Gość: agusia IP: *.stacje.agora.pl 12.09.02, 10:12 Cos dziwnego dzieje sie w moim 10-o letnim zwiazku i nie bardzo mozemy sie dogadac. Czy ktos z Warszawy moglby mi z czystym sumieniem polecic jakas poradnie malzenska? Prosze o pomoc... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lyche1 Re: Poradnia malzenska 12.09.02, 16:29 Ponieważ nikt z większym doświadczeniem się nie odezwał................. Moja dobra znajoma prowadzi poradnię przedmałżeńską przy kościele. Mnie osobiście doskonale się z nią gada ( nie jestem mężatką). Mówiła mi, że one odbywają specjalne kursy na taką ewentualność oraz że wiele małżeństw ze stażem i problemamizgłasza się po porady do niej. Może zgłoś się do kogoś takiego? Idź zobacz kto tam u Was przyjmuje, czy wzbudza zaufanie albo jak się wstydziśz w swojej parafii to idź do innej. Możesz też wyżalić się na tym forum - oczywiście wiele żartownisiów zrobi Ci głupie uwagi ale dużo dziewczyn przejmuje się losami współforumowiczek. Pozdrawiam. Trzymaj się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia Re: Poradnia malzenska IP: *.spark.net.gr / *.ath.spark.net.gr 12.09.02, 16:36 Znam w Warszawie psychoterapeutke z poradni rodzinej czy malzenskiej, jesli chcesz to podam Ci kontakt na priv. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Poradnia malzenska IP: *.waw.cdp.pl 13.09.02, 10:25 Ja tez poprosze na papaszu@skrzynka.pl Odpowiedz Link Zgłoś
agusia Re: Poradnia malzenska 15.09.02, 11:49 O tak bardzo poprosze na adres agusia@gazeta.pl. Z gory wielkie dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
agusia Re: Poradnia malzenska 15.09.02, 13:14 Dzieki lyche1 - wiedzialam, ze na forumowiczki mozna liczyc... Troche obawiam sie takiej przykoscielnej poradni - zyjemy na tzw. "kocia lape". Poza tym mieszkamy od roku w podwarszawskiej malej miejscowosci, nie wiem czy jest tutaj cos takiego jak poradnia malzenska i czy mozna tu liczyc na dyskrecje... Z poradni czuje, ze musze skorzystac. Czy uda mi sie namowic Mojego Mezczyzne? Nie wiem. Z pewnoscia nie bedzie to proste - jest to Pan piecdziesiecioletni, dosc konserwatywny w swoich pogladach. A moze to ja jestem w bledzie, moze to co ja uwazam za nienormalne jest standardem, moze tak wlasnie wyglada zycie. Przyzwyczailam sie, ze praktycznie sama zajmuje sie domem i dzieckiem. Tatus poranki spedza z gazeta - bo przeciez musi wiedziec co sie dzieje na swiecie, a z pracy wraca po 21.00-22.00 - wtedy my juz jestesmy w lozkach - ja tez ciezko pracuje i lubie byc wyspana. Oczywiscie musze w tym miejscu dodac, ze zarabiamy dokladnie tyle samo. Nasz synek wlasnie rozpoczal edukacje w pierwszej klasie. Przez te dwa tygodnie Tatusiowi raz udalo sie odprowadzic syna na lekcje i raz na basen. Drazna mnie jego reakcje np gdy poprosilam aby zrobil dziecku kanapke na basen zapytal "po co?". Boze, po co robi sie dziecku kanapki? A moze to ja jestem przewrazliwiona na punkcie dziecka? Fakt bardzo go kocham i mam go jednego... Moze jeszcze jeden epizod z naszego zycia: Od 2 lat i 4 miesiecy jestesmy posiadaczami zmywarki i do chwili obecnej nie zostala ona podlaczona... Gdy zamowilam pana z serwisu, odwolal twierdzac, ze przeciez On to potrafi zrobic... Podobnie jest z klockami hamulcowymi w moim aucie, czuje, ze juz scieram tarcze... On radzi mi abym jezdzila wolniej... A moze on jest po prostu skapy? Ja nad kazdym zakupem dlugo sie zastanawiam - oczywiscie nie dotyczy to kosmetykow, do ktorych mam slabosc. Nie mam czasu chodzic po sklepach, a jak juz cos upatrze, to kilka razy zagladam do tego sklepu, az dana rzecz zniknie z polki. On nie ma takiego problemu, jego ciuchy zajmuja blisko 3/4 naszej garderoby. Bardzo kocham tego Faceta, ale nie potrafie z nim rozmawiac. Kazde moje sprowokowanie rozmowy konczy sie jego naglym wyjsciem z domu (garaz, spacer z psem...). To samo moze byc w przypadku poradni... Przeciez ma On juz za soba dwa nieudane zwiazki (15 lat i 1 rok), czy nasz bedzie tym trzecim? Czy Waszym zdaniem uda sie jakos naprawic ten zwiazek, czy jestesmy skazani na porazke? Prosze o porade, moze Wy widzicie to inaczej... Agusia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: Poradnia malzenska IP: *.grzegorzki.sdi.tpnet.pl 15.09.02, 20:59 Rzeczywiście warto, zebyscie skorzystali z profesjonalnej pomocy :-(( Szkoda, ze nie znam nikogo, kto moglby sie nadac. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś