Dodaj do ulubionych

Chcę odstawić pigułki!Są za bardzo anty! A dalej?

12.12.05, 12:06
No właśnie, odstawię, i co dalej??? Jem te piguły już ponad 10 lat. Niby ok,
tyję co prawda ale z natury jestem szczupła, no więc teraz jestem "normalna" a
kiedyś byłam chuda.

Problem w tym, że one mają na mnie tak bardzo antykoncepcyjne działania, że
przez pół cyklu odechciewa mi się mężczyzny w ogóle, wołami by mnie do seksu
nie zaciągnął.

Teraz mam Yasmin i jestem całkowicie antyseksualna, nawet chyba przez cały
cykl. Poza tym jestem podatna na te wszystkie obniżenia nastroju, nic mi się
nie chce, wstaję o 11, itp. Mam problemy z krążeniem, źle się czuję - dlatego
chcę spróbować żyć bez nich... Tylko co po odstawieniu? Nie mogę zajść teraz w
ciążę, dziecko byłoby dla mnie tragedią choć już prawie stara jestem, a
prezerwatywom nie ufam. Wstyd się przyznać, o cyklu, temperaturach itp. wiem
niewiele. Jak sądzicie, czy warto łączyć prezerwatywy z naturalnymi metodami?
(miałabym jakiś pretekst ;) Jakieś inne sugestie?
Obserwuj wątek
    • bitch.with.a.brain Re: Chcę odstawić pigułki!Są za bardzo anty! A da 12.12.05, 12:12
      zaufaj prezerwatywom,tylko kupuj w aptece a nie w kiosku
      • olamariola Re: Chcę odstawić pigułki!Są za bardzo anty! A da 12.12.05, 12:41
        jasne... tylko że mój partner już takiego jednego Mac Gyvera ma...
    • dzikoozka Re: Chcę odstawić pigułki!Są za bardzo anty! A da 12.12.05, 12:16
      Brałam piguły przez 6 lat, potem z powodów zdrowotnych odstawiłam. Okazało się,
      że bez większych problemów mogę kontrolować swoja płodnosc bez uszczerbku dla
      zdrowia. Po 3 latach niebrania zaszłam w ciążę całkowicie zaplanowaną,
      urodziłam dziecko i od trzech lat nadal uprawiam seks bez nieplanowanych
      konsekwencji. Nie bawie się w mierzenie tempertatury i te sprawy, bo mi się nie
      chce. Stosuję prostą zasadę, seks bez gumki możliwy jest 3-4 dni po okresie i 4-
      5 dni przed okresem, w pozostałe dni z prezerwatywą. Mi to nie przeszkadza,
      partnerowi też, bo wie że piguły to nie cukierki. A za to jak się cieszy, kiedy
      moze bez :PPP. I to funkcjonuje bez zarzutu od prawie 7 lat.
      • olamariola Re: Chcę odstawić pigułki!Są za bardzo anty! A da 12.12.05, 12:40
        Dzięki! No to ja to zastosuję w ten sposób, że seks z gumką 3-4 dni po okresie i
        4 przed a w pozostałe... mamy dużo zaległych filmów na dvd...
        :)))
        Dobra z Ciebie partnerka :) Ja bym pewnie tak panikowała, że już wolałby "z" :)
        • dzikoozka Re: Chcę odstawić pigułki!Są za bardzo anty! A da 12.12.05, 12:43
          aha- istotna jest długość cyklu, u mnie nie są krótsze niż 28 dni, czasami 30-
          32. A okres trwa 3-4, wiec jeśli u ciebie sa krótsze np. 24 dni, to moze nie
          funkcjonowac tak dobrze :))
    • lady1975 Re: Chcę odstawić pigułki!Są za bardzo anty! A da 12.12.05, 12:18
      Jak sądzicie, czy warto łączyć prezerwatywy z naturalnymi metodami?
      > (miałabym jakiś pretekst ;) Jakieś inne sugestie?

Warto,mówie to z perspektywy 8-letniego doświadczenia.Brak skutków ubocznych
      (jedyny jaki znam to uczulenie na lateks),wysoka skuteczność przy prawidłowym
      stosowaniu,element urozmaicenia(różne kształty,kolory,smaki).Duży komfort ze
      wzgl. na higienę dla kobiety(płyny ustrojowe).Znam jedyną wadę,czasami
      zapominamy o uzupełnieniu zapasu;).
      • olamariola Re: Chcę odstawić pigułki!Są za bardzo anty! A da 12.12.05, 12:37
        Co masz na myśli mówiąć o higienie i płynach ustrojowych?? Spermie w środku? Nie
        lubię, ale nie wiedziałam, że to niehigieniczne...
        • lady1975 Re: Chcę odstawić pigułki!Są za bardzo anty! A da 12.12.05, 13:19
          olamariola napisała:

> Co masz na myśli mówiąć o higienie i płynach ustrojowych?? Spermie w środku?
          Ni
          > e
          > lubię, ale nie wiedziałam, że to niehigieniczne

dla mnie niehigieniczne jest wszystko to,po czym trzeba się umyć.Ale to chyba
          bardziej kwestja wygody,rozleniwiły mnie gumeczki i tyle.Po,moge się przytulić
          itd.,a nie wskakiwać pod przysznic w środku nocy lub dnia.Nie przepadam też za
          zapachem spermy,ale to już inna historia...Mam wyrozumiałego faceta,który
          toleruje te moje dziwactwa,na szczęście :)
          • peter.steele Re: Chcę odstawić pigułki!Są za bardzo anty! A da 13.12.05, 10:38
            proponuje uprawiaj sex na jednorazowej poscieli, i nie wypuszcaj tego faceta,
            bo ma naprawde do Ciebie anielska cierpliwosc, a takich moze byc naprawde malo
            na tym swiecie.
            • lady1975 Re: Chcę odstawić pigułki!Są za bardzo anty! A da 13.12.05, 17:39
              peter.steele napisał:

> proponuje uprawiaj sex na jednorazowej poscieli, i nie wypuszcaj tego faceta,
              > bo ma naprawde do Ciebie anielska cierpliwosc, a takich moze byc naprawde
              malo
              > na tym swiecie.

on toleruje moje dziwactwa,ą ja odwzajemniam mu się tym samym.Na tym polega
              dorosły,partnerski związek.Ale dla ciebie to pewnie zawracanie głowy :o)
              • peter.steele Re: Chcę odstawić pigułki!Są za bardzo anty! A da 14.12.05, 10:02
                wiesz nie wiedzialem, ze "dorosły,partnerski związek" polega na tym ze"on
                toleruje moje dziwactwa,ą ja odwzajemniam mu się tym samym".
                To sie nadaje chyba juz do cosmo. Ale kazdy tworzy zwiazek taki jaki mu
                odpowiada i " kazdy glupek znajdzie innego glupka, ktory go bedzie podziwial"
                • lady1975 Re: Chcę odstawić pigułki!Są za bardzo anty! A da 14.12.05, 12:29
                  peter.steele napisał:

>
                  >
                  > " kazdy glupek znajdzie innego glupka, ktory go bedzie podziwial"

tego ci życzę z całego serca,tolerancyjny,wyrozumiały mężczyzno.Nie
                  sądziłam,że jestem taka kontrowersyjna,ze swoim brakiem uwielbienia do zapachu
                  i wartości odżywczych męskiej spermy.Ale cóż,w dobie moherowych
                  beretów,wszyscy "zboczeńcy" jesteśmy na cenzurowanym. I nie zacietrzewiaj sie
                  tak bardzo,bo to podobno domena rozhisteryzowanych kobiet.Jeśli jesteś
                  przeciwnikiem prezerwatyw,to poprostu to powiedz i uzasdnij,a nie atakuj mnie.
                  • peter.steele Re: Chcę odstawić pigułki!Są za bardzo anty! A da 14.12.05, 20:58
                    Ale wiesz "sprint" pod prysznic po stosunku to dziwnie wygląda.:).
                    Całe szczescie nie wszystkie kobiety maja takie upodobania jak Ty. A co do
                    prezerwatyw, to czasem utrzymja one sperme na uwiezi, i nie pozwalja jej
                    rozplywac ie na wszystkie strony. I zacierzwiac sie nie lubie i nawet nie
                    umiem, bo to przecież "domena rozhisteryzowanych kobiet".
                    Pozdrawiam :)
                    • lady1975 Re: Chcę odstawić pigułki!Są za bardzo anty! A da 14.12.05, 22:18
                      nie,"sprint"jest sporadycznie,raczej preferujemy długie dystanse.A pod
                      prysznicem mój mąż nie przepada,za mało miejsca ;o) w ogóle to po seksie nie w
                      głowie mi uprawianie sportów.To na dziś tyle Peter.Zakładam,że jutro
                      zaszczycisz mnie ripostą.Czekam!Nawiasem mówiąc,twoje wypowiedzi są coraz mniej
                      jadowite :o) Pozdrawiam!
                      • peter.steele Re: Chcę odstawić pigułki!Są za bardzo anty! A da 14.12.05, 22:25
                        "Ale wiesz "sprint" pod prysznic po stosunku to dziwnie wygląda" tak to
                        napisałem może wyjasnie chocidziło mi o szybkośc przemieszczenia sie z łózka
                        lub inaczej miejsca uprawiania sexu pod prysznic (to jest upraqwania sportu. I
                        czasem to odczytwanie takie jak u Ciebie mnie dobija i wszystko (naprawde
                        wszystko) opada.
                        Ale i tak Twojego faceta podziwiam on musi Ciebie kochac, jezcze nie miałem
                        kobiety, która by "sprintem" sie przemieszcza pod prysznic po stosunku.
                        Riposta padła juz dzis.
                      • lady1975 Re: Chcę odstawić pigułki!Są za bardzo anty! A da 14.12.05, 22:36
                        po seksie nie w
                        > głowie mi uprawianie sportów.

Tak napisałam i nie sugeruj już,że biegne pod prysznic.Tak,facet naprawdę mnie
                        kocha.Na pocieszenie dodam,że ciebie też pewnie ktoś pokocha,mimo,że ci
                        "wszystko(naprawde wszystko)opada".Może to tylko przejściowe ;)
                        • peter.steele Re: Chcę odstawić pigułki!Są za bardzo anty! A da 14.12.05, 22:42
                          szmija
                          "I czasem to odczytwanie takie jak u Ciebie mnie dobija i wszystko (naprawde
                          wszystko) opada."
                          Jak sie we mnie zbiera jak kobieta odczytuje cos częsciowo i próbuje coś
                          przekręcic na swoja stronę. I nie próbuj tego robić.
                          Nie zapomnij wziąć z 2 pryszniców przed spaniem :PPPP
                          • lady1975 Re: Chcę odstawić pigułki!Są za bardzo anty! A da 14.12.05, 23:00
                            peter.steele napisał
                            > szmija
                            > "I czasem to odczytwanie takie jak u Ciebie mnie dobija i wszystko (naprawde
                            > wszystko) opada."
                            > Jak sie we mnie zbiera jak kobieta odczytuje cos częsciowo i próbuje coś
                            > przekręcic na swoja stronę.

Dobrze,że po opadaniu zaczeło się zbierać,bo już się zaczełam martwić.

> Nie zapomnij wziąć z 2 pryszniców przed spaniem :PPPP

Preferuje kąpiel,ale dzięki za troske.:o} Wytłumacz mi co to znaczy
                            to:PPPP,pewnie to jakaś obelga,ale ja blondynka jestem i nie wszystko rozumiem.
                            • peter.steele Re: Chcę odstawić pigułki!Są za bardzo anty! A da 15.12.05, 08:21
                              O niektore rzeczy sie nie martw zadbaj o swoja idealna higiene i bierz 2
                              prysznice pod rzad, i najlepiej wlasz cobie w sypialni lampe do zabijania
                              bakterii jaka jest uzywana w szpitalu.
                              A czy to jest obelga lub uszczypliwosc kazdy to interpretuje inaczej.
                              • peter.steele Re: Chcę odstawić pigułki!Są za bardzo anty! A da 15.12.05, 08:28
                                A zaczelo sie od pigulek. To juest tak samo jak w dowcipie:
                                Idzie ojciec z synem i przechodza kolo wspanialej kobiety a ojciec mowi, ale
                                dupa.
                                Synek: Tatuciu co powiedziales ?
                                Ojciec:Dudek powiedzialem
                                Synek: A czy dudek ma takie piekne piora?
                                Ojciec:Ta synku
                                Synek: A czy on mieszka w lesie ?
                                Ojciec:Tak mieszak w lesie
                                Synek: A czy on ladnie spiewa??
                                Ojciec: Taaak syneczku
                                Synek: A czy oni maja male ptaszki ?
                                Ojciec: Kurw*** Dupa powiedzialem synek Dupa

Dlatego ten temat z higiena chce zakonczyc
                                EOT !!!!!!!
                                • lady1975 Re: Chcę odstawić pigułki!Są za bardzo anty! A da 15.12.05, 08:59
                                  peter.steele napisał:

>
                                  > Dlatego ten temat z higiena chce zakonczyc
                                  > EOT !!!!!!!

Po raz pierwszy mam ochotę się z tobą zgodzić.Nie chę się czepiać ,ale w
                                  tematem były pigułki ;o) Pozdrawiam i miłego dnia życzę!
    • feminasapiens spiralka 12.12.05, 16:14
      Zapytaj swojego lekarza o wkładkę wewnątrzmaciczną. Jeżeli nie masz
      przeciwskazań (np. obfite miesiączki) - babeczki sobie chwalą - święty spokój
      na 5 lat.
    • niezamienna Re: Chcę odstawić pigułki!Są za bardzo anty! A da 14.12.05, 09:19
      Po prostu dowiedz sie czegoś o cyklu. Warto :)
      • wielkooka Re: Chcę odstawić pigułki!Są za bardzo anty! A da 15.12.05, 20:35
        ja miesiac temu odstawiłam ,jakze ostatnio reklamowane na rynku, plastry...
        Jedynym pozytywnym aspektem ich zażywania było to,
        iż nie ingerowały, co dosć istotne, bezpośrenio w wątrobę...
        mankamantów jednak było więcej.
        Niesamowicie przytyłam,
        miałam mdłości i zawroty głowy
        zbierało mi sie duzo wody w organiżmie...
        nie miałam ochoty na seks ;/
        ... to co to za przyjemność ;)
        choć moje zdanie obiektywne może nie być ...dla mnie chyba jednak
        prezerwatywa...
        pozdrawiam :)
    • markiz.de.sade Re: Chcę odstawić pigułki!Są za bardzo anty! A da 27.02.06, 03:45
      A ja tam jestem za gumkami. Przynajmniej jakaś to ochrona przed hivem, syfem i
      innymi nieprzyjemnościami. Nawet jak jest tzw. partnerski związek, to przecież
      nigdy nie wiadomo, czy to drugie gdzieś się pod bokiem nie puszcza.
      Acha - prezerwatywy, szczególnie dobrych firm, są dzisiaj bardzo skuteczne.
      Trzeba je tylko odpowiednio stosować.
      • horpyna4 Re: Chcę odstawić pigułki!Są za bardzo anty! A da 27.02.06, 07:59
        Olamariola, wejdź na forum Naturalne Planowanie Rodziny i zapoznaj się ze
        sposobami wyznaczania dni płodnych w cyklu. Nie musisz zresztą mierzyć
        temperatury, ważniejsza jest obserwacja śluzu. Bo jak będziesz dni płodne
        określać według kalendarza, to po pewnym czasie trafi Ci się wpadka. Być może
        nawet bardzo szybko. Poczytaj sobie, naprawdę warto.
    • marpessa 10 lat ????oszalałaś kobieto ??? 27.02.06, 08:39
      10 lat bierzesz tabletki ??? to teraz przez kolejne 10 Twój orgaznizm będzie
      się pozbywał syntetyków z organizmu...
      a o zdrowym pierwszym dziecku mozesz zapomniec...o ile w ogóle uda Ci sie zajść
      w ciąże po 10 latach trucia się...
      • kalina81 Re: 10 lat ????oszalałaś kobieto ??? 27.02.06, 08:48
        od początku przygód z seksem używam li i jedynie gumek, z ośmioletniego
        doświadczenia potwerdzić mogę ich 100% skuteczność w moim przypadku.
        Z pewnością ważna jest umiejętność ich zakładania przez faceta, przez te osiem
        lat żadna gumka nie pękła, nie ześlizgnęła sie itd. Także gumki to moim zdaniem
        o wiele lepszy pomysł niż trucie się hormonami

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka