Dodaj do ulubionych

Sms-y z kondolencjami

29.01.06, 16:38
Przeczytałam w tv, ze mogę wysłać sms o dowolnej treści przeznaczony dla
ofiar katastrofy w Katowicach i ich rodzin. Cena smsa 2, 44 zł plus VAT. Moje
pytanie brzmi następująco: Do kogo tak naprawde trafi ten sms, skoro wyśle go
pod jakis ogólny czterocyfrowy numer, kto go przeczyta, w jaki sposób ten sms
dotrze do Xsińskiego, który stracił kogoś z rodziny? oraz: na jaki cel
zostaną przeznaczone pieniądze, które zapłacę za ten sms? Bo cena tego smsa
jest kilkadziesiąt razy wyższa niż normalnego smsa - całkiem jak w tych
wszystkich konkursach teleaudio. Jeśli te pieniądze z smsów zostaną
przeznaczone na pomoc ofiarom, to ok, ale jeśli jedynym celem tych smsów ma
byc dorobienie sobie przy tej okazji jakiejś sieci telefonii komórkowej, to
czy to nie jest skandal? Zarabiać dodatkowe 3 zł na współczuciu ludzi?
Wszystko na tym świecie jest okazją do zysku bogaczy? Czy ktoś tutaj wie komu
tak naprawde zasila się kieszeń, kiedy wysyłamy takiego smsa?
Obserwuj wątek
    • mezczyzna.prawdziwy Re: Sms-y z kondolencjami 29.01.06, 16:39
      Wysoka ranga twojego watku, gratulacje Reniatoju:)
      • khaki3 Re: Sms-y z kondolencjami 29.01.06, 16:41
        Reniu nie mam pojecia kto na tym zarobi( choc podawano,ze siec Oragne i Plus
        zrzekly sie dochodu i cala kwota zostanie przeznaczona rodziom i ofiarom) ja
        wybralam metode przelewu pieniedzy na Caritas.Narazie jestem w stanie tyle
        zrobic.A wieczorem postawie swiece w cerkwii za zmarlych i pomodle sie za ich
        dusze,za ich rodziny i za rannych.

Niestety tylko tyle moge zrobic:(
        • mezczyzna.prawdziwy Re: Sms-y z kondolencjami 29.01.06, 16:42
          Z pewnoscia im to pomoze
          • khaki3 Re: Sms-y z kondolencjami 29.01.06, 16:45
            Nie wiem czy pomoze czy nie.Licze na to,ze cos to jednak da.I dla zywych i dla
            zmarlych.Pozatym czuje potrzebe wsparcia finasowo tych ludzi i potrzebe
            wsparcia duchowo.
            • mezczyzna.prawdziwy Re: Sms-y z kondolencjami 29.01.06, 16:48
              Oby tak wlasnie bylo, choc to watpliwe
          • reniatoja Re: Sms-y z kondolencjami 29.01.06, 16:46
            Z pewnością Twoje wybitnie błyskotliwe wypowiedzi na forum pomogą im bardziej,
            prawda? Co za missja - skomentować wszystko, cokolwiek ktoś napisze. Gratuluję
            trafnego wyboru drogi życiowej.
            • mezczyzna.prawdziwy Re: Sms-y z kondolencjami 29.01.06, 16:47
              Nie o to mi chodzi. Wystarczy nie pisac smsow, jak sie nie ma ochoty, nie widze
              sensu zakladania watku z tej okazji.
              • khaki3 Re: Sms-y z kondolencjami 29.01.06, 16:51
                Widocznie Renia ma ochote wyslac tego smsa ale chce byc pewna,ze pieniadze z
                tego smsa pojda w calosci na potrzebujacych.
                • mezczyzna.prawdziwy Re: Sms-y z kondolencjami 29.01.06, 16:51
                  To niech przekaze pieniadze na odpowiednie konto zamiast narzekac.
                  • khaki3 Re: Sms-y z kondolencjami 29.01.06, 16:52
                    Nie widze narzekania tylko zwykla ciekawosc i zainteresowanie cala sprawa.
                    • mezczyzna.prawdziwy Re: Sms-y z kondolencjami 29.01.06, 16:53
                      Co to zmieni? Z pewnoscia operatorzy przeczytaja jej watek i zmienia strategie
              • reniatoja Re: Sms-y z kondolencjami 29.01.06, 16:53
                Chcę się dowiedzieć w jaki sposób ten sms dotrze do adresata, bo nie bardzo to
                rozumiem, oraz kto na tym skorzysta. Jeśli ktoś mi to wytłumaczy i uznam, że
                akcja ma sens - wtedy wyślę. Na razie to co napisała Khaki podniosło mnie na
                duchu. Jeśli zaś jakiś wątek uważasz za bezcelowy, to po prostu się w nim nie
                wypowiadaj, bo chyba nie jesteś jedyną wyrocznią na tym świecie, która wie, co
                ma sens, a co go nie ma, prawda? Do czego i komu są potrzebne Twoje złośliwe
                komentarze? Czy to Twoja sprawa, co ktoś robi w kościele? Zastanów się - kto
                kpi z takich rzeczy i jak to o Tobie swiadczy.
                • mezczyzna.prawdziwy Re: Sms-y z kondolencjami 29.01.06, 16:54
                  Ja nie kpie, tylko uwazam, ze to niczego nie zmieni. Mozna w tym czasie zrobic
                  cos sensownego, co faktycznie pomoze ofiarom i ich rodzinom.
                  • reniatoja Re: Sms-y z kondolencjami 29.01.06, 16:59
                    Są ludzie, którzy wierzą, że modlitwa wiele zmienia. Komentarz "z pewnością im
                    to pomoże" jest czystą kpiną z czyichś uczuc religijnych. Idąc za własną radą
                    udzieloną przed chwilą mnie - jak w to nie wierzysz, nie widzisz w tym sensu,
                    to nie módl się, nie zapalaj świecy, ale nie ma żadnego sensu komentować
                    zachowania kogoś, kto w to wierzy i wyraża swoje uczucia w taki sposób.
                    • mezczyzna.prawdziwy Re: Sms-y z kondolencjami 29.01.06, 17:00
                      Ile w tym szczerosci?
                      • khaki3 Re: Sms-y z kondolencjami 29.01.06, 17:02
                        wybacz ale nie ide do cerkwii,czy nie ide na poczte wysylac pieniadze dla
                        szpanu.Zakase,ktora wyslalam do Cartitas moglabym sobie kupic poradne
                        spodnie,albo jakies inne glupoty.Nieide do cerkwii modlic sie bo to dla szpanu
                        bo zobacza jaka jestem milosierna.Robie to bo czuje,ze tak trzeba.jesli nie
                        moge pomagac inaczej pomagam jak moge.
                        • mezczyzna.prawdziwy Re: Sms-y z kondolencjami 29.01.06, 17:03
                          Doceniam twoje wielkie serce, naprawde:)
                      • reniatoja Re: Sms-y z kondolencjami 29.01.06, 17:03
                        A skąd mogę to wiedzieć ja czy Ty, ile w tym szczerości? Tylko ten, który to
                        robi wie i bez sensu jest komentowanie tego, nie Tobie to oceniać. Naprawdę nie
                        rozumiesz, ze taki komentarz jest po prostu nie na miejscu? Co Cię to obchodzi,
                        czy ktoś się modli i czy robi to szczerze? Włazisz w czyjeś uczucia z brudnymi
                        buciorami, tak robią tylko chamy, nie obraź się.
                        • mezczyzna.prawdziwy Re: Sms-y z kondolencjami 29.01.06, 17:04
                          Nie wchodz w niczyje uczucia, tylko realnie oceniam skale problemu
                          • reniatoja Re: Sms-y z kondolencjami 29.01.06, 17:09
                            Niestety mylisz się. Kpisz z uczuć religijnych innych osób, a nie oceniasz
                            skali problemu. Gdybyś faktycznie był mężczyzną prawdziwym, nie musiałabym Ci
                            tego mówić, ale cóż, aspiracje masz, gorzej z możliwościami. Życzę dalszej
                            dobrej zabawy w komentowanie wszystkich wypowiedzi na forum pod tym nickiem, do
                            ktorego nie potrafisz dorosnąć.
                            • mezczyzna.prawdziwy Re: Sms-y z kondolencjami 29.01.06, 17:10
                              A ty tylko szukasz pola do klotni, idz lepiej do garow
                              • reniatoja Re: Sms-y z kondolencjami 29.01.06, 17:20
                                mezczyzna.prawdziwy napisał:

> A ty tylko szukasz pola do klotni, idz lepiej do garow

OStatnie moje słowo: Zarzucasz mi dokładnie to, co sam robisz. Czym innym, jak
                                nie zaczepką, poszukiwaniem pola do kłótni, jak to nazwałeś, był Twój pierwszy
                                post w tym wątku? Zignorowałam go, bo uznałam, że nie warto na taki post
                                odpowiadać. Ale kpina z czyjejś wiary, to uważam, jest buractwo i chciałam Ci
                                to uświadomić - jak widać bezskutecznie. Jednak zarzucanie mi, że to ja szukam
                                z Tobą kłótni jest po prostu śmieszne, zastanów się co piszesz "mężczyzno".

