Dodaj do ulubionych

Starzejemy sie

IP: *.abo.wanadoo.fr 06.11.02, 21:31
Moja piecioletnia coreczka juz potrafi sama czytac, dodawac i odejmowac w
zakresie od 1-20.
Ciesze sie oczywiscie, ale...Matko Boska jak ten czas leci.

Mrufka.
Obserwuj wątek
    • kardiolog Re: Starzejemy sie 06.11.02, 21:54
      Gość portalu: Mrufka napisał(a):

> Moja piecioletnia coreczka juz potrafi sama czytac, dodawac i odejmowac w
      > zakresie od 1-20.
      > Ciesze sie oczywiscie, ale...Matko Boska jak ten czas leci.
      >
      > Mrufka.
      Tez zauwazylem. Musze uzywac kobiecego szamponu do wlosow, zeby przyciemnic
      siwizne. Tylko nie mowcie Kasi, tej co szuka meza, ze wlosy farbuje (pomysli ze
      pedal). Ale tupeciku na pewno nie nosze!
      Pozdrawiam wszystkich pogodnie "starzejacych sie" (oo forum sie zawiesza).
      kardiolog
      • Gość: Mrufka Re: Starzejemy sie IP: *.abo.wanadoo.fr 06.11.02, 22:00
        kardiolog napisał:

> Tez zauwazylem. Musze uzywac kobiecego szamponu do wlosow, zeby przyciemnic
        > siwizne. Tylko nie mowcie Kasi, tej co szuka meza, ze wlosy farbuje (pomysli
        ze pedal). Ale tupeciku na pewno nie nosze!
        > Pozdrawiam wszystkich pogodnie "starzejacych sie" (oo forum sie zawiesza).
        > kardiolog

A wiesz co? Moj tesc ma 54 lata i taka gesta czupryne, ze moglby jej mu
        pozazdroscic niejeden mlodzieniaszek. Oczywiscie ma siwe wlosy, ale nie stracil
        z glowy ani wlosa. Nieczesto sie zdarza. A ja obserwuje mojego meza- mam
        nadzieje, ze jest to uwarunkowane genetycznie :)

Mrufka.
        • Gość: dodo Re: Starzejemy sie IP: 209.226.65.* 06.11.02, 23:04

>
          > A wiesz co? Moj tesc ma 54 lata i taka gesta czupryne, ze moglby jej mu
          > pozazdroscic niejeden mlodzieniaszek. Oczywiscie ma siwe wlosy, ale nie
          stracil
          >
          > z glowy ani wlosa. Nieczesto sie zdarza. A ja obserwuje mojego meza- mam
          > nadzieje, ze jest to uwarunkowane genetycznie :)
          >
          > Mrufka.

tak - to jest uwarunkowane genetycznie ale kwestie lysienia lub nie dziedziczy
          sie po stronie matki tak wiec jezeli dziadek twojego meza ze strony mamy mial
          gesta czupryne to i twoj maz taka bedzie mial, jezeli jednak dziadek byl
          lysiutki jak kolano, to chocby i jego ojciec caly porosl wlosem, twoj maz nie
          bedzie potrzebowal szamponu :-)
          teraz cala przyszlosc wisi na wlosku dziadka - ojca twojej tesciowej ;-)
          sprawdz dziadka albo wypytaj tesciowa!
    • Gość: Magdalenka Re: Ty rowniez stazejesz sie? IP: *.036-52-73746f40.cust.bredbandsbolaget.se 06.11.02, 22:01
    • melinek Re: Starzejemy sie 06.11.02, 22:47

> Moja piecioletnia coreczka juz potrafi sama czytac, dodawac i odejmowac w
      > zakresie od 1-20.
      > Ciesze sie oczywiscie, ale...Matko Boska jak ten czas leci.
      >
      > Mrufka.

Rzeczywiscie Twojej corce ten czas leci. Piec lat i już liczy do 20, rachuje
      i czyta. Masz bardzo zdolne dziecko. W takim tempie to ona ekspresem przeleci
      przez zycie. W wieku 25 lat powie, ze cale przezyla i czas na emeryture.

P.S. Racja, dla kazdego dziecka jego matka jest boska.
      • Gość: Mrufka do Melinka IP: *.abo.wanadoo.fr 07.11.02, 22:06
        melinek napisał:

> Rzeczywiscie Twojej corce ten czas leci. Piec lat i już liczy do 20, rachuje
        > i czyta. Masz bardzo zdolne dziecko. W takim tempie to ona ekspresem przeleci
        > przez zycie. W wieku 25 lat powie, ze cale przezyla i czas na emeryture.

No i co z tego?? Ja tez w jej wieku juz sama czytalam mojemu Tacie gazety i
        potrafilam liczyc. A teraz w naszych czasach dzieci rozwijaja swoj intelekt
        jeszcze szybciej niz wtedy. Sama widzialam u kolezanki jak jej trzyletnie
        dziecko bawilo sie na komputerze( gry edukacyjne dla maluszkow) i potrafilo
        samo suwac myszka, zeby klikac w odpowiednie miejsca.

Mrufka.
    • pajdeczka Co Wy wiecie o starzeniu 07.11.02, 08:45

Ech, tryska i kipi tutaj młodością, a Wy z takimi tekstami.
      Co ja mam powiedzieć?
    • Gość: Lena Re: Starzejemy sie IP: 213.25.39.* 07.11.02, 09:32
      A mój siwieje i czoło robi mu się coraz wyższe a ja się tym nie przejmuję.
      Będzie moim Brusem Łylisem.
      Tylko teściowa radzi mu zapuścić włosy i zaczesywać "na pożyczkę". Żenada.
      Dorośleć trzeba z godnością.
      • pajdeczka Re: Starzejemy sie 07.11.02, 10:10
        Gość portalu: Lena napisał(a):

> A mój siwieje i czoło robi mu się coraz wyższe a ja się tym nie przejmuję.
        > Będzie moim Brusem Łylisem.
        > Tylko teściowa radzi mu zapuścić włosy i zaczesywać "na pożyczkę". Żenada.
        > Dorośleć trzeba z godnością.

Chyba łysylisem?
        Z tą teściową to wolne żarty? Która matka chciałaby źle dla swojego synka?
        A co ten Twój tak późno dorośleje? Ile miał lat, jak go brałaś?
        • pomadka Re: Starzejemy sie 07.11.02, 10:45
          Dziewczyny nie starzejcie się ! ruszcie tyłki z przed monitora i na basen,
          saunę, areobik, siłownię , tenisa... itp,itd!!!! no isex, więcej sexu !
          Nie wiecie, że w młodym ciele młode ciele ???

• pajdeczka Re: Starzejemy sie 07.11.02, 11:20
            pomadka napisała:

> Dziewczyny nie starzejcie się ! ruszcie tyłki z przed monitora i na basen,
            > saunę, areobik, siłownię , tenisa... itp,itd!!!! no isex, więcej sexu !
            > Nie wiecie, że w młodym ciele młode ciele ???
            >
            >

Jak ktoś ma jeszcze inne zobowiązania niż dbanie o własny tyłek to Twoje rady
            nie są takie łatwe do zrealizowania. Przyznaję się do lenistwa. Ale chyba nie
            ma go eśród 7 przykazań.
        • Gość: Lena Re: Starzejemy sie IP: 213.216.82.* 07.11.02, 15:11
          pajdeczka napisał:

> Chyba łysylisem?
          > Z tą teściową to wolne żarty? Która matka chciałaby źle dla swojego synka?
          > A co ten Twój tak późno dorośleje? Ile miał lat, jak go brałaś?

Może i być łyslis. Nawet rudy /lubię wikingów/.
          A to z teściową to wcale nie żart. Teściowa trzasnęła by mu farbkę na włoski i
          kazała włoski zaopuścić w przekonaniu,że wyglądałby młodziej. Na takie jej
          sugestie on się nie odzywa lub zmienia temat. Taki już jest - nie chce komuś
          powiedzieć co o nim myśli to nie podejmuje tematu.
          • pajdeczka Re: Starzejemy sie 07.11.02, 15:14

> pajdeczka napisał:
            >
            > > Chyba łysylisem?
            > > Z tą teściową to wolne żarty? Która matka chciałaby źle dla swojego synka?
            > > A co ten Twój tak późno dorośleje? Ile miał lat, jak go brałaś?
            >
            > Może i być łyslis. Nawet rudy /lubię wikingów/.
            > A to z teściową to wcale nie żart. Teściowa trzasnęła by mu farbkę na włoski
            i
            > kazała włoski zaopuścić w przekonaniu,że wyglądałby młodziej. Na takie jej
            > sugestie on się nie odzywa lub zmienia temat. Taki już jest - nie chce komuś
            > powiedzieć co o nim myśli to nie podejmuje tematu.

Znaczy się - mało konfliktowy:)))))))
            --
            • Gość: Lena Re: Starzejemy sie IP: 213.216.82.* 07.11.02, 15:18
              pajdeczka napisał:

> Gość portalu: Lena napisał(a):
              >
              > > pajdeczka napisał:
              > >
              > > > Chyba łysylisem?
              > > > Z tą teściową to wolne żarty? Która matka chciałaby źle dla swojego s
              > ynka?
              > > > A co ten Twój tak późno dorośleje? Ile miał lat, jak go brałaś?
              > >
              > > Może i być łyslis. Nawet rudy /lubię wikingów/.
              > > A to z teściową to wcale nie żart. Teściowa trzasnęła by mu farbkę na włos
              > ki
              > i
              > > kazała włoski zaopuścić w przekonaniu,że wyglądałby młodziej. Na takie jej
              >
              > > sugestie on się nie odzywa lub zmienia temat. Taki już jest - nie chce kom
              > uś
              > > powiedzieć co o nim myśli to nie podejmuje tematu.
              >
              > Znaczy się - mało konfliktowy:)))))))

Raczej tak choć zdecydowany.
              • pajdeczka Re: Starzejemy sie 07.11.02, 15:34

> pajdeczka napisał:
                >
                > > Gość portalu: Lena napisał(a):
                > >
                > > > pajdeczka napisał:
                > > >
                > > > > Chyba łysylisem?
                > > > > Z tą teściową to wolne żarty? Która matka chciałaby źle dla swoj
                > ego s
                > > ynka?
                > > > > A co ten Twój tak późno dorośleje? Ile miał lat, jak go brałaś?
                > > >
                > > > Może i być łyslis. Nawet rudy /lubię wikingów/.
                > > > A to z teściową to wcale nie żart. Teściowa trzasnęła by mu farbkę na
                > włos
                > > ki
                > > i
                > > > kazała włoski zaopuścić w przekonaniu,że wyglądałby młodziej. Na taki
                > e jej
                > >
                > > > sugestie on się nie odzywa lub zmienia temat. Taki już jest - nie chc
                > e kom
                > > uś
                > > > powiedzieć co o nim myśli to nie podejmuje tematu.
                > >
                > > Znaczy się - mało konfliktowy:)))))))
                >
                > Raczej tak choć zdecydowany.

Takich lubię, ale wiem to po fakcie.
                • Gość: Lena Re: Starzejemy sie IP: 213.216.82.* 07.11.02, 15:44
                  Właśnie czytam,że Ty w przyszłym tygodniu jesteś na urlopie. Ja też. Odpocznę
                  od komputera i wszystkiego bo wyjeżdżam. Mam zaległy urlop i należy mi się.
                  Życzę fajnego urlopu.
                  • Gość: Mrufka Do Dodo IP: *.abo.wanadoo.fr 07.11.02, 21:47
                    Dodo, sprawdzilam i wyszlo, ze tato mojej tesciowej bardzo szybko stracil wlosy
                    na czubku glowy bouhuhuhu :((( To znaczy, ze moj kochany tez straci :(( Snif. :(
                    Zeby troche przygotowac meza na ten szok, dalam mu delikatnie o tym do
                    zrozumienia. Powiedzialam: Kochanie nie myj juz wiecej wlosow, bo ci sie nie
                    oplaca.

Mrufka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka