bodek_wr 31.07.05, 11:22 Drogie panie, zamierzam zafarbowac swoje czarne (kruczo czarne) wlosy na blond. Poniewaz nie mam ochoty ich sobie zniszczyc, chcialbym sie dowiedziec jaka farbe do wlosow polecacie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
guwernantka_olga Re: Farbowanie wlosow (do pan) 31.07.05, 11:42 bodek_wr napisał: > Drogie panie, zamierzam zafarbowac swoje czarne (kruczo czarne) wlosy na > blond. Poniewaz nie mam ochoty ich sobie zniszczyc, chcialbym sie dowiedziec > jaka farbe do wlosow polecacie. > Pozdrawiam olejna - jest najtrwalsza Odpowiedz Link Zgłoś
lucy01 Re: Farbowanie wlosow (do pan) 31.07.05, 11:49 najlepiej zrobić to u fryzjera, jeżeli nie chcesz mieć intensywnej żółci na głowie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Farbowanie wlosow (do pan) 31.07.05, 11:51 Rozjaśniacz, a potem jakaś farba o odcieniu bardziej platynowym niż jajecznym. Inna opcja: rozjaśniacz, a potem fioletowa płukanka (do kupienia w każdej drogerii, taniutka, ledwo parę zł). Nie nada fioletowej barwy włosom, tylko usunie jajeczny odcień. Niestety bardzo ciemne włosy mają tendencję do "jajczenia" po rozjaśnieniu. Z rozjaśniaczy miałam L'Oreal w granatowym kartoniku, teraz chyba ma zmienione opakowanie, nazywał się Blonde Supreme. Ponoć dobry jest też Joanna. Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: Farbowanie wlosow (do pan) 31.07.05, 11:52 Bedzie Ci trudno, bo im ciemniejsze wlosy, tym trudniej jest je rozjasnic. Polozenie samej farby nic nie da, trzeba je najpierw odbarwic, a potem polozyc odpowiedni kolor. Radze wizyte u fryzjera, podejrzewam ze tanio Cie nie wyniesie, ale profesjonalista bedzie wiedzial co zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
istna Nie całkiem na temat 31.07.05, 14:46 Niektórym paniom (a jest nas trochę) nie podobają się mężczyźni z farbowanymi włosami. To tak tylko, jakbyś się jeszcze wahał. Odpowiedz Link Zgłoś
lidkaa2 Re: Nie całkiem na temat 31.07.05, 15:30 Faceci z takimi rozjaśnionymi włosami wyglądają śmiesznie i żałośnie. Nie rozumiem czemu myślą, że to jest fajne i ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
bodek_wr Re: Nie całkiem na temat 31.07.05, 21:48 Hey! Widze ze obie plci maja odmienny punkt widzenia. Faceci mowia, ze to wyglada ladnie, a kobiety na odwrot. Hmm , ciekawe. Swoja droga to ma byc zart, ale chyba widze ze za duzo z tym zabawy, a ja chcialem zrobic to tak sobie, byle szybko na kilka tygodni. Musze jeszcze pomyslec. Guwernantka_olga: Jesli sama uzywasz farby olejnej na glowe, to sie wcale nie dziwie problemom natury emocjonalnej. Biorac pod uwage jej toksycznosc to chyba z Twoich komorek mozgowych juz niewiele zostalo :P Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: Nie całkiem na temat 31.07.05, 22:48 bodek_wr napisał: > Swoja droga to ma byc zart, ale chyba widze ze za duzo z tym zabawy, a ja > chcialem zrobic to tak sobie, byle szybko na kilka tygodni. No fakt - zabawy duzo. Gdybys byl blondynem to plukanka zeszlaby po jakims czasie. Przy rozjasnianiu i farbowaniu pojawia sie odrosty, a wtedy bedziesz musial - znow ufarbowac sie na czarno - robic odrosty - zgolic sie na jeza albo na zero. > Musze jeszcze pomyslec. to moze zrob tak: popytaj swoich kolezanek czy dobrze by Ci bylo w jasnych wlosach. Jezeli naturalnie masz bardzo ciemne to pewnie jest tez i mocna oprawa oczu - a wtedy w jasnych wlosach mozesz wygladac cokolwiek zaskakujaco. Odpowiedz Link Zgłoś
ipekakuana Re: Farbowanie wlosow (do pan) 31.07.05, 16:35 Będziesz wyglądać jak pajac Jak masz czarne, zostaw je w spokoju, no chyba że należysz do boys band'u... Odpowiedz Link Zgłoś