roman_tyczka 27.02.06, 09:45 juz piec razy cerowalam, łata na łacie jest, a tu ciągle sie dziury robia. najgorzej jest w palcach. pazurów nie obcina czy co?! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
khaki3 Re: ile razy mozna cerowac skarpetke? 27.02.06, 09:45 Skontroluj!!! I owiedz,ze wiecej cerowac nie bedziesz :D Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: ile razy mozna cerowac skarpetke? 27.02.06, 09:52 Kupuj najtańsze skarpetki, takie badziewie, i dziurawe wyrzucaj. Przecież nie chcesz spędzić większości życia na cerowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
kotbehemot6 nie ceruj !! 27.02.06, 09:53 koszt kupienia nowej skarpetki w porównaniu z nakładem pracy i,kosztem nitki , straconego czasu, jest nieporównuwalny :)) mama zakaz cerowania skarpetek wydany przez męża szanownego, jedyny zakaz kóry ściśle przestrzegam :)) Odpowiedz Link Zgłoś
roman_tyczka Re: nie ceruj !! 27.02.06, 10:05 kontrolowac pazurow sie boje, bo jeszcze kaze sobie obciac. placi, wiec wymaga.... Odpowiedz Link Zgłoś
kotbehemot6 Re: nie ceruj !! 27.02.06, 10:36 no nieeeeee...przecież nie jesteś służącą.. placi, wiec wymaga. -to niech Ci da na nowe skarpetki- to mu kupisz..ostatecznie, mój sam sobie kupuje, takie jakie lubi Odpowiedz Link Zgłoś
roman_tyczka Re: nie ceruj !! 27.02.06, 10:42 kotbehemot6 napisała: > no nieeeeee...przecież nie jesteś służącą.. > placi, wiec wymaga. > -to niech Ci da na nowe skarpetki- to mu kupisz..ostatecznie, mój sam sobie kup > uje, takie jakie lubi ale on jest zadowolony, kiedy zamiast wydawac pieniadze chowam je do skarpety. mowi wtedy,ze jestem "oszczendna". Odpowiedz Link Zgłoś
kotbehemot6 Re: nie ceruj !! 27.02.06, 10:46 hmmmm...skarpetki, przepraszam gacie mi z wrażenia opadły.."oszczendzaj, oszczendzaj"...wszyj od środka pancerną łatę i problem z głowy, no ze stopy :) Odpowiedz Link Zgłoś
roman_tyczka Re: nie ceruj !! 27.02.06, 10:50 kotbehemot6 napisała: > hmmmm...skarpetki, przepraszam gacie mi z wrażenia opadły.."oszczendzaj, oszcz > endzaj"...wszyj od środka pancerną łatę i problem z głowy, no ze stopy :) e tam. tle roboty, to juz wole poczekac do lata. niedlugo zrobi sie na tyle cieplo,ze bedzie mogl chodzic bez skarpetek. szczesliwie taka teraz moda,ze n awet do garnituru nie ubiera sie skarpetek. Odpowiedz Link Zgłoś
kotbehemot6 Re: nie ceruj !! 27.02.06, 10:57 hehehe, to może kupisz lakier do paznikci, zawsze to jakaś odmiana Odpowiedz Link Zgłoś
ticoqp Re: ile razy mozna cerowac skarpetke? 27.02.06, 10:38 zdecyduj sie czy łatasz czy cerujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
roman_tyczka Re: ile razy mozna cerowac skarpetke? 27.02.06, 10:44 ticoqp napisał: > zdecyduj sie czy łatasz czy cerujesz? przeciez napisalam jednoznacznie"ceruje". latanie polega na czyms innym. to jest mniej wiecej to, co ty teraz usilujesz mi zrobic:) Odpowiedz Link Zgłoś
ticoqp Re: ile razy mozna cerowac skarpetke? 27.02.06, 11:08 a co ma łatanie wspólnego z przyp..dalaniem się?:))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
roman_tyczka Re: ile razy mozna cerowac skarpetke? 27.02.06, 11:48 ticoqp napisał: > a co ma łatanie wspólnego z przyp..dalaniem się?:))))))) nie znasz powiedzenia "przyszyc komus łatke"? Odpowiedz Link Zgłoś
opadniety_cycek Re: ile razy mozna cerowac skarpetke? 27.02.06, 11:08 Podobno szycie maszyną daje lepsze efekty, widziałam taki program w tv pt.'Ręczne szycie skraca życie' i tam mszyną cerowali wszystko, tak na mur beton. Nic się później nie rozlatywało. A jeszcze, przy okazji, takie fajne wzorki wyszywali-możesz chłopu inicjały wyszyć, żeby się nie pomylić i nie ubrać takich cerówek. A gdzie najbardziej się drą, na palcach, czy piętach? Odpowiedz Link Zgłoś
opadniety_cycek Re: ile razy mozna cerowac skarpetke? 27.02.06, 11:19 Oj, ja głupia ci...a, nie doczytałam Już widzę, że to problem przedni. Swego czasu na allegro były takie nakładki silikonowe na paznokcie, żeby nie dziurawiły skarpet, poszukaj może jeszcze są. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
roman_tyczka Re: ile razy mozna cerowac skarpetke? 27.02.06, 11:50 opadniety_cycek napisała: > Oj, ja głupia ci...a, nie doczytałam > Już widzę, że to problem przedni. Swego czasu na allegro były takie nakładki > silikonowe na paznokcie, żeby nie dziurawiły skarpet, poszukaj może jeszcze są. > Powodzenia. pierwsza, konkretna porada. nawet ci daruje to nieodczytanie o darciu w palcach:) to lece szukac nakladek. Odpowiedz Link Zgłoś
roman_tyczka Re: ile razy mozna cerowac skarpetke? 27.02.06, 11:49 opadniety_cycek napisała: > > A gdzie najbardziej się drą, na palcach, czy piętach? toż napisalam ,ze na palcach!!! Odpowiedz Link Zgłoś