sloggi 18.05.05, 01:17 Jestem po konsumpcji Dragona z LP, weszło mi całkiem możliwie. Szczyt smaku to nie jest, ale za 1,59 nie wymagałbym nic bardziej wykwintnego. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
babeczkaa Re: Piwo 18.05.05, 14:42 a ja kupiłam ostatnio piwo w Lidlu, takie za 11,90 za sześciopak, powiem ze jest super! Odpowiedz Link
babeczkaa Re: Piwo 18.05.05, 17:59 już mówie bo własnie popijam nazywa się Bergadler Premium Pils (butelki szklane - sześciopak, mojemu mężowi też smakuje Odpowiedz Link
silikoplast Re: Piwo 23.05.05, 08:02 dino - tyskie butelka 0,5 l - 1,99 zł. i to już chyba z pół roku tak jest. Odpowiedz Link
sloggi Re: Piwo 23.05.05, 11:33 A mi ten Dragon nawet pasuje, może to i sikacz, ale dla takiego "pijaka" jak ja - wystarczy. Odpowiedz Link
fnoll Re: Piwo 23.05.05, 23:52 odkąd pojawił się na rynku Harnaś (1,90 plus butelka w sklepiku dwa kroki ode mnie, który nie jest dyskontem) coraz częściej leję dosłownie i za przeproszeniem na tanie browary choć takim TAB'em z Tesco nie pogardzę, ale te najtańsze, które serwują w Albercie, Plusie czy Lidlu - nie robią dobrze przy częstszym spożyciu co do Harnasia - tylko w butelce! w puszce - syf; nie dziwi to wiedząc, że piwo do puszki przyrządza się w zupełnie inny sposób dodając więcej chemikaliów, ale zwykle nie ma aż takich różnic w smaku jak w przypadku Harnasia tak przy okazji podzielę się innym całkiem rozsądnym cenowo piwnym odkryciem ostatnich miesięcy - dla lubiących mocne: Wojak Wszechmocne - pachnie piwem! Odpowiedz Link
lachien Re: Piwo 24.05.05, 13:53 Polecam Championowski Donner Strong. Moc 6,8% w przybliżeniu, bo puszki nie mam przed sobą. Cena 1.67. Smak - jak na piwo w tej cenie pyszne. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
fnoll Re: Piwo 24.05.05, 14:35 faktiko, donner strong, mimo że w puszce, dobry jest, choć sam go kupowałem w społem Odpowiedz Link
odziej Re: Piwo 25.05.05, 09:11 a ja polecam z tesco piwko "Zlaty Hrad" w wersji strong za 1,89. Odpowiedz Link
lachien Re: Piwo 11.06.05, 10:40 Skonsumowałem zakupiony w Biedronce szajs o nazwie VIP. Strzeżcie się go, bo szybciej wychodzi niż wchodzi. Odpowiedz Link
sloggi Re: Piwo 11.06.05, 13:53 ale ostatnio porównałem Tatrę z Carrefoura i Dragona z Lidera - Dragon lepszy. Odpowiedz Link
frida2 Re: Piwo 11.06.05, 15:44 W kwestii piw wypowiedzieć się nie mogę gdyż w gębie ich nie miałam nigdy Ale skoro ten dragon nienajgorszy to spróbuję jeśli oczywiście otworzą Lider Price'a u nas. Odpowiedz Link
zoraz Re: Piwo 02.07.06, 12:42 a mnie tam smakuje. W sumie to jedyny wynalazek piwny, który mi smakuje. Natomiast tzw. piwa markowe też potrafią byc szajsowne, mnie się zdarza ło kupić na "promocji" w TESCO i to parokrotnie różne marki piwa znacznie odbiegające smakiem od tego czego oczekiwałam. Poza tym bywają za mocno gazowane, przynajmniej na mój gust, i przy tym, albo dla tego kwaśne . Odpowiedz Link
bbastek13 Re: Piwo 11.06.05, 16:12 pamiętam jak kilka lat temu był Dragon w Geant, jeszcze jak chyba nie było "marki" leader price, było to naprawdę dobre piwo i tak samo tanie. Odpowiedz Link
smiley4u Re: Piwo 15.06.05, 21:11 wiekszosc tych tanich piw produkuje browar w glubczycach - taka sama jakosc tylko nazwa inna. ostatnio postanowilem sprobowac wszystkich z lidla i biedronki (sa tez w polo markecie). wprost fatalne graffen walder i finkbrau, podobnie jego odpowiednik z biedronki (zapomnialem nazwy). po prostu musialem kupic normalne piwo zeby sie odtruc w albercie jest jeszcze dit (dobre-i-tanie) ale picie go to juz totalny upadek, szczegolnie w wersji mocne. Odpowiedz Link
matysia_k Re: Piwo 16.06.05, 21:51 Absolutie strzezcie sie piwa o nazwie Karpackie.. co prawda nie wiem gdzie go kumple kupili ale sponiewierało strasznie bo ma 9%. Koszmar.. bol głowy nie do zniesienia a ja osobiscie do tego sie jeszce porzygałam(1 piwo)... Odpowiedz Link
batafuko Re: Piwo 16.06.05, 23:26 Ludzie! Co wy pijecie?! Jakieś dragony, karpackie i takie tam.Nie szkoda wam zdrowia.Jak lubicie piwo to się trochę wysilcie. Nie ilośc tylko jakość. Co można otrzymać w zamian za złoty coś tam? Odpowiedz Link
sloggi Re: Piwo 16.06.05, 23:33 batafuko napisała: > Ludzie! Co wy pijecie?! Jakieś dragony, karpackie i takie tam.Nie szkoda wam > zdrowia.Jak lubicie piwo to się trochę wysilcie. Nie ilośc tylko jakość. Co > można otrzymać w zamian za złoty coś tam? Forum jest o dyskontach, zatem piszemy o dostepnych tam trunkach A kolega co pija? Odpowiedz Link
batafuko Re: Piwo 16.06.05, 23:41 Wiem, że forum jest o dyskontach i trunki są tam różne Ostatnio kupuję piwa niepasteryzowane. Takie "Ciechanowskie" kosztuje trzy zeta. Warto. Odpowiedz Link
sloggi Re: Piwo 16.06.05, 23:43 W Warszawie "Ciechanowskiego" nie uświadczysz. To jakieś lokalne? Odpowiedz Link
batafuko Re: Piwo 16.06.05, 23:51 W "kerfurze" na Głębockiej w sklepie ze zdrową żywnoscią Jest tam również "Śląskie".Lokalne jak najbardziej.Polecam. Odpowiedz Link
sloggi Re: Piwo 16.06.05, 23:55 batafuko napisała: > W "kerfurze" na Głębockiej w sklepie ze zdrową żywnoscią > Jest tam również "Śląskie".Lokalne jak najbardziej.Polecam. No to koło mnie Aż zajrzę. ps. masz @. Odpowiedz Link
batafuko Re: Piwo 17.06.05, 00:02 mam @. aportas@wp.pl Jak blisko to ok.Również mają ciekawe kiełbasy.Jak ktoś lubi oczywiście. Odpowiedz Link
matysia_k Re: Piwo 26.06.05, 02:57 Ale muszę z niepokojem stwierdzic ze Lech zszedł na psy.. Jak sie jakis czas temu pojawił w zielonej butlece (jaaaakis czas temu) to bylo moje ulubione piwko bo mialo fajniusi chmielowy swiezy smaczek.. a teraz.. szkoda gadac. Odpowiedz Link
sloggi Re: Piwo 09.07.05, 11:14 Kupiłem Funk-coś tam w Lidlu. Zobaczymy czy da się przełknąć. Odpowiedz Link
gianni_vonsacze Re: Piwo 06.07.06, 15:46 Ten Fink coś tam.. to najgorsza miazga wśród tanich piw! dodatkowo odradzam mocne Grafen Walder z Lidla. Zresztą już od ponad trzech lat regularnie pijam piwo Kaper z GŻ - inne piwa mi nie smakują, a z tym wspomnianymi wyżej miałem 'przyjemność' smakować jako poczęstowany... Odpowiedz Link