n_itka 22.06.05, 22:04 czy ktos wie moze czy plemniki gina w wodzie z mydlem? i jak dlugo zyja w warunkach 'pokojowych'? ciekawi mnie to bardzo a zdania sa podzielone ;) :P Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
owca Re: plemniki 22.06.05, 22:07 cytata: 'Poza organizmem plemnik żyje do 18 godzin w temperaturze 37 stopni Celsjusza, a w temperaturze 20 stopni jego żywotność wzrasta do 70 godzin' To znaczy, że jak włożysz rękę do lodówki, albo wyjdziesz na dwór to pożyje dłużej ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
ml_500 Re: plemniki 22.06.05, 22:09 plemnik-niezmordowany żolnierz prokreacji:)) Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi Re: plemniki 23.06.05, 10:47 a co łaża ci po ścianach i chcesz je wytepic woda z mydłem???;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
rraaddeekk Re: plemniki 23.06.05, 11:04 nie po śicanach, tylko po ściankach ;-) a mydło ma nieodpowiednie PH... używaj tam płynu do higieny intymnej (wprawdzie też nie zwalza plemników ale nie niszczy flory naturalnej) Odpowiedz Link Zgłoś
ghost80 Re: plemniki 23.06.05, 15:01 Ja raczej myślę, że stosując się do zaleceń HCCP'u i higieny, to chce je wyczyścić przed urzyciem. Najlepsze jest mydło "Zielone jabłuszko" i trzeba im pozakładać maski tlenowe, bo sie potopią... :) Odpowiedz Link Zgłoś
ticoqp Re: plemniki 23.06.05, 11:15 na basen nie chodx nigdy bez odpowiedniego zabezpiecznia własnie tam najczęsciej kobiety zachodza w ciąże (nieraz z murzynami:) Odpowiedz Link Zgłoś
boski.zawodowiec plemniki w wodzie zyją jeszcze dłuzej. 23.06.05, 11:17 przez to włąsnie najczesciej bezdzietnym parom starajacym sie o dziecko zaleca sie uprawianie seksu w wannie. Odpowiedz Link Zgłoś
rraaddeekk Re: plemniki w wodzie zyją jeszcze dłuzej. 23.06.05, 11:32 W wannie, w której wcześniej kąpał się zdrowy facet ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
patka.f Re: plemniki 23.06.05, 14:47 Skad wy macie takie informacje? ..a ja myslalam, ze pytanie jest powazne:)..Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś