Dodaj do ulubionych

po kolei do odpowiedzi, WSZYSTKIE!!!!!!!!

13.12.04, 11:47
kiedy sobie robiły ostatnio cytologię? dbają o siebie????
Obserwuj wątek
    • pierozek_monika Re: po kolei do odpowiedzi, WSZYSTKIE!!!!!!!! 13.12.04, 11:50
      rok temu, dbają
      • edzia-fredzia Re: po kolei do odpowiedzi, WSZYSTKIE!!!!!!!! 13.12.04, 11:51
        Ja tez dbam i tez w tamtym roku :D
    • Gość: Madzia Re: po kolei do odpowiedzi, WSZYSTKIE!!!!!!!! IP: *.aster.pl 13.12.04, 11:51
      A co dostaniemy za poprawna odpowiedz?

Ja: cytologia 8 miesiecy temu.

no i jak?
      • niedzwiedzica_sousie Re: po kolei do odpowiedzi, WSZYSTKIE!!!!!!!! 13.12.04, 11:52
        głask, głask :)))
    • Gość: listek_a Re: po kolei do odpowiedzi, WSZYSTKIE!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.04, 11:51
      gdzies w czerwcu. chyba nie najgorzej co?
    • miawalles Re: po kolei do odpowiedzi, WSZYSTKIE!!!!!!!! 13.12.04, 11:52
      pewnie, że dbają:))
      za tydzień idę na badania krwii, moczu, wymazy, cytologie i usg:))
      • Gość: listek_a Re: po kolei do odpowiedzi, WSZYSTKIE!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.04, 11:54
        a ja wlasnie sniadanie jem a tu wymazy jakies.....Jak samopoczucie?
        • miawalles Re: po kolei do odpowiedzi, WSZYSTKIE!!!!!!!! 13.12.04, 12:02
          O, Cześć Listku:)
          Teraz trochę lepiej. Mniej mdli, zajadam się mandarynkami, piję cierpkie soki i
          jakoś się trzymam:) Tylko na słodkie nie moge patrzeć, a to u mnie dziwne.
          No i mężowi sie dostaje za byle co. Mam takie dziwne nastroje:((
          a co u Ciebie? bo ja, poruszając nas stały temat, ostatnio znowu byłam na
          rozmowie. Tym razem wewnątrz firmy, na inne stanowisko. Tylko, że w takiej
          sytuacji nie wiem, co robić:(
          • listek_a Re: po kolei do odpowiedzi, WSZYSTKIE!!!!!!!! 13.12.04, 14:20
            a to jakies lepsze stanowisko?? ja caly czas na "starym". Zabralam sie za prace
            mgr i na nic nie starcza mi czsu:( to dobrze ze nie masz ochoty na slodkosci!
            dla zdrowia fasolki i twojego:)
            • miawalles Re: po kolei do odpowiedzi, WSZYSTKIE!!!!!!!! 13.12.04, 14:26
              tak, w innej spółce, naszej "córce", w dziale zakupów.
              ale nie wiem, czy robic wokól tego zamieszanie, bo nie wiem, czy ze względu na
              Fasolaka jest sens się przenosic???
    • maretina Re: po kolei do odpowiedzi, WSZYSTKIE!!!!!!!! 13.12.04, 11:53
      jestem z ginekologia na bierzaco:)
      cytologia to pestka!
      mam zrobione hormony, ultrasonograficzna ocene owulacji w 3 kolejnych cyklach,
      badanie kariotypu, badania immunologiczne tez:))) no niech ktora mi podskoczy!;)
      • niedzwiedzica_sousie Re: po kolei do odpowiedzi, WSZYSTKIE!!!!!!!! 13.12.04, 11:56
        o! też miałam ostatnio ocenę owulacji
        jak ci wyszło? u mnie ok
        a co to jest badanie kariotypu??
        • maretina Re: po kolei do odpowiedzi, WSZYSTKIE!!!!!!!! 13.12.04, 12:04
          niedzwiedzica_sousie napisała:

> o! też miałam ostatnio ocenę owulacji
          > jak ci wyszło? u mnie ok
          > a co to jest badanie kariotypu??
          jestem plodna jak krolik:DDD tak mi wyszlo:)
          kariotyp to badanie genetyczne.fotografuje sie poszczegolne chromosomy w genie
          i sprawdza sie czy sa ok;)
      • Gość: mila Re: po kolei do odpowiedzi, WSZYSTKIE!!!!!!!! IP: *.icpnet.pl 13.12.04, 17:36
        > jestem z ginekologia na bierzaco:)

A pewnie nawet na bieżąco:)
    • Gość: mm Re: po kolei do odpowiedzi, WSZYSTKIE!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.04, 12:07
      pażdziernik 2003,powinnam iśc ale siem bojem ;-))
    • kopov wszystko wpisałem do tabelki:) moze cycologie?nt 13.12.04, 12:20

• Gość: mm Re: wszystko wpisałem do tabelki:) moze cycologie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.04, 12:22
        3 lata temu dostałam skierowanie i nie poszłam bo sie bałam:(
        • kopov Re: wszystko wpisałem do tabelki:) moze cycologie 13.12.04, 12:23
          tego nie wpiszę:)
          • Gość: mm Re: wszystko wpisałem do tabelki:) moze cycologie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.04, 12:25
            tego ze jestem tchórz...;-)))?
            • kopov Re: wszystko wpisałem do tabelki:) moze cycologie 13.12.04, 12:30
              nie, ze zaniedbujesz cycologie:)
              • Gość: mm Re: wszystko wpisałem do tabelki:) moze cycologie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.04, 12:34
                tak naprawde to jestem badana kilka razy w tygodniu..co prawda przez cycologa
                amatora :PPPPP
                • kopov Re: wszystko wpisałem do tabelki:) moze cycologie 13.12.04, 12:38
                  to musisz się często myć:)
                  takie badania to jednak spory wysiłek:)
                  • Gość: mm Re: wszystko wpisałem do tabelki:) moze cycologie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.04, 12:40
                    matko i córko no pewnie ze sie myję i przed wysiłkiem i po ;-))
                    • kopov Re: wszystko wpisałem do tabelki:) moze cycologie 13.12.04, 12:43
                      no to wiem, ale jeszcze dochodzi cycolog amator:)))
                • niedzwiedzica_sousie Re: wszystko wpisałem do tabelki:) moze cycologie 13.12.04, 12:40
                  cytologia to nie badanie cyców :))
                  wstydź się i zasuwaj do ginekologa!!!!!!
                  • Gość: mm Re: wszystko wpisałem do tabelki:) moze cycologie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.04, 12:42
                    no wiem co to cytologia ale myslałam ze kopov prześmiewczo nazywa usg piersi
                    cycologią;-)))
                  • kopov Re: wszystko wpisałem do tabelki:) moze cycologie 13.12.04, 12:42
                    a cycologia?:)
                    a ja po co? aaaaaaa do ginekologa kobiety?;)
                    • Gość: mm Re: wszystko wpisałem do tabelki:) moze cycologie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.04, 12:46
                      a czemu nie...zobaczył byś jak to miło jest na tym cholernym fotelu się
                      rozłożyć i patrzec w sufit;-))))
                      • kopov Re: wszystko wpisałem do tabelki:) moze cycologie 13.12.04, 12:50
                        jeszcze bym usną:(((
                        a fotel mam w domu:) moze nie taki ekstra ale tez wygodny:)
                        • Gość: mm Re: wszystko wpisałem do tabelki:) moze cycologie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.04, 13:19
                          no tak ale masz nogi w dole i nie gapisz sie na sufit;-))
                          • kopov Re: wszystko wpisałem do tabelki:) moze cycologie 13.12.04, 13:22
                            niera się gapię,na muchy np.
                            a nogi tez mi się zdarza mieć w górze:)))))
                            • Gość: mm Re: wszystko wpisałem do tabelki:) moze cycologie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.04, 13:24
                              ty nogi w górze..kiedy opowiadaj;-))??
      • maretina Re: wszystko wpisałem do tabelki:) moze cycologie 13.12.04, 12:27
        koniecznie dopisz moje wszystkie badania kopov:)))
    • maretina oooo jests kopov!:) 13.12.04, 12:21
      sprawdzales wczoraj poczte?:)
      • kopov Re: oooo jests kopov!:) 13.12.04, 12:22
        :)))))) dzisiaj:)))))))))
        • maretina Re: oooo jests kopov!:) 13.12.04, 12:27
          kopov napisała:

> :)))))) dzisiaj:)))))))))
          wize, ze sie podobalo:)
          • kopov Re: oooo jests kopov!:) 13.12.04, 12:32
            dupa tam, wiesz, ze ruchome i dźwiekowe tylko w domu mogę a usmiech bo Ty też
            sie śmiejesz:)
            • maretina Re: oooo jests kopov!:) 13.12.04, 12:34
              no to w domu sie posmiejszesz:))))
              ps. ja usmiech juz naciskam odruchowo, bo 90% czasu mam go na buzi;)
              • kopov Re: oooo jests kopov!:) 13.12.04, 12:36
                a ja 110%:))))))))
                • maretina Re: oooo jests kopov!:) 13.12.04, 12:38
                  kopov napisała:

> a ja 110%:))))))))
                  hmmm zakladajac ze doba to 100% czasu to jak Ci sie udaje wyciagnac 110?:))))
                  • kopov Re: oooo jests kopov!:) 13.12.04, 12:39
                    wykorzystuję jeszcze sny w których oczywiście tez sie śmieję:)
                    • maretina Re: oooo jests kopov!:) 13.12.04, 12:40
                      kopov napisała:

> wykorzystuję jeszcze sny w których oczywiście tez sie śmieję:)
                      no ale sen jest czescia doby:)))))))
                      nie mylic z dupa oczywiscie;)
                      • kopov Re: oooo jests kopov!:) 13.12.04, 12:44
                        ale to jest jakby czas równoległy nie w naszej percepcji, więc dodatkowy:)
                        • maretina Re: oooo jests kopov!:) 13.12.04, 12:48
                          kopov napisała:

> ale to jest jakby czas równoległy nie w naszej percepcji, więc dodatkowy:)

kurcze, moglbys ksiazki fantastyczne pisac:)
                          myślisz, że możesz wszystko...to trzaśnij drzwiami obrotowymi:))))
                          gg:559322
                          • kopov Re: oooo jests kopov!:) 13.12.04, 12:53
                            to tak jak z grą w brydża, maksymalnie mozesz wziąć 13 lew, ale co jest jak
                            bijesz z reki swoją dobrą lewke na stole (if you know what i mean:)
                            nikt tego nie analizował a to teoretycznie 14 15...... itd lewki które możesz
                            wziąć ponad te 13- cie:)
                            • maretina Re: oooo jests kopov!:) 13.12.04, 12:56
                              nie gram w karty w ogole;)
                              to co napisales znaczy dla mnie tyle samo co abrakadabra:)))))))
                              • kopov Re: oooo jests kopov!:) 13.12.04, 13:12
                                wyobraź sobie ze masz dwa asy, jeden jest doby i drugi też i tego jednego
                                zabijasz tym lepszym, czyli jakby bez sensu nie?
                                • maretina Re: oooo jests kopov!:) 13.12.04, 13:13
                                  kopov napisała:

> wyobraź sobie ze masz dwa asy, jeden jest doby i drugi też i tego jednego
                                  > zabijasz tym lepszym, czyli jakby bez sensu nie?
                                  na pewno bez sensu:)))))
                                  • kopov Re: oooo jests kopov!:) 13.12.04, 13:20
                                    to właśnie te 10% ponad normę:)
                                    • maretina Re: oooo jests kopov!:) 13.12.04, 13:22
                                      kopov napisała:

> to właśnie te 10% ponad normę:)
                                      coperfield:)))))))
    • Gość: magnessmeg Re: po kolei do odpowiedzi, WSZYSTKIE!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.04, 12:24
      w lipcu
    • kitka79 Dbam o siebie, dbam... 13.12.04, 12:27
      Cytologie robiłam w tym roku w maju....... Zawsze zresztą robię koniecznie raz
      w roku....... Pzdr.
      • Gość: Truskawka Tak sobie... IP: *.kki.krakow.pl 13.12.04, 12:45
        Ja jakoś rok temu. Powinnam iść niedługo, ale nie jestem ubezpieczona i tyle
        kasy bym musiała wywalić... A poza tym bardziej mnie juz pili do cyckologa niż
        cytologa. Uch, jak mnie to denerwuje... Strasznie bym chciała te cykle i inne
        cuda dziwy sobie zbadać... I poziom hormonów przede wszystkim. I żeby mi raz
        ktoś w końcu powiedział o co chodzi z moimi cyckami.
        • niedzwiedzica_sousie Re: Tak sobie... 13.12.04, 12:49
          nie jesteś ubezpieczona? bezrobotna? wystarczy, że się zarejestrujesz, już
          będziesz ubezpieczona!!
          • Gość: Truskawka Re: Tak sobie... IP: *.kki.krakow.pl 13.12.04, 13:03
            Robotna, tylko zatrudniona na krzywy ryj. Taki lajf. Ale strasznie mnie to
            wkurza.
            • niedzwiedzica_sousie Re: Tak sobie... 13.12.04, 13:04
              tym bardziej zarejestruj się na bezrobociu!
              • Gość: Truskawka Re: Tak sobie... IP: *.kki.krakow.pl 13.12.04, 13:13
                Ale jak mam umowę o dzieło, to się nie mogę zarejestrować a nie mam też prawa
                do ubezpieczenia. A poza tym to mam zarejestrowaną firmę w innym mieście (tzw.
                samozatrudnienie w dawnej pracy) i musiałabym ją zlikwidować (teraz działalnośc
                zawieszona), żeby być bezrobotną, a nie mam jak, bo pracuję i nie mam jak wziąć
                urlopu, bo nie mam umowy. No generalnie to paragraf 22.
                • niedzwiedzica_sousie Re: Tak sobie... 13.12.04, 13:15
                  cholera jasna
                  kolejny dowód na to, że nasze państwo jest naprawdę chore... :(
                  • Gość: Truskawka Re: Tak sobie... IP: *.kki.krakow.pl 13.12.04, 13:23
                    No.
    • Gość: kohol Re: po kolei do odpowiedzi, WSZYSTKIE!!!!!!!! IP: *.crowley.pl 13.12.04, 12:39
      Jakiś rok temu.
      Średnio dbam.
      Nie lubię lekarzy. Za wyjątkiem dentystów :)
    • agnied Re: po kolei do odpowiedzi, WSZYSTKIE!!!!!!!! 13.12.04, 12:42
      Oj Niedźwiedzico - jesteś super!, własnie mi przypomniałaś, że juz powinnam
      zrobić, bo dawno, oj dawno robiłam.
      • niedzwiedzica_sousie Re: po kolei do odpowiedzi, WSZYSTKIE!!!!!!!! 13.12.04, 12:46
        no!! mam nadzieję, że za już za chwileczkę, już za momencik ujrzę tylko kurz po
        tobie pędzącej do gabinetu!!! :))))))
        • agnied Re: po kolei do odpowiedzi, WSZYSTKIE!!!!!!!! 13.12.04, 12:51
          Tak jest Kochana, już się umówiłam na środę!!
          Dzięki, dzięki:-)
    • lena_zienkiewicz Re: to ja najgorzej :/// 13.12.04, 13:56
      kilka dobrych lat temu.Zaniedbanie daje mi teraz w dupę :(
      • beatach1 Re: to ja najgorzej :/// 13.12.04, 13:57
        Dbam o siebie. Chodze raz w roku ;)
      • niedzwiedzica_sousie Re: to ja najgorzej :/// 13.12.04, 13:57
        nooo, brakowało mi twojego wpisu... :((
        brzydka lena, brzydka, marsz do lekarza!!!!!!!!!
        • lena_zienkiewicz Re: to ja najgorzej :/// 13.12.04, 14:02
          wiem, już byłam, ale poszłam dopiero jak już z bólu nie mogłam wytrzymać :(
          Teraz jestem w trakcie leczenia.
          • niedzwiedzica_sousie Re: to ja najgorzej :/// 13.12.04, 14:07
            współczuję. u mnie też nie najlepiej, mimo że chodziłam regularnie. ach to
            życie :((
            • agnied Babeczki, będzie dobrze, uśmiechnijcie się 13.12.04, 14:12
              • niedzwiedzica_sousie Re: Babeczki, będzie dobrze, uśmiechnijcie się 13.12.04, 14:13
                w to to ja nie wątpię!! innej opcji nie ma! :))
    • owca Re: po kolei do odpowiedzi, WSZYSTKIE!!!!!!!! 13.12.04, 14:16

cytologie robię dwa razy w roku
      piersi sprawdza mi regularnie mąż
      ;-)
    • agniecha75 Re: po kolei do odpowiedzi, WSZYSTKIE!!!!!!!! 13.12.04, 15:41
      miesiąc temu!
      Dbam!.
      Pozdrowienia ;)
      • capa_negra Re: po kolei do odpowiedzi, WSZYSTKIE!!!!!!!! 13.12.04, 16:46
        Październik tego roku - i nie tylko cytologia, ale wiele , wiele innych badań.
        I tak od lat.
        A jak któras nie może dotrzec do gina to chetnie osobiście za kudły dociagne...
        Mam juz pewne sukcesy w tym temacie :-)
        • niedzwiedzica_sousie Re: po kolei do odpowiedzi, WSZYSTKIE!!!!!!!! 14.12.04, 08:10
          kopę lat capa!!
          jak tam budowa? ja wczoraj właśnie wstawiłam okna!! :))))))

niedźwiedź-lukrecja
          • capa_negra Re: po kolei do odpowiedzi, WSZYSTKIE!!!!!!!! 14.12.04, 11:36
            Witaj złotko.
            Fakt dawno mnie tu nie było - uganiam sie po innych forach :-)
            Budowa -ok
            Stan zamkniety - część instalacji,wszystkie okna, drzwi, brama garazowa etc. +
            nawieziona urodzajna ziemia.
            W przyszłym roku dokończe instalacje, ogrodze i jak sie uprzemy to za rok o tej
            porze będę juz tam mieszkakac :-)
            Tylko jedno mnie martwi - to lekkie "zadupie" mimo, że blisko cywilizacji i
            może byc problem z internetem :-( telekomunikacji niet,ale może podciagna.....a
            doroga radiowa tez nie wchodzi w gre bo wkoło górki i lasy.
            I co ja biedna zrobie ???? chyba na detox od internetu się zgłosze
    • Gość: rusałka A CO Z BADANIEM C Y C Ó W ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 20:22
      cyto oczywiście potrzebne (zrobię, obiecuję;) ale cycki to co, pies??

BADAĆ, BABY, BADAĆ!!!!!!!!!!!!!!

albo chłopów zatrudnić, niech macają;)
    • alpepe Re: po kolei do odpowiedzi, WSZYSTKIE!!!!!!!! 13.12.04, 21:00
      jak byłam w ciąży, to chyba tak, ponad dwa lata temu. Nie dbam o siebie, a
      chyba mam chorą tarczycę, już mnie pediatra mojej corki straszy. Fakt, jestem
      b. szczupła i wyglądam na zmęczoną. Ech, życie.
    • gawliki Re: po kolei do odpowiedzi, WSZYSTKIE!!!!!!!! 13.12.04, 22:16
      ja ciazy.mam teraz za miesiac wizyte
    • Gość: jasna_79 Re: po kolei do odpowiedzi, WSZYSTKIE!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 22:31
      cytologia i inne - w połowie września 2004
      piersi bada Gorliwy Ochotnik (zawsze ten sam)
    • Gość: margie Re: po kolei do odpowiedzi, WSZYSTKIE!!!!!!!! IP: *.kcp.pl / 213.241.45.* 14.12.04, 11:44
      cytologia w pazdzierniku
      mammografia w listopadzie
      USG piersi tudziez
      ostatnia wizyta u ginekologa- 13.12.
      Ale co z tego, skoro rok temu pzry okazji operacji tarczycy wykryto nowotwor?
      Na szcescie tak maly, ze jest spokoj ( mial 3mm i nie zdazyl sie nawet uktac),
      ale nie bylo go widac nigdzie i czysty przypadek, z e ja chcialam byc szybko
      zdrowa, ze mialam tak niska przyswajalnosc jodu ze leczenie mim nie wchodzilo w
      rachube, i ze jedynym sposobem byla operacja, tylko dzieki temu jestem zdrowa.
      Tak by sie ten raczek rozwijal spokojnie i dzisiaj nie wiadomo, co by bylo...
      tak wiec, nie zawsze... bredze! Powiem wam jeszcze, ze wogole nie wiedzialam ze
      mam chora tarczyce ( nie mialam zadnych objawow uznanych za popularne) a
      bezsennosc i hustawki nastrojow kladlam na karb rozstanmia sie z najwieksza
      miloscia mego zycia. Dopiero po 3 miesiacahc permanetnego neispania i hustawki
      osiagajacej stan od euforii po pzreplakane bez powodu noce, udalam sie do
      psychologa, bo zaczelam sie bac o wlasny stan psychiczny i to on kazal mi
      zrobic rutynowe badania i przy okazji tarczyce, bo na pytanie kiedy pani badala
      ostatni raz tarczyce, odpowiedzialm: ostatni raz? wogole jej nie badalam.. Moja
      pani docent od endokrynologii opowiada moj przypadek studentom na zajeciach:))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka