lalka74 31.05.02, 10:09 Witam, kto z was rzucił palenie i jaka była największa motywacja do zrobienia tego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
.klamka. Re: Dzień bez fajek - kto rzucił? 31.05.02, 10:17 witam Lalka:) ja staram sie, staram i dla mnie chyba najwieksza motywacja jest nagly przyplyw energii po kilku dniach bez fajki. czuje sie poprostu rewelacyjnie i mam na wszystko ochote! tyle,ze mam tez ochote na papieroska... wiec ewidentna sprzecznosc interesow:( ale zycze powodzenia i wytrawalosci! Odpowiedz Link Zgłoś
liloom Re: Dzień bez fajek - kto rzucił? 31.05.02, 23:08 Ja nie rzucilam tylko przestalam palic. Tak po prostu. Bez motywacji. Jak mi sie zachce to sobie zapale, a jak nie to nie. I co ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kora Re: Dzień bez fajek - kto rzucił? IP: *.acn.waw.pl 31.05.02, 23:57 Ja rzuciłam i co dziwne bardzo schudłam :-). Nie wierz przesądom i powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
frugo3 Re: Dzień bez fajek - kto rzucił? 01.06.02, 01:04 OD 2 DNI NIE PALE!!Nie nastawiałem sie na dzien bez papierosa- nawet nie wiedziałem, ale tak sie zbiegło. Miałem już próby , wracałem nawet po miesiąącu do nałogu, ale zawsze krytyczne były pierwsze dni, teraz jest cos o czynm wam powiem bo wydaje mi sie że to jest to , mianowicie dostałem plastry nicorette 16 mg nikotyny w jednym - zastosowałem i obudziłem sie po raz pierwszy bez checi zapalenia w godzinach porannych- wytrzymałem cały wczorajzy dzień (OBALIŁEM 1/2 STOCKA ale wytrzymałem) , dziś w pracy nie zrobiłem przerwy na fajke , i narazie czuje sie ok, nie mam chandry spoko, wącham powietrze zza okna, jestem rześki i jakos szybciej mysle, nie czuje cegły w gardle i na płucach, wyczułem koleżanke która wróciła z papierosa, trzymajcie kciuki może mi sie wreszcie uda choćbym miał te plastry do końca życia przyklejać!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: damona Re: Dzień bez fajek - kto rzucił? IP: 62.233.167.* 01.06.02, 01:40 ja rzucilam z dnia na dzien, ale to bylo 1,5 roku temu. Palilam ok 9 lat i jak zmienilam pigulki antykoncepcyjne to papierosy zaczely mi wyjatkowo zle smakowac do tego stopnia ze bylo mi po nich niedobrze. oczywiscie ciagnelo mnie zeby sobie zapalic, przestalam pic nawet piwko, bo wiadomo, ze chce sie wtedy palic, oraz wszystkie imprezy omijalam szerokim lukiem i jakos przezwyciezylam nalog (choc czasem mnie korci). Jestem zadowolona bo juz nie mam zadyszki jak wchodze na piechote po schodach... Odpowiedz Link Zgłoś
sfizofremia Re: Dzień bez fajek - kto rzucił? 01.06.02, 14:52 lalka74 napisał(a): > Witam, kto z was rzucił palenie i jaka była największa motywacja do zrobienia > tego? ja nie pAle i nie palilaM jak naRazie, w kazDym razIe doprą moTy wacJa moze bYc np. brak chęci fUndowaNia sobie samemu takiEj sUper hIper nowoCzesnEj komorY gazowEj... Odpowiedz Link Zgłoś
sfizofremia spRostOwaNie 01.06.02, 14:55 hmm... nie wieM czy bRak chęcI mozE byc w oGole jakiegoKolwiek rOdzaJu motywacJą... ale pRzynajMniej sie stRalam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martyna Re: Dzień bez fajek - kto rzucił? IP: *.proxy.aol.com 01.06.02, 19:48 Ja rzucilam 6 miesiecy temu i ciesze sie do dzis z tego powodu. Nie bylo latwo ale warto. Moj facet nie pali wiec nikt mnie nie sabotazowal i nie kusil papierosem. Rzucilam z dnia na dzien po 14 latach palenia( od 14 roku zycia). Co do motywacji to nie przekonaly mnie te wiejace groza przestrogi o raku, chorobach pluc itp byly nierealne . Bardziej przekonaly mnie argumenty dotyczace wygladu tym bardziej, ze moja skora zaczela gorzej wygladac. Rzucilam palenie i po kilku miesiacach cera poprawila sie. Patrze na moja mame , ktora pali od 45 lat i ne chce wygladac tak jak ona, wysuszona , pomarszczona skora i ciezki oddech. Jesli myslisz o rzuceniu zrob to tylko na poczatku jest trudno , po ok 6 tygodniach nie bedziesz myslala o papierosie. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś