Dodaj do ulubionych

Microgynon21

26.08.06, 22:12
hej dziewczyny,mam pytanie szczególnie do tych,które biorą ww tabletki.
Ja też je biore, kochamy się z chłopakiem, ale on jeszcze nigdy nie skończył we mnie. [główny powód to oczywiście niechciana ciąża] no ale skłaniam się ku temu,by jednak mu na to pozwolić. Wypowiedzcie się proszę na net temat,wszytskie które biorą te tabletki.
Obserwuj wątek
    • mahadeva Re: Microgynon21 26.08.06, 22:19
      Tabletki zabezpieczaja przed ciaza, po to sa :) Te, ktore bierzesz, cos wiedze,
      ze sa ostatnio modne :) Nie psujcie sobie seksu zbyt wczesnym wyciaganiem go :)
    • night_irbis Re: Microgynon21 27.08.06, 00:23
      Biore te pigułki od roku i są w porzadku. Czyli - dzialaja dobrze i nie mam
      żadnych przykrych konsekwencji w postaci tycia, problemów emocjonalnych... jak
      to bywało u mnie z innymi pigułkami.
      Ale (bo Ty chyba niedoświadczona w tym jesteś) - z pigułkami antykoncepcyjnymi
      sprawa jest zawsze bardzo indywidulana... Zależy to od Twojego własnego poziomu
      hormonów, wieku itd.
      Więc spróbuj. A za 3 miesiące zobaczysz - czy czujesz się z nimi dobrze.
      • night_irbis Re: Microgynon21 27.08.06, 00:27
        Sorryy !!!
        Źle zrozumiałam Twój post i pochopnie załozyłam, że Ty dopiero się przymierzasz
        do pigułek ;)
        Więc - bzdurą jest uważanie przy pigułkach. Po to są, żeby nam ułatwaić życie i
        nie zajść w ciążę. Po roku używania zarówno tych pigułek, jak i normalnego
        seksu... w ciąży nie jestem ;)
        • 83kimi Re: Microgynon21 27.08.06, 12:14
          Ja też biorę microgynon i oczywiście kochamy się do końca, w końcu wlaśnie
          dlatego go biorę. :-) Poza tym stosunek przerywany kiepsko zabezpiecza przed
          ciążą.
    • priceless Re: Microgynon21 27.08.06, 20:04
      dziekuje za odpowiedź:)
      W mojej rodzinie dużo kobiet wpadło nawet stosując antykoncepcję,dlatego chciałam się dowiedzieć czy moje tabletki są w miare skuteczne:]

• turbomini Re: Microgynon21 27.08.06, 21:00
        ???

Przeczytaj no jeszcze raz ulotkę. Tabletki zabezpieczają w 99%. Jak to możliwe,
        że w Twojej rodzinie DUŻO osób wpadło??? Myślę, że to nie tabletki, a
        niewłaściwe ich stosowanie przyczyniło się do tych ciąż.
        • 83kimi Re: Microgynon21 27.08.06, 21:14
          Jeżeli będziesz PRAWIDŁOWO zażywać tabletki, to o nic się nie martw.
      • elfia4 Re: Microgynon21 27.08.06, 21:16
        może były pewne, że stosunek przerywany to też metoda antykoncepcji, albo im
        się wydawało, ze znają swój cykl i nie muszą mierzyć temperatury żeby wiedzieć
        w jakiej są fazie cyklu. Wtedy to faktycznie "antykoncepcja" łatwo zawodzi.
    • evylina Re: Microgynon21 27.08.06, 21:30
      Ja bralam jakis czas te tabletki i bylo Ok po pewnym czasie odstawilam i
      ponownie zaczelam brac. Za drugim razem i nie czulam sie tak dobrze jak za
      pierwszym i musialam zmienic na inne. Pojawily sie mdlosci bezsennosc,
      rozdraznienie.
      • aniiatka Re: Microgynon21 27.08.06, 21:40
        zazywam od ponad pol roku i jestem zadowolna, chociaz pierwsze 3 miechy nie
        były proste, ale wiaodmo ze orgaznim musi sie przyzwyczaic itd. Ogolnie
        wsyztsko ok i cena tez przystepna, wczesniej brałam mercilon i po roku zaczeły
        mi cholernie wlosy wypadać, nie wiem czy to przez nie, ale przerwałam. Pzdr
        • sandrunia1 Re: Microgynon21 28.08.06, 12:13
          Biore te tabletki juz 6 mies .Są bardzo dobre nie mam im nic do zarzucenia
    • skp110 Re: Microgynon21 28.08.06, 20:06
      Badziewie jakich mało
      • aniiatka Re: Microgynon21 28.08.06, 20:24
        dlaczego
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka