Dodaj do ulubionych

W jakim wieku zaczyna się staropanieństwo

IP: *.icm.edu.pl / *.hell.pl 26.05.02, 21:25
Czy mając 29 lat jestem już stary i niepełnowartościowy materiał na zonę??
Ponoc faceci boją się kobiet po 30, myślą, że za stare, nie mogą mieć już
dzieci...
jak to jest ???/
Obserwuj wątek
    • Gość: Częstoch Re: W jakim wieku zaczyna się staropanieństwo IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 26.05.02, 21:38
      Gość portalu: Bulka napisał(a):

> Czy mając 29 lat jestem już stary i niepełnowartościowy materiał na zonę??
      > Ponoc faceci boją się kobiet po 30, myślą, że za stare, nie mogą mieć już
      > dzieci...

No nie . O czymś takim nie słyszałem .

Natomiast statystycznie podchodząc do rzeczy - faktycznie niezamężna kobieta w
      Polsce po 30. to już , niestety , tzw. stara panna .
    • lena8 Re: W jakim wieku zaczyna się staropanieństwo 26.05.02, 21:48
      bez przesady,jesteś kobietą a nie jakimś materiałem na żonę i czasem lepiej
      poczekać z zamążpójściem niż zrobic to bo tak wypada:)
      • Gość: Częstoch Re: W jakim wieku zaczyna się staropanieństwo IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 26.05.02, 22:24
        lena8 napisał(a):

> bez przesady,jesteś kobietą a nie jakimś materiałem na żonę i czasem lepiej
        > poczekać z zamążpójściem niż zrobic to bo tak wypada:)

Racja . Nic na siłę . I trzeba się szanować .

Ostatnio pewna kobieta ( nie moja ) powiedziała mi ,że jestem "dobrym materiałem
        na męża" .

Usłyszałem coś takiego po raz pierwszy . Właśnie po 30-tce ... :)

• lena8 Re: W jakim wieku zaczyna się staropanieństwo 26.05.02, 23:09
          nigdy nie wierz kobiecie Czestochu tralala lala:)))
      • Gość: TheLarch Re: W jakim wieku zaczyna się staropanieństwo IP: *.chello.pl 27.05.02, 01:59
        Bez faceta jesteś jak dzwon bez serca. To mężczyzna czyni Cię kobietą. Nie
        mówię, że należy byle z kim, byle jak i byle szybko, ale ...
        • mindo Re: W jakim wieku zaczyna się staropanieństwo 28.05.02, 10:52
          Gość portalu: TheLarch napisał(a):

> Bez faceta jesteś jak dzwon bez serca. To mężczyzna czyni Cię kobietą. Nie
          > mówię, że należy byle z kim, byle jak i byle szybko, ale ...

Święte słowa. Można je śmiało zadedykować wszystkim samotnym pannom po 30-stce,
          kóre ubzdurały na swoje własne pocieszenie, że są tak samodzielne i niezależne w
          życiu że nie potrzebują faceta. Teraz okłamuja same siebie ale za 10 lat, jak juz
          będą po 40-stce bedą musiały przełknąć tę gorzką prawdę że zmarnowały życie i nie
          dały życia...

• Gość: lo Re: W jakim wieku zaczyna się staropanieństwo IP: *.acn.waw.pl 26.05.02, 22:47
      Może rzeczywiście do trzydziestki wypadałoby chociaż z raz wyjść za mąż ;-)?
      No chociażby po to, żeby nikt nie gadał: stara panna. A najlepiej to się nie
      przejmować. Z moich obserwacji wynika, że stare panny bywają bardzo
      inteligentne.
      • Gość: Częstoch Re: W jakim wieku zaczyna się staropanieństwo IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 26.05.02, 23:02
        Gość portalu: lo napisał(a):

> Może rzeczywiście do trzydziestki wypadałoby chociaż z raz wyjść za mąż ;-)?
        > No chociażby po to, żeby nikt nie gadał: stara panna. A najlepiej to się nie
        > przejmować. Z moich obserwacji wynika, że stare panny bywają bardzo
        > inteligentne.

Czasami za bardzo . Znałem jedną i ... szkoda gadać ;-)

• goga.74 Re: W jakim wieku zaczyna się staropanieństwo 26.05.02, 23:23
      Jesli przyjmniemy ze stara panna to nie stan cywilny
      tylko stan ducha, to mozna nia byc w kazdym wieku.
    • Gość: DundeeGi Re: W jakim wieku zaczyna się staropanieństwo IP: *.syd.connect.com.au / 210.9.62.* 27.05.02, 00:42
      A ja kiedys slyszalam, ze faceci sie boja ze panna po 30 to jakis towar
      wadliwy, ze nikt jej dotad nie chcial itd. Niestety tak jest chyba tylko w
      Polsce.
    • Gość: majka Re: W jakim wieku zaczyna się staropanieństwo IP: 62.233.135.* 27.05.02, 09:48
      uważam, że to zalezy przede wszystkim od stanu naszego ducha i to jakimi
      jesteśmy. Mam 26-letnią siostrę, nad którą rodzina już postawiła krzyżyk :) A
      to dlatego, że jest zadufaną w sobie pannicą, wg której każdy facet jeszt zły i
      głupi. Nadmienię tylko, ze od niej nie bije ani wybitna uroda, ani intelekt, i
      nei powinna obserwować tylko czubka własnego nosa
    • matrek Re: W jakim wieku zaczyna się staropanieństwo 27.05.02, 09:49

> dzieci...
      > jak to jest ???/

Brednia z tym "boją się", staropanieństwo natomiast to stan umysłu...
    • Gość: chudyy pocieszajcie się stare panny w sosie własnym IP: 217.8.166.* 27.05.02, 17:41
      okazuje się hie hie, że to miejsce spotkań starych panien, które nia mając
      dzieci roztrząsają swoje problemy i pocieszają się, że nie, nie mija im życie,
      nie przecieka ...
      naturalnie, że można mi zarzucić i co Ci z tego, żeś się ożenił skoro żeś źle
      wybrał i się rozwodzisz? A to z tego, że nawet rozwód to doświadczenie, można
      się czegoś nauczyć, pomimo złych chwil były i dobre i będę je pamiętał. Jest
      dziecko z którym utrzymam kontakt i tak jak wczoraj pojechałem z nią po kotka i
      odlot, ile radochy. A teraz buduję nowy związek. A jakbym nigdy nie miał tego
      co było to byłbym pusty i wypalony. Teraz bywam zmęczony, czasem więcej, czasem
      mniej, ale żyję i coś robię, mam też dobre efekty tego życia.
      A siedząc samemu gorycz tylko w człowieku rośnie.
      Lepiej być rozwodnikiem niż starym kawalerem.
      Takie jest moje zdanie.
      pozdrawiam
      • matrek Re: pocieszajcie się stare panny w sosie własnym 27.05.02, 17:45
        Gość portalu: chudyy napisał(a):

> ...
        > naturalnie, że można mi zarzucić i co Ci z tego, żeś się ożenił skoro żeś źle
        > wybrał i się rozwodzisz? A to z tego, że nawet rozwód to doświadczenie, można
        > się czegoś nauczyć, pomimo złych chwil były i dobre i będę je pamiętał. Jest
        > dziecko z którym utrzymam kontakt i tak jak wczoraj pojechałem z nią po kotka i
        >
        > odlot, ile radochy. A teraz buduję nowy związek. A jakbym nigdy nie miał tego
        > co było to byłbym pusty i wypalony. Teraz bywam zmęczony, czasem więcej, czasem
        >
        > mniej, ale żyję i coś robię, mam też dobre efekty tego życia.
        > A siedząc samemu gorycz tylko w człowieku rośnie.
        > Lepiej być rozwodnikiem niż starym kawalerem.
        > Takie jest moje zdanie.
        > pozdrawiam

Zgadzam sie z tym co powyżej
    • Gość: Pom Re: W jakim wieku zaczyna się staropanieństwo IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 27.05.02, 17:57
      A czasem bywa po prostu tak, że człowiek, z ktorym żyłaś kilka lat, a za
      ktorego nie wyszłaś za mąż, z wielu powodów, okazuje się nic nie wart... i masz
      30 lat. Potem chcesz, kochasz, pragniesz... i nie masz szcześcia. Po prostu. To
      nie jest tak, że kobieta po 30 musi być "wadliwa". Jestem po 30. Mam 31 lat. I
      co z tego? Kochałam, byłam kochana. A że nie wyszłam za mąż? Czy to mnie
      piętnuje w jakimś sensie? Swoje przeżyłam, te dobre i te złe chwile z kimś. Nie
      czuję, że się wypaliłam ale i nie czuje się wewnętrznie pusta. Kobieta nie musi
      wychodzić za mąż by wiedzieć na czym polega życie we dwoje.
    • kombinator2 Re: W jakim wieku zaczyna się staropanieństwo 27.05.02, 18:06

Nie. Jeśli mieszkasz w dużym mieście, masz wyższe wykształcenie i ciekawe,
      wyeksponowane stanowisko, jesteś w wieku... Ally McBeal i Bridget Jones :-))))))

A na poważnie, to naprqwdę dużo zależy od środowiska (jeśli chodzi o tzw. opinię
      publiczną). Na wsi starą panną jest już 22-23 latka, w mieście nie jest nią 40-
      letnia pani kierowniczka....

> dzieci...

... bo jeśli chodzi o facetów (przynajmniej z mojego środowiska), to zależy od...
      samej kobiety. Bo tak naprawdę nieważne, ile się ma lat, ważne kim się jest. Bo
      może być wciąż panną po 30-ce z wielu powodów, a może być super babeczką, za
      którą rozbija się wielu facetów. A może mieć 20 lat i odstraszać każdego
      potencjalnego męża.

A jeśli chodzi o Twój przypadek, to trzymam za Ciebie kciuki, jeśli chcesz się
      wydać. Bo wcale jeszcze nie jest za późno (co to jest 29 lat.... bu...) Ale
      uważaj, faceci to świnie :-)
      Trzymam za Ciebie kciuki.
      :-)
      • Gość: Aton Przekombinowałeś IP: 195.94.207.* 28.05.02, 10:32
        kombinator2 napisał(a):
        > Na wsi starą panną jest już 22-23 latka, w mieście nie
        > jest nią 40-letnia pani kierowniczka....

No tu, kombinator, przekombinowałeś. Jak się ma 40 lat to
        już nie ma zmiłuj. Jeśli się takiej urodzi dziecko
        (pierwsze), to sensacja jest taka, że aż w gazetach
        piszą. I stąd (mylne) wrażenie, że to możliwe.
    • Gość: Martyna Re: W jakim wieku zaczyna się staropanieństwo IP: *.proxy.aol.com 27.05.02, 20:09

Ja wogole nie wiem co to znaczy staropanienstwo jesli jest to tylko stan ducha
      jest jedynym warunkiem aby byc starapanna to nawet mezatka moze nia byc?

Niestety w Polsce spoleczenstwo jest okrutne i pietnuje samotne kobiety na
      szczenie nie dzieje sie tak na calym swiecie w Europie zachodniej, U.S.A okres
      okolo 30 to czas kiedy ludzie generalnie zakladaja rodziny - nie wczesniej.

Moze autorka pstu poszuka partnera za granica gdzie jest duzo wolnych panow po
      30.

• Gość: selma Re: W jakim wieku zaczyna się staropanieństwo IP: *.ppp.get2net.dk 27.05.02, 21:25
        w Dani tez istnieje magiczna granica 30 lat ,troche zartobliwie znajomi mowia
        na 30-letnie panny-pebermo- znaczy mniej wiecej stara panna ale troche
        lagodniej i nikt sie tym tak nie przejmuje.facet kawaler to pebersvend i tez
        jest to na zarty ale niektorzy zaczynaja wtedy szukac malzonka -ki.
        • liloom w zadnym wieku. w kazdym wieku 28.05.02, 11:14
          Ja uwazam ze to wewnetrzne samopoczucie czy wrazenie.
          Jak masz 25 i czujesz sie stara panna, to wspolczuje. Moja 40-letnia znajoma
          ciagle szuka chlopakow (tak tak, nie facetow a chlopakow) i ja nigdy nie
          myslalam o niej jako o starej pannie. Nie wiem dlaczego ale stara panna musi w
          moim pojeciu miec jakies charakterystyczne cechy, ktore utrudniaja zwiazek, sa
          w moim pojeciu smieszne - np. jakies dziwne przyzwyczajenia, przesadne
          zakniecie w sobie itd.
      • goga.74 Re: W jakim wieku zaczyna się staropanieństwo 28.05.02, 12:52
        Dla mnie glownie stan ducha, jak juz napisalam.
        Mam takie skojareznie stara panna=stara zrzeda.
        Stara zrzeda nie musi byc koniecznie stara, ale musi
        zrzedzic. Na wszystko. Nie uklada sie jej zycie, wiec
        interesuje sie zyciem innych, krytukujac je. Ciagle
        niezadowolona, pelna pretensji do swiata. Swoim
        zachowaniem odstrasza kudzi (w tym mezczyzn) i
        jednoczesnie jest przekonana ze jej samotnosc wynika z
        tego ze wszysscy mezczyznie to swinie.Poznalam raz taki
        egzemplarz, 26-letnia dziewczyne. Nie okreslilam bym
        tak kobiety tylko ze wzgledu na jej fakt bycia samotna.
        Meskim odpowiednikiem jest stary piernik lub pierdola.
        Tez mozna nim zaczac byc juz w mlodosci.
      • Gość: Michal.. Re: W jakim wieku zaczyna się staropanieństwo IP: 217.11.136.* 28.05.02, 13:01
        ....a co to znaczy staropanienstwo czy to nie pozostalosc dawnych uprzedzen
        gdzie dziewczyna miala obowiazek wyjsc zamaz jak najwczxesniej
    • lastka Re: W jakim wieku zaczyna się staropanieństwo 28.05.02, 11:20
      A ja starą panne widzę tak:
      popalona trwała na głowie, czerwone paznokcie i usta kolrki różowe na
      policzkach, niebieski cień do powiek, rzęsy wytuszowane na sztywno a ż cieknie,
      krótka spódniczka tzn. taka do kolana, łydki umięśnione i żylakowate i
      dopełnienie wszystkiego szpylki a i zapomniałam jeszcze o lufce i papierosku.
      Albo:
      Niska drobna, albo wysoka i szczupła, włosy kolor mysi ściągnięte do tyłu aż
      wytrzeszcz, okulary takie muchy duże, usta wąskie zacięte.
      Nie wiem dlaczego ale mnie właśnie tak kojarzą się stare panny.
    • Gość: analityk to kwestia podejscia do zycia/manier... IP: *.zke.com.pl / *.zke.com.pl 28.05.02, 11:34
      jesli kobieta jest madra kobieta to nie poddaje sie pojeciu staropanienstwa

i wiek nie ejst kryterium a podejscie do zycia, umiejetnosc rozmowy, niezlaeznosc
      i posiadanie swojego zdania

jesli kobieta jest otwarta, wydaje sie partnerka do rozmowy to wiek jest nawet
      plusem bo faceci okolo 30 "doganiaja intelektualnie" kobiety

ja mam 29 latek i mysle, ze to nie jest problem zwiazac sie z kobieta starsza
      bylem nie raz zwiazany i sobie z nimi radzilem

ja generalnie ejstem fanem 30-tek bo wiecej samo spojrzenie mowi niz rozmowa z 20
      tka

> dzieci...
      > jak to jest ???/

• suzume 23 lata, 4 miesiące i 8 dni (n/t) 28.05.02, 12:51

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka