Dodaj do ulubionych

ja (B)ARDZO proszę wyłączyć ten deszcz

14.08.02, 07:50
a wogóle to nie ma takiej godziny, jak 7:50
jest tylko lądek
więc i ja znikam...

i gdzie jest AISE?
Obserwuj wątek
    • Gość: Vika Re: ja (B)ARDZO proszę wyłączyć ten deszcz IP: *.ewave.at 14.08.02, 08:03
      Tutaj na razie wylaczony ale nie wiadomo czy zawory wytrzymaja.Trzeba zapytac
      starych gorali.Teraz nie bo 8.00 tez nie ma trzeba poczekac do godziny,ktora
      bedzie.Z tymi godzinami jest jak z miesem za komuny:zadnej jeszcze nie
      dowiezli...
      • suzume może by tak 14.08.02, 08:06
        na kartki zrobić? godziny, znaczy... albo górali

Gość portalu: Vika napisał(a):

> Tutaj na razie wylaczony ale nie wiadomo czy zawory wytrzymaja.Trzeba zapytac
        > starych gorali.Teraz nie bo 8.00 tez nie ma trzeba poczekac do godziny,ktora
        > bedzie.Z tymi godzinami jest jak z miesem za komuny:zadnej jeszcze nie
        > dowiezli...
        • balkan Re: może by tak 14.08.02, 08:09
          Na kartki to tylko te poranne...
          Chciałam napisać dzień dobry, ale chyba nie jest on taki dobry.
          Z drugiej strony to piątek, nie?!
          • suzume no, piątek :) 14.08.02, 08:13
            a potem 3 soboty
            to jest prawidłowy tydzień - mogliby to już przestać testować i wprowadzić na
            stałe :)))
        • Gość: Vika Re: może by tak IP: *.ewave.at 14.08.02, 08:10
          To jest mysl!!!!!!!Su jestes genialna!
          Godziny pracy na kartki ile godzin wchodzi na kilo?Ja mysle,ze najwyzej
          jedna.Pomysl tylko:2 i pol godziny pracy miesiecznie...tyle co miesa
          przyslugiwalo...ale by bylo fajnie.....:-)
          • suzume Re: może by tak 14.08.02, 08:14
            ja myślę, że nie można tak tymi godzinami szastać. należy je uznać za towar
            wysoce deficytowy i co najwyżej jedna miesięcznie niech przysługuje - nie ma co
            narodu rozbestwiać

> To jest mysl!!!!!!!Su jestes genialna!
            > Godziny pracy na kartki ile godzin wchodzi na kilo?Ja mysle,ze najwyzej
            > jedna.Pomysl tylko:2 i pol godziny pracy miesiecznie...tyle co miesa
            > przyslugiwalo...ale by bylo fajnie.....:-)
          • rafik4 Re: może by tak 14.08.02, 08:53

> To jest mysl!!!!!!!Su jestes genialna!
            > Godziny pracy na kartki ile godzin wchodzi na kilo?Ja mysle,ze najwyzej
            > jedna.Pomysl tylko:2 i pol godziny pracy miesiecznie...tyle co miesa
            > przyslugiwalo...ale by bylo fajnie.....:-)

No no .... godziny pracy na kartki, a pensja również ?????
            • suzume Re: może by tak 14.08.02, 09:08
              rafik4 napisał:

> No no .... godziny pracy na kartki, a pensja również ?????

pensja nie - to by było niezgodne z bagienną ideologią
              • rafik4 Re: może by tak 14.08.02, 11:17
                suzume napisała:

> pensja nie - to by było niezgodne z bagienną ideologią
                >
                >
            • Gość: Vika Rafik!!!!!!!!!Pensja jest zagwarantowana w umowie IP: *.ewave.at 14.08.02, 10:03
              rafik4 napisał:

> Gość portalu: Vika napisał(a):
              >
              > > To jest mysl!!!!!!!Su jestes genialna!
              > > Godziny pracy na kartki ile godzin wchodzi na kilo?Ja mysle,ze najwyzej
              > > jedna.Pomysl tylko:2 i pol godziny pracy miesiecznie...tyle co miesa
              > > przyslugiwalo...ale by bylo fajnie.....:-)
              >
              > No no .... godziny pracy na kartki, a pensja również ?????

o prace!!!!o zadnej reglamentacji mowy byc nie moze!poza tym nalezy sie kupa
              dodatkow:funkcyjne,za srodki czystosci,diety,delegacje,dodatki
              socjalne,rodzinne itd.No i tak trzymac:-)
      • lyche1 ReVika właśnie się zastanawiałam czy Cię nie zalał 14.08.02, 08:12
        ten deszcz. W wiadomościach u nas podają straszne rzeczy. Ja doświadczam
        deszczu od paru godzin. Jestem tą szczęściarą z Centrum Polski.
        • Gość: Vika Re: ReVika właśnie się zastanawiałam czy Cię nie IP: *.ewave.at 14.08.02, 08:28
          Troche przesadzaja,ale w spora czesc Austri jest zalana.Schodza lawiny
          blotne.Faktycznie zginelo kilkanascie osob.Tuln i Krems zalane.Pisze tylko o
          rejonach,ktore widzialam w niedziele.W Wiedniu zalalo na razie tylko niektore
          wysepki na Dunaju,choc wyglada on bardzo groznie.Najbardziej sie martwie o
          domek moich tesciow na wsi-stoi nad rzeczka Schmida,ktora jest zwykle
          sympatyczna i leniwie plynie sobie kanalem o glebokosci okolo 3 mm,przedwczoraj
          ten kanal nie byl widoczny...Tesc malo zawalu nie dostal jak zobaczyl bo ten
          domek wybudowal wlasnymi rekami a porzadny z niego tesc...zal mi go.
          • lyche1 Re: ReVika właśnie się zastanawiałam czy Cię nie 14.08.02, 08:45
            Wszystko da się odbudować jak się życie ocali. Postaraj się teściowi
            wytłumaczyć że może go odbudować jeszcze ładniej. Myśmy ( w Polsce ) mieli
            wielką powódź w 1997r i w ubiegłym. Ja osobiście nie doświadczyłam tej tragedii
            bo w moim mieście nie ma co wylać, może go tylko deszcz zalać ( ze względu na
            niesprawną kanalizację) Ale jest to niesamowita tragedia. Nie wiem czy
            słyszałaś, że z Pragi ewakuowano już 100 000 osób - to połowa mojego miasta.
    • agniecha27 Melduję... :))) 14.08.02, 08:48
      W Warszawie dopiero dzisiaj ktoś włączył deszcz, ale już się przejaśnia...
      • Gość: Vika Re: Melduję... :))) IP: *.ewave.at 14.08.02, 09:42
        W Czechach jest tragicznie.Przed chwila dzwonil znajomy z Pragi.Do chwili
        obecnej ewakulowano mieszkancow dzielnic nad Weltawa okolo 200.000.
        W Austri na razie przestalo lac.
        • balkan Re: Melduję... :))) 14.08.02, 09:47
          Do mnie też dzwonił znajomy z Pragi. Pracuje na Starym Mieście i mówi, że do
          samego biura woda nie podeszła, ale z piwnicy dochodzą odgłosy, jakby płynął
          tam rwący potok. A nad brzegami, tak jak swojego czasu w Warszawie tłumy
          gapiów.....
          • Gość: Vika Cale szczescie,ze nam w bagnie bagienna pogoda IP: *.ewave.at 14.08.02, 09:55
            nic nie szkodzi.Nawet szuwarki jakby sie rozrosly, mokro,zielono i
            psyimnie...nawet slimaki sie ciesza.Szkoda gadac.Fajnie jest:-)
            Ciekawe gdzie poczlapali na swoich kaczych lapkach Kwik z Bukosiem i Kaska.Moze
            podchlewaja ksiezycowe w(h)uja?!Lepiej sie zainteresujmy bo beda mieli kaca a
            pogoda butelkowa sprzyja naduzywaniu plynow rozweselajacych i przeciw
            grypowych...
            • kwik Re: Cale szczescie,ze nam w bagnie bagienna pogod 14.08.02, 10:01
              kacze lapki? to oszczerstwo

kurze lapki - ewentualnie
              ale kacze?????
              :))
              • Gość: Vika Re: Cale szczescie,ze nam w bagnie bagienna pogod IP: *.ewave.at 14.08.02, 10:06
                kwik napisała:

> kacze lapki? to oszczerstwo
                >
                > kurze lapki - ewentualnie
                > ale kacze?????
                > :))
                OCZYWISCIE;ZE KACZE:-)Sa bardziej w bagnie praktyczne i maja ladniejszy
                kolor.Czy Ty sie chcesz utopic?!Ciocia Ci dobrze radzi.W kaczych lapkach
                kazdemu jest do twarzy:-)sa modne i wygodne akurze maja okropne pazury...Bleee
                • Gość: Vika No, Qrde!Znowu sie ten zasmarkany deszcz wlaczyl!! IP: *.ewave.at 14.08.02, 10:31
                  ciekawe,kto tam na gorze jest odpowiedzialny za hydraulike?trzeba napisac
                  skarge do Pana Boga.Ile sie mozna taplac!Ja chce slonca i upalu!Organizujemy
                  strajk!Kto nalezy do komitetu strajkowego?Robimy wiec i wybory a pozniej
                  polezymy na steropianie i poskaczemy przez ploty...taaaa,kariera nas czeka...
                  • balkan Strajk byle nie głodowy 14.08.02, 10:39
                    Biorąc pod uwagą, że czeka nas 4 dni wolnego, do strajku się przyłączam. I
                    niech to obejmie caaaałą Europę i okolice
                  • kwik Re: No, Qrde!Znowu sie ten zasmarkany deszcz wlac 14.08.02, 10:40

> ciekawe,kto tam na gorze jest odpowiedzialny za hydraulike?trzeba napisac
                    > skarge do Pana Boga.

bukos ma dyplom technikum hydraulicznego (specjalizacja: kolanka). moze
                    wstawilby sie na gorze za tymi co na dole?

Ile sie mozna taplac!Ja chce slonca i upalu!Organizujemy
                    > strajk!Kto nalezy do komitetu strajkowego?Robimy wiec i wybory a pozniej
                    > polezymy na steropianie i poskaczemy przez ploty...taaaa,kariera nas czeka...

z calej tej kariery wybieram lezenie :))

ps. deszcz jest git!
                    • Gość: Vika Re: No, Qrde!Znowu sie ten zasmarkany deszcz wlac IP: *.ewave.at 14.08.02, 10:58
                      kwik napisała:

>
                      > > ciekawe,kto tam na gorze jest odpowiedzialny za hydraulike?trzeba napisac
                      > > skarge do Pana Boga.
                      >
                      > bukos ma dyplom technikum hydraulicznego (specjalizacja: kolanka). moze
                      > wstawilby sie na gorze za tymi co na dole?
                      >
                      >
                      > Ile sie mozna taplac!Ja chce slonca i upalu!Organizujemy
                      > > strajk!Kto nalezy do komitetu strajkowego?Robimy wiec i wybory a pozniej
                      > > polezymy na steropianie i poskaczemy przez ploty...taaaa,kariera nas czeka
                      > ...
                      >
                      > z calej tej kariery wybieram lezenie :))
                      >
                      >
                      > ps. deszcz jest git!

dobra!Ja tam sie nie dochodze o stanowiska!Bukos skacze przez ploty i przejmuje
                      urzad po pewnym elektryku.Teraz odpowiednieszy jest hydraulik a bukos ,skoro
                      sie zna na kolankach to chyba na uszczelkach tez.Niech mu bedzie i niech
                      ma...ja moge byc ministrem finansow Kladka bo ten drugi tez na K to chyba cos
                      kreci ale co z reszta?????
              • agniecha27 Kwiku... 14.08.02, 11:07
                kwik napisała:

> kacze lapki? to oszczerstwo
                >
                > kurze lapki - ewentualnie
                > ale kacze?????
                > :))

Ciesz się, że nie kaczy kuper ;)))
          • agniecha27 Re: Melduję... :))) 14.08.02, 11:04
            balkan napisała:

> Do mnie też dzwonił znajomy z Pragi. Pracuje na Starym Mieście i mówi, że do
            > samego biura woda nie podeszła, ale z piwnicy dochodzą odgłosy, jakby płynął
            > tam rwący potok. A nad brzegami, tak jak swojego czasu w Warszawie tłumy
            > gapiów.....

No to jutro Twój kolega ma wolne w pracy, bo władze namawiają, żeby się dziś i
            jutro na Starówkę nie wybierać...
            • balkan Re: Melduję... :))) 14.08.02, 11:10
              agniecha27 napisała:

> No to jutro Twój kolega ma wolne w pracy, bo władze namawiają, żeby się dziś
              i
              > jutro na Starówkę nie wybierać...
              >
              Wolne to ma teoretycznie od wczoraj, bo od rana ewakuowali biuro. Ale dziś
              bohatersko przyszedł do pracy i wysyłał sprawozdania z całej sytuacji do
              Warszawy
              • agniecha27 Re: Melduję... :))) 14.08.02, 11:15
                balkan napisała:
                > Wolne to ma teoretycznie od wczoraj, bo od rana ewakuowali biuro. Ale dziś
                > bohatersko przyszedł do pracy i wysyłał sprawozdania z całej sytuacji do
                > Warszawy

To niech on już lepiej taki bohaterki nie będzie i niech lepiej spier...
                Od doniesień są dziennikarze, a on lepiej niech się nie naraża...
    • suzume kategorycznie odmawiam 14.08.02, 11:00
      strajkowania głodowego (i może jeszcze o suchym pysku, co?) w dłuuuuugi
      weeeeeekend
      nie będę se psuć wolnego, o!
      • Gość: Vika Su,Ty sie uspokuj!Ooo!Opozycja nam sie urodzila!!! IP: *.ewave.at 14.08.02, 11:05
        Widzieliscie ja koalicje opozycyjna i wywrotowa!Kto u cioci Viki kiedy o
        glodzie i suchym pysku siedzial?!No ,niech mi kto powtorzy jeszcze raz taka
        potwarz to sie z nim rozprawie krwawo i trzeba bedzie wezwac sily porzadkowe.To
        ja robie strajk generalny i z obiadku dzisiaj nici!!!!!!!:-(
        • balkan NIE!!! 14.08.02, 11:07
          Tylko nas bez obiadu nie zostawiaj!!!!!!!!!!!
        • suzume się nie uspokoję! 14.08.02, 11:11
          i nie mówię, że u ciotki się głoduję, tylko, że odmawiam strajkowania głodowemu
          deszcz nie jest wart odchudzania, o
      • agniecha27 Ależ Su :))) 14.08.02, 11:12
        suzume napisała:

> strajkowania głodowego (i może jeszcze o suchym pysku, co?) w dłuuuuugi
        > weeeeeekend
        > nie będę se psuć wolnego, o!
        >
        • Gość: Vika Agniechaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!! IP: *.ewave.at 14.08.02, 11:36
          agniecha27 napisała:

> suzume napisała:
          >
          > > strajkowania głodowego (i może jeszcze o suchym pysku, co?) w dłuuuuugi
          > > weeeeeekend
          > > nie będę se psuć wolnego, o!
          > >
          • Gość: Vika No i co Was tak zatkalo?Qrcze smazone opierzone?! IP: *.ewave.at 14.08.02, 12:35
            • balkan Strajkujemy!!! 14.08.02, 12:53
              • Gość: Vika Re: Strajkujemy!!! IP: *.ewave.at 14.08.02, 13:12
                Co ,Qurcze smazone juz oskubane to gotowac czy nie?!:-(((((((
                • agniecha27 Viiiiiiiiiikkkaaaaaaaaaaaaaaaa :))) 14.08.02, 13:58

> Co ,Qurcze smazone juz oskubane to gotowac czy nie?!:-(((((((

Jak już smażone, to po co skubać i gotować?... chłe chłe chłe
                  Swoją drogą niezłe masz przepisy, jeżeli kurę w całości smarzysz... ale może
                  taka jest smaczniejsza?...
                  Buziorki :)))
              • suzume strajkujemu - ale nie głodowo 14.08.02, 13:40
                może obżarstwo na znak protestu?
                i precz z preczem?
                • Gość: Vika Re: strajkujemu - ale nie głodowoOBIAAAAAAAADEK! IP: *.ewave.at 14.08.02, 14:09
                  suzume napisała:

> może obżarstwo na znak protestu?
                  > i precz z preczem?
                  >
                  >
              • balkan Jestem głodna!!! 14.08.02, 13:57
                Vikuś, co dziś na obiad?
                • Gość: Vika Re: Jestem głodna!!! IP: *.ewave.at 14.08.02, 14:22
                  balkan napisała:

> Vikuś, co dziś na obiad?

Ty nie marudz tylko lec po tokaj!Bo ,Qrcze gotowane niepatroszone ,do tych ich
                  wegierskich piekielnych obiadkow trzeba duzo tokaju pic coby czlowiek sie nie
                  usmazyl zywcem:-)
                  • balkan Re: Jestem głodna!!! 14.08.02, 14:26

> Ty nie marudz tylko lec po tokaj!Bo ,Qrcze gotowane niepatroszone ,do tych
                    ich
                    > wegierskich piekielnych obiadkow trzeba duzo tokaju pic coby czlowiek sie nie
                    > usmazyl zywcem:-)
                    Voila!! Zgodnie z życzeniem.

Słońce wyszło!!!!
                    • Gość: Vika No to jak tak to wszyscy wywalamy sie do gory..... IP: *.ewave.at 14.08.02, 14:39
                      balkan napisała:

>
                      > > Ty nie marudz tylko lec po tokaj!Bo ,Qrcze gotowane niepatroszone ,do tych
                      >
                      > ich
                      > > wegierskich piekielnych obiadkow trzeba duzo tokaju pic coby czlowiek sie
                      > nie
                      > > usmazyl zywcem:-)
                      > Voila!! Zgodnie z życzeniem.
                      >
                      > Słońce wyszło!!!!

...masztami na strajkowym steropianie i napawamy sie sloncem i blogim
                      strajkowym lenistwem...popijajac a to koniaczek,a to tokaj,a to znow ksiezycowe
                      w(h)uja lub piffko:-)
                      Kto opowie jakas wesola anegdotke?:-)
                      • kwik no prosze 14.08.02, 16:30
                        tak wesolo, ze wszyscy uciekli
                        :))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka