serce_na_dloni 24.03.05, 19:00 Od rana łażę obolała - dziewczyny pomóżcie! Czuję silny świąd w okolicach intymnych. Gin dopiero po Świętach. Błagam o jakieś domowe sposoby!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kohol Re: ;( pomocy 24.03.05, 19:05 Jogurt naturalny do przemywania. Dobry płyn do higieny intymnej. Clotrimazol w kremie - w kazdej aptece, niedrogo, bez recepty. Odpowiedz Link Zgłoś
serce_na_dloni Re: ;( pomocy 24.03.05, 19:08 Dzięki :) a może byc tantum rosa? A może to wina proszku do prania? zmieniłam ostatnio :( Odpowiedz Link Zgłoś
kohol Re: ;( pomocy 24.03.05, 19:14 Co do proszku do prania - to możliwe. Co do tantum rosy - to jest raczej na zapalenia, na pewno nie zaszkodzi :), ale jeżeli masz drożdżaki (właśnie swędzenie może o tym świadczyć), to lepiej Clotrimazol. Może być w tabletkach dopochwowych lub kremie. Tyle wiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: ;( pomocy 24.03.05, 20:30 Właśnie Tantum Rosa na infekcje drożdżakowe jest świetny. Najlepiej najpierw T.R., a potem Clotrimazol, postaraj się też wyżebrać w aptece Gynalgin albo Gynofemidazol - powiedz że receptę doniesiesz po świętach i niech Ci sprzedadzą, bo zwariujesz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kohol Re: ;( pomocy 25.03.05, 10:02 Tantum Rosa nie działa na drożdżaki, to lek przeciwzapalny. Odpowiedz Link Zgłoś
trzydziecha1 Re: ;( pomocy 25.03.05, 10:06 Działa działa, Wiem z doświadczenia. :D Odpowiedz Link Zgłoś
kohol Re: ;( pomocy 25.03.05, 10:07 To napisz o tym do producenta, może zarejestruje nowe działanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
trzydziecha1 Re: ;( pomocy 25.03.05, 10:08 Serio stosowałam w takich "krytycznych" przypadkach, gdy termin u lekarza dostałam za kilka dni. Efekt jest OK, daje sobie ręke uciąć. Odpowiedz Link Zgłoś
kohol Re: ;( pomocy 25.03.05, 10:17 Rozumiem, tylko po prostu we wskazaniach i opisie TR nie ma leczenia grzybic :) Owszem, działa przeciwbólowo i odkażająco, więc może przez to polepsza stan, ale nie leczy drożdżaków, wskazania podałam w poście niżej, myślę, że producent by poinformował, gdyby było inaczej. Pracuję akurat w takiej branży, że trochę się w tym orientuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
trzydziecha1 Re: ;( pomocy 25.03.05, 10:29 W każdym razie w połączeniu z lactovaginalem i clotrimazolem pozwala przeżyć w miarę bezbolesnie do terminu wizyty :D Na szczęście od dawna nie miałam tego problemu (tfu tfu) Odpowiedz Link Zgłoś
kohol Re: ;( pomocy 25.03.05, 10:30 Teraz to lato idzie, będzie więcej wietrzenia, hihi, mniej infekcji itd :D Odpowiedz Link Zgłoś
trzydziecha1 Re: ;( pomocy 25.03.05, 10:05 Wszystko wskazuje na grzybicę Tantum rosa jest bardzo dobra, globulek clotrimazolu nie dostaniesz bez recepty, ale krem tak i stosuj go na zewnątrz. Kup jeszcze lactovaginal i zakładaj po płukaniu tantum rosa. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: ;( pomocy 25.03.05, 09:33 serce_na_dloni napisała: > Dzięki :) a może byc tantum rosa? > > A może to wina proszku do prania? zmieniłam ostatnio :( clotrimazol lepszy. to tantum rosna to niezly chwycik reklamowy, feler w tym, ze na nic nie pomaga a jest podobno na wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
kohol Re: ;( pomocy 25.03.05, 09:58 Oczywiście. Wskazania Tantum Rosy: Różnego pochodzenia zapalenie sromu, pochwy i szyjki macicy, profilaktyka przed- i pooperacyjna w ginekologii, higiena osobista w okresie połogu. Clotrimazolu mam podać wskazania i skład? :) Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: ;( pomocy 25.03.05, 10:45 kohol napisała: > Oczywiście. Wskazania Tantum Rosy: > Różnego pochodzenia zapalenie sromu, pochwy i szyjki macicy, profilaktyka przed > - > i pooperacyjna w ginekologii, higiena osobista w okresie połogu. > Clotrimazolu mam podać wskazania i skład? :) > na ulotkach pisza rozne cuda. na gardlo tez to biora. wyleczylo Cie to cudo kiedys? znasz lekarza, ktory to na grzybka wypisuje zamiast normalnego leczenia?:) Odpowiedz Link Zgłoś
tonya4 Re: ;( pomocy 24.03.05, 19:14 Moze byc proszek.Moze zle sie wyplukal albo jestes uczulona.Popros w aptece o srodki p`/grzybicze.Mozna tez kupic globulki propolisowe bez recepty, ale mozesz byc na nie uczulona.Jest tez takie mleczko , ktore stosuje sie przy ospie wietrznej(lagodzi wlasnie swiad). Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyczka1 Re: ;( pomocy 24.03.05, 21:44 też polecam clotrimazol i mydło specjalne antybakteryjne lub takie dla dzieci. można też babciny sposób wprawdzie nie próbowałam ale znajoma mówi że szybko działa ząbek czosnku obrać ale nie nacinać i włożyć tam gdzie trzeba 2 razy dziennie. jak już świąd przejdzie to tampo namoczony w jogurcie naturalnym Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna78 Re: ;( pomocy 25.03.05, 09:19 globulki dopochwowe z propolisem w każdej aptece bez recepty Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: ;( pomocy 25.03.05, 09:32 serce_na_dloni napisała: > Od rana łażę obolała - dziewczyny pomóżcie! Czuję silny świąd w okolicach > intymnych. Gin dopiero po Świętach. Błagam o jakieś domowe sposoby!!!! idz do apteki, moze cos Ci sprzedadza w drodze wyjatku, kup tez do higieny intymnej plyn ginekologiczny lactacyd. Odpowiedz Link Zgłoś
mamdylemat Re: ;( pomocy 25.03.05, 10:05 to moze byc tez wyjalowienie organizmu. wowczas skuteczniejsze sa czopki dopochwowe. Odpowiedz Link Zgłoś
serce_na_dloni Jeszcze dodam... 25.03.05, 11:07 Pieczenie i swędzenie czuję tylko na zewnątrz. Zastanawiałam się nad uczuleniem na środek nawilżający czy plemnikobójczy w prezerwatywie - no ale wtedy by piekło także wewnątrz? Od chłopaka niczym się raczej nie zaraziłam (czysty i wierny :)). Więc co mi jest? Od wczoraj się zresztą poprawiło :) dzięki za rady, chłopak leciał do apteki na złamanie karku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
serce_na_dloni wielkie dzięki za pomoc :) 25.03.05, 12:45 Bardzo mi pomogłyście. Wygląda na to że to było mocne otarcie (cóż... ;) mamy temperament), ale szczypało, piekło i swędziało jak cholera :( w każdym razie chłopak wykazał sie dużą troską i sam chciał pomagać ("no przecież całuję i gryzę, to obejrzeć mogę jeśli narozrabiałem i cię boli") Dzięki jeszcze raz! Odpowiedz Link Zgłoś
miawalles Re: wielkie dzięki za pomoc :) 25.03.05, 12:46 hahaha, fajnie to opisałaś:)))) masz super chłopaka:)) Odpowiedz Link Zgłoś