Gość: Bulka IP: *.icm.edu.pl / *.hell.pl 26.05.02, 21:25 Czy mając 29 lat jestem już stary i niepełnowartościowy materiał na zonę?? Ponoc faceci boją się kobiet po 30, myślą, że za stare, nie mogą mieć już dzieci... jak to jest ???/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Częstoch Re: W jakim wieku zaczyna się staropanieństwo IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 26.05.02, 21:38 Gość portalu: Bulka napisał(a): > Czy mając 29 lat jestem już stary i niepełnowartościowy materiał na zonę?? > Ponoc faceci boją się kobiet po 30, myślą, że za stare, nie mogą mieć już > dzieci... No nie . O czymś takim nie słyszałem . Natomiast statystycznie podchodząc do rzeczy - faktycznie niezamężna kobieta w Polsce po 30. to już , niestety , tzw. stara panna . Odpowiedz Link Zgłoś
lena8 Re: W jakim wieku zaczyna się staropanieństwo 26.05.02, 21:48 bez przesady,jesteś kobietą a nie jakimś materiałem na żonę i czasem lepiej poczekać z zamążpójściem niż zrobic to bo tak wypada:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Częstoch Re: W jakim wieku zaczyna się staropanieństwo IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 26.05.02, 22:24 lena8 napisał(a): > bez przesady,jesteś kobietą a nie jakimś materiałem na żonę i czasem lepiej > poczekać z zamążpójściem niż zrobic to bo tak wypada:) Racja . Nic na siłę . I trzeba się szanować . Ostatnio pewna kobieta ( nie moja ) powiedziała mi ,że jestem "dobrym materiałem na męża" . Usłyszałem coś takiego po raz pierwszy . Właśnie po 30-tce ... :) Odpowiedz Link Zgłoś
lena8 Re: W jakim wieku zaczyna się staropanieństwo 26.05.02, 23:09 nigdy nie wierz kobiecie Czestochu tralala lala:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TheLarch Re: W jakim wieku zaczyna się staropanieństwo IP: *.chello.pl 27.05.02, 01:59 Bez faceta jesteś jak dzwon bez serca. To mężczyzna czyni Cię kobietą. Nie mówię, że należy byle z kim, byle jak i byle szybko, ale ... Odpowiedz Link Zgłoś
mindo Re: W jakim wieku zaczyna się staropanieństwo 28.05.02, 10:52 Gość portalu: TheLarch napisał(a): > Bez faceta jesteś jak dzwon bez serca. To mężczyzna czyni Cię kobietą. Nie > mówię, że należy byle z kim, byle jak i byle szybko, ale ... Święte słowa. Można je śmiało zadedykować wszystkim samotnym pannom po 30-stce, kóre ubzdurały na swoje własne pocieszenie, że są tak samodzielne i niezależne w życiu że nie potrzebują faceta. Teraz okłamuja same siebie ale za 10 lat, jak juz będą po 40-stce bedą musiały przełknąć tę gorzką prawdę że zmarnowały życie i nie dały życia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lo Re: W jakim wieku zaczyna się staropanieństwo IP: *.acn.waw.pl 26.05.02, 22:47 Może rzeczywiście do trzydziestki wypadałoby chociaż z raz wyjść za mąż ;-)? No chociażby po to, żeby nikt nie gadał: stara panna. A najlepiej to się nie przejmować. Z moich obserwacji wynika, że stare panny bywają bardzo inteligentne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Częstoch Re: W jakim wieku zaczyna się staropanieństwo IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 26.05.02, 23:02 Gość portalu: lo napisał(a): > Może rzeczywiście do trzydziestki wypadałoby chociaż z raz wyjść za mąż ;-)? > No chociażby po to, żeby nikt nie gadał: stara panna. A najlepiej to się nie > przejmować. Z moich obserwacji wynika, że stare panny bywają bardzo > inteligentne. Czasami za bardzo . Znałem jedną i ... szkoda gadać ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
goga.74 Re: W jakim wieku zaczyna się staropanieństwo 26.05.02, 23:23 Jesli przyjmniemy ze stara panna to nie stan cywilny tylko stan ducha, to mozna nia byc w kazdym wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DundeeGi Re: W jakim wieku zaczyna się staropanieństwo IP: *.syd.connect.com.au / 210.9.62.* 27.05.02, 00:42 A ja kiedys slyszalam, ze faceci sie boja ze panna po 30 to jakis towar wadliwy, ze nikt jej dotad nie chcial itd. Niestety tak jest chyba tylko w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: W jakim wieku zaczyna się staropanieństwo IP: 62.233.135.* 27.05.02, 09:48 uważam, że to zalezy przede wszystkim od stanu naszego ducha i to jakimi jesteśmy. Mam 26-letnią siostrę, nad którą rodzina już postawiła krzyżyk :) A to dlatego, że jest zadufaną w sobie pannicą, wg której każdy facet jeszt zły i głupi. Nadmienię tylko, ze od niej nie bije ani wybitna uroda, ani intelekt, i nei powinna obserwować tylko czubka własnego nosa Odpowiedz Link Zgłoś
matrek Re: W jakim wieku zaczyna się staropanieństwo 27.05.02, 09:49 Gość portalu: Bulka napisał(a): > Czy mając 29 lat jestem już stary i niepełnowartościowy materiał na zonę?? > Ponoc faceci boją się kobiet po 30, myślą, że za stare, nie mogą mieć już > dzieci... > jak to jest ???/ Brednia z tym "boją się", staropanieństwo natomiast to stan umysłu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chudyy pocieszajcie się stare panny w sosie własnym IP: 217.8.166.* 27.05.02, 17:41 okazuje się hie hie, że to miejsce spotkań starych panien, które nia mając dzieci roztrząsają swoje problemy i pocieszają się, że nie, nie mija im życie, nie przecieka ... naturalnie, że można mi zarzucić i co Ci z tego, żeś się ożenił skoro żeś źle wybrał i się rozwodzisz? A to z tego, że nawet rozwód to doświadczenie, można się czegoś nauczyć, pomimo złych chwil były i dobre i będę je pamiętał. Jest dziecko z którym utrzymam kontakt i tak jak wczoraj pojechałem z nią po kotka i odlot, ile radochy. A teraz buduję nowy związek. A jakbym nigdy nie miał tego co było to byłbym pusty i wypalony. Teraz bywam zmęczony, czasem więcej, czasem mniej, ale żyję i coś robię, mam też dobre efekty tego życia. A siedząc samemu gorycz tylko w człowieku rośnie. Lepiej być rozwodnikiem niż starym kawalerem. Takie jest moje zdanie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
matrek Re: pocieszajcie się stare panny w sosie własnym 27.05.02, 17:45 Gość portalu: chudyy napisał(a): > ... > naturalnie, że można mi zarzucić i co Ci z tego, żeś się ożenił skoro żeś źle > wybrał i się rozwodzisz? A to z tego, że nawet rozwód to doświadczenie, można > się czegoś nauczyć, pomimo złych chwil były i dobre i będę je pamiętał. Jest > dziecko z którym utrzymam kontakt i tak jak wczoraj pojechałem z nią po kotka i > > odlot, ile radochy. A teraz buduję nowy związek. A jakbym nigdy nie miał tego > co było to byłbym pusty i wypalony. Teraz bywam zmęczony, czasem więcej, czasem > > mniej, ale żyję i coś robię, mam też dobre efekty tego życia. > A siedząc samemu gorycz tylko w człowieku rośnie. > Lepiej być rozwodnikiem niż starym kawalerem. > Takie jest moje zdanie. > pozdrawiam Zgadzam sie z tym co powyżej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pom Re: W jakim wieku zaczyna się staropanieństwo IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 27.05.02, 17:57 A czasem bywa po prostu tak, że człowiek, z ktorym żyłaś kilka lat, a za ktorego nie wyszłaś za mąż, z wielu powodów, okazuje się nic nie wart... i masz 30 lat. Potem chcesz, kochasz, pragniesz... i nie masz szcześcia. Po prostu. To nie jest tak, że kobieta po 30 musi być "wadliwa". Jestem po 30. Mam 31 lat. I co z tego? Kochałam, byłam kochana. A że nie wyszłam za mąż? Czy to mnie piętnuje w jakimś sensie? Swoje przeżyłam, te dobre i te złe chwile z kimś. Nie czuję, że się wypaliłam ale i nie czuje się wewnętrznie pusta. Kobieta nie musi wychodzić za mąż by wiedzieć na czym polega życie we dwoje. Odpowiedz Link Zgłoś
kombinator2 Re: W jakim wieku zaczyna się staropanieństwo 27.05.02, 18:06 Gość portalu: Bulka napisał(a): > Czy mając 29 lat jestem już stary i niepełnowartościowy materiał na zonę?? Nie. Jeśli mieszkasz w dużym mieście, masz wyższe wykształcenie i ciekawe, wyeksponowane stanowisko, jesteś w wieku... Ally McBeal i Bridget Jones :-)))))) A na poważnie, to naprqwdę dużo zależy od środowiska (jeśli chodzi o tzw. opinię publiczną). Na wsi starą panną jest już 22-23 latka, w mieście nie jest nią 40- letnia pani kierowniczka.... > Ponoc faceci boją się kobiet po 30, myślą, że za stare, nie mogą mieć już > dzieci... ... bo jeśli chodzi o facetów (przynajmniej z mojego środowiska), to zależy od... samej kobiety. Bo tak naprawdę nieważne, ile się ma lat, ważne kim się jest. Bo może być wciąż panną po 30-ce z wielu powodów, a może być super babeczką, za którą rozbija się wielu facetów. A może mieć 20 lat i odstraszać każdego potencjalnego męża. A jeśli chodzi o Twój przypadek, to trzymam za Ciebie kciuki, jeśli chcesz się wydać. Bo wcale jeszcze nie jest za późno (co to jest 29 lat.... bu...) Ale uważaj, faceci to świnie :-) Trzymam za Ciebie kciuki. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aton Przekombinowałeś IP: 195.94.207.* 28.05.02, 10:32 kombinator2 napisał(a): > Na wsi starą panną jest już 22-23 latka, w mieście nie > jest nią 40-letnia pani kierowniczka.... No tu, kombinator, przekombinowałeś. Jak się ma 40 lat to już nie ma zmiłuj. Jeśli się takiej urodzi dziecko (pierwsze), to sensacja jest taka, że aż w gazetach piszą. I stąd (mylne) wrażenie, że to możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martyna Re: W jakim wieku zaczyna się staropanieństwo IP: *.proxy.aol.com 27.05.02, 20:09 Ja wogole nie wiem co to znaczy staropanienstwo jesli jest to tylko stan ducha jest jedynym warunkiem aby byc starapanna to nawet mezatka moze nia byc? Niestety w Polsce spoleczenstwo jest okrutne i pietnuje samotne kobiety na szczenie nie dzieje sie tak na calym swiecie w Europie zachodniej, U.S.A okres okolo 30 to czas kiedy ludzie generalnie zakladaja rodziny - nie wczesniej. Moze autorka pstu poszuka partnera za granica gdzie jest duzo wolnych panow po 30. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: selma Re: W jakim wieku zaczyna się staropanieństwo IP: *.ppp.get2net.dk 27.05.02, 21:25 w Dani tez istnieje magiczna granica 30 lat ,troche zartobliwie znajomi mowia na 30-letnie panny-pebermo- znaczy mniej wiecej stara panna ale troche lagodniej i nikt sie tym tak nie przejmuje.facet kawaler to pebersvend i tez jest to na zarty ale niektorzy zaczynaja wtedy szukac malzonka -ki. Odpowiedz Link Zgłoś
liloom w zadnym wieku. w kazdym wieku 28.05.02, 11:14 Ja uwazam ze to wewnetrzne samopoczucie czy wrazenie. Jak masz 25 i czujesz sie stara panna, to wspolczuje. Moja 40-letnia znajoma ciagle szuka chlopakow (tak tak, nie facetow a chlopakow) i ja nigdy nie myslalam o niej jako o starej pannie. Nie wiem dlaczego ale stara panna musi w moim pojeciu miec jakies charakterystyczne cechy, ktore utrudniaja zwiazek, sa w moim pojeciu smieszne - np. jakies dziwne przyzwyczajenia, przesadne zakniecie w sobie itd. Odpowiedz Link Zgłoś
goga.74 Re: W jakim wieku zaczyna się staropanieństwo 28.05.02, 12:52 Dla mnie glownie stan ducha, jak juz napisalam. Mam takie skojareznie stara panna=stara zrzeda. Stara zrzeda nie musi byc koniecznie stara, ale musi zrzedzic. Na wszystko. Nie uklada sie jej zycie, wiec interesuje sie zyciem innych, krytukujac je. Ciagle niezadowolona, pelna pretensji do swiata. Swoim zachowaniem odstrasza kudzi (w tym mezczyzn) i jednoczesnie jest przekonana ze jej samotnosc wynika z tego ze wszysscy mezczyznie to swinie.Poznalam raz taki egzemplarz, 26-letnia dziewczyne. Nie okreslilam bym tak kobiety tylko ze wzgledu na jej fakt bycia samotna. Meskim odpowiednikiem jest stary piernik lub pierdola. Tez mozna nim zaczac byc juz w mlodosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal.. Re: W jakim wieku zaczyna się staropanieństwo IP: 217.11.136.* 28.05.02, 13:01 ....a co to znaczy staropanienstwo czy to nie pozostalosc dawnych uprzedzen gdzie dziewczyna miala obowiazek wyjsc zamaz jak najwczxesniej Odpowiedz Link Zgłoś
lastka Re: W jakim wieku zaczyna się staropanieństwo 28.05.02, 11:20 A ja starą panne widzę tak: popalona trwała na głowie, czerwone paznokcie i usta kolrki różowe na policzkach, niebieski cień do powiek, rzęsy wytuszowane na sztywno a ż cieknie, krótka spódniczka tzn. taka do kolana, łydki umięśnione i żylakowate i dopełnienie wszystkiego szpylki a i zapomniałam jeszcze o lufce i papierosku. Albo: Niska drobna, albo wysoka i szczupła, włosy kolor mysi ściągnięte do tyłu aż wytrzeszcz, okulary takie muchy duże, usta wąskie zacięte. Nie wiem dlaczego ale mnie właśnie tak kojarzą się stare panny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: analityk to kwestia podejscia do zycia/manier... IP: *.zke.com.pl / *.zke.com.pl 28.05.02, 11:34 jesli kobieta jest madra kobieta to nie poddaje sie pojeciu staropanienstwa i wiek nie ejst kryterium a podejscie do zycia, umiejetnosc rozmowy, niezlaeznosc i posiadanie swojego zdania jesli kobieta jest otwarta, wydaje sie partnerka do rozmowy to wiek jest nawet plusem bo faceci okolo 30 "doganiaja intelektualnie" kobiety ja mam 29 latek i mysle, ze to nie jest problem zwiazac sie z kobieta starsza bylem nie raz zwiazany i sobie z nimi radzilem ja generalnie ejstem fanem 30-tek bo wiecej samo spojrzenie mowi niz rozmowa z 20 tka Gość portalu: Bulka napisał(a): > Czy mając 29 lat jestem już stary i niepełnowartościowy materiał na zonę?? > Ponoc faceci boją się kobiet po 30, myślą, że za stare, nie mogą mieć już > dzieci... > jak to jest ???/ Odpowiedz Link Zgłoś