Gary już umyte, ale idę na spacerek. Miłego wieczoru.
                • khaki3 Re: Sms-y z kondolencjami 29.01.06, 16:55
                  reniu lepiej ignorowac:) Jesli czujesz potrzebe pomocy to wplac pieniadze na
                  konto jesli masz taka mozliwosc.Nr Konta przesle e-mailem.Jesli czujesz
                  potrzebe modlitwy za ofiary tej katastrofy to ok.Pamietaj,ze to w Twoim sercu
                  wszystko sie dzieje.I dla Ciebie ma byc to wazne,a dzieki Tobie zmarlym,rannym
                  i ich rodzinom napewno bedzie lepiej.I napewno sa wdzieczni za kazda pomoc
                  chocby duchowa.
                  • mezczyzna.prawdziwy Re: Sms-y z kondolencjami 29.01.06, 16:56
                    jaaaaaaaaasne, jak to czerwone swiatelko, ktore zapala
                    • khaki3 Re: Sms-y z kondolencjami 29.01.06, 16:57
                      Piszesz,ze mozna im pomagac inaczej.Ale powiedz mi jak?Co ja mieszkajac na
                      Podlasiu moge jeszcze zrobic?No co?Wyslalam pieniadze na Caritas,pomodle sie za
                      nich.Nic wiecej nie moge zrobic.gdybym mogla zrobic wiecej pewnie bym cos
                      zrobila.
                      • mezczyzna.prawdziwy Re: Sms-y z kondolencjami 29.01.06, 16:58
                        Wystarczy
    • goldenwomen cała kwota nie dotrze do................. 29.01.06, 16:56
      tych co potrzebuja pomocy i ich rodzin jak zawsze w takich przypadkach częśc
      zabiera operator i to jest SKANDAL :(
      • mezczyzna.prawdziwy Re: cała kwota nie dotrze do................. 29.01.06, 17:00
        Ci operatorzy przeznacza na ten cel wiecej niz ty i wy wszystkie razem wziete.
        Nie pisz wiec SKANDAL jak nie potrafisz realnie ocenic sytuacji
        • khaki3 Re: cała kwota nie dotrze do................. 29.01.06, 17:01
          Pamietaj,ze pieniadze to nie wszystko.Czasami ludziom wystaczy swiadomosc,ze
          ktos sie z nimi modli o bliskich,zektos z nimi jest duchowo.To jest
          wazniejsze.Wsparcie duchowe nie materialne choc jest rownie wazne.
          • mezczyzna.prawdziwy Re: cała kwota nie dotrze do................. 29.01.06, 17:02
            Bardziej przydatne sa srodki na pomoc medyczna na przyklad niz modlitwa. W
            takich sytuacjach mistycyzm na nic sie nie zdaje
        • goldenwomen Re: cała kwota nie dotrze do................. 29.01.06, 17:22
          pewnie ze wiecej niz ja a powinni WSZYSTKO i o tym tu napisałam
    • widokzmarsa Re: Sms-y z kondolencjami 29.01.06, 17:03
      pieniądze zostaną przekazane rodzinom ofiar a vat na aprowizacje urzędów
      skarbowych i biurko dla leppera
    • vaporetto Re: Sms-y z kondolencjami 29.01.06, 17:12
      Nie 2,44 plus vat tylko 2 zł plus vat, czyli 2,44. Nie wiem, skąd Twój pomysł, żeby w tych smsach wpisywać kondolencje, które w ogóle miałyby trafić do kogokolwiek. Chodzi tylko o przekazanie pieniędzy w ten sposób. Z tego, co twierdzą operatorzy, dochód zostanie przekazany Caritasowi i nie widzę powodu, żeby od razu na wszelki wypadek czynić z nich oszustów, chociaż od miłości do swojej sieci jestem bardzo odległa.
      • wieczorynka2 Re: Sms-y z kondolencjami 29.01.06, 17:32
        prosze o podanie numeru,na który można wysyłać sms.
        • vaporetto Re: Sms-y z kondolencjami 29.01.06, 17:37
          72720 - w Plusie treść smsa obojętna, w Idei- Katowice.
          • wieczorynka2 Re: Sms-y z kondolencjami 29.01.06, 17:39

Bardzo dziękuję.

vaporetto napisała:

> 72720 - w Plusie treść smsa obojętna, w Idei- Katowice.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka