Dodaj do ulubionych

Umowa o pracę

15.01.24, 14:44
Cześć dziewczyny
Takie nietypowe pytanie mam do Was. Pracuję w jednej z firm ochroniarskich od kwietnia 2023 r.
Pierwszą umowę na okres próbny otrzymałam na czas trzech miesięcy, następna umowa była na czas okreslony do końca 2023 r, czyli na 6 miesięcy.
Teraz na początku stycznia otrzymałam drugą umowę na czas określony, ale na okres...3 miesięcy.
Pozostali pracownicy otrzymali umowy na 6 miesięcy lub do końca 2023 r.
Dlaczego tylko ja otrzymałam taką krótką umowę o pracę? O co tu chodzi, bo wciąż mnie to zastanawia i nie daje spać po nocach
Obserwuj wątek
    • aroden Re: Umowa o pracę 15.01.24, 15:27
      faga napisał(a):
      > Dlaczego tylko ja otrzymałam taką krótką umowę o pracę? O co tu chodzi, bo wciąż mnie to zastanawia i nie daje spać po nocach

kazda firma ma swoja polityke personalna. takze i ochroniarska.
      jezeli bedzie mniej zlecen - to kogos trzeba zwolnic.

inni pracownicy sa (zapewne) dluzej, albo (zdaniem kierownictwa firmy) sa bardziej przydatni, lub lepiej sprawdzeni...

Ty bedziesz ew. pierwsza "na wylocie".
      trzeba sie z tym pogodzic i przetrzymac rok, czy dwa. wtedy juz nie bedziesz nalezec do "nowicjuszy"
      i pewnie umowy beda w koncu na dluzszy okres...

• faga Re: Umowa o pracę 15.01.24, 16:21
        Nie do końca. Bo są pracownicy, którzy sobie o wiele gorzej radzą i dostali umowy dłuższe, są też tacy, którzy dostali pierwszą umowę na czas okreslony i dostali od razu na rok, są również tacy którzy pracują od 2022 i dostają umowy na pół roku..to wszystko jakieś pokręcone. A chronimy obiektu przemysłowego i mamy stałe zlecenie i kontrakt do końca roku
        • okruchlodu Re: Umowa o pracę 19.01.24, 16:31
          Może tamci pracownicy nie zgodzili się na krótsze umowy?
    • akle2 Re: Umowa o pracę 16.01.24, 01:00
      A próbowałaś rozmawiać z kierownictwem? Bez pretensji, tylko normalne pytanie?
    • atenette Re: Umowa o pracę 17.01.24, 09:32
      A skąd my to możemy wiedzieć? Zapytaj.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka