Dodaj do ulubionych

_________STOSUNEK PRZERYWANY___________

23.11.04, 18:42
chcielam sie zapytac czy sa tu takie osobki ktore zaszly w ciaze podczas
stosunku przerywanego badz znaja takowe przypadki?????chcialam ocenic na
podstawie tego forum jego skutecznosc!!!!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • stephanie_s Re: _________STOSUNEK PRZERYWANY___________ 23.11.04, 18:59
      Wybij to sobie z głowy stosunek przerywany w ogóle nie jest zadną formą
      antykoncepcji i nie wiem skad takie mityczny pomysły,najskuteczniejsze są
      tabletki antykoncepcyjne..jesli natomiast tego typu metody zabezpiecznenia z
      jakichs powodów Ci nie odpowiadają to mozesz uzywac tzw kalendarzyka
      małozenskiego ale musisz miec pełna swiadomosc ze jego skutecznosc jest
      minimalna i tez raczej mityczna.
      • ewcik29 Re: _________STOSUNEK PRZERYWANY___________ 23.11.04, 22:30
        Od 5 lat nie używałam ani tabletek, ani też nie stosowaliśmy prezerwatyw. Jak
        to się mówi potocznie uważaliśmy i oczywiście......... "stosunek przerywany":)
        Nie zaszłam w ciążę. W sierpniu zdecydowaliśmy się spróbować "zrobić" maluszka
        i tym sposobem jestem w 4 m-cu ciąży....
        Co Wy ma to??
        Pozdrawiam:)
    • dziewczynka_bez_zapalek Re: _________STOSUNEK PRZERYWANY___________ 23.11.04, 19:21
      ja zaszłam w 26 dniu cyklu przy cyklach 31 dniowych ... i nie był to stosunek
      przerywany a raczej kalendarzyk małżeński ;-))) z tym że wszystko się
      poprzestawiało z moim cyklem i teraz jestem w prawie 8 tyg ciązy ;-))))
      • azylek Re: _________STOSUNEK PRZERYWANY___________ 25.11.04, 11:14
        Zadziwiajace obliczenia. Skąd będąc w 8tc wiesz, że zaszłaś w 26 dniu cyklu?
        Przecież ten moment ciąży to czas na pierwsze USG, które stwierdza albo
        potwierdza ciąże - bardzo trudno wyliczyć co do dnia poczęcie!!!

Pozdrawiam
        Azylek i 25t brzuszek
        • dziewczynka_bez_zapalek Re: _________STOSUNEK PRZERYWANY___________ 25.11.04, 20:36
          Azylko! bo wtedy kochaliśmy się bez zabezpieczenia a obliczenia są łatwiejsze
          gdyż z chlopakiem widziałam się raz na tydzień wówczas, a będąc w 8 tygodniu
          ciązy miałam już robione 3 USG ... 1 które wykazało że ciąza jest mdodsza niż
          wskazywałby to termin wg OM (a wg OM byłby to dziś już 11 tydzień), potem za 2
          tygodnie kolejne USG ale widać dalej było tylko zarodek, więc dostałam
          skierowanie na USG dopochwowe na lepszym sprzęcie i mogłam zobaczyć dzięki temu
          już serduszko i pani doktor mogła dzidzia zmierzyć i ustalić ile ma mm i na
          kiedy przewiduje termin porodu.
    • epior Re: _________STOSUNEK PRZERYWANY___________ 23.11.04, 19:56
      skuteczność tej metody przetestowaliśmy z mężem. Jestem w 16tc i urodzę w maju
      synka :). Nie stosuj nawet gdy wydaje ci się, że partnerowi nic przed
      wytryskiem nie "wypływa". Chyba że chcesz być tak szczęśliwa jak my
      pozdrawiam
      • naneczka1 Re: _________STOSUNEK PRZERYWANY___________ 23.11.04, 21:07
        A powiedz mi po jakim czasie stosowania tej metody z mezem zaszlas w ciaze???
        **Chcialam podkreslic ze jestesmy w stalym zwiazku i gdybym az tak sie chciala
        wzbraniac przed niepozadana ciaza to zdecydowalabym sie na inna metode
        antykoncepcji, ale to nie oznacza ze chce tez dziecka!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • mea8 Re: _________STOSUNEK PRZERYWANY___________ 24.11.04, 09:12
          Stosunek przerywany to świetna metoda. Ale na zrobienie dzidziusia:)))
          • pocahontas_kw Re: _________STOSUNEK PRZERYWANY___________ 24.11.04, 13:13
            hm.. czyli niby jeszcze nie chcesz malucha, ale jakby sie pojawił to fajnie?
            Tez tak miałam. Stosunek przerywany to w zasadzie ruletka, jako metody
            antykoncepcyjnej nie polecam, ale jako metode sprowadzenia na świat
            (mimochodem) malucha i owszem;)

pocahontas i fasola 11t
        • epior Re: _________STOSUNEK PRZERYWANY___________ 25.11.04, 11:08
          kochaliśmy sie w ten sposób dwa miesiące, z mojego wyboru - nie znoszę
          prezerwatyw :). Gdy wybrałam się w końcu do gina po pigułki i kupiłam od razu
          dwa opakowania - bezskutecznie czekalam na pierwszy dzień okresu :)
          Stosunek przerywany to rzeczywiście taka swoista ruletka, dla ludzi którym
          pojawienie się na świecie maluszka nie będzie przeszkadzać
          • naneczka1 Re: _________STOSUNEK PRZERYWANY___________ 25.11.04, 14:48
            Własnie chlopakowi przedstawilam wszystkie wasze wypowiedzi azeby zdal sobie
            sprawe z tego, ze stosunek przerywany jest malo skuteczny. I wiecie co??On sie
            by zgodzil na "mimowolnie" zrobionego dzidziusia :) a myslalam ze chopacy w
            wieku 22 lat mysla inaczej.
            DZiekuje z serca wszystkim za odpowiedzi i przesylam tysiace buziaczkow na
            szczescie!!!!!!!
            • an_ni Re: _________STOSUNEK PRZERYWANY___________ 25.11.04, 16:35
              to zalosne ...
              mlody facet powie wszystko jesli naprawde nie cierpi prezerwatyw i interesuje
              go tylko przyjemnosc
    • koza1968 Re: _________STOSUNEK PRZERYWANY___________ 24.11.04, 20:36
      Ja jestem.
      • kama_msz Re: _________STOSUNEK PRZERYWANY___________ 25.11.04, 17:11
        to roznie bywa,ja przez rok nie zaszlam w ten sposob w ciaze.pozniej
        stosowalismy z mezem kalendarzyk i tez zadnej wpadki.moja mama przez 9 lat
        stosowala kalendarzyk i tez nic.wiec to chyba tez od organizmu zalezy. teraz to
        juz 32 tc,bo moj maz zlekcewazyl otrzezenie o dniach plodnych:) i dzieki mu za to:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka