmas. potwierdzam, że świetna. Odpowiedz Link Zgłoś
krytyk-systemu-edukacji Re: czy macie też tak czasem, że... 13.12.12, 19:25 > idę poszukać lampy:) Ale to musisz mieć taką specjalną, w kształcie jakby misy. Wódeczkę wkładasz odgórnie, na czarną godzinę. > a tak, znam, oglądałam last christmas. potwierdzam, że świetna. Ja oglądałem ten film wiele razy. A czy oglądałaś może również węgierski film „Kontroll”? Także niezwykle świetny. Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: czy macie też tak czasem, że... 13.12.12, 19:31 to może misa wystarczy? no niezłe, niezłe, obejrzy, to sie wypowie. podp. pani halinka;) Odpowiedz Link Zgłoś
krytyk-systemu-edukacji Re: czy macie też tak czasem, że... 13.12.12, 19:58 > no niezłe, niezłe, obejrzy, to sie wypowie. Ja raczej kinomanem nie jestem, ale ten film naprawdę zrobił na mnie duże wrażenie. A na Tobie jaki film wywarł duże wrażenie, jeśli to nie zbyt osobiste pytanie? Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: czy macie też tak czasem, że... 13.12.12, 20:08 no mieli go w ępiku, tak że obejrzę zischristmas. różne, różne. najczęściej wracam do fight club, co nie znaczy, że nie powracałabym sobie do innych, gdyby akurat były pod ręką. kubrick jest dobry w całości. Odpowiedz Link Zgłoś
krytyk-systemu-edukacji Re: czy macie też tak czasem, że... 13.12.12, 23:18 > no mieli go w ępiku, tak że obejrzę zischristmas. Będę się domagał recenzji! > najczęściej wracam do fight club To obejrzę. :) > kubrick jest dobry w całości. Mnie A Clockwork Orange z deka rozczarowało, bo po przeczytaniu książki spodziewałem się Bóg wie czego. A innych jego filmów to nie oglądałem. Odpowiedz Link Zgłoś
lew_ [...] 13.12.12, 18:19 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
coffei.na pewnie! 13.12.12, 18:30 ale często nie dotyczy to jedzenia :) np.bardziej chodzi mi o realizację siebie,..np.ostatnio zrzucałam tonę węgla do piwnicy,wyrzucałam obornik,doiłam krówkę-a potem piłam mleczko prosto ze strycha :) Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: czy macie też tak czasem, że... 13.12.12, 19:16 nie ja szukam sobie zawsze zamienników, bo nie chce mi się iść do sklepu napcham się byle czego i dalej jestem głodna Odpowiedz Link Zgłoś
bez_przekazu a co to jest "sledz opiekany"? 13.12.12, 19:33 pierwsze slysze. smazony to wiem, nie slyszalam,zeby sledzia sie pieklo. Odpowiedz Link Zgłoś
headvig Re: a co to jest "sledz opiekany"? 13.12.12, 19:36 nie pieczony tylko opiekany, do tego w zalewie octowej :) Odpowiedz Link Zgłoś
kseniainc Re: a co to jest "sledz opiekany"? 13.12.12, 19:37 dla mnie śledzie to taka "śmieciowa" ryba, ale jak już to rolmops ze sliwką, albo w wydaniu swiątecznym, bez osci w oleju z ziemniakami. Odpowiedz Link Zgłoś
headvig Re: a co to jest "sledz opiekany"? 13.12.12, 19:40 śledź jest jedną z najzdrowszych ryb :) śmieciowa to jest panga albo tilapa Odpowiedz Link Zgłoś
nie.mam.20 nie bluzn!! 14.12.12, 11:55 wymoczony ulik albo matjes,w oliwie z listkeim bobkowym, cebulka, pieprzem.... musze sie wybrac do starozakonnych po koszerne sledzie, Wigilia bez sledzia niewazna. Odpowiedz Link Zgłoś
headvig Re: nie bluzn!! 14.12.12, 14:47 nie wiedziałam, że ateiści też wigilię odprawiają :P Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: czy macie też tak czasem, że... 13.12.12, 19:42 headvig napisała: > macie ochotę coś zjeść i to bardzo, tak bardzo, że zostawiacie wszystko inne i > lecicie po to do sklepu? mnie się to zdarza raz na rok. > > no musiałam dzisiaj polecieć po tego opiekanego śledzia... ;).." było do kompletu test ciążowy dokupić ;) Odpowiedz Link Zgłoś
headvig Re: czy macie też tak czasem, że... 13.12.12, 23:09 nie ma ciazy na 100 % :( Odpowiedz Link Zgłoś
olewka100procent Re: czy macie też tak czasem, że... 13.12.12, 19:42 ostatnio leciałam do żabki o 23.00 po ptasie mleczko Odpowiedz Link Zgłoś
adoptowany Re: czy macie też tak czasem, że... 13.12.12, 20:00 headvig napisała: > macie ochotę coś zjeść i to bardzo, tak bardzo, że zostawiacie wszystko inne i > lecicie po to do sklepu? mnie się to zdarza raz na rok. > > no musiałam dzisiaj polecieć po tego opiekanego śledzia... ;) ..he..he to tak jak ja! czasem sa to jakies ciastka z orzechami, albo fisz & czips, albo pizza.. i jak najdzie nas chcica na cokolwiek to lecę jak ef 16 na pelnym ciągu..he..he. Odpowiedz Link Zgłoś
maly.jasio nie, ale... 13.12.12, 23:17 mamy tak, ze chce nam sie cos okrutnie wypic i biegamy na pobliska stacje BP. w srodku nocy srednio 2 razy w miesiacu. Odpowiedz Link Zgłoś
nie.mam.20 przez te cholerne sledzie to mi sie dziecinstwo 14.12.12, 12:01 przypomnialo. Niedziela rano, na sniadanie chalka z kruszonka i maslem, do tego kakao. Ja oszaleje, musze zdobyc chalke!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
coffei.na of course... 14.12.12, 12:14 a do tego mała niespodziewajka..w lukrze,z kokardką i do tego kubek z podobizną :P w duuużym kartonie/skrzyni :) Odpowiedz Link Zgłoś
headvig Re: przez te cholerne sledzie to mi sie dziecinst 14.12.12, 14:46 nie.mam.20 napisał: > przypomnialo. > Niedziela rano, na sniadanie chalka z kruszonka i maslem, do tego kakao. > Ja oszaleje, musze zdobyc chalke!!!!!! niedawno robiłam, nawet mam focię w telefonie dla upamiętnienia, bo małżonek nie chciał uwierzyć, że nie jest ze sklepu :) zjedliśmy na ciepło z masłem :) Odpowiedz Link Zgłoś
wez_sie ja mam tak 14.12.12, 15:34 ja tak mam z cocacola i chipsami nie zasne jak nie zjem srednich chio i nie popije 0,5l coli Odpowiedz Link Zgłoś
headvig Re: ja mam tak 14.12.12, 15:38 wez_sie napisał: > ja tak mam z cocacola i chipsami > nie zasne jak nie zjem srednich chio i nie popije 0,5l coli te pryszcze co ci na czole wyskakują to właśnie od chipsów - wiedziałeś o tym? Odpowiedz Link Zgłoś
wez_sie Re: ja mam tak 14.12.12, 15:42 mozliwe, albo od hormonow ale teraz i tak chodze w czapce: Odpowiedz Link Zgłoś
headvig Re: ja mam tak 14.12.12, 15:48 wez_sie napisał: > mozliwe, albo od hormonow > ale teraz i tak chodze w czapce: widziałam [głaszcze], masz piękną czapę, ale ona tych syfków które są też na brodzie nie zasłoni Odpowiedz Link Zgłoś
wez_sie Re: ja mam tak 14.12.12, 15:49 brodka czysta poza tym codziennie, o ile nie zapomne, przemywam buzie tonikiem albo dzinem z tonikiem Odpowiedz Link Zgłoś
headvig Re: ja mam tak 14.12.12, 15:52 wez_sie napisał: > brodka czysta > poza tym codziennie, o ile nie zapomne, przemywam buzie tonikiem albo dzinem z > tonikiem no dżin już lepszy - antybakteryjny przynajmniej. a już cię chciałam zapytać, czy badałeś tarczycę... Odpowiedz Link Zgłoś
wez_sie Re: ja mam tak 14.12.12, 15:54 tarczzyca badana ja po prostu jestem tzw grubokoscisty Odpowiedz Link Zgłoś
headvig Re: ja mam tak 14.12.12, 15:59 wez_sie napisał: > tarczzyca badana > ja po prostu jestem tzw grubokoscisty ja też tak myślałam, dopóki nie przeszłam na dietę :P Odpowiedz Link Zgłoś