tygrysio_misio Re: zaparcia... 21.06.05, 20:40 a tak na temat to nic nie pomaga tak jak zrobienie kupy!! Odpowiedz Link Zgłoś
stern.stern Re: zaparcia... 21.06.05, 20:45 laxasoft z apteki. to jest tylko na bazie naturalnej. Odpowiedz Link Zgłoś
magda792 Re: zaparcia... 21.06.05, 20:50 a domowych sposobów, bez apteki? bez drastycznych zakończeń, bo trzeba do pracy chodzić, autobusem jeżdzić, a nie w toalecie mieszkać.... Odpowiedz Link Zgłoś
stern.stern Re: zaparcia... 21.06.05, 20:59 nie, nie. po tym nie biegasz do wc. ten srodek reguluje prace jelit. to sie wogole powinno od czasu do czasu zazywac. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magda792 Re: zaparcia... 21.06.05, 21:02 dzięki, jutor rano lecę do apteki po to, spróbuję, może mój odwieczny problem i kilogramy środków które stosowałm już pojdą w zapomnienie, dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
stern.stern Re: zaparcia... 21.06.05, 21:04 ja tez to uzywalam, ale nie z powodu zaparc, tylko wlasnie zeby jelita dobrze pracowaly. bedziesz naprawde zadowolona!! zycze poprawy & pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
magdzie Re: zaparcia... 21.06.05, 20:49 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=216 i wyszukiwarka na tej stronie... Odpowiedz Link Zgłoś
coitus_a_tergo Re: zaparcia... 21.06.05, 21:30 Z domowych sposobow to seks analny bardzo pomaga, byl juz o tym watek na Forum Cosmopolitan... Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinab1 Re: zaparcia... 21.06.05, 22:57 figura 1, z senesem.Uwaga, czesto dopiero nazajutrz dziala. Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta_na_pasach Re: forum gazety - Kobieta :) 30.06.05, 12:54 nieprawda. ja mam wlasnie zaparcie od czasu, kiedy tu siedze. Odpowiedz Link Zgłoś
conveyor Re: zaparcia... 21.06.05, 23:06 Pomaga regularne siadanie na kiblu, na poczatek daruj sobie srodki przeczyszczajace, zamiast tego wybierz sobie jakas pore dnia kiedy jest spokoj, cisza i nikt Cie nie goni i siadaj sobie na sraczu. Jak wyrobisz sobie odruch defekacji codziennie o tej samej porze to nie bedziesz musiala brac lekow. Odpowiedz Link Zgłoś
tofka Re: zaparcia... 22.06.05, 00:33 Proponuję suszone śliwki na dwa sposoby: 1). zalej szklanka wrzątku 2-3 śliwki na noc a nastepnie rano na czczo wypij wywar i zjedz sliwki. Rezultat moze nie byc natychmiastowy, wymaga to czasu, może kwestia tygodnia. Dodatkowo taki komociki mozna pić w ciagu dnia. 2). 2-3 sliwki suszone zjeść na czczo rano, i wieczorem przed snem. Dla lepszego efeku można je pojadac w ciągu dnia.powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
epuzerek Re: zaparcia... 29.06.05, 16:53 wypij kawę gruntową i zaparz na tych samych fusach drugi raz - efekt wodospadu gwarantowany ;P Odpowiedz Link Zgłoś
yasemin Re: zaparcia... 29.06.05, 17:41 Z leków najbardziej moim zdaniem pomaga "Relax". Poza tym w codziennej diecie musi być dużo błonnika (ciemne pieczywo, kasze, wszelkiego rodzaju kiełki i ziarna zbóż, warzywa i owoce najlepiej razem ze skórką (o ile się da), pestki winogron, (co prawda ja na przykład nie lubię razem z pestkami, ale są tacy, co jedzą) oraz dużo płynów, zwłaszcza ziół, chociażby rumianek. I unikaj stresu! Odpowiedz Link Zgłoś
poprioniony Re: zaparcia... 29.06.05, 23:20 Niektore formy ruchu bardzo skutecznie wzmagaja ruchy jelit. Np. bieganie i tzw. brzuszki. Jesli nie eksperymentowalas w ten sposob, nie odbiegaj daleko od domu - mowie powaznie! Odpowiedz Link Zgłoś