Gość: piopiu IP: *.zgrudna.kghm.com.pl / 172.30.21.* 17.07.02, 06:43 Dalej uważam że zbyt opalony człowiek to prawdopodobnie budowlaniec, który nie miał wyjścia i musiał się opalać Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Beata Re: Czy warto się opalać? IP: *.zagr.am.wroc.pl 01.08.02, 09:53 Wszystko to jest bardzo czytelne i każdy w naszych czasach posiada wiedzę albo orientację tylko o szkodliwości działania światła słonecznego. Jestem bardzo jasną blondynką o przezroczystej, wręcz białej skórze.... Zakładając, że chcę stosować się do zaleceń lekarzy i do chęci posiadania skóry w wieku 75 lat takiej jak u 40-latki na większym obszarze ciała niż tylko na pośladkach, co muszę zrobić? Cokolwiek zamierzam robić, nałożyć na siebie, wyjść, wrócić, wszystko, absolutnie wszystko musi być podyktowane nieustanną myślą o kremie ochronnym.... A zatem sukienka z krótkim rękawem - krem, spodnie zielone - krem, nie mówiąc już o stroju kąpielowym! A ja się tylko zastanawiam czy warto.... czy warto tyle życia poświęcić myśleniu o ochronie by mieć ciało 40-latki w wieku 75 lat? Zarzucani jesteśmy wciąż nowymi rewelacjami na temat szkodliwości różnych produktów nas otaczających; choćby wczoraj na Gazecie czytałam o wydzielaniu się jakiegoś bardzo szkodliwego związku przy pieczeniu/smażeniu ziemniaków. A zatem koniec czipsów i frytek......... I tak po paru jeszcze takich artykułach dochodze do wniosku, że nie warto się przejmować i już! Zacznijmy wreszcie żyć zamiast bać się tego! Prawda??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liver Re: Czy warto się opalać? IP: 157.25.84.* 01.08.02, 10:06 Ale istnieje jeszcze coś takiego jak nowotwór skóry, różne czerniaki itp. Ja sobie stanowczo ich nie życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tusiaz Re: Czy warto się opalać? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 01.08.02, 10:22 Należy stosowac umiar.......i mysleć ,mysleć....:) Odpowiedz Link Zgłoś