panna_lila 24.03.25, 22:04 wydania karty pacjenta? Zwróciłam się do poradni o w/w i usłyszałam, że napiszą do lekarza ale „niewiadomo czy lekarz będzie chciał wydać” Może odmówić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
primula.alpicola Re: Czy lekarz może odmówić 24.03.25, 22:15 Nie może, no bez jaj. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Czy lekarz może odmówić 24.03.25, 22:18 Masz na myśli kopię czy oryginał? Odpowiedz Link Zgłoś
panna_lila Re: Czy lekarz może odmówić 24.03.25, 22:45 Myślisz, że obecnie ktoś przechowuje w papierze karty z wizyt pacjentów? Kopia mi wystarczy 🙂 Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Czy lekarz może odmówić 24.03.25, 22:48 Poradnia nie może odmówić wydania kopii dokumentacji. Może natomiast pobrać opłatę za wydruk/ksero. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Czy lekarz może odmówić 24.03.25, 22:49 panna_lila napisała: > Myślisz, że obecnie ktoś przechowuje w papierze karty z wizyt pacjentów? Nie myślę - wiem, że tak nie jest, ale mam dawne odruchy. > Kopia mi wystarczy 🙂 To lekarz nie ma co podskakiwać. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Czy lekarz może odmówić 24.03.25, 22:56 panna_lila napisała: > Myślisz, że obecnie ktoś przechowuje w papierze karty z wizyt pacjentów? Nie, skąd. W pewnej przychodni przechowywano karty papierowe x lat. Za to dane w komputerze są z ostatnich DWÓCH lat. Cała reszta dokumentacji jest w archiwum. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Czy lekarz może odmówić 24.03.25, 22:49 Mnie ostatnio Pani na rejestracji po prostu wydrukowała od ręki. Wypełniłam na .miejscu wniosek o kopię, druknela i przybiła pieczątkę. Lekarz nie był w to angażowany nawet. Odpowiedz Link Zgłoś
cottonrose Re: Czy lekarz może odmówić 25.03.25, 02:55 Wydania tak, zrobienia odpisu nie. www.gov.pl/web/rpp/sprawdz-w-jaki-sposob-mozna-pozyskac-dokumentacje-medyczna Odpowiedz Link Zgłoś
obrus_w_paski Re: Czy lekarz może odmówić 25.03.25, 06:43 Nie może. Co mi przypomniało jak kiedyś poprosiłam o kopię karty, wydrukowano mi mój cały profil, w tym komentarze lekarki , że jestem histeryczka (to było na wizycie podczas której zadałam jakieś neutralne pytanie o dość neutralny zdrowotny temat, typu “czy na to schorzenie lepiej używac maści x czy y, bo w aptece proponowali te dwie) Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Czy lekarz może odmówić 25.03.25, 10:52 histeryczka, czy hipochondryczka? Odpowiedz Link Zgłoś