krwawabestia 28.07.06, 12:59 kiedys było przynajmniej chłodno a teraz gorac gdyby nie rodzina to bym sie wyniosł z tego badziewia znacie jakies plusy za mieszkaniem w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krwawabestia Re: Jedzenie 28.07.06, 13:04 tzn co schabowe? nie jem tego badziewia bo za goraco Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Jedzenie 28.07.06, 13:12 absurdalny kraj, miłośników monty pythona powinny boleć brzuchy z tego życia w grotesce. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Jedzenie 28.07.06, 13:21 plusy ,język ,mogę czytac i pisać swobodnie po polsku ,a z obcymi nigdy tej swobody nie mam;) Odpowiedz Link Zgłoś
turbomini Re: Jedzenie 28.07.06, 13:23 Chłodnik, bigos z młodej kapusty, pierogi z jagodami - kwintesencja lata. Odpowiedz Link Zgłoś
aiczka Re: nie podoba mi sie ten kraj 28.07.06, 13:22 Zajrzałam za moje mieszkanie i nie znalazłam żadnego plusa. Tylko dwa drzewa i miejsce parkingowe. ^_^ Odpowiedz Link Zgłoś
saskiaplus1 Re: nie podoba mi sie ten kraj 28.07.06, 13:25 Jedzenie na pewno. Kto nie wierzy, niech pomieszka w jakiejś Belgii czy Szwecji wystarczająco długo, żeby skończyły mu się przywiezione z kraju zapasy suchej krakowskiej i pomidorów... Odpowiedz Link Zgłoś
londynianka1 Re: nie podoba mi sie ten kraj 28.07.06, 13:44 Ja mieszkam za granica i moge wymienic wiele plusow mieszkania w Polsce.Wrocialbym do Polski gdyby nie to, ze moj chlopak ( no i ja) mamy tu dobra prace. W Polsce mozna zjesc prawdziwe jablka (tutaj jablka w ogole nie gnija, nawet jesli pozostawi sie je na 3 miesiace w szafce kuchennej)We wszystkich produkatch zywnosciowych sa ulepszacze i chemia, a tam gdzie nie ma, dokleja sie nalepke "organic" i jest to 2 razy drozsze.Nie ma jak polskie mleko, kielbaski, truskaweczki, moglabym tak dlugo wymieniac. Odpowiedz Link Zgłoś
maialina1 jedzenie po raz drugi. 28.07.06, 14:00 Tez jako plus podaje jedzenie. Zaden z krajow ktore do tej pory poznalam nie ma tak dobrej kuchni jak Polska. Tylko jeszcze trzeba umiec gotowac. W mojej rodzinie sa takie osoby co umieja, dlatego moze tak bardzo cenie sobie polska kuchnie. Odpowiedz Link Zgłoś
panorama12 Re: nie podoba mi sie ten kraj 28.07.06, 14:07 Jeżeli już to: plusy mieszkania w Polsce lub też plusy przemawiające za .... Jak Ci tak źle, to zawsze możesz zabrać rodzinę z sobą i wynieść się z tego badziewia. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: nie podoba mi sie ten kraj 28.07.06, 14:28 z tym wybyciem z kraju ..łatwo powiedziec trudno zrobić,jak bede miec taka mozliwosc to wyjadę ,przynajmniej gdzies gdzie da sie życ godnie ,a nie pracować od świtu do zmroku za marna kasę .Nawet wyzsze wyksztalcenie przez badziewne szkółki i amnestie traci na znaczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
kryzolia Re: nie podoba mi sie ten kraj 28.07.06, 14:26 przesadzasz, gdzie jest tak wesoło jak u nas....... Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Re: nie podoba mi sie ten kraj 28.07.06, 14:43 krwawabestia napisał: > znacie jakies plusy za mieszkaniem w Polsce? Jeden - co krok to ubaw po pachy :) Odpowiedz Link Zgłoś
krwawabestia Re: nie podoba mi sie ten kraj 28.07.06, 15:00 mnostwo dresiarstwa katoli przygłupow walki o grosze a jedzenie czy naprawde jest takie dobre? moze ktos lubi sie opychac kiełbasa mi to nie smakuje Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Re: nie podoba mi sie ten kraj 28.07.06, 15:02 Spoko spoko Bestyjo. Jak wrócą z przcy to nas tu wszystkich zjadą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
krwawabestia Re: nie podoba mi sie ten kraj 28.07.06, 15:01 no i ten pieprzony polski po cholere trzeba sie go uczyc zeby gadac w jakim 40 milionowym kraiku Odpowiedz Link Zgłoś
panorama12 Re: nie podoba mi sie ten kraj 28.07.06, 15:07 Można się nie uczyć. Ty jesteś z nim na bakier, a żyjesz i jakoś dajesz sobie radę. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: nie podoba mi sie ten kraj 28.07.06, 18:45 krwawabestia napisał: > no i ten pieprzony polski po cholere trzeba sie go uczyc > zeby gadac w jakim 40 milionowym kraiku kraiku? a co mają powiedzieć Skandywanowie,Węgrzy,Beldzy itd.? Odpowiedz Link Zgłoś
ania.downar Re: nie podoba mi sie ten kraj 28.07.06, 15:58 No jak to? Przeciez to piekny kraj... U gory morze, na dole gory... lasy nie wyciete w kwadraty... mnostwo jezior i to wcale nie wykopanych koparka... robale maja normalne rozmiary, a nie... wiedzieliscie kiedys azjatyckie robale?! :-/ Mi sie tu podoba. Wystarczy wiadomosci nie ogladac do kolejnych wyborow... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ania.downar Re: nie podoba mi sie ten kraj 28.07.06, 15:59 No i wigotnosc powietrza mamy niezla. Wyobrazcie sobie takie upaly i wilgotnosc taka, ze wszystko przemaka i nic nie schnie... Nie no... same plusy... Odpowiedz Link Zgłoś