suzume 14.08.02, 07:50 a wogóle to nie ma takiej godziny, jak 7:50 jest tylko lądek więc i ja znikam... i gdzie jest AISE? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Vika Re: ja (B)ARDZO proszę wyłączyć ten deszcz IP: *.ewave.at 14.08.02, 08:03 Tutaj na razie wylaczony ale nie wiadomo czy zawory wytrzymaja.Trzeba zapytac starych gorali.Teraz nie bo 8.00 tez nie ma trzeba poczekac do godziny,ktora bedzie.Z tymi godzinami jest jak z miesem za komuny:zadnej jeszcze nie dowiezli... Odpowiedz Link Zgłoś
suzume może by tak 14.08.02, 08:06 na kartki zrobić? godziny, znaczy... albo górali Gość portalu: Vika napisał(a): > Tutaj na razie wylaczony ale nie wiadomo czy zawory wytrzymaja.Trzeba zapytac > starych gorali.Teraz nie bo 8.00 tez nie ma trzeba poczekac do godziny,ktora > bedzie.Z tymi godzinami jest jak z miesem za komuny:zadnej jeszcze nie > dowiezli... Odpowiedz Link Zgłoś
balkan Re: może by tak 14.08.02, 08:09 Na kartki to tylko te poranne... Chciałam napisać dzień dobry, ale chyba nie jest on taki dobry. Z drugiej strony to piątek, nie?! Odpowiedz Link Zgłoś
suzume no, piątek :) 14.08.02, 08:13 a potem 3 soboty to jest prawidłowy tydzień - mogliby to już przestać testować i wprowadzić na stałe :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vika Re: może by tak IP: *.ewave.at 14.08.02, 08:10 To jest mysl!!!!!!!Su jestes genialna! Godziny pracy na kartki ile godzin wchodzi na kilo?Ja mysle,ze najwyzej jedna.Pomysl tylko:2 i pol godziny pracy miesiecznie...tyle co miesa przyslugiwalo...ale by bylo fajnie.....:-) Odpowiedz Link Zgłoś
suzume Re: może by tak 14.08.02, 08:14 ja myślę, że nie można tak tymi godzinami szastać. należy je uznać za towar wysoce deficytowy i co najwyżej jedna miesięcznie niech przysługuje - nie ma co narodu rozbestwiać Gość portalu: Vika napisał(a): > To jest mysl!!!!!!!Su jestes genialna! > Godziny pracy na kartki ile godzin wchodzi na kilo?Ja mysle,ze najwyzej > jedna.Pomysl tylko:2 i pol godziny pracy miesiecznie...tyle co miesa > przyslugiwalo...ale by bylo fajnie.....:-) Odpowiedz Link Zgłoś
rafik4 Re: może by tak 14.08.02, 08:53 Gość portalu: Vika napisał(a): > To jest mysl!!!!!!!Su jestes genialna! > Godziny pracy na kartki ile godzin wchodzi na kilo?Ja mysle,ze najwyzej > jedna.Pomysl tylko:2 i pol godziny pracy miesiecznie...tyle co miesa > przyslugiwalo...ale by bylo fajnie.....:-) No no .... godziny pracy na kartki, a pensja również ????? Odpowiedz Link Zgłoś
suzume Re: może by tak 14.08.02, 09:08 rafik4 napisał: > No no .... godziny pracy na kartki, a pensja również ????? pensja nie - to by było niezgodne z bagienną ideologią Odpowiedz Link Zgłoś
rafik4 Re: może by tak 14.08.02, 11:17 suzume napisała: > pensja nie - to by było niezgodne z bagienną ideologią > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vika Rafik!!!!!!!!!Pensja jest zagwarantowana w umowie IP: *.ewave.at 14.08.02, 10:03 rafik4 napisał: > Gość portalu: Vika napisał(a): > > > To jest mysl!!!!!!!Su jestes genialna! > > Godziny pracy na kartki ile godzin wchodzi na kilo?Ja mysle,ze najwyzej > > jedna.Pomysl tylko:2 i pol godziny pracy miesiecznie...tyle co miesa > > przyslugiwalo...ale by bylo fajnie.....:-) > > No no .... godziny pracy na kartki, a pensja również ????? o prace!!!!o zadnej reglamentacji mowy byc nie moze!poza tym nalezy sie kupa dodatkow:funkcyjne,za srodki czystosci,diety,delegacje,dodatki socjalne,rodzinne itd.No i tak trzymac:-) Odpowiedz Link Zgłoś
lyche1 ReVika właśnie się zastanawiałam czy Cię nie zalał 14.08.02, 08:12 ten deszcz. W wiadomościach u nas podają straszne rzeczy. Ja doświadczam deszczu od paru godzin. Jestem tą szczęściarą z Centrum Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vika Re: ReVika właśnie się zastanawiałam czy Cię nie IP: *.ewave.at 14.08.02, 08:28 Troche przesadzaja,ale w spora czesc Austri jest zalana.Schodza lawiny blotne.Faktycznie zginelo kilkanascie osob.Tuln i Krems zalane.Pisze tylko o rejonach,ktore widzialam w niedziele.W Wiedniu zalalo na razie tylko niektore wysepki na Dunaju,choc wyglada on bardzo groznie.Najbardziej sie martwie o domek moich tesciow na wsi-stoi nad rzeczka Schmida,ktora jest zwykle sympatyczna i leniwie plynie sobie kanalem o glebokosci okolo 3 mm,przedwczoraj ten kanal nie byl widoczny...Tesc malo zawalu nie dostal jak zobaczyl bo ten domek wybudowal wlasnymi rekami a porzadny z niego tesc...zal mi go. Odpowiedz Link Zgłoś
lyche1 Re: ReVika właśnie się zastanawiałam czy Cię nie 14.08.02, 08:45 Wszystko da się odbudować jak się życie ocali. Postaraj się teściowi wytłumaczyć że może go odbudować jeszcze ładniej. Myśmy ( w Polsce ) mieli wielką powódź w 1997r i w ubiegłym. Ja osobiście nie doświadczyłam tej tragedii bo w moim mieście nie ma co wylać, może go tylko deszcz zalać ( ze względu na niesprawną kanalizację) Ale jest to niesamowita tragedia. Nie wiem czy słyszałaś, że z Pragi ewakuowano już 100 000 osób - to połowa mojego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha27 Melduję... :))) 14.08.02, 08:48 W Warszawie dopiero dzisiaj ktoś włączył deszcz, ale już się przejaśnia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vika Re: Melduję... :))) IP: *.ewave.at 14.08.02, 09:42 W Czechach jest tragicznie.Przed chwila dzwonil znajomy z Pragi.Do chwili obecnej ewakulowano mieszkancow dzielnic nad Weltawa okolo 200.000. W Austri na razie przestalo lac. Odpowiedz Link Zgłoś
balkan Re: Melduję... :))) 14.08.02, 09:47 Do mnie też dzwonił znajomy z Pragi. Pracuje na Starym Mieście i mówi, że do samego biura woda nie podeszła, ale z piwnicy dochodzą odgłosy, jakby płynął tam rwący potok. A nad brzegami, tak jak swojego czasu w Warszawie tłumy gapiów..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vika Cale szczescie,ze nam w bagnie bagienna pogoda IP: *.ewave.at 14.08.02, 09:55 nic nie szkodzi.Nawet szuwarki jakby sie rozrosly, mokro,zielono i psyimnie...nawet slimaki sie ciesza.Szkoda gadac.Fajnie jest:-) Ciekawe gdzie poczlapali na swoich kaczych lapkach Kwik z Bukosiem i Kaska.Moze podchlewaja ksiezycowe w(h)uja?!Lepiej sie zainteresujmy bo beda mieli kaca a pogoda butelkowa sprzyja naduzywaniu plynow rozweselajacych i przeciw grypowych... Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: Cale szczescie,ze nam w bagnie bagienna pogod 14.08.02, 10:01 kacze lapki? to oszczerstwo kurze lapki - ewentualnie ale kacze????? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vika Re: Cale szczescie,ze nam w bagnie bagienna pogod IP: *.ewave.at 14.08.02, 10:06 kwik napisała: > kacze lapki? to oszczerstwo > > kurze lapki - ewentualnie > ale kacze????? > :)) OCZYWISCIE;ZE KACZE:-)Sa bardziej w bagnie praktyczne i maja ladniejszy kolor.Czy Ty sie chcesz utopic?!Ciocia Ci dobrze radzi.W kaczych lapkach kazdemu jest do twarzy:-)sa modne i wygodne akurze maja okropne pazury...Bleee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vika No, Qrde!Znowu sie ten zasmarkany deszcz wlaczyl!! IP: *.ewave.at 14.08.02, 10:31 ciekawe,kto tam na gorze jest odpowiedzialny za hydraulike?trzeba napisac skarge do Pana Boga.Ile sie mozna taplac!Ja chce slonca i upalu!Organizujemy strajk!Kto nalezy do komitetu strajkowego?Robimy wiec i wybory a pozniej polezymy na steropianie i poskaczemy przez ploty...taaaa,kariera nas czeka... Odpowiedz Link Zgłoś
balkan Strajk byle nie głodowy 14.08.02, 10:39 Biorąc pod uwagą, że czeka nas 4 dni wolnego, do strajku się przyłączam. I niech to obejmie caaaałą Europę i okolice Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: No, Qrde!Znowu sie ten zasmarkany deszcz wlac 14.08.02, 10:40 Gość portalu: Vika napisał(a): > ciekawe,kto tam na gorze jest odpowiedzialny za hydraulike?trzeba napisac > skarge do Pana Boga. bukos ma dyplom technikum hydraulicznego (specjalizacja: kolanka). moze wstawilby sie na gorze za tymi co na dole? Ile sie mozna taplac!Ja chce slonca i upalu!Organizujemy > strajk!Kto nalezy do komitetu strajkowego?Robimy wiec i wybory a pozniej > polezymy na steropianie i poskaczemy przez ploty...taaaa,kariera nas czeka... z calej tej kariery wybieram lezenie :)) ps. deszcz jest git! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vika Re: No, Qrde!Znowu sie ten zasmarkany deszcz wlac IP: *.ewave.at 14.08.02, 10:58 kwik napisała: > Gość portalu: Vika napisał(a): > > > ciekawe,kto tam na gorze jest odpowiedzialny za hydraulike?trzeba napisac > > skarge do Pana Boga. > > bukos ma dyplom technikum hydraulicznego (specjalizacja: kolanka). moze > wstawilby sie na gorze za tymi co na dole? > > > Ile sie mozna taplac!Ja chce slonca i upalu!Organizujemy > > strajk!Kto nalezy do komitetu strajkowego?Robimy wiec i wybory a pozniej > > polezymy na steropianie i poskaczemy przez ploty...taaaa,kariera nas czeka > ... > > z calej tej kariery wybieram lezenie :)) > > > ps. deszcz jest git! dobra!Ja tam sie nie dochodze o stanowiska!Bukos skacze przez ploty i przejmuje urzad po pewnym elektryku.Teraz odpowiednieszy jest hydraulik a bukos ,skoro sie zna na kolankach to chyba na uszczelkach tez.Niech mu bedzie i niech ma...ja moge byc ministrem finansow Kladka bo ten drugi tez na K to chyba cos kreci ale co z reszta????? Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha27 Kwiku... 14.08.02, 11:07 kwik napisała: > kacze lapki? to oszczerstwo > > kurze lapki - ewentualnie > ale kacze????? > :)) Ciesz się, że nie kaczy kuper ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha27 Re: Melduję... :))) 14.08.02, 11:04 balkan napisała: > Do mnie też dzwonił znajomy z Pragi. Pracuje na Starym Mieście i mówi, że do > samego biura woda nie podeszła, ale z piwnicy dochodzą odgłosy, jakby płynął > tam rwący potok. A nad brzegami, tak jak swojego czasu w Warszawie tłumy > gapiów..... No to jutro Twój kolega ma wolne w pracy, bo władze namawiają, żeby się dziś i jutro na Starówkę nie wybierać... Odpowiedz Link Zgłoś
balkan Re: Melduję... :))) 14.08.02, 11:10 agniecha27 napisała: > No to jutro Twój kolega ma wolne w pracy, bo władze namawiają, żeby się dziś i > jutro na Starówkę nie wybierać... > Wolne to ma teoretycznie od wczoraj, bo od rana ewakuowali biuro. Ale dziś bohatersko przyszedł do pracy i wysyłał sprawozdania z całej sytuacji do Warszawy Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha27 Re: Melduję... :))) 14.08.02, 11:15 balkan napisała: > Wolne to ma teoretycznie od wczoraj, bo od rana ewakuowali biuro. Ale dziś > bohatersko przyszedł do pracy i wysyłał sprawozdania z całej sytuacji do > Warszawy To niech on już lepiej taki bohaterki nie będzie i niech lepiej spier... Od doniesień są dziennikarze, a on lepiej niech się nie naraża... Odpowiedz Link Zgłoś
suzume kategorycznie odmawiam 14.08.02, 11:00 strajkowania głodowego (i może jeszcze o suchym pysku, co?) w dłuuuuugi weeeeeekend nie będę se psuć wolnego, o! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vika Su,Ty sie uspokuj!Ooo!Opozycja nam sie urodzila!!! IP: *.ewave.at 14.08.02, 11:05 Widzieliscie ja koalicje opozycyjna i wywrotowa!Kto u cioci Viki kiedy o glodzie i suchym pysku siedzial?!No ,niech mi kto powtorzy jeszcze raz taka potwarz to sie z nim rozprawie krwawo i trzeba bedzie wezwac sily porzadkowe.To ja robie strajk generalny i z obiadku dzisiaj nici!!!!!!!:-( Odpowiedz Link Zgłoś
suzume się nie uspokoję! 14.08.02, 11:11 i nie mówię, że u ciotki się głoduję, tylko, że odmawiam strajkowania głodowemu deszcz nie jest wart odchudzania, o Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha27 Ależ Su :))) 14.08.02, 11:12 suzume napisała: > strajkowania głodowego (i może jeszcze o suchym pysku, co?) w dłuuuuugi > weeeeeekend > nie będę se psuć wolnego, o! > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vika Agniechaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!! IP: *.ewave.at 14.08.02, 11:36 agniecha27 napisała: > suzume napisała: > > > strajkowania głodowego (i może jeszcze o suchym pysku, co?) w dłuuuuugi > > weeeeeekend > > nie będę se psuć wolnego, o! > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vika No i co Was tak zatkalo?Qrcze smazone opierzone?! IP: *.ewave.at 14.08.02, 12:35 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vika Re: Strajkujemy!!! IP: *.ewave.at 14.08.02, 13:12 Co ,Qurcze smazone juz oskubane to gotowac czy nie?!:-((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha27 Viiiiiiiiiikkkaaaaaaaaaaaaaaaa :))) 14.08.02, 13:58 Gość portalu: Vika napisał(a): > Co ,Qurcze smazone juz oskubane to gotowac czy nie?!:-((((((( Jak już smażone, to po co skubać i gotować?... chłe chłe chłe Swoją drogą niezłe masz przepisy, jeżeli kurę w całości smarzysz... ale może taka jest smaczniejsza?... Buziorki :))) Odpowiedz Link Zgłoś
suzume strajkujemu - ale nie głodowo 14.08.02, 13:40 może obżarstwo na znak protestu? i precz z preczem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vika Re: strajkujemu - ale nie głodowoOBIAAAAAAAADEK! IP: *.ewave.at 14.08.02, 14:09 suzume napisała: > może obżarstwo na znak protestu? > i precz z preczem? > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vika Re: Jestem głodna!!! IP: *.ewave.at 14.08.02, 14:22 balkan napisała: > Vikuś, co dziś na obiad? Ty nie marudz tylko lec po tokaj!Bo ,Qrcze gotowane niepatroszone ,do tych ich wegierskich piekielnych obiadkow trzeba duzo tokaju pic coby czlowiek sie nie usmazyl zywcem:-) Odpowiedz Link Zgłoś
balkan Re: Jestem głodna!!! 14.08.02, 14:26 Gość portalu: Vika napisał(a): > Ty nie marudz tylko lec po tokaj!Bo ,Qrcze gotowane niepatroszone ,do tych ich > wegierskich piekielnych obiadkow trzeba duzo tokaju pic coby czlowiek sie nie > usmazyl zywcem:-) Voila!! Zgodnie z życzeniem. Słońce wyszło!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vika No to jak tak to wszyscy wywalamy sie do gory..... IP: *.ewave.at 14.08.02, 14:39 balkan napisała: > Gość portalu: Vika napisał(a): > > > Ty nie marudz tylko lec po tokaj!Bo ,Qrcze gotowane niepatroszone ,do tych > > ich > > wegierskich piekielnych obiadkow trzeba duzo tokaju pic coby czlowiek sie > nie > > usmazyl zywcem:-) > Voila!! Zgodnie z życzeniem. > > Słońce wyszło!!!! ...masztami na strajkowym steropianie i napawamy sie sloncem i blogim strajkowym lenistwem...popijajac a to koniaczek,a to tokaj,a to znow ksiezycowe w(h)uja lub piffko:-) Kto opowie jakas wesola anegdotke?:-) Odpowiedz Link Zgłoś