Dodaj do ulubionych

Polka i bielizna

• ursyda Re: Polka i bielizna 03.08.13, 20:18
      Przeczytałam wszystkie wpisy i mi niedobrze.
    • jolunia01 Re: Polka i bielizna 03.08.13, 21:35
      stat7 napisał:

> Dlaczego Polacy o siebie nie dbaja?
      > Nie wyobrazam nie umyc sie codziennie, zmienic bielizne, pojsc raz w miesiacu d
      > o fryzjera czy kupic nowa rzecz w porzadnym sklepie

Jestem zaniedbaną fleją. Co prawda myje się (a nawet kąpię) i zmieniam bieliznę codziennie, ale nie widzę ŻADNEGO powodu, żeby co miesiąc biegać do fryzjera albo kupować zupełnie mi niepotrzebne rzeczy - chyba że masz na myśli rzeczy tak oczywiste jak kosmetyki czy rajstopy.
      .
    • anna_sla Re: Polka i bielizna 03.08.13, 23:10
      no rzeczywiście Polka nie będąca raz w miesiącu u fryzjera to zaniedbana babka... WTF
    • irmin-ella Re: Polka i bielizna 04.08.13, 00:00
      stat7 napisał:

> czytam sondaz, że co 3 polka zmienia bielizne raz na 2-3dni. 89 % Polakow myje
      > sie codziennie. Pozostale co 2-3 dzien ( co zreszta czuc w autobusach).
      > Do fryzjera raz w miesiacu chodzi.76 % polek.Wlos sie jezy na glowie!!!
      > Powiedzcie z czego to wynika, że Polacy sa tak zaniedbanym narodem - w dobie my
      > dla, lazienek itd
      > Moja babcia myla sie w misce kiedys i chodzila czystsza niz niektorzy dzisiaj.
      > Dlaczego Polacy o siebie nie dbaja?
      > Nie wyobrazam nie umyc sie codziennie, zmienic bielizne, pojsc raz w miesiacu d
      > o fryzjera czy kupic nowa rzecz w porzadnym sklepie albo nie obcinac paznokci.J
      > ak potem spac z takim brudasem w lozku czy nawet uprawiac sex...
      Również nie rozumiem, jak można się nie myć czy chodzić w brudnych ubraniach. Natomiast nie podzielam Twojej opinii dotyczącej fryzjera. Nie czuję potrzeby korzystania z jego usług. Końcówki przycinam sama, nie farbuję włosów.
    • kino.mockba Re: Polka i bielizna 04.08.13, 16:15
      > potem spac z takim brudasem w lozku czy nawet uprawiac sex...

Z kimś piszącym sex tez raczej bym nie spała.
    • mm969696 hahaha, 89% to myje się co pare dni 04.08.13, 16:45
      z moich obserwacji wynika ze ludzie myją się co tydzień,co kilka dni. I to jest jakieś 60%. Bez obrazy dl tych co mieszkają na wsi, ale tam ludzie naprawdę nie myją się co dzień. Ludzie po 50tce bardzo rzadko myją się co dziennie.
      • sl13 Re: hahaha, 89% to myje się co pare dni 04.08.13, 17:37
        No właśnie, znam nawet niby zadbane, wystrojone, odpicowane babki, które rano się nie myją, a włosy myją raz na cztery dni.
    • nstemi A ten sondaż 04.08.13, 23:21
      sponsorował kto? Bo to może sporo wyjaśnić :-)
      Z tego, co pamiętam ostatni dramat o higienie osobistej fundował nam producent dezodorantów.
    • klawiatura_zablokowana Re: Polka i bielizna 05.08.13, 00:14
      > Do fryzjera raz w miesiacu chodzi.76 % polek. Wlos sie jezy na glowie!!!

Mnie też, po kiego wała tak często do fryzjera chodzić.. Polki chyba nie mają co robić z forsą!
      • female.pl Re: Polka i bielizna 05.08.13, 12:09
        Jak to po kiego wala chodzic tak czesto do fryzjera?? No po to, by wydac pieniadze przeznaczone na mydlo i miec uzasadnienie, dlaczego myc sie nalezy co 3 dzien.
    • wez_sie Re: Polka i bielizna 05.08.13, 09:48
      > czytam sondaz, że co 3 polka zmienia bielizne raz na 2-3dni.

jakos mnie to wcale nie dziwi
      byla tu forumowiczka, ktora myla sie tylko jak korzystala z silowni, a jej chlopak myl wlosy raz na tydzien
    • 10iwonka10 Re: Polka i bielizna 05.08.13, 13:05
      To jest ciekawe socjologicznie pytanie.... Duzo Polakow to brudasy, niestety... Natomiast u nas nie toleruje sie zbytnio ludzi grubych ( zwlaszcza kobiet). Wlasciwie bardziej tolerowane sa chude smierdziuchy niz czyste tlusciochy. W Anglii natomiast ludzie przywiazuja zdecydowanie wieksza wage to higieny osobistej natomiast jest duzo grubasow ktore zra na potege i maja wszytsko w nosie
    • akle2 Re: Polka i bielizna 05.08.13, 17:49
      A jak któraś chodzi bez bielizny, to jak to jest wtedy liczone?
      • 10iwonka10 Re: Polka i bielizna 05.08.13, 19:37
        To chyba jak nudysci- ma siadac na reczniczku :-)
    • grzeczna_dziewczynka15 Może lepiej bez bielizny? 06.08.13, 10:23
      Można porządnie wywietrzyć części intymne, a i majtki się nie przepacają;>
      • grzeczna_dziewczynka15 Re: Może lepiej bez bielizny? 06.08.13, 10:24
        No i ten stanik latem, grr, lepiej wyeliminować;)
    • octavia27 Re: Polka i bielizna 06.08.13, 11:16
      Majtki i skarpetk zmieniam codziennie, staniki przyznaję, że noszę czasem po 2-3 razy, zależy od np. intensywności dnia (pot itp.). Może stąd biorą się staystyki zmieniania bielizny? Bo wierzyć mi się nie chce, że ktoś pomyka w tych samych majtkach parę dni... :/
    • asdaa Re: Polka i bielizna 19.08.13, 21:35
      czytam i nie wierzę: same czyścioszki dookoła, kto zatem śmierdzi w autobusach, sklepach, pociągach, kościołach... itakdalej....
    • mmagi Re: Polka i bielizna 21.08.13, 13:54
      może reszta tych % to menele i bezdomni:/
    • 5er Re: Polka i bielizna 21.08.13, 15:10
      znam taką, która chodzi raz w tygodniu do fryza. włosy umyć:))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka