Dodaj do ulubionych

Co byście czuli ?

04.12.23, 09:55
Ktoś z grona dalszych znajomych, śmiem stwierdzić, że nawet bardzo dalekich mnie naśladuje. Co byście myśleli o tej osobie ? Ja generalnie czuję zażenowanie takim zachowaniem, tym bardziej, że jesteśmy osobami dorosłymi.
Obserwuj wątek
    • mav.2000 Re: Co byście czuli ? 04.12.23, 11:04
      W jaki sposób Cię naśladuje?
      • nasladowana1234 Re: Co byście czuli ? 04.12.23, 11:12
        W sposobie ubierania, uczesania, wrzucania postów... To nie jest normalne
        • obrotowy dume ? :) 04.12.23, 14:34
          nasladowana1234 napisała:
          > W sposobie ubierania, uczesania, wrzucania postów... To nie jest normalne

nie jest.
          ale szkodliwe tez nie jest.
          - zlekcewaz to.
          • bezsensy Re: dume ? :) 04.12.23, 15:46
            Dla mnie osobiście chore
            • stasi1 Re: dume ? :) 04.12.23, 19:53
              Oczywiście że się przejmować? może jej się to tylko wydaje
              • alux Re: dume ? :) 05.12.23, 00:04
                Nie widzę w tym problemu.
                • nasladowana1234 Re: dume ? :) 05.12.23, 08:02
                  Gdyby to nie była dziewczyna byłego to tak, ale tak widzę problem :)
                  • eagle.eagle Re: dume ? :) 05.12.23, 08:57
                    Olej sprawę. Co Cię obchodzi co robi druga osoba ?
                    Dlaczego masz z tym problem? Jak Ci to przeszkadza w życiu ?
                    • nasladowana1234 Re: dume ? :) 05.12.23, 09:15
                      Po prostu nie lubię bardzo jak ktoś małpuje i nie potrafi być sobą , no jakby nie ma swojej osobowości, a podbiera mi moją...
                      • eagle.eagle Re: dume ? :) 05.12.23, 09:23
                        Jak odbiera Ci twoją osobowość?
                        Co tracisz ?

• nasladowana1234 Re: dume ? :) 05.12.23, 09:31
                          Może nie chodziło mi o tracenie osobowości, źle to ujęłam, ale takie osaczenie czuję.
                          Gdyby była to osoba, którą lubię byłoby inaczej, a inaczej odbieram osobę, którą średnio lubię no i niczym mi nie imponuje
                          • eagle.eagle Re: dume ? :) 05.12.23, 09:33
                            Widocznie ty jej imponujesz.
                            • nasladowana1234 Re: dume ? :) 05.12.23, 10:04
                              Okej, to miłe uczucie imponować komuś, ale w przypadku, gdy się tego by chciało :) a tak to jest po prostu dziwne
    • enith Re: Co byście czuli ? 06.12.23, 03:31
      Co bym o tym myślała? Nic. Miałabym na to kompletnie wywalone. Podejrzewam wręcz, że nawet nie zauważyłabym, że coś takiego się dzieje, bo nie interesuje mnie życie ani zachowanie jakiś przypadkowych czy obcych mi osób. Mnie to nawet dziwi, że ty coś zauważyłaś, skoro piszesz, że to "bardzo daleka znajoma".
      Dziewczyna byłego, mówisz? Bierzesz pod uwagę, że były spotyka się z określonym typem kobiet i zarówno ty, jak i next do tego typu pasujecie? Może ona zwyczajnie jest sobą i jej zachowanie nie ma nic wspólnego z naśladowaniem ciebie? Poza tym, jeśli tak ci jej rzekome małpowanie ciebie przeszkadza, to rozwiązanie jest super proste: usunąć ze znajomych i zablokować. Wtedy nic nie będzie do ciebie docierać. Pomyślałaś o tym?
      • nasladowana1234 Re: Co byście czuli ? 06.12.23, 07:59
        Zwlaszcza jak ona pisze opisy, że zmiana fryzury zmienia człowieka. Za dużo było przypadków, które po prostu zaczęły mi w oczy rzucać, dlatego zwróciłam na to uwagę, tak to bym miała to gdzieś. Ona jest zupełnie inna, on po prostu chcę ja upodobnić do mnie, tak to widzę :)
        • obrotowy Re: Co byście czuli ? 06.12.23, 15:50
          nasladowana1234 napisała:
          Ona jest zupełnie inna, on po prostu chcę ja upodobnić do mnie, tak to widzę :)

Juz napisalem, ze powinnas zatem byc z siebie dumna...

Rzucilas chlopaka, a zawiedziona milosc nie wygasa :)

• enith Re: Co byście czuli ? 07.12.23, 02:25
            obrotowy napisał:

> Rzucilas chlopaka, a zawiedziona milosc nie wygasa :)

A może on rzucił ją i stąd to jej niezdrowe zainteresowanie obcą kobietą, do śledzenia opisów w necie włącznie? Przecież świetnie wiesz, że dzisiejsza technika pozwala na takie ustawienia, że w mediach społecznościowych ani nikt niepowołany nie będzie podglądał ciebie, ani nikt niepowołany nie będzie wyskakiwał jak diabeł z pudełka tobie. Skoro ona zna opisy tamtej kobiety, to nie jest kwestia przypadku czy pomieszanego algorytmu, a celowego działania. Niech odpowie sobie na pytanie, czemu to robi i czemu neutralne zachowania obcej kobiety uważa za wycelowane w siebie (to rzekome upodabnianie się).
            • nasladowana1234 Re: Co byście czuli ? 07.12.23, 09:07
              Każdy interpretuje na tyle ile ma informacji, ja mam podstawy do tego, żeby myśleć, że ona mnie naśladuje. Nie będę pisać o wszystkim bo to bez sensu. Nigdy nie rozkminiała bym szczegółów, ale tutaj po prostu one rzucają się na tyle w oczy, że aż bolą.
              Nie, to ja z nim zerwałam i potem z tego powodu miałam szereg dziwnych sytuacji.
        • enith Re: Co byście czuli ? 06.12.23, 16:53
          Ale jak zaczęły ci się rzucać w oczy? Masz ją w znajomych na FB? Obserwujesz ją na IG? Spotykacie się regularnie? Nie masz przecież obowiązku utrzymywać z nią jakichkolwiek kontaktów. Dziwne dla mnie jest, że masz tak detaliczne informacje o lasce, z którą spotyka się twój eks. Może uczucie do eks ci nie minęło, stąd twoje zachowanie? Brałaś to pod uwagę?
          • nasladowana1234 Re: Co byście czuli ? 06.12.23, 17:46
            Obracamy się w tym samym towarzystwie, bo zerwanie z chłopakiem nie oznacza zerwania wspólnych znajomości ;)
            • eriu Re: Co byście czuli ? 06.12.23, 18:02
              Jak się obracanie w tym samym środowisku to skąd Ty wiesz jakie ona ma opisy na FB? Siadacie razem i kolegialnie czytacie wzajemnie statusy na FB?
              • enith Re: Co byście czuli ? 06.12.23, 18:07
                eriu napisała:

> Siadacie razem i kolegialnie czytacie wzajemnie statusy na FB?

A jak inczej? Laska śledzi neksię w necie, stąd jej detaliczna wiedza o wpisach, statusach, cytatach i fryzurach. Ale zaraz dowiemy się, że na pewno nie. I to neksia śledzi ją. I małpuje, małpa jedna ;-)
            • enith Re: Co byście czuli ? 06.12.23, 18:03
              I naprawdę zwracasz uwagę na takie rzeczy, jak nowa fryzura nowej laski twojego eksa? Uważam, że jak się naprawdę zakończyło związek i ruszyło do przodu, to nie traci się czasu w życiu, ani w necie na rozkminianie pierdyliona szczególików na temat kobiety, z którą akurat spotyka się były. Ale domyślam się, skąd ci się to wzięło. To chyba też, nawet, jak się do tego sama przed sobą nie przyznajesz.
              • nasladowana1234 Re: Co byście czuli ? 06.12.23, 22:40
                Ta, codziennie ją stalkuje 😂😂😂
                • enith Re: Co byście czuli ? 07.12.23, 00:01
                  Przestań się zajmować eksem i jego kolejnymi partnerkami, a będziesz spokojniejsza i szczęśliwsza. Takie rozkminy o przypadkowych ludziach i ich rzekomych motywach są bardzo niezdrowe i do niczego konstruktywnego nie prowadzą. Zajmij się własnym życiem, a nie analizą życia innych, obcych ci osób. Sama zobaczysz, że poczujesz się lepiej.
      • vivi86 Re: Co byście czuli ? 09.12.23, 09:20
        This.
    • akle2 Re: Co byście czuli ? 06.12.23, 17:13
      No to podwyższ jej poprzeczkę. Rób coś na tych wszystkich płaszczyznach, czego ona nie zrobi :)
      Taka zabawa na krótki czas, bo dłużej nie wyobrażam sobie tracić czas na tego typu rozgrywki i jeszcze to rozkminiać.
      • nasladowana1234 Re: Co byście czuli ? 06.12.23, 17:47
        Dla mnie bez sensu zabawa...
    • ja6432 Re: Co byście czuli ? 16.12.23, 23:37
      Mam podobnie. Myślę, że to zazdrość. Uważają/a, że jesteś lepsza od nich. Też nie wiem czasami jak sobie z tym radzić. Jest to dość uciążliwe. Ludzi ciężko zmienić jeśli nie potrafią siebie zaakceptować, a niestety jeśli ktoś małpuje to siebie nie akceptuje. Kwestia tylko czy jest w stanie Ci to powiedzieć, że masz coś fajnego, czy próbuje Ci umniejszać, żeby się dowartościować. U mnie niestety znajoma ma te drugie "objawy" toksycznego zachowania.
      • ja6432 Re: Co byście czuli ? 16.12.23, 23:40
        I też jeszcze oprócz kosmetyków i ubrań doszło nawet do tego, że chce się upodobnić zębami i włosami do moich naturalnych (szok!). Nigdy mnie nie pochwaliła a ciągle mowi co chce w sobie poprawić

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka