kini Re: Pić mi się chce. Co polecacie na upał ? 27.06.02, 12:10 Woda z cytryną? Kwas chlebowy? Maślanka? Mięta bez cukru? Odpowiedz Link Zgłoś
tuli_pan Re: Pić mi się chce. Co polecacie na upał ? 27.06.02, 12:10 Gość portalu: Liver napisał(a): piwo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magnolia Re: Pić mi się chce. Co polecacie na upał ? IP: 195.205.73.* 27.06.02, 12:11 Gość portalu: Liver napisał(a): szkocką z kostkami lodowymi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grogreg Re: Pić mi się chce. Co polecacie na upał ? IP: 212.160.165.* 27.06.02, 12:13 Jak to co? Browar! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liver Re: Pić mi się chce. Co polecacie na upał ? IP: 157.25.84.* 27.06.02, 12:21 Dzięki, wszystkim. Ale pić w pracy browarek lub szkocką nie uchodzi. Może zdecyduję się na jakiś soczek. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
tuli_pan Re: Pić mi się chce. Co polecacie na upał ? 27.06.02, 12:26 Gość portalu: Liver napisał(a): > Dzięki, wszystkim. > Ale pić w pracy browarek lub szkocką nie uchodzi. > Może zdecyduję się na jakiś soczek. > Pozdr. wlewasz browarka do butelki po IceTea i po problemie :) Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha27 Re: Pić mi się chce. Co polecacie na upał ? 27.06.02, 13:25 tuli_pan napisał(a): > Gość portalu: Liver napisał(a): > > > Dzięki, wszystkim. > > Ale pić w pracy browarek lub szkocką nie uchodzi. > > Może zdecyduję się na jakiś soczek. > > Pozdr. > > > wlewasz browarka do butelki po IceTea i po problemie :) ... albo do kartonu po soku jabłkowym... w razie, jak ktoś powącha, to powiesz, że lubisz sfermentowany soczek ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grogreg Re: Pić mi się chce. Co polecacie na upał ? IP: 212.160.165.* 27.06.02, 12:32 Kiedys na studiach pracowalem jako fizyczny w browarze. Picie piwa w pracy jak najbardziej uchodzilo. Wiecej nie picie nie uchodzilo. Odpowiedz Link Zgłoś
wierna1 Re: Pić mi się chce. Co polecacie na upał ? 27.06.02, 12:37 Jaki upał? U mnie ledwo 15 stopni. Odpowiedz Link Zgłoś
xeptrek Re: Pić mi się chce. Co polecacie na upał ? 27.06.02, 12:37 daleko chyba na północy? Odpowiedz Link Zgłoś
wierna1 Re: Pić mi się chce. Co polecacie na upał ? 27.06.02, 12:45 xeptrek napisał(a): > daleko chyba na północy? Ta jest. 3miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grogreg Re: Pić mi się chce. Co polecacie na upał ? IP: 212.160.165.* 27.06.02, 12:38 Koledze pewnie chodzi o upal wewnetrzny. U mnie pada deszcz, na przemian z gradem, a i tak piweczka bym sie napil. Odpowiedz Link Zgłoś
wierna1 Re: Pić mi się chce. Co polecacie na upał ? 27.06.02, 12:45 Gość portalu: grogreg napisał(a): > Koledze pewnie chodzi o upal wewnetrzny. > U mnie pada deszcz, na przemian z gradem, a i tak piweczka bym sie napil. No bo z uzależnieniem już tak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grogreg Re: Pić mi się chce. Co polecacie na upał ? IP: 212.160.165.* 27.06.02, 12:51 No wiesz. Tylko dlatego, ze nigdy nie dopuszczem do stanu, w ktorym w mojej lodowce nie ma piwa, twierdzisz ze jestem piwoholikiem? Odpowiedz Link Zgłoś
wierna1 Re: Pić mi się chce. Co polecacie na upał ? 27.06.02, 12:53 Gość portalu: grogreg napisał(a): > No wiesz. > Tylko dlatego, ze nigdy nie dopuszczem do stanu, w ktorym w mojej lodowce nie > ma piwa, twierdzisz ze jestem piwoholikiem? Tak. Jesteś uzależniony od alkoholu, bo piwo to Generał Alkoholi. I to nie ja powiedziałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grogreg Re: Pić mi się chce. Co polecacie na upał ? IP: 212.160.165.* 27.06.02, 13:25 Ktokolwiek to powiedzial, musial byc ostro wstawiony. Odpowiedz Link Zgłoś
wierna1 Re: Pić mi się chce. Co polecacie na upał ? 27.06.02, 13:28 Gość portalu: grogreg napisał(a): > Ktokolwiek to powiedzial, musial byc ostro wstawiony. Nie. Raczej już wyleczony z uzależnienia. A konkretnie prezes klubu AA w Sopocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grogreg Re: Pić mi się chce. Co polecacie na upał ? IP: 212.160.165.* 28.06.02, 08:06 czyli uzalezniony. a jako taki nieobiektywny. Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha27 Re: Pić mi się chce. Co polecacie na upał ? 27.06.02, 13:26 ... bo zimno jest na północy, a nie w centrum :) Tu mamy mały upalik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: breskva Kwas Chlebowy! IP: *.acn.pl / 10.131.131.* 27.06.02, 17:37 Jest bardzo dobry choc nazwa moze zniechecac- ale wcale nie jest kwasny, raczej slodki. Przepyszny po schlodzeniu. Mozna go dostac w Klifie w Bomi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sonia Re: Kwas Chlebowy! jak go sie robi? IP: *.w.club-internet.fr 27.06.02, 18:12 macie jakis przepis? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alissa19 Re: cold drinks IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.06.02, 18:08 mrozona kawa,Redds,mineralna Perrier z lodem,schlodzony,swiezo wycisniety sok z pomaranczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maly.k Re: cold drinks IP: 139.57.24.* 27.06.02, 18:12 Czy zamiast Perrier moze byc Mazowszanka? mk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alissa19 Re: cold drinks and fast cars IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.06.02, 20:13 Gość portalu: maly.k napisał(a): > Czy zamiast Perrier moze byc Mazowszanka? > > mk. a czy zamiast mercedesa E moze byc daewoo lanos?oba jezdza i sa alternatywa dla obrzydliwej komunikacji miejskiej-z tym, ze wersja 1 jest dla ludzi a 2 dla desperados.chwycil diffrences?z woda jest exacly the same-placisz za marke i za jakosc. takze powyzsze pytanie z gatunku retorycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maly.k Re: cold drinks and fast cars IP: 139.57.24.* 27.06.02, 20:26 Czy chcesz powiedziec, ze w zielonej butelce 0.33 l woda jest lepsza niz w butelce 1.0 l? Pozdrawiam, mk. (oniesmielony) PS. Dlaczego piszesz 'exactly the same' - nie boisz sie, ze nie zrozumiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alissa19 Re: cold drinks and fast cars and stupid Qestions IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.06.02, 21:14 Gość portalu: maly.k napisał(a): > Czy chcesz powiedziec, ze w zielonej butelce 0.33 l woda jest lepsza niz w > butelce 1.0 l? > > Pozdrawiam, > > mk. (oniesmielony) > > PS. Dlaczego piszesz 'exactly the same' - nie boisz sie, ze nie zrozumiem? etam nie zrozumiesz!pewnie ze piszesz i mowisz plynnie w jezyku Davida Beckhama.w koncu w Unii dyletanctwo jezykowe nie jest mile widziane a poniewaz jeszcze troche wody uplynie w Renie nim tam sie znajdzie Polska [ludowa],to jest czas sie podszkolic i nie zadawac pytan w stylu"a czemu nie piszesz po polsku". a tak w ogole drogi kolego wirtualny to chce powiedziec ze jakas mazowszanka czy inne kaszubianki nijak sie maja do smaku eksportowej francuskiej wody perrier.i w ogole to nie wypada afiszowac sie z taka ordynarna butla jak w/w.pozdrawiam z Dolnego Slaska stolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maly.k Re: cold drinks and fast cars and stupid Qestions IP: 139.57.24.* 27.06.02, 21:42 Dear A, Your English is almost impeccable. However, in this parts we generally prefer the word 'question' to be spelled with 'u'. Besides, to me Perrier still has the most uncanny habit of tasting like any other water. Regards, mk. (from the faraway lands) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alissa19 Re: questions-a word to the wise is enough IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.06.02, 22:06 Gość portalu: maly.k napisał(a): > Dear A, > > Your English is almost impeccable. However, in this parts we generally prefer > the word 'question' to be spelled with 'u'. > Besides, to me Perrier still has the most uncanny habit of tasting like any > other water. > > Regards, > > mk. (from the faraway lands) > Dear [?]buddy from faraway[Ecuador?Faeroe Islands?Gaza Strip?Federation Of Malaysia?]lands, don't teach your grandmother to suck eggs!who do you think you are? a Britisher? hahaha!!! don't make me laugh!I've just made a mistake -that's all. Blah blah blah-you really pissed me off!come down to earth-another blue-collar worker with dead-end work.what's more from Poland.gee....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maly.k Re: questions-a word to the wise is enough IP: 139.57.24.* 27.06.02, 22:37 Whoever I am and whatever the colour of my collar is - it is immaterial at this juncture. What is important, though, is that I do not have this massive inferiority complex that would make me qualify the water I drink with some posh brand name. Another matter is the 'what's more from Poland' part. Being in your shoes, I would rather refrain from making remarks like that. This is one of this ‘we, the civilized people’ things, you know. Are you a racist or a moron, madam? I guess it was not very nice of me to pick on your spelling – but petty malice is one of the things I excel at. So beware! Cheers, mk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alissa19 Re: questions-polski dla odmiany IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.06.02, 22:51 Gość portalu: maly.k napisał(a): > Whoever I am and whatever the colour of my collar is - it is immaterial at this > > juncture. What is important, though, is that I do not have this massive > inferiority complex that would make me qualify the water I drink with some posh > > brand name. > Another matter is the 'what's more from Poland' part. Being in your shoes, I > would rather refrain from making remarks like that. This is one of this ‘ > we, > the civilized people’ things, you know. Are you a racist or a moron, mada > m? > I guess it was not very nice of me to pick on your spelling – but petty m > alice > is one of the things I excel at. So beware! > > Cheers, > > mk. dobrze przyjacielu z Malezji-widzi mi sie zes polaczek ktory na obczyznie niczym ten Mickiewicz broni wlasna piersia ,jak niepodleglosci,kraju ojczystego.na moim miejscu na szczescie nie jestes[ale bym trafila!]i tu sie pomyliles bo wiecej we mnie krwi austriackiej niz polskiej[tatus dziadek i hej wstecz z Linzu].to wyzwala we mnie silne odruchy rasistowskie-nie wiem czy nie reaktywuje NSDAP,to kuszaca perspektywa.twoja zlosliwosc to marna bron-nie zdolala mnie trafic [wyjatkowo glupie jest czepianie sie slowek-zapomniala "u" ale dramat!] angielskiego sie ucze juz dlugo bynajmniej nie z musu zeby zrozumiec pracodawce jak niektorzy.pozatym chyba jestes chory-blue collar worker to idiom okreslajacy pracownika fizycznego w przeciwienstwie do white collar worker.chyba nie ten slownik czy co.a tam looking forward to hearing from you. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maly.k Re: questions-polski dla odmiany IP: 139.57.24.* 27.06.02, 23:02 Gość portalu: alissa19 napisał(a): > pozatym chyba jestes chory-blue collar worker to idiom okreslajac > y > pracownika fizycznego w przeciwienstwie do white collar worker.chyba nie ten > slownik czy co.a tam looking forward to hearing from you. > Dlaczego przypuszczasz, ze nie wiem, co oznacza 'blue collar' i 'white collar'? Zdanie, ktore napisalem, mialo podkreslic, ze niezaleznie od tego, w jaki sposob zarabiam na zycie, czy mozgiem, czy praca fizyczna, jedno zostalo mi oszczedzone: nie jestem pretensjonalna i arogancka lalunia, ktora "jesli mineralna, to Perrier" i "Mercedes E". I nigdy, przenigdy, nie uzywam jako argumentu w rozmowie z kimkolwiek etnicznego pochodzenia tej osoby. To poprostu nieeleganckie. Znacznie bardziej niz zlopanie mineralnej z wielkiej butli. Postaraj sie to zapamietac, moze Ci sie to kiedys przydac w zyciu. Pozdrawiam, mk. PS. Nie wiem, czy jestem chory. Wyniki badan beda w poniedzialek. A Ty? Jak zdrowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alissa19 Re: questions-polski dla odmiany2 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.06.02, 00:33 Gość portalu: maly.k napisał(a): > Gość portalu: alissa19 napisał(a): > > > pozatym chyba jestes chory-blue collar worker to idiom okreslajac > > y > > pracownika fizycznego w przeciwienstwie do white collar worker.chyba nie t > en > > slownik czy co.a tam looking forward to hearing from you. > > > > Dlaczego przypuszczasz, ze nie wiem, co oznacza 'blue collar' i 'white collar'? > > Zdanie, ktore napisalem, mialo podkreslic, ze niezaleznie od tego, w jaki sposo > b > zarabiam na zycie, czy mozgiem, czy praca fizyczna, jedno zostalo mi oszczedzon > e: > nie jestem pretensjonalna i arogancka lalunia, ktora "jesli mineralna, to > Perrier" i "Mercedes E". I nigdy, przenigdy, nie uzywam jako argumentu w rozmow > ie > z kimkolwiek etnicznego pochodzenia tej osoby. To poprostu nieeleganckie. > Znacznie bardziej niz zlopanie mineralnej z wielkiej butli. > Postaraj sie to zapamietac, moze Ci sie to kiedys przydac w zyciu. > > Pozdrawiam, > > mk. > > PS. Nie wiem, czy jestem chory. Wyniki badan beda w poniedzialek. A Ty? Jak > zdrowie? bardziej niz w normie-czego i tobie zycze.papa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alissa19 Re: questions-mk IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.06.02, 00:40 Gość portalu: maly.k napisał(a): > Gość portalu: alissa19 napisał(a): > > > pozatym chyba jestes chory-blue collar worker to idiom okreslajac > > y > > pracownika fizycznego w przeciwienstwie do white collar worker.chyba nie t > en > > slownik czy co.a tam looking forward to hearing from you. > > > > Dlaczego przypuszczasz, ze nie wiem, co oznacza 'blue collar' i 'white collar'? > > Zdanie, ktore napisalem, mialo podkreslic, ze niezaleznie od tego, w jaki sposo > b > zarabiam na zycie, czy mozgiem, czy praca fizyczna, jedno zostalo mi oszczedzon > e: > nie jestem pretensjonalna i arogancka lalunia, ktora "jesli mineralna, to > Perrier" i "Mercedes E". I nigdy, przenigdy, nie uzywam jako argumentu w rozmow > ie > z kimkolwiek etnicznego pochodzenia tej osoby. To poprostu nieeleganckie. > Znacznie bardziej niz zlopanie mineralnej z wielkiej butli. > Postaraj sie to zapamietac, moze Ci sie to kiedys przydac w zyciu. > > Pozdrawiam, > > mk. > > PS. Nie wiem, czy jestem chory. Wyniki badan beda w poniedzialek. A Ty? Jak > zdrowie? a pozatym to fajnie ze pomimo nieprzyjaznego tonu rozmowy mnie pozdrawiasz.thanks czlowieku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: cold drinks and fast cars IP: 62.233.169.* 27.06.02, 23:31 Gość portalu: alissa19 napisał(a): > Gość portalu: maly.k napisał(a): > > > Czy zamiast Perrier moze byc Mazowszanka? > > > > mk. > > a czy zamiast mercedesa E moze byc daewoo lanos?oba jezdza i sa alternatywa dla > > obrzydliwej komunikacji miejskiej-z tym, ze wersja 1 jest dla ludzi a 2 dla > desperados.chwycil diffrences?z woda jest exacly the same-placisz za marke i za > > jakosc. takze powyzsze pytanie z gatunku retorycznych. szkoda gadać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alissa19 Re: cold drinks and fast cars IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.06.02, 00:35 Gość portalu: tomek napisał(a): > Gość portalu: alissa19 napisał(a): > > > Gość portalu: maly.k napisał(a): > > > > > Czy zamiast Perrier moze byc Mazowszanka? > > > > > > mk. > > > > a czy zamiast mercedesa E moze byc daewoo lanos?oba jezdza i sa alternatyw > a dla > > > > obrzydliwej komunikacji miejskiej-z tym, ze wersja 1 jest dla ludzi a 2 dl > a > > desperados.chwycil diffrences?z woda jest exacly the same-placisz za marke > i za > > > > jakosc. takze powyzsze pytanie z gatunku retorycznych. > > szkoda gadać a ktos cie pytal?i od razu mowie-nie chce mi sie z toba gadac-koniec cytatu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: cold drinks and fast cars IP: 62.233.169.* 28.06.02, 09:49 Gość portalu: alissa19 napisał(a): > > a ktos cie pytal?i od razu mowie-nie chce mi sie z toba gadac-koniec cytatu. cholera ale mam pecha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alissa19 Re: cold drinks and fast cars IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.06.02, 12:15 Gość portalu: tomek napisał(a): > Gość portalu: alissa19 napisał(a): > > > > > a ktos cie pytal?i od razu mowie-nie chce mi sie z toba gadac-koniec cytat > u. > . > cholera ale mam pecha > to mowisz zawsze patrzac w lustro ,nie?hahaha have a nice day. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: cold drinks and fast cars IP: 62.233.169.* 28.06.02, 12:32 Gość portalu: alissa19 napisał(a): > Gość portalu: tomek napisał(a): > > > Gość portalu: alissa19 napisał(a): > > > > > > > > a ktos cie pytal?i od razu mowie-nie chce mi sie z toba gadac-koniec > cytat > > u. > > . > > cholera ale mam pecha > > to mowisz zawsze patrzac w lustro ,nie?hahaha have a nice day. > to prawda - patrze w lustro , popijam wodę Żywiec i łkam a ja pozdrawiam z polska: zdrówka życzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alissa19 Re: cold drinks and fast cars-oj synus dana dana IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.06.02, 12:44 Gość portalu: tomek napisał(a): > Gość portalu: alissa19 napisał(a): > > > Gość portalu: tomek napisał(a): > > > > > Gość portalu: alissa19 napisał(a): > > > > > > > > > > > a ktos cie pytal?i od razu mowie-nie chce mi sie z toba gadac-ko > niec > > cytat > > > u. > > > . > > > cholera ale mam pecha > > > to mowisz zawsze patrzac w lustro ,nie?hahaha have a nice day. > > > > to prawda - patrze w lustro , popijam wodę Żywiec i łkam > a ja pozdrawiam z polska: zdrówka życzę oj nie płacz jus synuś,nie kazden moze miec w tem zyciu piniazki ale tseba sie starac cobys kędys i ty perriera poprobowol.hej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: cold drinks and fast cars-oj synus dana dana IP: 62.233.169.* 28.06.02, 12:49 co ma stan majatku do picia perrier? uważasz, że bedąd bogatym smakuje lepiej? hmm.. zdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alissa19 Re: cold drinks and fast cars-oj synus dana dana IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.06.02, 15:19 a co ma woda zywiec do patrzenia w lustro i lkania?sam zasugerowales w swojej odpowiedzi ze zywiec jest woda nizszej kategorii [w podtekscie]poniewaz zdolowany podloscia swojej wizualnosci,lkasz pijac -co?-otoz nie perriera ,ktory zrekompensowalby ci smakiem znoje i trudy egzystencji,ale zwyklego zywca.otoz to! ponadto-co ma strona finansowa zagadnienia do wody?do wody nic ale tak to juz jest na tym swiecie ze zazwyczaj jakosc produktu laczy sie z cena niestety.tak bywa w przypadku i wody i auta i kosmetyku.na marke trzeba zapracowac . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek temat IP: 62.233.169.* 28.06.02, 15:27 cena produktu nie musi przekladać sie na jakość (w wiekszości tak nie jest) wyzsza cena to premia od naiwnych konsumentów za wydatki marketingowe. Zasponsoruja Roland Garros i cena moze iśc w gorę. Gdyby woda Żywiec kosztowala 100zl/butelke to snoby od razu zaczęły zachwalac jej jakość. co do mej wizualności to uspokajam - jest wszystko ok pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alissa19 Re: temat odp IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.06.02, 12:33 Gość portalu: tomek napisał(a): > cena produktu nie musi przekladać sie na jakość (w wiekszości tak nie jest) > wyzsza cena to premia od naiwnych konsumentów za wydatki marketingowe. > Zasponsoruja Roland Garros i cena moze iśc w gorę. Gdyby woda Żywiec kosztowala > > 100zl/butelke to snoby od razu zaczęły zachwalac jej jakość. > > co do mej wizualności to uspokajam - jest wszystko ok > pozdrawiam chyba czegos nie rozumiesz-snobizm to troche cos innego niz marka na ktora firma pracuje latami.pozniej kiedy wszyscy przyzwyczaja sie do klasy danego produktu mozna probowac wciskac kit jadac na tzw.marce[tak bylo zdaje sie z tv sony] ale zazwyczaj zle sie to konczy bo klient placacy kupe kasy ma swoje wymagania.tu nie chodzi o slepe kupowanie wody po 100pl tylko ze wzgledu na cene.chcesz naprawde powiedziec ze niczym sie nie rozni perrier od zywca?moze tylko kwestia kasy wladowanej w reklame ale czy rzeczywiscie tak jest-nie uwazam ze daewoo majac tyle kasy na promowanie co general motors na przyklad odnioslo by sukces ze swoimi autami-mogliby je zachwalac do usranej smierci a i tak to bedzie zawsze koreanskie gowno.marka rodzi sie z tego ze jakis produkt jest po prostu lepszy no i odpowiednio naglosniony ale raczej trudno wmowic komus ze byle co jest cacy bo kosztuje duzo.moim zdaniem mylisz pojecia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: temat odp IP: 62.233.169.* 30.06.02, 13:22 Gość portalu: alissa19 napisał(a): > Gość portalu: tomek napisał(a): > > > cena produktu nie musi przekladać sie na jakość (w wiekszości tak nie jest > ) > > wyzsza cena to premia od naiwnych konsumentów za wydatki marketingowe. > > Zasponsoruja Roland Garros i cena moze iśc w gorę. Gdyby woda Żywiec koszt > owala > > > > 100zl/butelke to snoby od razu zaczęły zachwalac jej jakość. > > > > co do mej wizualności to uspokajam - jest wszystko ok > > pozdrawiam > > chyba czegos nie rozumiesz-snobizm to troche cos innego niz marka na ktora firm > a > pracuje latami.pozniej kiedy wszyscy przyzwyczaja sie do klasy danego produktu > mozna probowac wciskac kit jadac na tzw.marce[tak bylo zdaje sie z tv sony] ale > > zazwyczaj zle sie to konczy bo klient placacy kupe kasy ma swoje wymagania.tu n > ie > chodzi o slepe kupowanie wody po 100pl tylko ze wzgledu na cene.chcesz naprawde > > powiedziec ze niczym sie nie rozni perrier od zywca?moze tylko kwestia kasy > wladowanej w reklame ale czy rzeczywiscie tak jest-nie uwazam ze daewoo majac > tyle kasy na promowanie co general motors na przyklad odnioslo by sukces ze > swoimi autami-mogliby je zachwalac do usranej smierci a i tak to bedzie zawsze > koreanskie gowno.marka rodzi sie z tego ze jakis produkt jest po prostu lepszy > no > i odpowiednio naglosniony ale raczej trudno wmowic komus ze byle co jest cacy b > o > kosztuje duzo.moim zdaniem mylisz pojecia. witam ponownie :) słuchaj nie chce sie kłucić(?) na tak banalny temat ale.. czy uważasz, że wodę się produkuje czy wydobywa? IMHO wydobywa czy uważasz, że woda w głębinach Francji jest lepsza od tej w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alissa19 Re: temat odp2 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.06.02, 17:19 Gość portalu: tomek napisał(a): > Gość portalu: alissa19 napisał(a): > > > Gość portalu: tomek napisał(a): > > > > > cena produktu nie musi przekladać sie na jakość (w wiekszości tak nie > jest > > ) > > > wyzsza cena to premia od naiwnych konsumentów za wydatki marketingowe > . > > > Zasponsoruja Roland Garros i cena moze iśc w gorę. Gdyby woda Żywiec > koszt > > owala > > > > > > 100zl/butelke to snoby od razu zaczęły zachwalac jej jakość. > > > > > > co do mej wizualności to uspokajam - jest wszystko ok > > > pozdrawiam > > > > chyba czegos nie rozumiesz-snobizm to troche cos innego niz marka na ktora > firm > > a > > pracuje latami.pozniej kiedy wszyscy przyzwyczaja sie do klasy danego prod > uktu > > mozna probowac wciskac kit jadac na tzw.marce[tak bylo zdaje sie z tv sony > ] ale > > > > zazwyczaj zle sie to konczy bo klient placacy kupe kasy ma swoje wymagania > .tu n > > ie > > chodzi o slepe kupowanie wody po 100pl tylko ze wzgledu na cene.chcesz nap > rawde > > > > powiedziec ze niczym sie nie rozni perrier od zywca?moze tylko kwestia kas > y > > wladowanej w reklame ale czy rzeczywiscie tak jest-nie uwazam ze daewoo ma > jac > > tyle kasy na promowanie co general motors na przyklad odnioslo by sukces z > e > > swoimi autami-mogliby je zachwalac do usranej smierci a i tak to bedzie za > wsze > > koreanskie gowno.marka rodzi sie z tego ze jakis produkt jest po prostu le > pszy > > no > > i odpowiednio naglosniony ale raczej trudno wmowic komus ze byle co jest c > acy b > > o > > kosztuje duzo.moim zdaniem mylisz pojecia. > > witam ponownie :) > słuchaj nie chce sie kłucić(?) na tak banalny temat ale.. > czy uważasz, że wodę się produkuje czy wydobywa? > IMHO wydobywa > czy uważasz, że woda w głębinach Francji jest lepsza od tej w Polsce? my sie nie KLÓCIMY tylko wymieniamy poglady .uwazam ze woda jest tylko pretekstem do rozwazan na temat snobizmu,marki ect ktora to dyskusje byles uprzejmy zaczac [posrednio].nie znam sie na WYDOBYWANIU wody i nie pretenduje do miana znawcy w tej dziedzinie aczkolwiek wiem jedno-place za marke i smak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: temat odp2 IP: 62.233.169.* 30.06.02, 19:38 Gość portalu: alissa19 napisał(a): > my sie nie KLÓCIMY tylko wymieniamy poglady .uwazam ze woda jest tylko pretekst > em > do rozwazan na temat snobizmu,marki ect ktora to dyskusje byles uprzejmy zaczac > [posrednio].nie znam sie na WYDOBYWANIU wody i nie pretenduje do miana znawcy w > > tej dziedzinie aczkolwiek wiem jedno-place za marke i smak. no to polemizuje dalej :)) zgadzam się, że płaci się GŁóWNIE za markę (smak to dodatek - tak przy okazji ;)) chyba jestem zbyt plebejski by wyczuć różnicę w smaku wody mineralnej (chyba że jest słonawa) aha sorki za ortografa pozdrawiam znad morza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALISSA! Re: Tomek have fun IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.06.02, 20:49 Gość portalu: tomek napisał(a): > Gość portalu: alissa19 napisał(a): > > > my sie nie KLÓCIMY tylko wymieniamy poglady .uwazam ze woda jest tylko pre > tekst > > em > > do rozwazan na temat snobizmu,marki ect ktora to dyskusje byles uprzejmy z > aczac > > [posrednio].nie znam sie na WYDOBYWANIU wody i nie pretenduje do miana zna > wcy w > > > > tej dziedzinie aczkolwiek wiem jedno-place za marke i smak. > > no to polemizuje dalej :)) > zgadzam się, że płaci się GŁóWNIE za markę (smak to dodatek - tak przy okazji ; > )) > chyba jestem zbyt plebejski by wyczuć różnicę w smaku wody mineralnej (chyba że > > jest słonawa) > aha sorki za ortografa > pozdrawiam znad morza nie jestes plebejski tylko masz swoje zdanie,po prostu.rowniez pozdrawiam, ze stolicy Dolnego Slaska i zycze duzo slonca oraz fajnej zabawy,niekoniecznie przy perrierze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Tomek have fun IP: 62.233.169.* 30.06.02, 20:51 do nazwy Żywiec mam sentyment - może z racji piwka :) wole to od wody - nawet Perrier Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alissa19 Re: odp na odp IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.06.02, 21:18 no i dobrze-ale raczej trudno porownywac wode z piwem.ja to wole Danielsa.a ty z notebooka posiadasz?czy normalnie z kompa piszesz[bo sobie wyobrazilam ze siedzisz na plazy z komputerem,haha]. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: odp na odp IP: 62.233.169.* 30.06.02, 21:38 Gość portalu: alissa19 napisał(a): > no i dobrze-ale raczej trudno porownywac wode z piwem.ja to wole Danielsa.a ty > z notebooka posiadasz?czy normalnie z kompa piszesz[bo sobie wyobrazilam ze > siedzisz na plazy z komputerem,haha]. z okna przy kompie widze pluskające fale - pogoda nieciekawa co do Danielsa - mój wujek robi lepszy munszajn ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alissa19 Re: odp na odp2 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.06.02, 22:12 no to pech z ta pogoda-a jaka to miejscowosc if you don't mind?a pewnie i tak jeszcze zdazysz ze sloneczkiem.a zreszta nie przeszkadzam ci juz bo holidays nie sa po to zeby przy klawiaturze palce fatygowac,no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: odp na odp2 IP: 62.233.169.* 30.06.02, 22:21 Gość portalu: alissa19 napisał(a): > no to pech z ta pogoda-a jaka to miejscowosc if you don't mind?a pewnie i tak > jeszcze zdazysz ze sloneczkiem.a zreszta nie przeszkadzam ci juz bo holidays > nie sa po to zeby przy klawiaturze palce fatygowac,no nie? to taka osada rybacka zwana Gdańskiem - "wakacje" oficjalnie zaczynam w środę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alissa19 Re: wie geht es dir Tomek? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.06.02, 22:31 aaaaaa!schone Ferien!wie lange bleibst du hier?a czemu dopiero w srode ["oficjalnie"?] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek ja nie gawarju pa russki IP: 62.233.169.* 30.06.02, 23:14 Gość portalu: alissa19 napisał(a): > aaaaaa!schone Ferien!wie lange bleibst du hier?a czemu dopiero w srode > ["oficjalnie"?] a Ty szrajbiesz z Breslau? ;) oficjalnie ponieważ wyrywam się do Krakau a wakacje u siebie to nie wakacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alissa19 Re: ja nie gawarju pa russki-no way!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.07.02, 18:56 oj czlowieku na zartach sie nie znasz?akurat jestem lingwistka z zamilowania- moze przejdziemy na hebrajski haha.a w Krakau to co mozna robic w wakacje? lepiej za granice prysnac.ruskiego niestety zupelnie nie kumam -ani w szkole nie mialam ani potrzeby nie widze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek pić nie trzeba - dziś ulewa IP: 62.233.169.* 01.07.02, 21:02 Gość portalu: alissa19 napisał(a): > oj czlowieku na zartach sie nie znasz?akurat jestem lingwistka z zamilowania- > moze przejdziemy na hebrajski haha.a w Krakau to co mozna robic w wakacje? > lepiej za granice prysnac.ruskiego niestety zupelnie nie kumam -ani w szkole > nie mialam ani potrzeby nie widze. hebrajski? csiiiiiiiicho.. jeszcze cię usłysza forumowi brunatni heheh za granicę też robie wypady ale wole nasza pienknom ojczyznę a z ruskiego należy znać choć jedno zdanie - Nie strzelać! albo Dziengow niet ;) jeszcze może sie przydać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alissa19 Re: pić nie trzeba - dziś ulewa-we Wroclawiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.07.02, 13:13 dzisiaj totalnie zrabana pogoda we wrocku,ze tak powiem burza jest.a wlasnie burza nad morzem to musi byc zajebista rzecz[wizualnie rzecz jasna].a 'propos czy to duza niedyskrecja spytac ile masz lat?bo moj wiek to sobie idiotycznie w nicku dziabnelam.jak nie chcesz to nie mow ale ciekawe czy dobrze mysle.pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
goga.74 Re: cold drinks and fast cars 28.06.02, 12:28 Gość portalu: alissa19 napisał(a): > Gość portalu: maly.k napisał(a): > > > Czy zamiast Perrier moze byc Mazowszanka? > > > > mk. > > a czy zamiast mercedesa E moze byc daewoo lanos?oba jezdza i sa alternatywa dla > > obrzydliwej komunikacji miejskiej-z tym, ze wersja 1 jest dla ludzi a 2 dla > desperados.chwycil diffrences?z woda jest exacly the same-placisz za marke i za > > jakosc. takze powyzsze pytanie z gatunku retorycznych. O kurcze, zle ze mna... Wode pije zwykla, kranowe (jak wszyscy tutaj, bo jest zdatna do picia bez przegotowania ) i na rowerze jezdze- na dodatek zwyklym, a nie jakims "goralu". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mia Re: Pić mi się chce. Co polecacie na upał ? IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 27.06.02, 21:20 Wytrawny szampan z kropelka cassisu. A jak nie chcesz, albo nie możesz, to mi daj, ostatecznie... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wierna1 Re: Pić mi się chce. Co polecacie na upał ? 28.06.02, 12:17 Dzisiaj kąpiecie się na mój koszt (cholerka, ale nie dostałam jeszcze wypłaty) w wannie z mrożonym szampanem. Może pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek Re: Pić mi się chce. Co polecacie na upał ? 30.06.02, 13:56 Gość portalu: Liver napisał(a): A ja wracam do tematu oryginalnego:) Bardzo dobrze gasi pragnienie ayran - turecka mieszanka jogurtu naturalnego z woda (proporcje 1:1, zmiksowane), lekko posolone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vika Re: Pić mi się chce. Co polecacie na upał ? IP: *.ewave.at 01.07.02, 19:11 kasiulek napisał(a): > Gość portalu: Liver napisał(a): > > > A ja wracam do tematu oryginalnego:) > Bardzo dobrze gasi pragnienie ayran - turecka mieszanka jogurtu naturalnego z > woda (proporcje 1:1, zmiksowane), lekko posolone. To tylko dla dzikich turkow sie nada. Proponuje tak:Bierzemy wiadro,do wiadra nalewamy litr soku z czarnej porzeczki,dwa litry spirytusu,litr rumu,litr dowolnego wermutu,dopelniamy lodem i trabimy dotad az upal nam przestanie przeszkadzac.Najlepiej pijemy do wieczora.W nocy odsypiamy:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renata przepis Viki IP: *.net.gr / *.ath.spark.net.gr 02.07.02, 09:14 Gość portalu: Vika napisał(a): > Proponuje tak:Bierzemy wiadro,do wiadra nalewamy litr soku z czarnej > porzeczki,dwa litry spirytusu,litr rumu,litr dowolnego wermutu,dopelniamy lodem > i > trabimy dotad az upal nam przestanie przeszkadzac.Najlepiej pijemy do wieczora. > W > nocy odsypiamy:-) > No tak Vika, jestes soba nawet w upal, nie zaskoczylas chyba nikogo, pzdrw,r Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Pić mi się chce. Co polecacie na upał ? IP: 62.233.169.* 02.07.02, 12:57 Gość portalu: Vika napisał(a): > > Proponuje tak:Bierzemy wiadro,do wiadra nalewamy litr soku z czarnej > porzeczki,dwa litry spirytusu,litr rumu,litr dowolnego wermutu,dopelniamy lodem > i > trabimy dotad az upal nam przestanie przeszkadzac.Najlepiej pijemy do wieczora. > W > nocy odsypiamy:-) > od tego odwodnienie jak nic Odpowiedz Link Zgłoś
wierna1 Re: Pić mi się chce. Co polecacie na upał ? 02.07.02, 09:16 O czym wy w ogóle tu piszecie? Mnie ręce grabieją na klawaturze, czubek nosa zmrożony, idę se zrobić gorącą hierbate z cytrynom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xdf Re: Pić mi się chce. Co polecacie na upał ? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.02, 01:53 sdf Odpowiedz Link Zgłoś