naneczka1 23.11.04, 18:42 chcielam sie zapytac czy sa tu takie osobki ktore zaszly w ciaze podczas stosunku przerywanego badz znaja takowe przypadki?????chcialam ocenic na podstawie tego forum jego skutecznosc!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stephanie_s Re: _________STOSUNEK PRZERYWANY___________ 23.11.04, 18:59 Wybij to sobie z głowy stosunek przerywany w ogóle nie jest zadną formą antykoncepcji i nie wiem skad takie mityczny pomysły,najskuteczniejsze są tabletki antykoncepcyjne..jesli natomiast tego typu metody zabezpiecznenia z jakichs powodów Ci nie odpowiadają to mozesz uzywac tzw kalendarzyka małozenskiego ale musisz miec pełna swiadomosc ze jego skutecznosc jest minimalna i tez raczej mityczna. Odpowiedz Link
ewcik29 Re: _________STOSUNEK PRZERYWANY___________ 23.11.04, 22:30 Od 5 lat nie używałam ani tabletek, ani też nie stosowaliśmy prezerwatyw. Jak to się mówi potocznie uważaliśmy i oczywiście......... "stosunek przerywany":) Nie zaszłam w ciążę. W sierpniu zdecydowaliśmy się spróbować "zrobić" maluszka i tym sposobem jestem w 4 m-cu ciąży.... Co Wy ma to?? Pozdrawiam:) Odpowiedz Link
dziewczynka_bez_zapalek Re: _________STOSUNEK PRZERYWANY___________ 23.11.04, 19:21 ja zaszłam w 26 dniu cyklu przy cyklach 31 dniowych ... i nie był to stosunek przerywany a raczej kalendarzyk małżeński ;-))) z tym że wszystko się poprzestawiało z moim cyklem i teraz jestem w prawie 8 tyg ciązy ;-)))) Odpowiedz Link
azylek Re: _________STOSUNEK PRZERYWANY___________ 25.11.04, 11:14 Zadziwiajace obliczenia. Skąd będąc w 8tc wiesz, że zaszłaś w 26 dniu cyklu? Przecież ten moment ciąży to czas na pierwsze USG, które stwierdza albo potwierdza ciąże - bardzo trudno wyliczyć co do dnia poczęcie!!! Pozdrawiam Azylek i 25t brzuszek Odpowiedz Link
dziewczynka_bez_zapalek Re: _________STOSUNEK PRZERYWANY___________ 25.11.04, 20:36 Azylko! bo wtedy kochaliśmy się bez zabezpieczenia a obliczenia są łatwiejsze gdyż z chlopakiem widziałam się raz na tydzień wówczas, a będąc w 8 tygodniu ciązy miałam już robione 3 USG ... 1 które wykazało że ciąza jest mdodsza niż wskazywałby to termin wg OM (a wg OM byłby to dziś już 11 tydzień), potem za 2 tygodnie kolejne USG ale widać dalej było tylko zarodek, więc dostałam skierowanie na USG dopochwowe na lepszym sprzęcie i mogłam zobaczyć dzięki temu już serduszko i pani doktor mogła dzidzia zmierzyć i ustalić ile ma mm i na kiedy przewiduje termin porodu. Odpowiedz Link
epior Re: _________STOSUNEK PRZERYWANY___________ 23.11.04, 19:56 skuteczność tej metody przetestowaliśmy z mężem. Jestem w 16tc i urodzę w maju synka :). Nie stosuj nawet gdy wydaje ci się, że partnerowi nic przed wytryskiem nie "wypływa". Chyba że chcesz być tak szczęśliwa jak my pozdrawiam Odpowiedz Link
naneczka1 Re: _________STOSUNEK PRZERYWANY___________ 23.11.04, 21:07 A powiedz mi po jakim czasie stosowania tej metody z mezem zaszlas w ciaze??? **Chcialam podkreslic ze jestesmy w stalym zwiazku i gdybym az tak sie chciala wzbraniac przed niepozadana ciaza to zdecydowalabym sie na inna metode antykoncepcji, ale to nie oznacza ze chce tez dziecka!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
mea8 Re: _________STOSUNEK PRZERYWANY___________ 24.11.04, 09:12 Stosunek przerywany to świetna metoda. Ale na zrobienie dzidziusia:))) Odpowiedz Link
pocahontas_kw Re: _________STOSUNEK PRZERYWANY___________ 24.11.04, 13:13 hm.. czyli niby jeszcze nie chcesz malucha, ale jakby sie pojawił to fajnie? Tez tak miałam. Stosunek przerywany to w zasadzie ruletka, jako metody antykoncepcyjnej nie polecam, ale jako metode sprowadzenia na świat (mimochodem) malucha i owszem;) pocahontas i fasola 11t Odpowiedz Link
epior Re: _________STOSUNEK PRZERYWANY___________ 25.11.04, 11:08 kochaliśmy sie w ten sposób dwa miesiące, z mojego wyboru - nie znoszę prezerwatyw :). Gdy wybrałam się w końcu do gina po pigułki i kupiłam od razu dwa opakowania - bezskutecznie czekalam na pierwszy dzień okresu :) Stosunek przerywany to rzeczywiście taka swoista ruletka, dla ludzi którym pojawienie się na świecie maluszka nie będzie przeszkadzać Odpowiedz Link
naneczka1 Re: _________STOSUNEK PRZERYWANY___________ 25.11.04, 14:48 Własnie chlopakowi przedstawilam wszystkie wasze wypowiedzi azeby zdal sobie sprawe z tego, ze stosunek przerywany jest malo skuteczny. I wiecie co??On sie by zgodzil na "mimowolnie" zrobionego dzidziusia :) a myslalam ze chopacy w wieku 22 lat mysla inaczej. DZiekuje z serca wszystkim za odpowiedzi i przesylam tysiace buziaczkow na szczescie!!!!!!! Odpowiedz Link
an_ni Re: _________STOSUNEK PRZERYWANY___________ 25.11.04, 16:35 to zalosne ... mlody facet powie wszystko jesli naprawde nie cierpi prezerwatyw i interesuje go tylko przyjemnosc Odpowiedz Link
kama_msz Re: _________STOSUNEK PRZERYWANY___________ 25.11.04, 17:11 to roznie bywa,ja przez rok nie zaszlam w ten sposob w ciaze.pozniej stosowalismy z mezem kalendarzyk i tez zadnej wpadki.moja mama przez 9 lat stosowala kalendarzyk i tez nic.wiec to chyba tez od organizmu zalezy. teraz to juz 32 tc,bo moj maz zlekcewazyl otrzezenie o dniach plodnych:) i dzieki mu za to:) Odpowiedz Link