Dodaj do ulubionych

80% mężczyzn w Polsce nie umie pisać

24.01.05, 13:51
80% mężczyzn w Polsce popełnia błędy ortograficzne świadczące o ich niskim
IQ, brakach w wiedzy, lenistwie bądź dysfunkcjach określanych ogólnie jako
dysleksja.
Błędy w sformułowaniach "ohyda", "mężczyzna", "po
prostu", "Polska", "Polka", "na razie", "na co dzień" czy "na pewno" są u
nich na porządku dziennym, o stawianiu przecinków w odpowiednich miejscach
nawet nie ma co wspominać. Co więcej, mają zerowe pojęcie na temat stosowania
wielkich liter, co jednak można zrzucić na brak kultury po prostu. Nic
dziwnego, że wielu z nich ma problemy ze znalezieniem partnerki i zabija nudę
krążąc po rozmaitych forach.
Obserwuj wątek
    • atlantis75 Re: 80% mężczyzn w Polsce nie umie pisać 24.01.05, 13:53
      Kohol, ale dowaliłaś! Popieram :)
    • Gość: adriano Re: 80% mężczyzn w Polsce nie umie pisać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 14:00
      Ortografia nie ma nic wspolnego z IQ, wielu członkow mensy jest dyslektykami.
      Pozatym jeszyk polski jest znany z tego że jest bez powodu skomplikowany
      roznymi literami ktore sa bez sensu jak np. ó, ż, ch
      • Gość: kohol Re: 80% mężczyzn w Polsce nie umie pisać IP: *.crowley.pl 24.01.05, 14:24
        Gość portalu: adriano napisał(a):

> Ortografia nie ma nic wspolnego z IQ, wielu członkow mensy jest dyslektykami.

Dobrze, że mi przypomniałeś - mężczyźni, o których piszę, rzadko rozumieją
        tekst pisany. Nie rozumieją zwłaszcza znaczenia niektórych słów, np. "bądź".
        Domyślam się, że interpretują to jedynie jako formę czasownika "być", cóż za
        ignorancja!
        • Gość: lisek Re: 80% mężczyzn w Polsce nie umie pisać IP: *.icpnet.pl 24.01.05, 15:09
          Mnie najbardziej irytuje stawianie znaku równości pomiędzy "bynajmniej" oraz
          "przynajmniej". Bynajmniej ja widzę różnicę;)
        • Gość: ana Do Kohol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 15:58
          Uważam, że za bardzo ugogólniasz. Ja studiuję medycynę i tylko w mojej grupie
          jest co najmnniej 5 dziewczyn, które mają takie problemy z pisaniem, o których
          Ty mówisz. To, że jedynie mężczyźni nie umieją poprawnie pisać jest już moim
          zdaniem, stereotypem. Jeśli chodzi o błędy ortograifczne, to rzeczywiście szlag
          może człowieka trafić, ale co do przecinków, to myślę, że się czepiać, bo nie
          wszystkim się po prostu chce je stawiać [mówię o tekstach na forum].
          Problem, o którym piszesz jest jednak mimo wszystko dość poważny, niemniej
          jednak przyłączam się do Adriano, ponieważ nierzadko umysły niemal doskonałe w
          dziedzinach ścisłych są wręcz ograniczone, jeśli chodzi o pobudki humanistyczne
          [i na odwrót].
          Członkowie Mensy są tego świetnym przykładem, a Twoja teza, że popełnianie
          błędów ortograficznych świadczy o niskim ilorazie inteligencji jest po prostu
          krzywdząca i niesprawiedliwa.
          • Gość: kohol Re: Do Kohol IP: *.crowley.pl 24.01.05, 16:13
            Gość portalu: ana napisał(a):

> To, że jedynie mężczyźni nie umieją poprawnie pisać jest już moim
            > zdaniem, stereotypem.

A gdzie ja piszę, że jedynie mężczyźni? Czy Ty może też należysz do tych, co
            nie rozumieja tekstu (bez wskazania na płeć)?

> nierzadko umysły niemal doskonałe w
            > dziedzinach ścisłych są wręcz ograniczone, jeśli chodzi o pobudki
            > humanistyczne [i na odwrót].

Myślę, że reguły ortografii to nauka raczej ścisła niż humanistyczna :)

> Twoja teza, że popełnianie
            > błędów ortograficznych świadczy o niskim ilorazie inteligencji jest po prostu
            > krzywdząca i niesprawiedliwa.

Jaka teza, Skarbie? Wskaż, proszę.
            • Gość: ana Re: Do Kohol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 18:01
              Ojojoj... i kto tu ma problemy ze zrozumieniem tekstu czytanego?? Może
              przeczytaj jeszcze raz.
              Swoje wypowiedzi na tym forum też radzę przejrzeć.
              Pozdrawiam
              • Gość: kohol Re: Do Kohol IP: *.crowley.pl 25.01.05, 09:31
                Puciuś słodki jesteś, ale niestety nie wiesz, co to argument :))))
      • rachela180 Re: 80% mężczyzn w Polsce nie umie pisać 24.01.05, 14:25
        adriano nic nie wiesz o języku polskim chyba i jego historii :P

Popieram, znac język każdy musi!
    • trzydziecha1 Re: 80% mężczyzn w Polsce nie umie pisać 24.01.05, 14:42
      Od niedawna w Polsce dyslektyków się namnozyło co niemiara... Każdy nagle ma
      wytłumaczenie, ze jest dyslektykiem i juz. Albo, że zwracanie uwagi na
      ortografię jest takie małoduszne i świadczy o ciasnocie horyzontów. Przykre...
    • kobbo Re: BRAWO KOHOL!!!!!!! :)))) 24.01.05, 15:13
      zarabista z Ciebie babeczka :D

• Gość: vesna Re: 80% mężczyzn w Polsce nie umie pisać IP: *.torun.mm.pl 24.01.05, 15:26
      Zgadzam się :) Dysleksja to, owszem, choroba. Ale po pierwsze nie dotyka aż 80%
      społeczeństwa, a po drugie - i w tym wypadku można się "leczyć", trenować,
      ćwiczyć i starać się robić mniej błędów.
      Poza tym pisanie, że język polski jest bez sensu skomplkowany najlepiej
      świadczy o brakach w wiedzy. To jest cała historia zmieniającego się języka!!!
      Mój dziadek do tej pory inaczej wymawia "h" i "ch". Wiem, że te różnice
      zanikają, ale kiedyś istniały. A język bez historii i tradycji jest nudny i
      bezbarwny, sztuczny, jak esperanto.
      Popularne tu na forum jest przekonywanie, że ci, którzy poprawiają innym błędy
      są głupi, zakompleksieni i nie mają nic do powiedzenia, więc się czepiają.
      Tymczasem brak znajomości własnego języka ojczystego jest kompromitujący. I
      jeśli ktoś ma zamiar aspirować do miana inteligentnego człowieka, za poprawki
      powinien być wdzięczny i po prostu wyciągać wnioski.
      Zresztą widzę po sobie i znajomych, że jak ktoś czyta książki, to nie robi
      błędów. A jak nie czyta... cóż, rzadko mozna wtedy pogadać z nim o czymś
      sensownym.
      • rachela180 Re: 80% mężczyzn w Polsce nie umie pisać 24.01.05, 15:34
        Mój dziadek też! U siebie także zauważyłam "inność" polegająca na PŁYNNYM
        posługiwaniu się językiem. W sposób prawidłowy! Wkurza mnie gdy dorośli nie
        poprawiają błędów językowych u dzieci! W ten sposób wykształciliby odpowiednie
        nawyki! a nie robią tego - bo pewnie sami nie wiedzą... :P

Ja poprawiam dzieciaki, gdy stosują złe formy gramatyczne, robię to choć wiem
        że tego nie lubią i wolałyby mówić jak ich rówieśnicy - ale za 10 lat gdy będą
        dorosłe - może będą górowac nad morzem niechlujstwa językowego... ech. Część
        Polaków zna lepiej angielski niż polski. A znany dziennikarz znaego dziennika
        mówi publicznie "POSZŁEM". Brrrrrr, ale "elyta" :P
        • pietrek666 Re: 80% mężczyzn w Polsce nie umie pisać 24.01.05, 15:36
          Bardziej mnie trafia "włanczać" i "wyłanczać". :-DDD
      • xxx80 Re: 80% mężczyzn w Polsce nie umie pisać 24.01.05, 16:41
        Nie prawda. Przeczytałem masę książek i można ze mną pogadać ale gdyby nie
        "sprawdzanie pisowni" zrobiłbym w tym poście kilka błędów.
        Szlak mnie trafia gdy widzę gdy ktoś wysyła "z kąd jesteś" ale poprawiacze też
        są denerwujący. Większość chce się popisać, gdyby tak nie było wysyłaliby swoje
        uwagi na konta prywatne.
        • kobbo Re: 80% mężczyzn w Polsce nie umie pisać 24.01.05, 17:16
          na fali tej pasjonujacej dyskusji dodam, ze pisze sie "trafi mnie SZLAG",
          nie "szlak" - szlak to taka droga :D
          • xxx80 Re: 80% mężczyzn w Polsce nie umie pisać 24.01.05, 18:00
            Dzięki, mam piwo.
    • mario2 Re: 80% mężczyzn w Polsce nie umie pisać 24.01.05, 15:33
      masz Racjem, ale mósisz pszysnać że, niekturzy o podobnych kfalifikacjach
      napewno odstajom od tłómu. Mieliśmy presydenta kturemu, pisanie nie wychodziło,
      a miał żone polkę.
      W końcu napisał ksiąrzkem i jest wielkoe paniho O!
      • rachela180 Re: 80% mężczyzn w Polsce nie umie pisać 24.01.05, 15:36
        A teraz mamy PIERWSZĄ co mówi "dom powinien buć UJUTNY" (cytat autentyczny) :P
        • mario2 Re: 80% mężczyzn w Polsce nie umie pisać 24.01.05, 15:40
          ale pisać pewnie potrafi, co? :)

Tak sie zastanawiam, czy Kohol wlaśnie z braku partnera nie stara sie obrazic
          80% ludzkości noszącej spodni. Nie moj cyrk i nie moje małpy, ale moze niech
          sie zastanowi, zanim chlapnie cokolwiek jezorem :)
          • true_oveja Re: 80% mężczyzn w Polsce nie umie pisać 24.01.05, 15:43
            ????
            co ty koholki nie znasz? to jest riposta.
    • Gość: borsukowa Re: 80% mężczyzn w Polsce nie umie pisać IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.01.05, 15:40
      ...też się nieźle cofnęłam, ostatnio czytałam coś z beletrystyki latem, dzisiaj
      miałam nielada problem: jak się pisze próchniczy, a że mój kolega biurko obok
      jest dyslektykiem, to się nie miałam kogo spytać, a on twierdził upacie, że
      pruchniczy, jednak zostałam przy ó i chyba dobrze:)
    • ticoqp Re: 80% mężczyzn w Polsce nie umie pisać 24.01.05, 15:40
      jak widzisz kobiety sa jednak bardziej naiwne (chyba, ze zwalimy to na
      ilość:))))))
      • rachela180 Re: 80% mężczyzn w Polsce nie umie pisać 24.01.05, 15:51
        Kopov, to Ty?
        • ticoqp Re: 80% mężczyzn w Polsce nie umie pisać 24.01.05, 15:58
          nie james bond:)
          • rachela180 Re: 80% mężczyzn w Polsce nie umie pisać 24.01.05, 16:01
            Kopov, gdzie Twój nick?!?!?!? Co się stało?!?!?!!?
            • ticoqp Re: 80% mężczyzn w Polsce nie umie pisać 24.01.05, 16:08
              admin powiedział, ze mnie będzie banował bez czytania i sie
              przestraszyłem:)))))))
              a tak serio to zmieniłem religie:))))
              • Gość: mm to w co teraz wierzysz???;-))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 16:11
                • ticoqp Re: to w co teraz wierzysz???;-))) 24.01.05, 16:13
                  na socjalizm przeszedłem:)
                  • Gość: mm Re: to w co teraz wierzysz???;-))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 16:16
                    jednym słowem zatoczyłeś kółko:-)))))))
                    • ticoqp Re: to w co teraz wierzysz???;-))) 24.01.05, 16:19
                      :)))) u pozytywistów to się nazywało praca od podstaw:)
                      • Gość: mm Re: to w co teraz wierzysz???;-))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 16:20
                        nowa wiara nowy nick;-))))
                        • ticoqp Re: to w co teraz wierzysz???;-))) 24.01.05, 16:24
                          catharsis jednym słowem:)
                          jeszcze się waham czy w niedzielę nie będę gazetek po domach roznosił ale póki
                          co?:)
                          • rachela180 Re: to w co teraz wierzysz???;-))) 24.01.05, 16:26
                            Dołączyłeś do nas, wierzących socjalistów, świetnie! Poznać Cię z paroma
                            posłami?
                            • ticoqp Re: to w co teraz wierzysz???;-))) 24.01.05, 16:33
                              na razie się aklimatyzuję w nowej sytuacji, ale jak obrosne w piórka chętnie
                              skorzystam:)
                          • Gość: mm Re: to w co teraz wierzysz???;-))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 16:35
                            :-))) u mnie jest domofom:PPP
                            • ticoqp Re: to w co teraz wierzysz???;-))) 24.01.05, 16:46
                              zadzwonię po wszystkich albo poczekam az ktos wejdzie i dostarcze
                              strażnice:)))))
                              • Gość: mm Re: to w co teraz wierzysz???;-))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 16:50
                                to ja już ide uprzedzić sasiadów,pa:-))))))))))))))
                                • ticoqp Re: to w co teraz wierzysz???;-))) 24.01.05, 16:52
                                  bez sensu, pogadam z listonoszem i wam powrzuca do skrzynek:)
              • sagis nie będziesz rzucał się tak w oczy? 24.01.05, 16:12
                Kiedyś pisałeś, że nie zmieniasz swojego nicka.
                Co to za odmiana? Czy to Twój kamuflaż? Taki nick trudniej zapamiętać:-)))
                • ticoqp Re: nie będziesz rzucał się tak w oczy? 24.01.05, 16:15
                  sytuacja mnie przerosła:)
                  ale jakos się nie pomyliłas:)))))
                  • sagis Re: nie będziesz rzucał się tak w oczy? 24.01.05, 16:17
                    Jakoś:-)))
                    Szczerze odpowiedziałeś mi:-)))
                    Jaka sytuacja i jak mogła Ciebie przerosnąć?
                    • ticoqp Re: nie będziesz rzucał się tak w oczy? 24.01.05, 16:22
                      przychodzi w zyciu chłopca taki moment, ze musi stac sie mężczyzną:))))))
                      • sagis Re: nie będziesz rzucał się tak w oczy? 24.01.05, 16:25
                        Dla mnie możesz stać się mężczyzną pozostając przy starym nicku.
                        Ten jest taki bezosobowy. Może bezjajeczny.
                        • ticoqp Re: nie będziesz rzucał się tak w oczy? 24.01.05, 16:32
                          ale działa na wyobraźnię:)
                          • sagis Re: nie będziesz rzucał się tak w oczy? 24.01.05, 18:23
                            Jest intrygujący:-))
                            Teraz jesteś Panem Samochodzikiem?:-)))
                            Ten to miał pomysły.
                            • ticoqp Re: nie będziesz rzucał się tak w oczy? 25.01.05, 10:02
                              gdzie mnie do niego;)))
                              a jaki samochodzik miał?;)))
                              • sagis Re: nie będziesz rzucał się tak w oczy? 25.01.05, 19:40
                                Taką amfibię, którą też po wodzie mógł pływać:-))
              • rachela180 Re: 80% mężczyzn w Polsce nie umie pisać 24.01.05, 16:13
                Jak to? A w co wierzysz teraz? Bo ja uwierzyłam w duchy :)
                • ticoqp Re: 80% mężczyzn w Polsce nie umie pisać 24.01.05, 16:16
                  :) doppel herz - uwierz w siłe 2 serc:))))))))))
                  • rachela180 Re: 80% mężczyzn w Polsce nie umie pisać 24.01.05, 16:35
                    W to ta ja wierzę od chwili jak ujrzałam mego chłopa :))))))))
                    • ticoqp Re: 80% mężczyzn w Polsce nie umie pisać 24.01.05, 16:49
                      a co kupujecie to?:)))))
                      • rachela180 Re: 80% mężczyzn w Polsce nie umie pisać 24.01.05, 16:51
                        Produkujemy :)))))))))))
                        • ticoqp Re: 80% mężczyzn w Polsce nie umie pisać 24.01.05, 16:53
                          znaczy sie podróbki
                          • rachela180 Re: 80% mężczyzn w Polsce nie umie pisać 24.01.05, 16:57
                            Nie, metafizyka :))))))))
                            • ticoqp Re: 80% mężczyzn w Polsce nie umie pisać 25.01.05, 10:04
                              taka co to sie nawet fizjologom nie sniła?:)
      • Gość: kohol Re: 80% mężczyzn w Polsce nie umie pisać IP: *.crowley.pl 24.01.05, 16:14
        Zwal to, zwal na co chcesz :D
        • ticoqp Re: 80% mężczyzn w Polsce nie umie pisać 24.01.05, 16:18
          co tu zwalać, piszę jak jest:)
          chyba, że rzeczywiście chodziło Ci o wyrwanie do odpowiedzi paru
          oszołomów:)))))))
          • Gość: kohol Re: 80% mężczyzn w Polsce nie umie pisać IP: *.crowley.pl 24.01.05, 16:19
            A jak myślisz?
            :))))))))))
            • ticoqp Re: 80% mężczyzn w Polsce nie umie pisać 24.01.05, 16:21
              moja konkluzja odnosiła sie do zalozenia kontrwątku:)
              • sagis Re: 80% mężczyzn w Polsce nie umie pisać 24.01.05, 16:23
                Też go zauważyłam. Ludzie mają jakąś dziwną przypadłość robienia komuś vice
                vera. Ja po prostu nie czytam takich wątków. Nie lubię czyjąś głupotą
                przejmować się. Dość w życiu jest powodów do zdenerwowania.
              • Gość: kohol Re: 80% mężczyzn w Polsce nie umie pisać IP: *.crowley.pl 24.01.05, 16:24
                No nie mów, że muszę Cię łechtać w ego :D
                • ticoqp Re: 80% mężczyzn w Polsce nie umie pisać 24.01.05, 16:26
                  chyba ze masz na mysli on-ego:)))))
                  nie ja nie jestem pazerny na łechtanie ani inne takie, generalnie mam wszystko
                  gdzieś:)
                  • Gość: kohol Re: 80% mężczyzn w Polsce nie umie pisać IP: *.crowley.pl 24.01.05, 16:37
                    No właśnie, podobno u mężczyzn to gdzieś jest bardzo wrażliwe na łechtanie.
                    • agnieszka_kolakowska przeciez od tego jest edytor Office 24.01.05, 16:38
                      Gość portalu: kohol napisał(a):

> No właśnie, podobno u mężczyzn to gdzieś jest bardzo wrażliwe na łechtanie.
                    • ticoqp Re: 80% mężczyzn w Polsce nie umie pisać 24.01.05, 16:48
                      a innej beczki, chyba nie wierzysz ze w jaskiniach to pierwsze znaki dla
                      potomnych kobiety zrobiły ;) mam na mysli rysunki na scianach a nie guano
                      nietoperzy:)
                      • Gość: kohol Re: 80% mężczyzn w Polsce nie umie pisać IP: *.crowley.pl 24.01.05, 17:08
                        To zależy czy były z błędami czy bez :)))))))
                        • ticoqp Re: 80% mężczyzn w Polsce nie umie pisać 25.01.05, 10:04
                          te kobiety?;)
                  • Gość: mm Re: 80% mężczyzn w Polsce nie umie pisać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 16:51
                    nie wierze ze nie lubisz łechtania;-))))))))))))
                    • ticoqp Re: 80% mężczyzn w Polsce nie umie pisać 25.01.05, 10:05
                      znowu będzie na mnie z tym seksieniem:)))))))
    • Gość: Asiek Re: 80% mężczyzn w Polsce nie umie pisać IP: 217.168.132.* 24.01.05, 15:45
      Znam wspaniałego faceta , inteligentnego , ale z ortografią u
      niego ...ciężko....oj .......ciężko ;((
      • xxx80 Re: 80% mężczyzn w Polsce nie umie pisać 24.01.05, 16:21
        miałaś tu jusz nie pjisac
    • sagis Kobiety nie są lepsze. Każdemu przyda się trochę 24.01.05, 15:59
      samokrytyki. Jeśli tymi kryteriami kierowałaś się w wyborze partnera, to
      kondolencje Ci składam. Zwyczajnie humanistę masz w domu:-)
      A, poprawna pisownia nie jest gwarancją na sukces życiowy.
      Najważniejsze, abyś sama nie popełniała tych błędów, które innym zarzucach.
      Na tym samym forum można zauważyć, że ortografii i gramatyki czepiają się
      ludzie, którzy nie mają nic do powiedzenia. Łatwo jest zajrzeć do słownika i
      wykuć się czegoś na pamięć. Ale, to nie świadczy o wysokości IQ i umiejętności
      używania szarych komórek:-)
      • agnieszka_kolakowska Masz racje! 24.01.05, 16:27
        sagis napisała:

> samokrytyki. Jeśli tymi kryteriami kierowałaś się w wyborze partnera, to
        > kondolencje Ci składam. Zwyczajnie humanistę masz w domu:-)
        > A, poprawna pisownia nie jest gwarancją na sukces życiowy.
        > Najważniejsze, abyś sama nie popełniała tych błędów, które innym zarzucach.
        > Na tym samym forum można zauważyć, że ortografii i gramatyki czepiają się
        > ludzie, którzy nie mają nic do powiedzenia. Łatwo jest zajrzeć do słownika i
        > wykuć się czegoś na pamięć. Ale, to nie świadczy o wysokości IQ i
        umiejętności
        > używania szarych komórek:-)
      • kobbo Re: Kobiety nie są lepsze. Każdemu przyda się tro 24.01.05, 17:24
        Sagis, u Ciebie fascynuje mnie od jakiegos czasu ta fikusna interpunkcja. nie
        wiem, czy to zly nawyk, czy Ty tak specjalnie, ale to normalnie jak znak
        firmowy :D

na poczatku mnie to draznilo, ale w sumie czyni Cie to niepowtarzalna :)

pozdrawiam, kobo
        • agnieszka_kolakowska Jestem cienka z Angola 24.01.05, 17:27
          i to pewnie odbija sie na mojej interpunkcji:)))

kobbo napisał:

> Sagis, u Ciebie fascynuje mnie od jakiegos czasu ta fikusna interpunkcja. nie
          > wiem, czy to zly nawyk, czy Ty tak specjalnie, ale to normalnie jak znak
          > firmowy :D
          >
          > na poczatku mnie to draznilo, ale w sumie czyni Cie to niepowtarzalna :)
          >
          > pozdrawiam, kobo
        • sagis Re: Kobiety nie są lepsze. Każdemu przyda się tro 24.01.05, 18:36
          Jak będą musiała, to popracuję nad nią. A, tak nie muszę, bo nie używam na co
          dzień słowa pisanego. Jedni są dobrzy w jednym, a inni w czym innym.
          Nie przejmuję się tym, bo ważne jest co ma się w głowie i jak tego używa się.
          Już nie raz ludzie pomylili się sądząc innych po pozorach:-)A, takich
          szczegółów czepiają się ludzie, którzy sami mają jakieś kompleksy. Albo, dzieci
          nauczycieli, czy też sami nauczyciele. Zboczenie zawodowe:-))
      • Gość: vesna Re: Kobiety nie są lepsze. Każdemu przyda się tro IP: *.torun.mm.pl 24.01.05, 21:00
        Może masz rację. Jestem zboczona i sukces zawodowy zapewnię sobie sama, a u
        faceta szukam inteligencji, obycia i oczytania na takim poziomie, żebym się z
        nim nie nudziła. Ortografia jest jednym z wyznaczników. Bo, jak już pisałam,
        ortografii się nie wkuwa ze słowników (co to za pomysł w ogóle?!) - ale raczej
        nabywa się umiejętności poprawnego pisania dzięki czytaniu i "wzrokowemu"
        oswojeniu z ortografią.
        Błędy ortograficzne bolą mnie prawie fizycznie... no co poradzę? I czepiam się
        błędów. Ale mam też wiele do powiedzenia. Jakoś nie wyczerpuje to moich
        możliwości intelektualnych ;)
    • Gość: mistrz Re: 80% mężczyzn w Polsce nie umie pisać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 18:11
      braki W wiedzy? Takie sformuowanie świadczy o dużym zasobie używanych zwrotów i
      słów.
      • agnieszka_kolakowska ale bedę sławna:))) 24.01.05, 18:12
        Gość portalu: mistrz napisał(a):

> braki W wiedzy? Takie sformuowanie świadczy o dużym zasobie używanych zwrotów
        i
        >
        > słów.
    • wiecejniepije i co jeszcze? /bt 24.01.05, 19:03
      .
    • Gość: tatko Re: 80% mężczyzn w Polsce nie umie pisać IP: 194.88.12.* 24.01.05, 19:21
      Nie wiecie moze jak napisac z bledem "pipa" ;)?
    • Gość: Ja?? Re: 80% mężczyzn w Polsce nie umie pisać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.05, 00:12
      No cóż zboczeń jest wiele... Sa audiofile, pedofile i "ortografile";P i wiele,
      wiele innych, jedne sa pozytywne drugie mniej(zboczenia)...Ale czy audiofil
      wymaga od przecietnego słuchacza Mp3 zakupu lepszego sprzetu??Czy strofuje
      kogoś że jest niewrazliwy muzycznie??Nie...Wam moi drodzy jak to sobie
      nazwałem "ortogarfile" bliżej niestety do tych niezbyt pozytwynych dewiacji, bo
      wasza perwerka wiąze się z delikatnym naruszeniem godności drugiego człowieka,
      niby nic grożnego na forum zbesztac kogoś że pisac nie umie...Ale jeden ksiądz
      krzyzykami na drzwiach, miszkańców swojej parafi pietnował i teraz sprawe mu
      załorzyli;P Także od...oddalcie się raz na zawsze od ludzi dla których forma
      nie jest tak wazna jak tresc, i niech...I niech jezyk i kultura polska(której
      kwiatem jest młodziez wszechpolska i ks Rydzyk) bedzie z wami, ale bez nas...;P
      • Gość: Ja?? Re: 80% mężczyzn w Polsce nie umie pisać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.05, 00:41
        Zapomniałbym ktos poraz kolejny wyskoczył z czytaniem książek...To czytaj sobie
        jesli lubisz...ja wole przekaz obrazkowy, szybcie łatwiej, i mam wiecej
        czasu...Zamiat czytać "zakaz palenia" wole sobie popatrzec na przekreślona
        fajeczkę...Zaraz wiem o co chodzi...I kurcze nie wiedzieć czemu nie czuje się
        gorszy;P I jeli ktos napisze że nie czytając jestem kołtunem, to mnie rozbawi
        do łez...Dlaczego?? Nie jestem antropologiem, ale jesli uznac że kultura
        podlaega ewolucji w raz z rozwojem człowieka, to niestety moi drodzy lecz
        obaraek jest lepszym rozwiazaniem, bo jest starszy od pisma, a jakos nie zotał
        wypary, powiem wiecej swieci zasłurzone triumfu...Jesli zaś ktoś woli
        mechanicznie i bezdusznie, bez mozliwości własnej iterpretacji, zamieniać
        ślaczki na mysli, to jego sprawa...Moim zdaniem to własnie wszyscy którzy
        preferują czytanie sa troszeczke ograniczeni humanistycznie, bo pismo samo w
        sobie nie powstało do przkazuwania uczuc, tylko suchych sprawozdań
        rachunkowych, i nigdy nie będzie dobrym nosnikiem emocji...A obraz w formie
        obrazu, rzeźby, nawet teatru, czy filmu własnie taki od poczatku miał cel;P
        To takie własne przemyslenie z przed 2 minut...A błedów tu bez liku co nie
        zboczki;P
        • Gość: tatko Re: 80% mężczyzn w Polsce nie umie pisać IP: 212.14.0.* 25.01.05, 09:53
          Co to sa "ślaczki"? To ze Śląskiej gwary?
    • diabel.tasmanski Re: 80% mężczyzn w Polsce nie umie pisać 25.01.05, 00:24
      1 dyskeksja występuje bardzo często u ludzi o IQ > 140
      2 facet pisząc przekazuje treść wypowiedzi nie przywiązując znaczenia do formy.
      To kobiety w wypowiedziach doszukują się podtekstów. Forma madla nich znaczenie.
      Kobietom łatwiej opanować ogtografie niż facetom.
      3 To jest możliwe z tymi 80% na fotum mężczyzna jest 105619 na tym fotum jest
      ich 551774 ( a nie jest to jedyne forum kobieta )
    • Gość: xy2 to ich naucz i nie zawracaj IP: .48.242.* / 80.51.176.* 25.01.05, 00:28
    • Gość: kohol 80% z Was dało się nabrać na prowokację IP: *.crowley.pl 25.01.05, 09:46
      Jasne, teraz niektórzy będa sie tłumaczyć :)
      Przykro mi, że wystarczy puścić prowokację i jest od razu masa odpowiedzi, a
      jak chciałam kiedyś pogadać o systemie podatkowym, to nikt mi nie odpowiadał :(
      No ale czego ja się spodziewałam.
      Na szczęście parę osób załapało, ale to zwykle ci, którzy znają Józefa :)
      • agnieszka_kolakowska ale to niebyla prowokacja:))) 25.01.05, 09:55
        Gość portalu: kohol napisał(a):

> Jasne, teraz niektórzy będa sie tłumaczyć :)
        > Przykro mi, że wystarczy puścić prowokację i jest od razu masa odpowiedzi, a
        > jak chciałam kiedyś pogadać o systemie podatkowym, to nikt mi nie odpowiadał :
        (
        > No ale czego ja się spodziewałam.
        > Na szczęście parę osób załapało, ale to zwykle ci, którzy znają Józefa :)
        • Gość: kohol Skąd wiesz? n/t IP: *.crowley.pl 25.01.05, 11:40
      • diabel.tasmanski Re: 80% z Was dało się nabrać na prowokację 25.01.05, 11:09
        Dziwne że nikt ne chciał gadać o systemie podatkowym. Na jakim forum chciałes
        gadać o podatkach? Mam nadzieję że nie na tym. Bo to by znaczyło że zaliczasz
        się to tych 80% co nie umieją czytać i nie doczytali że jest forum gospodarka :)
        • Gość: kohol Re: 80% z Was dało się nabrać na prowokację IP: *.crowley.pl 25.01.05, 11:46
          Na tym. Tu widzę "znajome twarze" i z nimi chciałam porozmawiać :)
          Tak samo tego wątku nie wrzuciłam na forum "Mężczyzna", a ktoś, kto pisze o
          kotach w stolicy, nie napisał o tym na forum "Warszawa" czy "Psy i koty".
          • diabel.tasmanski Re: 80% z Was dało się nabrać na prowokację 25.01.05, 13:37
            Tak ale zaczynajac watek o podatkach na tym forum musisz sie liczyć z tym że
            niekoniecznie ktoś bedzie chiał o tym pisać.
            Wątek o facetach na forum kobieta jest ok. Ostatecznie faceci są w kregu
            zainteresowań kobiet i mozesz liczyć na odzew :)
            • Gość: kohol Re: 80% z Was dało się nabrać na prowokację IP: *.crowley.pl 25.01.05, 13:49
              diabel.tasmanski napisał:

> Tak ale zaczynajac watek o podatkach na tym forum musisz sie liczyć z tym że
              > niekoniecznie ktoś bedzie chiał o tym pisać.

Otóż to. Po prostu masa osób chce pisać o głupotach, a nikt o rzeczach, że tak
              ujmę, mądrych.

> Ostatecznie faceci są w kregu zainteresowań kobiet (...)

A podatki niestety nie :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka