listek_a 02.11.05, 18:27 dentysty jak diabli, a musze iść ząb wyrwac!!!! buuuuuuuu. Sety na odwage nie moge walnac, bo jak paszcze otworze... Sama moze sobie wyrwe?:D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dr.verte Re: Boję się 02.11.05, 18:29 Wyrwanie to jeszcze chooj ale wiesz jak bolą dziąsła po tej tzw.ekstrakcji... Odpowiedz Link Zgłoś
dr.verte Re: listek, są znieczulenia, co ty, baba? 02.11.05, 18:31 alpepe napisał: nie no wiadomo że nie na żywca,nawet za komuny były znieczulenia Odpowiedz Link Zgłoś
listek_a Re: listek, są znieczulenia, co ty, baba? 02.11.05, 18:31 wlasnie prz robieniu znieczulenia mdleje. sammego rwania sie nie boje, o paradoksie! Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: listek, są znieczulenia, co ty, baba? 02.11.05, 18:39 ja też mdlałam, ale jest na to sposób, uprzedź, że możesz zemdleć a potem niczym się nie przejmować. Ja miałam kiedyś ekstrakcję zatrzymanej ósemki, i jak mi dłubali i opowiadali sobie, że mi wyrwali ósemkę z kawałkiem kości, to mi się zaczęło robić słabo, tym bardziej, że byłam w takim zielonym fartuchu nieprzepuszczającym powietrza. To mi obniżyli głowę tak nisko, ze się zastanawiałam, czy teraz nie dobiorą się do mnie jacyś ginekolodzy... Po wszystkim kupiłam kolę z automatu i pryzkładałam, żeby nie mieć zbyt wielkich sińców. Dostałam antybiotyk i było git, czego i tobie życzę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
listek_a Re: listek, są znieczulenia, co ty, baba? 02.11.05, 18:44 Dzieki:) Tylko niepotrzebnie sie głupia juz denerwuje. Nie wiem czy bede miala odwage dzisiaj isc! buuuu Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: listek, są znieczulenia, co ty, baba? 02.11.05, 18:49 idź wtedy, kiedy będziesz się czuła na siłach. Jak wolisz nie iść dizś, to nie idź. Odpowiedz Link Zgłoś
madzia_20 Re: Boję się 02.11.05, 18:35 ja bardziej ginekologa. jedna wizyte u ginekologa mogłabym zamienic na 1000 wizyt u dentysty:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
listek_a Re: Boję się 02.11.05, 18:37 w poniedzialek jade:P cos chyba renowacje jakies robie czy cus:D Odpowiedz Link Zgłoś
to-wlasnie-ja Re: Boję się 02.11.05, 20:13 Popros , aby przed znieczuleniem Ci zamrozili, nic nie poczujesz. Znieczulenie dolnej szczeki jest nieprzyjemne , fakt, ale do przezycia. Gorna lepiej sie znieczula, tzn. inaczej wkluwa sie igle. Niedawno sama rwalam- nie bylo juz szans na wyleczenie. Nic nie napisze , bo podobnie jak porod- u kazdego to inaczej, a rozpisywanie jak to boli wiecej napedza strachu niz to warte.Przezylam. Ty tez przezyjesz. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
listek_a Re: Boję się 02.11.05, 21:45 a robia cos takiego jeszcze jak zamrazanie? to poprosze, bo naprawde wkłuwanie dla mnie jest najgorsze. Juz "odjezdzalam" kilka razy. Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: Boję się 02.11.05, 21:40 Trzeba byc dzielna dziewczyna i isc do dentysty.Sama doskonale wiem jaki to strach.Niedawno skonczylam leczyc kanalowo zeba.Bez znieczulenia bo mam alergie na jakiestam srodki znieczulajace.Ale poszlam,zdobylam sie na odwage i teraz moge pochwalic sie piekna 7-demeczka:) Odpowiedz Link Zgłoś