Dodaj do ulubionych

Duży Biust

16.03.25, 20:53
Hej ogólnie to chce się po prostu wygadać.
Mam straszny kompleks, nienawidzę swojego biustu. Siedzę i ryczę wladnie ...70E
Nienawidzę tego jak faceci się gapią, że nie mogę niczego kupić w sklepie bo wszystko jest na mały biust. Sieciowki zachowują się jakby takie osoby nie istniały... Mam 160 i ważę 50 kg, to wygląda okropnie. Ubrania dla takiego biustu to tylko ja dziale dla babci z lat 90 bo teraz to wiadomo jest inaczej i nie chce nikogo obrażać przez pryzmat wieku. Mam 27 lat a czuje się jak wyplute gowno. Mam za 2 tyg ślub koleżanki, oczywiście wszystkie ładne delikatne sukienki nie są dla mnie, mogę iść kupić najwyżej garsonkę.
Obserwuj wątek
    • agamagaa Re: Duży Biust 16.03.25, 20:56
      Dodatkowo bielizna, nie mogę kupić ładne delikatnej tylko spadochron... czarny, kremowy bo nic więcej nie ma
      • chocolate_dog123 Re: Duży Biust 17.03.25, 02:38
        Tego jeszcze nie grali buahhaa. Już odwiedziny były na chacie i przegląd toreb 😂😂
      • mav.2000 Re: Duży Biust 17.03.25, 09:13
        To, gdzie szukasz tej bielizny?
        Marykin, Esotiq - pełna numerówka i duży wybór w kolorach oczywiście w nowościach.

• eagle.eagle Re: Duży Biust 17.03.25, 18:08
        Poszukaj na vinted.
    • j-k dziecinada 16.03.25, 22:03
      zmniejszenie ´ Biustu - to prosta operacja.
    • eagle.eagle Re: Duży Biust 17.03.25, 07:05
      Byłaś u lekarza ? Może się uda operacja zmniejszenia na NFZ, a jak nie to pożyczka i nie męcz się już tak.
      • agamagaa Re: Duży Biust 17.03.25, 15:45
        nfz nie zrobi, odrzucili mi. Na operacje nie mam szans, mam na utrzymaniu młodszego brata nie mogę sobie pozwolić na To
        • eagle.eagle Re: Duży Biust 17.03.25, 18:07
          Musisz chodzić do chirurga i skarżyć się na ból kręgosłupa, może za jakiś czas uda się na NFZ.
    • mav.2000 Re: Duży Biust 17.03.25, 09:16
      Jak szukasz ubrań w sieciówkach dla młodzieży (House, Cropp, H&M, Sinsay itp) to pewnie, że nic nie znajdziesz. Sukienek na wesele szuka się w butikach, a sieciówkach co najmniej na poziomie Zary.
      • agamagaa Re: Duży Biust 17.03.25, 15:44
        Gdzie bo jestem chętna... zara odpada byłam I nic tam nie ma. W butikach sukienki zazwyczaj są strasznie pstrokate co totalnie nie jestem w moim stylu. Znalazłam piękna sukienkę w zarze, prosta na ramiączkach mój biust się tam nie zmieścił, wszędzie było ok ale nie w biuście... a ja w wieku 27 lat nie chce się ubierać jak 80 latka z ubiegłego wieku
        • chocolate_dog123 Re: Duży Biust 17.03.25, 19:10
          Ile masz cm w biuście?
          • obrotowy Duży Biust - a zmiejszenie - to powazna suma 17.03.25, 20:48
            ca. min. 10.000 pln

ale mozna wziac kreydyt.

da sie go splacic.

i chyba warto.
            • agamagaa Re: Duży Biust - a zmiejszenie - to powazna suma 18.03.25, 15:26
              cena minimalna to nie 10 tys a 22 tys... byłam na konsultacjach u 5 lekarzy
              • xxxblow Re: Duży Biust - a zmiejszenie - to powazna suma 29.04.25, 14:27
                Konsultacja około 300 zł x 5 = 1500 zł poszło się yebać. To już lepiej pójść do krawcowej i uszyje ci sukienkę na wzór tej z Zary, która pomieści cycki
        • hana2 Re: Duży Biust 18.03.25, 09:53
          Możesz jeszcze uszyć u krawcowej. Wiele kobiet ma taką figurę, że często coś musi przerobić, aby idealnie leżało.

Byłaś kiedyś u brafitterki? Może dobrałaby ci biustonosz, w którym biust wydawałby się mniejszy, może jakieś rady byś dostała jak się ubierać, gdzie się ubierać.

Jeżeli nie chcesz, nie możesz zrobić operacji to też weź pod uwagę, że wraz z wiekiem zmienia się podejście do ciała i zwiększa się akceptacja.

• mav.2000 Re: Duży Biust 18.03.25, 10:34
            Brafiterka to dobry pomysł, moja szwagierka ma obfity biust i korzysta z jej pomocy.
            • agamagaa Re: Duży Biust 18.03.25, 15:21
              byłam I te staniki są jak dla 80 letniej babci ... wgl się nie czuje w nich dobrze Plus kosztują fortunę
              • agamagaa Re: Duży Biust 18.03.25, 15:25
                Plus to nie chodzi o dopasowanie bielizny, mam dobrze dopasowana jest paskudna, ale nawet jak jest dobrze dopasowana to ubrania wyglądają zle
      • agamagaa Re: Duży Biust 18.03.25, 15:20
        zara i inne sklepy też nie oferują ubrań dla mojej figury
    • mav.2000 Re: Duży Biust 18.03.25, 10:35
      A gdzie mieszkasz?
      • agamagaa Re: Duży Biust 18.03.25, 11:48
        A co to ma za znacznie?
        • obrotowy ma. 18.03.25, 16:57
          agamagaa napisał(a):
          > A co to ma za znacznie?

ma - co do ceny operacji.
          na provincji sporo taniej.
          .
          www.mediraty.pl/chirurgia-plastyczna/artykuly/pomniejszanie-biustu-kiedy-zabieg-jest-wskazany/#:~:text=Je%C5%9Bli%20niemo%C5%BCliwe%20jest%20sfinansowanie%20operacji,w%20kt%C3%B3rym%20zostanie%20on%20przeprowadzony.
          • agamagaa Re: ma. 18.03.25, 23:10
            te ceny na mediraty są z kosmosu, nie ma już dawno takich cen. Na nfz się nie kwalifikuje, a ceny nawet w mniejszych miastach i tak są wysokie bo mało klinik oferuje ten zabieg
          • mav.2000 Re: ma. 19.03.25, 09:08
            Ma znaczenie, bo nie wiem, jakie sklepy są w Twoim zasięgu. Mieszkam w Lublinie i tu butików z fajnymi kieckami jest zatrzęsienie.
            A bieliznę, gdzie kupujesz?
            • agamagaa Re: ma. 20.03.25, 09:26
              mieszkam we Wrocławiu, kupuje bieliznę w trumphie albo w takim małym sklepie gdzie są staniki tylko z dużymi rozmiarami, Pracuje tam super miła pani ale to i tak nie ma znaczenia. Mam dobrze dobraną bieliznę, ktora będzie widać jak będę chciała kupić sukienkę przykładowo dodam zdjęcie
    • mav.2000 Re: Duży Biust 21.03.25, 13:10
      To wygląda na to, że masz dobrą bieliznę, a Triumph ma też kolory, Wrocław daje raczej duże możliwości butików z kieckami, tylko chyba za późno się za to zabrałaś.
      • agamagaa Re: Duży Biust 28.04.25, 10:07
        Nie zabrałam się za to za późno, sukienki szukałam dokładnie jakieś 4 miesiące, lazilam, przymierzałam i miałam nadzieję, że coś się jeszcze pojawi. Nie pojawiło się a ja jak zwykle poszłam w czymś co kompletnie mi się nie podobało. wyglądałam strasznie, szybko się zmyłam. Nie widzę swojej winy
    • xxxblow Re: Duży Biust 29.04.25, 14:24
      Co ty gadasz, bez przesady
      • agamagaa Re: Duży Biust 04.05.25, 09:37
        A masz duży biust ? jesteś w moim ciele ? wiesz jak to wygląda? wiesz jak się czuje ? nawet jako nastolatka musiałam ubierać się jak babcia bo nic na mnie nie pasowało
    • e-zybi Re: Duży Biust 01.05.25, 08:07
      Duży biust? Nie żartuj, a co ona ma powiedzieć przy wzroście 1.52...
      • agamagaa Re: Duży Biust 04.05.25, 09:36
        Tak, nie żartuje, jestem na prawdę drobna w tej części a biust przez to wygląda ogromnie, mam ultra szczupłe ramiona, tak samo brzuch, biust wygląda karykaturalnie. Dużo ćwiczę, myślałam, że to coś pomoże, ale niestety. Nawet jak się po co pochylam to czuje dyskomfort
    • kachaa17 Re: Duży Biust 07.07.25, 09:11
      70E to jest duży biust? Ja noszę 70D i mam mały biust.
    • atenette Re: Duży Biust 08.07.25, 11:14
      Po pierwsze to 70E to nie jest duży biust, chyba, że nosisz źle dobrany stanik (ja mam 65F/70E i mój biust jest zupełnie przeciętny). Po drugie bez problemu kupuję piękną bieliznę w takim rozmiarze, np. Esotiq, Triumph, sklep internetowy biustyna i wiele innych.
      • erwin444 Re: Duży Biust 08.07.25, 16:09
        To nie kobiecie oceniać . On jest dla faceta i kindosa ewentualnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka