24.03.05, 19:00
Od rana łażę obolała - dziewczyny pomóżcie! Czuję silny świąd w okolicach
intymnych. Gin dopiero po Świętach. Błagam o jakieś domowe sposoby!!!!
Obserwuj wątek
    • kohol Re: ;( pomocy 24.03.05, 19:05
      Jogurt naturalny do przemywania.
      Dobry płyn do higieny intymnej.
      Clotrimazol w kremie - w kazdej aptece, niedrogo, bez recepty.
      • serce_na_dloni Re: ;( pomocy 24.03.05, 19:08
        Dzięki :) a może byc tantum rosa?

A może to wina proszku do prania? zmieniłam ostatnio :(
        • kohol Re: ;( pomocy 24.03.05, 19:14
          Co do proszku do prania - to możliwe. Co do tantum rosy - to jest raczej na
          zapalenia, na pewno nie zaszkodzi :), ale jeżeli masz drożdżaki (właśnie
          swędzenie może o tym świadczyć), to lepiej Clotrimazol. Może być w tabletkach
          dopochwowych lub kremie.
          Tyle wiem :)
          • chicarica Re: ;( pomocy 24.03.05, 20:30
            Właśnie Tantum Rosa na infekcje drożdżakowe jest świetny. Najlepiej najpierw
            T.R., a potem Clotrimazol, postaraj się też wyżebrać w aptece Gynalgin albo
            Gynofemidazol - powiedz że receptę doniesiesz po świętach i niech Ci
            sprzedadzą, bo zwariujesz ;)
            • kohol Re: ;( pomocy 25.03.05, 10:02
              Tantum Rosa nie działa na drożdżaki, to lek przeciwzapalny.
              • trzydziecha1 Re: ;( pomocy 25.03.05, 10:06
                Działa działa, Wiem z doświadczenia. :D
                • kohol Re: ;( pomocy 25.03.05, 10:07
                  To napisz o tym do producenta, może zarejestruje nowe działanie :)
                  • trzydziecha1 Re: ;( pomocy 25.03.05, 10:08
                    Serio stosowałam w takich "krytycznych" przypadkach, gdy termin u lekarza
                    dostałam za kilka dni. Efekt jest OK, daje sobie ręke uciąć.
                    • kohol Re: ;( pomocy 25.03.05, 10:17
                      Rozumiem, tylko po prostu we wskazaniach i opisie TR nie ma leczenia grzybic :)
                      Owszem, działa przeciwbólowo i odkażająco, więc może przez to polepsza stan,
                      ale nie leczy drożdżaków, wskazania podałam w poście niżej, myślę, że producent
                      by poinformował, gdyby było inaczej.
                      Pracuję akurat w takiej branży, że trochę się w tym orientuję :)
                      • trzydziecha1 Re: ;( pomocy 25.03.05, 10:29
                        W każdym razie w połączeniu z lactovaginalem i clotrimazolem pozwala przeżyć w
                        miarę bezbolesnie do terminu wizyty :D Na szczęście od dawna nie miałam tego
                        problemu (tfu tfu)
                        • kohol Re: ;( pomocy 25.03.05, 10:30
                          Teraz to lato idzie, będzie więcej wietrzenia, hihi, mniej infekcji itd :D
                          • trzydziecha1 Re: ;( pomocy 25.03.05, 10:35
                            No :))) fajnie:))
          • trzydziecha1 Re: ;( pomocy 25.03.05, 10:05
            Wszystko wskazuje na grzybicę Tantum rosa jest bardzo dobra, globulek
            clotrimazolu nie dostaniesz bez recepty, ale krem tak i stosuj go na zewnątrz.
            Kup jeszcze lactovaginal i zakładaj po płukaniu tantum rosa.
        • pimpek_sadelko Re: ;( pomocy 25.03.05, 09:33
          serce_na_dloni napisała:

> Dzięki :) a może byc tantum rosa?
          >
          > A może to wina proszku do prania? zmieniłam ostatnio :(
          clotrimazol lepszy. to tantum rosna to niezly chwycik reklamowy, feler w tym,
          ze na nic nie pomaga a jest podobno na wszystko.
          • kohol Re: ;( pomocy 25.03.05, 09:58
            Oczywiście. Wskazania Tantum Rosy:
            Różnego pochodzenia zapalenie sromu, pochwy i szyjki macicy, profilaktyka przed-
            i pooperacyjna w ginekologii, higiena osobista w okresie połogu.
            Clotrimazolu mam podać wskazania i skład? :)
            • pimpek_sadelko Re: ;( pomocy 25.03.05, 10:45
              kohol napisała:

> Oczywiście. Wskazania Tantum Rosy:
              > Różnego pochodzenia zapalenie sromu, pochwy i szyjki macicy, profilaktyka
              przed
              > -
              > i pooperacyjna w ginekologii, higiena osobista w okresie połogu.
              > Clotrimazolu mam podać wskazania i skład? :)
              >
              na ulotkach pisza rozne cuda. na gardlo tez to biora. wyleczylo Cie to cudo
              kiedys?
              znasz lekarza, ktory to na grzybka wypisuje zamiast normalnego leczenia?:)
    • tonya4 Re: ;( pomocy 24.03.05, 19:14
      Moze byc proszek.Moze zle sie wyplukal albo jestes uczulona.Popros w aptece o srodki p`/grzybicze.Mozna tez kupic globulki propolisowe bez recepty, ale mozesz byc na nie uczulona.Jest tez takie mleczko , ktore stosuje sie przy ospie wietrznej(lagodzi wlasnie swiad).
    • sceptyczka1 Re: ;( pomocy 24.03.05, 21:44
      też polecam clotrimazol i mydło specjalne antybakteryjne lub takie dla dzieci.
      można też babciny sposób wprawdzie nie próbowałam ale znajoma mówi że szybko
      działa ząbek czosnku obrać ale nie nacinać i włożyć tam gdzie trzeba 2 razy
      dziennie. jak już świąd przejdzie to tampo namoczony w jogurcie naturalnym
    • horpyna78 Re: ;( pomocy 25.03.05, 09:19
      globulki dopochwowe z propolisem w każdej aptece bez recepty
    • pimpek_sadelko Re: ;( pomocy 25.03.05, 09:32
      serce_na_dloni napisała:

> Od rana łażę obolała - dziewczyny pomóżcie! Czuję silny świąd w okolicach
      > intymnych. Gin dopiero po Świętach. Błagam o jakieś domowe sposoby!!!!
      idz do apteki, moze cos Ci sprzedadza w drodze wyjatku, kup tez do higieny
      intymnej plyn ginekologiczny lactacyd.
    • mamdylemat Re: ;( pomocy 25.03.05, 10:05
      to moze byc tez wyjalowienie organizmu. wowczas skuteczniejsze sa czopki
      dopochwowe.
    • serce_na_dloni Jeszcze dodam... 25.03.05, 11:07
      Pieczenie i swędzenie czuję tylko na zewnątrz. Zastanawiałam się nad uczuleniem
      na środek nawilżający czy plemnikobójczy w prezerwatywie - no ale wtedy by
      piekło także wewnątrz? Od chłopaka niczym się raczej nie zaraziłam (czysty i
      wierny :)). Więc co mi jest?

Od wczoraj się zresztą poprawiło :) dzięki za rady, chłopak leciał do apteki na
      złamanie karku ;)
    • serce_na_dloni wielkie dzięki za pomoc :) 25.03.05, 12:45
      Bardzo mi pomogłyście. Wygląda na to że to było mocne otarcie (cóż... ;) mamy
      temperament), ale szczypało, piekło i swędziało jak cholera :( w każdym razie
      chłopak wykazał sie dużą troską i sam chciał pomagać ("no przecież całuję i
      gryzę, to obejrzeć mogę jeśli narozrabiałem i cię boli") Dzięki jeszcze raz!
      • miawalles Re: wielkie dzięki za pomoc :) 25.03.05, 12:46
        hahaha, fajnie to opisałaś:))))
        masz super chłopaka:))
        • serce_na_dloni Re: wielkie dzięki za pomoc :) 25.03.05, 12:48
          wiem :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka