Dodaj do ulubionych

tzw dystans do siebie, itc

19.01.13, 17:49
Miałam ostatnio taką sytuacje, ze no mówiąc wprost olałam pewna sprawę w pracy, nie chciało mi sie na ten temat dyskutować, zabierać głosu, stwierdziłam, ze szkoda energii, sprawa ciągnęła sie z trzy dni większość zainteresowanych wysyłała maila( adres zbiorczy, dostawałam je ale olałam) potem dzwoni jedna kumpela i wypala mi z tekstem, ze podziwia mnie za mój dystans... że sie nie daje wkrecać. Hm nie chciałam jej mówic że mam to w du** no bo byłoby to nieprofesjonalne, ogólnie zabieram czasami głos w sprawach dyskusyjnych w firmie, no dla mnie istotnych a reszte jak powyzej.
No i tak myśle sobie czy ja mam dystans czy jestem olewusem?
czym jest dystans do siebie, ludzi zycia?według Was
Obserwuj wątek
    • krytyk-systemu-edukacji Re: tzw dystans do siebie, itc 19.01.13, 17:55
      > czym jest dystans do siebie, ludzi zycia?według Was

Jest tu taka użytkowniczka Six_a: poczytaj jej posty, to się dowiesz, czym jest dystans do życia; a jeśli jej odpiszesz na któryś, to nawet się jeszcze dowiesz, co to jest dystans do ludzi. :)
      • paczalka Re: tzw dystans do siebie, itc 19.01.13, 17:59
        dobra poczytam,
        no ale Ty tez możesz napisać czym jest według Ciebie
      • nie.mam.20 moj ulubiony, stary Schopenhauer powiedzial 20.01.13, 01:14
        Miłość czyni mężczyznę ślepym a wyostrza wzrok u kobiety.
        Czasem warto starszych sluchac.

przepros sie z biblioteka i poszukaj Aforyzmow o madrosci zycia.
    • light_in_august Re: tzw dystans do siebie, itc 19.01.13, 18:06
      Nie dostrzegam w powyższej sytuacji żadnych przejawów dystansu do siebie, jedynie lekceważenie obowiązków służbowych.
    • rekreativa Re: tzw dystans do siebie, itc 19.01.13, 18:10
      To nie był dystans do świata, tylko olewactwo.
    • samuela_vimes Re: tzw dystans do siebie, itc 19.01.13, 18:13
      Normalne zdrowe podejście.
      Sprawa ciebie bezpośrednio nie dotyczyła, więc po co się angażować za darmo?
      Rozumiem cie doskonale, sama podobnie robię.
      Słysze komentarze, że chciałabym mieć tak jak ty i się niczym nie przejmować. Przynajmniej dłużej i spokojniej pożyję.
    • blond_suflerka Re: tzw dystans do siebie, itc 19.01.13, 18:15
      No ale to o czym piszesz to nie jest dystans do siebie tylko raczej świadome rozporządzanie swoją uwagą i czasem;)
    • wielkafuria Re: tzw dystans do siebie, itc 19.01.13, 18:24
      dystans do siebie mialabys wtedy jak ktos mowiłby ci ze jestes gruba a ty mialabys to gdzies. to co opisalas to zwykle lekcewazenie obowiazkow. jesli ktos ci cos wysyla to nie po to zebys olala tylko zabrala glos w sprawie, jesli uwazaliby ze nie jestes tego warta to by cie pomineli.
    • facettt powiedzmy tak :) 19.01.13, 18:27
      gdy masdz dystans - to niekoniecznie jestes olewusem.

ale gdy jestes olewusem - to z definicji masz dystans :)

PS: Osobiscie najbardziej kocham poldystanse :)
      www.dance124.w8w.pl/grafika/tan/big_tango2.JPG
    • potworski Fajnie 19.01.13, 18:37
      Nie no - ty to jesteś super...
      szacun
      respekt
      propsy
    • six_a Re: tzw dystans do siebie, itc 19.01.13, 18:41
      nie wiem, co to za sprawa, pewnie strasznie się narzucali z imprezą firmową czy coś równie fascynacyjnego.

ja tam uważam ludzi nieodpowiadających na maile służbowe za idiotów. dlatego kolejny mail do takiej osoby idzie z wyraźnym upomnieniem i cc do przełożonego.
      • mucha_ma Re: tzw dystans do siebie, itc 19.01.13, 18:58
        nie chciałam opisywać całej sytuacji bo jestem chaotyczna w opisywaniu i nikt by sie nie połapał pewnie, ale nie chodziło o olanie sprawy służbowej o nie nie :)
        jak sporo firm w dzisiejszych czasach i moja ma problemy wiecie ludzie gadają/plotkują przeżywają te ploty itd itp i mail dotyczył takiego czegoś każdy dodawał coś od siebie i powstała lekka masakra, no a i tak wpływu na to nie mają wiec nie chciałam sie emocjonować tym stąd olałam.
        • six_a Re: tzw dystans do siebie, itc 19.01.13, 19:00
          super nick.
          masz więcej?
        • krakoma Re: tzw dystans do siebie, itc 19.01.13, 19:03
          jak ja nie lubie pa'czkujacych netowych bytow
      • xolaptop Re: tzw dystans do siebie, itc 19.01.13, 18:59
        dzieci może by się nawet tego przestraszyły pani six_a, a przełożony ma być grzeczny, gdyż na jego pensję zarabiają inni.
        • six_a Re: tzw dystans do siebie, itc 19.01.13, 19:03
          nie martw się, póki co, działa bardzo dobrze.
          • xolaptop Re: tzw dystans do siebie, itc 19.01.13, 19:05
            Napisałem o prawidłowej relacji oraz o twoim prymitywnym zachowaniu. Ani jedna ani druga rzecz mnie nie martwi.
            • six_a Re: tzw dystans do siebie, itc 19.01.13, 19:10
              moje zachowanie jest prymitywne? prymitywne jest nieszanowanie czyjegoś czasu przez zmuszanie go do pisania piętnaście razy tych samych zapytań, oraz okazywane w ten sposób lekceważenie.
              idź się gryźć z kim innym, widzę, że dobrze ci to idzie. mi się akurat nie chce. mam za dobry humor.
              pozdrówka.
              • xolaptop Re: tzw dystans do siebie, itc 19.01.13, 19:15
                nadajesz się do polskiego kapitalizmu, słoma z butów, ale premia za zachowanie pożądane przez zaszczurzoną korporacjnę na pewno po każdym takim przypadku jest. Dla innych nagana, a dla prymitywnej siksy bonusik.
                • six_a Re: tzw dystans do siebie, itc 19.01.13, 19:20
                  przykro mi, nie pracuję w korporacji ani nie pobieram premii. pewnie dlatego szanuję swój czas.
                  a ciebie to dziś ponosi, aż miło:)
                  • xolaptop Re: tzw dystans do siebie, itc 19.01.13, 19:28
                    33:25 dla reprezentacji Polski.
                    • gr.eenka Re: tzw dystans do siebie, itc 19.01.13, 19:33
                      tak i jeden wyleciał z boiska
                  • xolaptop Re: tzw dystans do siebie, itc 19.01.13, 19:30
                    budżetówka, też przykre.
                    • six_a Re: tzw dystans do siebie, itc 19.01.13, 19:35
                      Ty to chyba chcesz się zaprzyjaźnić, no nie wiem, muszę się zastanowić, mam za dużo chętnych.
                      poważnie. lista społeczna jest.
                      • xolaptop Re: tzw dystans do siebie, itc 19.01.13, 19:40
                        jestem za stary, odpuść sobie, poza tym nie mam dla ciebie czasu, na szczęście z wzajemnością.
                        • six_a Re: tzw dystans do siebie, itc 19.01.13, 20:05
                          co? dla mnie wszyscy są już za młodzi.
                          ale dobrze, że czas na foruming masz.
                          brawo.
                          • xolaptop Re: tzw dystans do siebie, itc 19.01.13, 20:07
                            Od razu widać, że dzisiaj nie słuchałaś audycji "Radio dzieciom" i piosenki o sobocie.
      • krytyk-systemu-edukacji Re: tzw dystans do siebie, itc 19.01.13, 19:07
        > ja tam uważam ludzi nieodpowiadających na maile służbowe za idiotów.
        > dlatego kolejny mail do takiej osoby idzie z wyraźnym upomnieniem i cc do przełożonego.

Rozszarpałbym chyba za taki numer. :)
        • six_a Re: tzw dystans do siebie, itc 19.01.13, 19:11
          no widzisz, czyli działa:)
          • krytyk-systemu-edukacji Re: tzw dystans do siebie, itc 19.01.13, 19:52
            > no widzisz, czyli działa:)

No na mnie by podziałało na pewno: ze zbyt zasadniczymi ludźmi się zawodowo rozstaję. Nie wiem też, jaką masz pracę, ale w mojej branży raczej tego typu zachowania nie są mile widziane.

A ile mają czasu na odpowiedź ci Twoi korespondenci, zanim ich podkablujesz? :)
            • six_a Re: tzw dystans do siebie, itc 21.01.13, 09:00
              no mają właśnie dużo + normalny forward poprzedniego maila.
              tak że sooory.
        • samuela_vimes Re: tzw dystans do siebie, itc 19.01.13, 19:14
          > ja tam uważam ludzi nieodpowiadających na maile służbowe za idiotów.
          > > dlatego kolejny mail do takiej osoby idzie z wyraźnym upomnieniem i cc do
          > przełożonego.

kablowanie i donoszenie w modzie?
          mejl był od ogółu, a nie bezpośrednio do autorki wątku z tego co zrozumiałam i udział w dyskusji nie był obowiązkowy.
          • xolaptop Re: tzw dystans do siebie, itc 19.01.13, 19:16
            ona infantylna jest, nie zrozumie.
          • six_a Re: tzw dystans do siebie, itc 19.01.13, 19:23
            ojsamuela samuela, a godziny wpisów gdzie? jasnowidzem nie jestem.

poza tym wypowiedziałam się ogólnie raczej.
            używanie maila pracowego do wymiany ploteczek to osobna sprawa. i dość ryzykowna.
      • dziewczyna_rzeznika Re: tzw dystans do siebie, itc 27.01.13, 10:01
        Też tak uważam. Wkurza mnie totalne olewactwo. Jeśli kogoś sprawa nie interesuje i nie chce brać w niej udziału, to mimo wszystko należałoby grzecznie acz stanowczo odpisać i problem z głowy.
    • paco_lopez Re: tzw dystans do siebie, itc 19.01.13, 19:28
      wygląda na to, że biura to domy wariatów.
      • sid_l Re: tzw dystans do siebie, itc 20.01.13, 10:55
        Fakt.:)
    • sid_l Re: tzw dystans do siebie, itc 20.01.13, 10:55
      > czym jest dystans do siebie, ludzi zycia?

Raczej nie tym, co opisujesz.:)
    • akle2 Re: tzw dystans do siebie, itc 27.01.13, 13:01
      Ciężko powiedzieć, jak nie wiadomo, jakiego kalibru są to sprawy. Jeśli strategiczne dla firmy, a Ty nie zabierasz głosu choć możesz, to jesteś olewus. Baa, sabotażysta nawet.
      Jeśli są to sprawy zabierające czas i nic nie wnoszące np czy chcesz przystąpić do ubezpieczenia grupowego, albo czy wymieniamy białe meble na czarne, to możesz spasować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka