miawalles 06.06.05, 09:16 wczoraj zakończyłam "półbrata" i zamierzam zabrać się za opowiadania cortazara. a Wy co czytacie/czytaliście ostatnio? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anahella Re: co czytacie? 06.06.05, 09:19 Jaqueline Carey, Strzala Kusziela www.merlin.com.pl/frontend/towar/387998 Nie moge doczekac sie kolejnego tomu. Odpowiedz Link Zgłoś
blanchet Re: co czytacie? 06.06.05, 09:24 przygody fryzjera damskiego-mendozy i czarodziejską góre mann'a Odpowiedz Link Zgłoś
miawalles Re: co czytacie? 06.06.05, 09:27 a propos mendozy - czy to w stylu marqueza? byłam w empiku i zastanawiałam się, czy kupić. jeszcze nic jego nie czytałam:( Odpowiedz Link Zgłoś
blanchet Re: co czytacie? 06.06.05, 09:38 www.biblionetka.pl/ polecam tą stronke Odpowiedz Link Zgłoś
mamdylemat Re: co czytacie? 06.06.05, 09:48 "to ja, ediczka" limonowa. mocne, chwilami niesmaczne. Odpowiedz Link Zgłoś
miawalles Re: co czytacie? 06.06.05, 10:03 ooo, a Ty mi jeszcze raz rzuć nazwiskami iberoamerykańczyków. wybieram się dzis znowu na zakupy do empiku:) Odpowiedz Link Zgłoś
mamdylemat Re: co czytacie? 06.06.05, 10:11 zoe valdes!!!!! nie wiem, czy czytalas "pocalunek kobiety pajaka" miguela puiga? Odpowiedz Link Zgłoś
miawalles Re: co czytacie? 06.06.05, 10:28 nie czytałam:( co jeszcze polecasz? a mendoza, a allende? Odpowiedz Link Zgłoś
mamdylemat Re: co czytacie? 06.06.05, 10:30 allende???? brrr... ckliwosc i tandeta (ale to tylko moje prywatne odczucia). a mendoza to hiszpanski cymesik. kup koniecznie "przygody damskiego fryzjera" albo "sekret hiszpanskiej pensjonarki"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
latulka Re: co czytacie? 06.06.05, 12:56 a ja mam dokładnie odwrotne odczucia. Allende b. lubie a Mendoza jest moim zdaniem przereklamowany Odpowiedz Link Zgłoś
baba_krk Mia, jeśli tak Cię interesuje... 06.06.05, 14:33 proza iberoamerykańska to mogę podesłać Ci listę moich lektur :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta_na_pasach ja nie czytam 06.06.05, 10:10 bo od czytania to tylko glupoty do glowy przychodzom. Odpowiedz Link Zgłoś
agick Re: co czytacie? 06.06.05, 10:17 właśnie skończyłam marqueza "rzecz o mych smutnych dziwkach" i jestem w trakcie "długa droga w dół" by nick hornby:)) Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta_na_pasach dziwnych czasow doczekalismy 06.06.05, 10:40 zeby sie dowartosciowac trzeba koniecznie sie pochwalic , ze sie czyta. przeciez czytanie ksiazek jest tak normalne jak zjadanie codziennie posilkow. Odpowiedz Link Zgłoś
agick Re: dziwnych czasow doczekalismy 06.06.05, 10:43 czy ja wiem że to przechwałki.. bo np jak ktoś nie czytał marqueza to może mnie zapytać jak moje wrażenia... a ja ja nie czytałam "smazonych zielonych pomidorów" to zawsze mogę zasięgnąć opinii:) tak zrozumiałam ten watek. Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta_na_pasach Re: dziwnych czasow doczekalismy 06.06.05, 10:50 agick napisała: > czy ja wiem że to przechwałki.. > bo np jak ktoś nie czytał marqueza to może mnie zapytać jak moje wrażenia... > a ja ja nie czytałam "smazonych zielonych pomidorów" to zawsze mogę zasięgnąć > opinii:) > tak zrozumiałam ten watek. > ale mnie sie zdaje ze miawalles przynajmniej raz w miesiacu zaklada taki watek. Odpowiedz Link Zgłoś
miawalles Re: dziwnych czasow doczekalismy 06.06.05, 10:50 o chwaleniu się? czym??? Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta_na_pasach Re: dziwnych czasow doczekalismy 06.06.05, 11:03 miawalles napisała: > o chwaleniu się? czym??? o czytaniu, niedawno taki byl. Odpowiedz Link Zgłoś
miawalles Re: dziwnych czasow doczekalismy 06.06.05, 10:48 ale nikt się nie chwali. po prostu pytam, bo jestem ciekawska:)) jakbym się chciała pochwalić, to uderzyłabym craczej w materialistyczny deseń;) Odpowiedz Link Zgłoś
scania81 Re: dziwnych czasow doczekalismy 06.06.05, 11:36 No ale skąd ty możesz o tym wiedzieć, skoro nie czytasz, a może czytasz i dlatego ci takie dziwne rzeczy przychodza do głowy, jak krytyka młodej ciężarnej przed ślubem?????????????????? przeczytajcie post "tragedia!!!!!!!!!!!!!!!!" Odpowiedz Link Zgłoś
scania81 Re: dziwnych czasow doczekalismy 06.06.05, 11:38 to do baby na pasach było: " > No ale skąd ty możesz o tym wiedzieć, skoro nie czytasz, a może czytasz i > dlatego ci takie dziwne rzeczy przychodza do głowy, jak krytyka młodej ciężarne > j > przed ślubem?????????????????? przeczytajcie post "tragedia!!!!!!!!!!!!!!!!"... Odpowiedz Link Zgłoś
fredron Re: co czytacie? 06.06.05, 10:54 dokumenty na biurku, ale zerkam na forum, jeszcze chwile tylko. fredron Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta_na_pasach Re: co czytacie? 06.06.05, 11:03 fredron napisał: > dokumenty na biurku, ale zerkam na forum, jeszcze chwile tylko. > > fredron to nawet widac i czuc. Odpowiedz Link Zgłoś
edzia-fredzia Re: co czytacie? 06.06.05, 11:05 "Tajemne zapiski magów Hitlera" :) Odpowiedz Link Zgłoś
klamczucha3 Re: co czytacie? 06.06.05, 11:30 "Krystyna corka Lawransa" - S.Undset Perelka! Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: co czytacie? 06.06.05, 11:40 ostatnio czytalam "Inny swiat" G. Herlinga-Grudzinskiego, a na tapecie mam "Akwarium" Wiktora Suworowa Odpowiedz Link Zgłoś
trzydziecha1 Re: co czytacie? 06.06.05, 11:44 "Dobra miłość" W. Eichelberger i (wyklęty) Samson... Brak mi czasu na rozrywke ;( Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi Re: co czytacie? 06.06.05, 11:48 ja nic,bo powinnam sobie sprawic okularki;-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
latulka Re: co czytacie? 06.06.05, 12:57 teraz Terakowską "Tam gdzie spadaja anioły" po raz kolejny. Odpowiedz Link Zgłoś
kohol Re: co czytacie? 06.06.05, 13:40 Wczoraj skończyłam Kod Leonarda da Vinci. Może wezmę się za zaległości w czasopismach. Odpowiedz Link Zgłoś
caprissa Re: co czytacie? 06.06.05, 14:34 Czytałam jedna ksiazke Markeza. Wiem, ze napsiał ich wiecej. Mnie wpadła w rece jedna:) Czy ktos wie, czy on zmarł? Odpowiedz Link Zgłoś
caprissa Re: co czytacie? 06.06.05, 14:58 Ale czy nie on był chory na raka? I nawet list napisał? Wymiencie jego dzieła bedzie mi lepiej szukac w bibliotece, tam to wszytsko pod lada jest a nie na polce:) Skoro jedno dzieło mi sie podobało, to kolejne tez:) Odpowiedz Link Zgłoś
miawalles Re: co czytacie? 06.06.05, 15:01 sto lat samotności miłość w czasach zarazy (najlepsza moim zdaniem) rzecz o moich smutnych dziwkach więcej nie pamiętam:( Odpowiedz Link Zgłoś
mamdylemat Re: co czytacie? 06.06.05, 15:08 do listy mia dolaczam: nie ma kto pisac do pulkownika jesien patriarchy kronika zapowiedzianej smierci o milosci i innych demonach 12 opowiadan tulaczych Odpowiedz Link Zgłoś
baba_krk Re: co czytacie? 06.06.05, 15:40 to ja dopiszę jeszcze: "Dialog lustra" "Szarańcza" "W tym mieście nie ma złodziei" Odpowiedz Link Zgłoś
caprissa Re: co czytacie? 06.06.05, 14:59 A ja teraz czytam wszystko o czyszczeniu:) Cleanning:) I inne technical zagwozdki:) Odpowiedz Link Zgłoś
krysica Re: co czytacie? 06.06.05, 14:54 Instrukcje ISO - nie polecam bo za bardzo WAS lubie Odpowiedz Link Zgłoś
kiciorun Re: co czytacie? 06.06.05, 16:01 "Gra wstępna" Tomasz Jasturna, na razie pierwsze strony, ale już polecam Odpowiedz Link Zgłoś