Dodaj do ulubionych

Nareszcie karnawał czas sukien balowych

01.01.13, 18:15
chciałbym by kobiety na co dzień chodziły w takich sukniach wyglądają w nich tak pięknie
Obserwuj wątek
    • maitresse.d.un.francais A wy do tego w dresikach i adidaskach? 01.01.13, 18:22
      • jan_hus_na_stosie2 Re: A wy do tego w dresikach i adidaskach? 01.01.13, 18:25
        w garniturze, krawacie i białej koszuli :)
      • martinsam1 Re: A wy do tego w dresikach i adidaskach? 01.01.13, 18:26
        oczywiście że nie facet powinien być w garniturze
        dresy są dopuszczalne w domu
        a btw
        dress suknia ,dres-dres
        • maitresse.d.un.francais Nosz co za mędrzec 01.01.13, 19:00
          że zna różnicę pomiędzy "dress" a "dres".
          • alienka20 Re: Nosz co za mędrzec 01.01.13, 19:30
            Byle tylko nie ubrudził tego dressingiem ;)
    • mila2712 Re: Nareszcie karnawał czas sukien balowych 01.01.13, 19:40
      z kolegi to romantyk jest
      tylko epoka nie ta :D
      • gr.eenka Re: Nareszcie karnawał czas sukien balowych 01.01.13, 23:01
        fajnie by było w takiej sukni balowej obierać np ziemniaki
        albo w markecie pchać koszyk z zakupami , zawsze ocasem szpilek można by zablokować kółka bu=y nie stoczył się z podjazdu .
        Tak takie suknie balowe są wyjątkowo wygodne w życiu codziennym, chyba że ktoś za życie codzienne ma tylko bale
        • simply_z Re: Nareszcie karnawał czas sukien balowych 01.01.13, 23:12
          noo ,w dawnych czasach to raczej służba robiła zakupy ,obierała ziemniaki;)
          • alienka20 Re: Nareszcie karnawał czas sukien balowych 01.01.13, 23:18
            A dobra wróżka przychodziła wieczorem i zamieniała łachmany w piękne suknie :P. Bal tylko do północy ale co tam ;).
            • gr.eenka Re: Nareszcie karnawał czas sukien balowych 01.01.13, 23:21
              alienka20 napisała:

> A dobra wróżka przychodziła wieczorem i zamieniała łachmany w piękne suknie :P.
              > Bal tylko do północy ale co tam ;).
              ale tam był książę, przynajmniej do północy :)
              • alienka20 Re: Nareszcie karnawał czas sukien balowych 02.01.13, 04:04
                Ksiaze? A na co on komu potrzebny? :P
                • martinsam1 Re: Nareszcie karnawał czas sukien balowych 02.01.13, 08:08
                  alienka20 napisała:

> Ksiaze? A na co on komu potrzebny? :P

No co za pytanie !!! jak to po co książe?!
                  • alienka20 Re: Nareszcie karnawał czas sukien balowych 02.01.13, 15:09
                    Ja nie wiem, ale ja lubie ludzi twardo stapajacych po ziemi a ksiaze mi sie z tym jakos nie kojarzy ;).
          • maitresse.d.un.francais I też się cały dzień nie chodziło w kiecce balowej 02.01.13, 16:38
            No ludzie!
    • kawoosia Re: Nareszcie karnawał czas sukien balowych 01.01.13, 23:06
      Na co dzień oczywiście się nie da... ale z Ciebie romantyk!
    • lusseiana Re: Nareszcie karnawał czas sukien balowych 02.01.13, 15:13
      Dobra, dobra, marna prowokacja. Gdybyś sam na co dzień wbijał się w surdut z cylindrem, czy inny frak, to moglibyśmy pogadać, ale tak, to sory - sam se noś balowe suknie, jak tak ci się podobają. Chętnie bym popatrzyła i pokibicowała, nawet zakłady mogę przyjmować po ilu godzinach byś spękał, bo o dniach to nawet nie ma co marzyć xD
      • maitresse.d.un.francais Smoking, nie surdut 02.01.13, 16:43
        Surdut to ubiór męski XIX-wieczny, chyba codzienny. A szkoda, bo surdut, mam wrażenie, upierdliwszy był.
        • lusseiana Re: Smoking, nie surdut 02.01.13, 16:51
          Ależ o surdut właśnie mi chodziło. Suknie balowe to również nie jest wymysł współczesny, a chociaż obecnie te wszystkie kiece są o niebo wygodniejsze od tych z XVIII czy XIX wieku, to i tak uważam, że adekwatniejszym ich męskim odpowiednikiem jest właśnie surdut, nie smoking ani nawet frak :)
          • maitresse.d.un.francais Re: Smoking, nie surdut 02.01.13, 17:28

lusseiana napisała:

> Ależ o surdut właśnie mi chodziło. Suknie balowe to również nie jest wymysł wsp
            > ółczesny, a chociaż obecnie te wszystkie kiece są o niebo wygodniejsze od tych
            > z XVIII czy XIX wieku, to i tak uważam, że adekwatniejszym ich męskim odpowiedn
            > ikiem jest właśnie surdut, nie smoking ani nawet frak :)

Specjalnie sprawdziłam, ale niestety historia ubioru mówi co innego.

Surduta po godzinie 18. nie nosiło się.
    • minasz Re: Nareszcie karnawał czas sukien balowych 02.01.13, 16:22
      bale to dla tetryków dla mnie najlepiej impra w stylu electro :)
      luz i browar
      • pmk_pmk Re: Nareszcie karnawał czas sukien balowych 03.01.13, 18:02
        Pryszczate dzieciaki tez sie chca zabawic?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka