malory_knox 15.07.06, 22:49 czy ktoras z was studiuje judaistyke? mam problem bo nie bardzo wiem co chcialabym robic w przyszlosci,szukam jakiego oryginalnego kierunku... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
progtom Re: judaistyka 15.07.06, 22:50 Nie lepiej zająć się czymś, co Cię interesuje? Odpowiedz Link Zgłoś
malory_knox Re: judaistyka 15.07.06, 23:13 no wlasnie zainteresowalam sie ostatnio kultura zydowska... nie mam pomyslu na zadne "perspektywiczne" studia, myslalam o filozofii albo filologi polskiej Odpowiedz Link Zgłoś
mahadeva Re: judaistyka 15.07.06, 23:14 filozofia to powazne studia mysle :) a judaistyka to taki dodatek, hobby... Odpowiedz Link Zgłoś
smoczozuzia Re: judaistyka 15.07.06, 23:38 malory_knox napisała: > no wlasnie zainteresowalam sie ostatnio kultura zydowska... nie mam pomyslu na > zadne "perspektywiczne" studia, myslalam o filozofii albo filologi polskiej Nie wiedzialam,ze taki kierunek istnieje. Ale jesli nawet tak, to wybierajac go bardzo zawezisz swoje perspektywy i chyba sie ograniczysz na przyszlosc. A moze np. etnografia, po ktorej wlasnie bedzie latwiej Ci wiele rzeczy zrozumiec. Poza tym, kultura zydowska jest jak zydowska kuchnia. Zalezy od kraju pochodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
snegnat Re: judaistyka 15.07.06, 23:30 > Jeśli o to chodzi... Oj może być ciężko. Eee tam, nie jeden ruski lub vietnamczyk dał by się pociąć za Polski paszport ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
mahadeva Re: judaistyka 15.07.06, 23:32 spotkanie ze mna to prawie tak jak pociecie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
snegnat Re: judaistyka 15.07.06, 23:35 > spotkanie ze mna to prawie tak jak pociecie ;) Zaczynam się bać ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
progtom Re: judaistyka 15.07.06, 23:33 Odwiedzam listę od tygodnia i widzę, że ciągle szukasz. Odpowiedz Link Zgłoś
mahadeva Re: judaistyka 15.07.06, 23:35 ale nie na pelen etat :) i jeszcze nie mialam pelnego przekonania :) ale agusia29 mnie przekonala :) Odpowiedz Link Zgłoś
mahadeva Re: judaistyka 15.07.06, 23:39 :) od jakiegos miesiaca, tylko najpierw nie bylam zupelnie przekonana, nadal nie jestem pewna, czy zupelnie, ale moze jesli kogos polubie, przestane sie wahac :) Odpowiedz Link Zgłoś
mahadeva Re: judaistyka 15.07.06, 23:45 rozstalam sie z chlopakiem rok temu po 4 latach na poczatku nie myslalam o nowym... ale teraz juz tak :) i to musi byc maz :) wszyscy maja mezow :) w poprzednim zwiazku jeszcze mi na tym tak bardzo nie zalezalo ale teraz trudniej poznac kogos wolnego... Odpowiedz Link Zgłoś
mahadeva Re: judaistyka 15.07.06, 23:51 myslalam, ze jestes hmmmm chlopcem :) troszke ironicznie pisalas... :) Odpowiedz Link Zgłoś
pickwickowski Re: judaistyka 15.07.06, 23:54 najgorsze, ze dzieli nas taka odleglosc ;( Odpowiedz Link Zgłoś
mahadeva Re: judaistyka 15.07.06, 23:56 wiesz ile instytucji finansowych ma siedzibe w irlandi? :) kolega z pracy wlasnie tam byl i jest pod wrazeniem :) o boze to sie robi realne! :) Odpowiedz Link Zgłoś
pickwickowski Re: judaistyka 15.07.06, 23:57 na start dostalabys 25 tys euro!. Wiem, bo zanjoma z uczelni dostala prace w PFPC ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mahadeva Re: judaistyka 16.07.06, 00:05 podobno 50 tys :) co to jest pfpc? ;) hmmm czy w irlandi jest az tak fajnie? ;)) pickwickowski napisał: > na start dostalabys 25 tys euro!. Wiem, bo zanjoma z uczelni dostala prace w > PFPC ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pickwickowski Re: judaistyka 16.07.06, 00:09 do pogody trzeba sie przyzwyczaic... mi sie podoba, choc nie zamierzam tu zostac Odpowiedz Link Zgłoś
pickwickowski Re: judaistyka 16.07.06, 00:12 do Polszy wroce, bo kocham ten kraj mimo wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
mahadeva Re: judaistyka 16.07.06, 00:16 a kiedy? ;) hmmm szczerze mowiac wole w najblizszych latach nie wyjezdzac :) Odpowiedz Link Zgłoś
pickwickowski Re: judaistyka 16.07.06, 00:18 nie jestem w stanie okreslic, 2008 lub 2009 wrzesien-listopad Odpowiedz Link Zgłoś
pickwickowski Re: judaistyka 16.07.06, 00:10 jesli masz ACCA, FCCA albo cos w tym rodzaju to mozesz zadac nawet wiecej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pickwickowski Re: judaistyka 16.07.06, 00:16 PFPC o ile wiem to najwieksza firma zajmujaca sie fund acountancy, w independent czytalem ze rozlicza dosc sporo aktywow ulokowanych w irlandi przez maklerow amerykanskich Odpowiedz Link Zgłoś
pickwickowski Re: judaistyka 16.07.06, 00:24 o ile pamietam to jakies stosunki w polszy i rachunkowosc w irlandii ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pickwickowski Re: judaistyka 16.07.06, 00:06 nie chcialem go wykluczac z rozmowy :). A ty, kiedy ty spisz? Odpowiedz Link Zgłoś
mahadeva Re: judaistyka 16.07.06, 00:10 mam jutro szkolenia od rana, dzis tez byly... hmmm zwykle chodze spac o 2 am :) Odpowiedz Link Zgłoś
pickwickowski Re: judaistyka 16.07.06, 00:23 I mamy odpowiedz! Ten mlody czlowiek powinien pojsc na esgieh i specjalizowac sie w rachunkowosci, bo to jest strasznie pasjonujace :) Odpowiedz Link Zgłoś
mahadeva Re: judaistyka 16.07.06, 00:29 wiesz, ja nie myslalam, ze skoncze w rachunkowosci :) zreszta nie wszystko staracone :) ale podoba mi sie :) tez mu to chcialam doradzic :) Odpowiedz Link Zgłoś
nihil_obstat Re: judaistyka 16.07.06, 00:25 Myślę, że jesteście po prostu głupie: 1. Pytając na tym forum o studia, a o takie studia w szczególności. 2. Twierdząc, że judaistyka to tylko hobby. 3. Twierdząc, że to są „nieperspektywiczne” studia. Itd. Odpowiedz Link Zgłoś