Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

co studiujecie/ studiowaliscie?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 19:45
    ja germanistyke i jest ciężko ...
    Obserwuj wątek
      • Gość: Kiniorella Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 19:48
        Nauki Polityczne, na początku się nie wczuwałam, a skończyłam jako politolog
        pasjonata
        • miska_malcova Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 08.10.04, 20:20
          Rachunkowość i Zarządzanie Personelem
          • aniabe13 Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 09.10.04, 15:02
            architektura wnętrz
            • Gość: mooo Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 23:25
              prawo (dzienne mgr) i germanistyka (dzienne licencjat)
              • Gość: seraph Informatyka IP: 62.233.193.* 17.10.04, 01:28
                dzienna(mgrinż) a od przyszłego roku jeszcze pociągnę dziennie matematykę
                jakoś sobie poradzę :)
                • Gość: caroll Re: Informatyka IP: *.chello.pl 17.10.04, 23:31
                  hungarystyka tylko i wylacznie
                  • Gość: julka Re: Informatyka IP: *.dami.pl 23.01.05, 21:55
                    Informatyka matematyczna, PPT PWr
            • dorothi Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 18.10.04, 11:46
              zarządzanie i marketing
              • danusb Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 25.01.05, 15:55
                medycynę i ciągle się dokształcam...
              • Gość: sylwia Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 13:18
                pedagogika
        • Gość: kk Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.jci.com 08.10.04, 22:23
          ochrone srodowiska (wydz. chemii)
          potem psychlogie
        • Gość: agnes Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 18:31
          matematykę i było ciężko
        • Gość: Milka Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.ziemowit.ds.polsl.gliwice.pl 30.01.05, 13:12
          Budownictwo.Wreszcie jestem w czyms dobra. W L.O uczyłam się fatalnie.Byłam z
          kazdego przedmiotu zagrozona. Teraz coś się stało. Jestem dobra. Z niektórych
          przedmiotów najlepsza w grupie.
      • lunalovelight Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 08.10.04, 20:22
        archeologia / dziennikarstwo.
      • Gość: Jasna Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 20:26
        Administrację i prawo, bo kocham prawo. I pomagać ludziom lubię.
        • konim691 Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 08.10.04, 20:32
          Turystykę i rekreację!:D
        • Gość: mila Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.04, 12:11
          technologia zywnosci i zywienie czlowieka
          • Gość: meana Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 25.01.05, 19:20
            AWF-rekreacja
      • Gość: Richelieu* Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: 195.117.90.* 08.10.04, 20:46
        prawo, geografię, informatykę, socjologię, architekturę, rusycystykę,
        budownictwo, chemię, stosunki międzynarodowe, ekonomię
        • Gość: zzzzzzzzzzzzzzzzzz Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 08.10.04, 20:51
          niektórzy to maja wyobraznię!
          • Gość: oliwka30 może szuka i nie może się odnaleść IP: *.mech.pw.edu.pl 25.01.05, 17:03
        • Gość: zzzzzzzzzzzzzzzzzz Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 08.10.04, 20:53
          Gość portalu: Richelieu* napisał(a):

> prawo, geografię, informatykę, socjologię, architekturę, rusycystykę,
          > budownictwo, chemię, stosunki międzynarodowe, ekonomię

Niektórzy to mają wyobraznię!
          • Gość: Richelieu* Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: 195.117.90.* 08.10.04, 20:56
            znaczy co? nieprawdę mówię? jeśli tak to gdzie niewierżuchu
            • Gość: zzzzzzzzzzzzzzzzzz Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 08.10.04, 23:03

> znaczy co? nieprawdę mówię? jeśli tak to gdzie niewierżuchu

Wiesz co, pisać to może tutaj wszystko każdy. Internet jest anonimowy i takie
              osoby jak ty próbują się jakoś dowartosciować wypisując co sobie tylko zechcą.
              • r.richelieu Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 08.10.04, 23:19
                ok, to zejdę do prawa, gegry, socjol, archit i kawałka informy

studia nie są do dowartościowywania tylko do opanowania fachu i dojrzenia
                kulturalnego. Nie da się dowartościowywać na siłę bez świadomości lipy tej
                wartości
                • Gość: zzzzzzzzzzzzzzzzzz Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 10.10.04, 17:07
                  .richelieu napisała:

> ok, to zejdę do prawa, gegry, socjol, archit i kawałka informy
                  >
                  > Gość portalu: zzzzzzzzzzzzzzzzzz napisał(a):
                  >
                  > > Gość portalu: Richelieu* napisał(a):
                  > >
                  > > > zakładasz, bo niemożliwe jest dla ciebie żeby studiować lub być po
                  > studia
                  > > ch
                  > > na
                  > > > więcej niż 2 kierunkach.
                  > >
                  > > no to byłaś na dwóch czy na dziesięciu, zdecyduj się w końcu.
                  > No nie wiem,ale jak na mój gust to ty chyba czegoś nie rozumiesz,bo przecież
                  > wyraźnie Richelieu napisała,że na WIĘCEJ NIŻ 2 KIERUNKACH...!
                  >
                  Tutaj wyraznie trzeba wszystko dokładnie pisac i wklejać.

r.richelieu napisała:

> ok, to zejdę do prawa, gegry, socjol, archit i kawałka informy

To że napisałam, że czy była na dwóch cz dziesięciu jet tylko przykładem, aby
                  cos w tym względzie zasugerować. Nie jest to dosłowność.
                  • rr.richelieu Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 10.10.04, 19:33
                    a tak w ogóle to w którym miejscu Cię boli? Przecież dobry psycholog to bardzo
                    dobry zawód. Ty doszłaś do zawodu jedną drogą, ja kilkoma (i jeszcze idę) i
                    dobrze

co sugerujesz? piszesz jeszcze bardziej niezrozumiale jak ja, hehe
                    psychologia psychologią, ale terapeuta nie może być tak nerwowy i łatwo
                    oburzający. To istna Matka Teresa być powinna, bo w końcu będzie miała kontakt
                    z największymi pomerdańcami i nie może sama być większym pomerdańcem od
                    pacjentów. Czyli choleryk, na przykład ja, od razu odpada.

a absurdy trzeba traktować absurdalnie, z przymrużeniem oka. Coś Ci się w oko
                    stało chyba, wpadł Ci ktoś na przykład.
                    Pociesz się, będziesz jakimś tam psychologiem z pensją 5 tys, a ja będę ciągle
                    jakimś tam urbanistą-gisowcem z pensją asystenta. I co? Lepiej już? Smuteczki
                    sobie poszły? A gili gili w tłuste brzusio gołąbeczku. Starsznie trudna jest
                    terapia terapeuty
                    • Gość: zzzzzzzzzzzzzzzzzz Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 10.10.04, 19:41
                      rr.richelieu napisała:

>A gili gili w tłuste brzusio gołąbeczku. ]

Wszystko w porządku!

> a tak w ogóle to w którym miejscu Cię boli?

Może ciebie raczej coś boli.
                      Twoje Ego jest tak małe i wąskie, że chcesz je na siłę powiększać i rozszerzać.
                      Leczysz kompleksy poprzez internet i tyle.
                      • Gość: zzzzzzzzzzzzzzzzzz Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 10.10.04, 19:43
                        > rr.richelieu napisała:
                        >
                        > >A gili gili w tłuste brzusio gołąbeczku.

Wszystko w porządku?!
                      • rr.richelieu Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 10.10.04, 19:53
                        co za diagnoza, niesamowita, Wy wiesz co, nobla z psychologii dla Ciebie stworzą

te kompleksy na tym forum oklepane są, tu stali bywalcy przynajmniej raz w
                        tygodniu są oskarżani o kompleksy. Mania jakaś czy co

gili gili w tłuste brzusio źle? nie wiem w jaki inny sposób zwracać się do
                        pociesznego bobasa.

ps. rozumiesz kawał o krowie siedzącej na wierzbie i jedzącej wiśnie z torebki?
                        • Gość: zzzzzzzzzzzzzzzzzz Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 10.10.04, 20:32
                          rr.richelieu napisała:

> gili gili w tłuste brzusio źle? nie wiem w jaki inny sposób zwracać się do
                          > pociesznego bobasa.
                          >
                          > ps. rozumiesz kawał o krowie siedzącej na wierzbie i jedzącej wiśnie z torebki

Z tobą jest coś nie tak?!
                          • rr.richelieu Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 10.10.04, 20:50
                            przychodzi baba do lekarza
                            - co pani jest?
                            - mam straszne trudności z oddychaniem i sapię w czasie mówienia
                            - proszę poluzować kołnierzyk
              • Gość: rene Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 23:34
                Gość portalu: zzzzzzzzzzzzzzzzzz napisał(a):
                >
                > Wiesz co, pisać to może tutaj wszystko każdy. Internet jest anonimowy i takie
                > osoby jak ty próbują się jakoś dowartosciować wypisując co sobie tylko zechcą.

a dlaczego zakładasz, że tego nie studiowała? a co to za problem?
                To, że Ty czegoś nie spróbowałaś/łeś nie znaczy, że inni tego nie zrobili.

• Gość: zzzzzzzzzzzzzzzzzz Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 09.10.04, 11:58
                  Gość portalu: rene napisał(a):

> a dlaczego zakładasz, że tego nie studiowała? a co to za problem?
                  > To, że Ty czegoś nie spróbowałaś/łeś nie znaczy, że inni tego nie zrobili.
                  >

Ok, moze i studiowała, ale założę się, że ile tam była na kazdym z tych
                  kierunków: tydzień czasu?
                  • r.richelieu Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 09.10.04, 13:55
                    wiec dlaczego zakladasz, ze forumowicze maja 20 lat i jedyne co mogli zdazyc to
                    1 rok?

• Gość: zzzzzzzzzzzzzzzzzz Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 09.10.04, 20:16
                      .richelieu napisała:

> wiec dlaczego zakladasz, ze forumowicze maja 20 lat i jedyne co mogli zdazyc
                      to
                      >
                      > 1 rok?
                      >
                      A czy ja zakładam kto ile ma tu lat?

I dalej mnie nie rozumiesz. Czytaj uważnie co ja piszę, ok!
                      • Gość: Richelieu* Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: 195.117.90.* 09.10.04, 21:22
                        zakładasz, bo niemożliwe jest dla ciebie żeby studiować lub być po studiach na
                        więcej niż 2 kierunkach. Owszem, jest to niemożliwe będąc 20-latkiem, ja mam
                        trochę więcej

tydzień? nie, na prawie wytrzymałam rok i to był pierwszy i ostatni raz kiedy
                        pochopnie wybrałam kierunek st. Dowartościowanie? E, raczej niedowierzanie
                        widzę, dlatego lepiej od razu przywalić absurdem w postaci dziesiątki. Ale
                        jeśli 24-latek może być magistrem to co za problem by zaraz po studiach jak
                        bozia przykazała poszedł na inne st? A co z 2 kier. naraz kiedy to żadna
                        trudność nie jest
                        pomyśl o liczbie możliwych ukończonych k. zanim zaczniesz rzucać swoimi
                        epitetami. Hm, lepsza jedna dobra psychologia niż 3 dziadoskie kierunki, ale
                        jeśli nie zniżamy się do dziadostwa to..

bądź dobrym psychologiem w swojej pracy, na forum jesteś forumowiczem
                        • Gość: zzzzzzzzzzzzzzzzzz Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 09.10.04, 22:25

> zakładasz, bo niemożliwe jest dla ciebie żeby studiować lub być po studiach
                          na
                          > więcej niż 2 kierunkach.

no to byłaś na dwóch czy na dziesięciu, zdecyduj się w końcu.

> tydzień? nie, na prawie wytrzymałam rok i to był pierwszy i ostatni raz kiedy
                          > pochopnie wybrałam kierunek.

to gratulacje, że wytrzymałaś rok. Chyba cie wyrzucili z niego, skoro tak
                          trudno ci jest zrozumieć co ktoś napisał. A na innych ile wytrzymałaś?
                          jakby zliczyć, w ilu ja wykładach uczestniczyłam, to by mi wyszło, że
                          studiowałam z 15 kierunków.
                          Nie rozumiesz nawet podstawowego pytania tego postu. Przeczytaj je jeszcze raz
                          i dopiero odpowiadaj.
                          • kalooo Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 09.10.04, 22:34
                            Gość portalu: zzzzzzzzzzzzzzzzzz napisał(a):

> Gość portalu: Richelieu* napisał(a):
                            >
                            > > zakładasz, bo niemożliwe jest dla ciebie żeby studiować lub być po studia
                            > ch
                            > na
                            > > więcej niż 2 kierunkach.
                            >
                            > no to byłaś na dwóch czy na dziesięciu, zdecyduj się w końcu.
                            No nie wiem,ale jak na mój gust to ty chyba czegoś nie rozumiesz,bo przecież
                            wyraźnie Richelieu napisała,że na WIĘCEJ NIŻ 2 KIERUNKACH...!

> Nie rozumiesz nawet podstawowego pytania tego postu. Przeczytaj je jeszcze
                            raz
                            > i dopiero odpowiadaj.

Może ty najpierw dokładnie przeczytaj dokładnie a dopiero poóźniej się
                            zapieniaj i siej popelinę...

pzdr!
                          • Gość: Richelieu* Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: 195.117.90.* 10.10.04, 00:28
                            do pacjentów też będziesz z pazurami?
                            wymieniłam już dwukrotnie i co? i nadal jajco

gili gili psychologu. Ja byłabm strasznym psychologiem bo lubię siać sensację i
                            wzniecać miast łagodzić, ale ty psychologiem jesteś, więc jeśli pchasz na forum
                            swoje psycho to łagódź, uspokajaj, równoważ.

Psycholog, jeśli będzie po spec. klinicznej, musi mieć powołanie i cechy char.
                            podobne lekarzowi. Ba, powiem więcej, najlepszą szkołą psychologii jest
                            doświadczenie. Jak więc młoda bździągwa po studiach, czy młody bździągw, może
                            nazywać się psychologiem. Nie jest, on się nim uczy dopiero być, czasami nawet
                            wierzy jeszcze, że w przeczytanych książkach są jedyne mądre rzeczy i zaprzecza
                            50-letniemu wychowawstwu starych kobiet.

Z mojej strony sprawa jest czysta. Nie odpowiadam za ludzi tak, jak odpowiada
                            za nich lekarz czy psycholog/psychiatra. Gdyby można było ułożyć sobie plan st.
                            wyrzucając wszystko co nie jest interesujące, poświęcony czas byłby krótszy. A
                            tak aby porządnie zajmować się tym czym chcę się zajmować, dochodzić trzeba
                            kilkoma drogami. Nie moja wina, że plany zawierają trochę nudnych jak flaki z
                            olejem przedmiotów, ani to, że studia ogólnie rzecz biorąc są łatwe.

• Gość: zzzzzzzzzzzzzzzzzz Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 08.10.04, 23:54

> znaczy co? nieprawdę mówię? jeśli tak to gdzie niewierżuchu

Czytaj uważnie co piszę. Nie chodzi o dowartościowanie poprzez studia, ale
              internet. Nie wiem czy wiesz o czym mówię, ale chyba raczej nie.

Ja tez potrafię wypisac:
              - geografię
              - fizykę
              - informatykę
              - prawo
              - administracje
              - polonistykę
              - filologię angielską
              - chemię
              - matematykę
              - historię
              - archeologię
              - marketing i zarządzanie itd

Ale nie w tym rzecz..
              • r.richelieu Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 08.10.04, 23:59
                no to przecież skróciłam listę ;) jeszcze niedobrze? teraz już nic nie poradzę
          • Gość: niki Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: gateway.d* / *.mofnet.gov.pl 14.10.04, 07:41
            administracja jest ciezko szczegolnie prawo konstytucyjnee-masakra myslalam
            ze na zaocznych jest latwiej-mylilam sie
            • Gość: Różyczka Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 13:27
              no to sie pomyliła sie,ze na zaocznych bedzie łatwiej!!!!!!
              ja konczłam zaoczne liceum wiem ze ten system nie jest łatwy.

e-maile:rozyczka24lodz@o2.pl
            • Gość: iza Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.jedwabno.sdi.tpnet.pl 25.01.05, 12:38
              prawo konstytucyjne?
              lekkie i przyjemne!
          • Gość: Gość Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 12:59
            Historia sztuki :)))))))
        • Gość: zzzzzzzzzzzzzzzzzz Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 08.10.04, 23:56
          A tak na marginesie,skończyłam psychologię i cos wiem na te temat
          (dowartosciowanie przez internet)
          • r.richelieu Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 09.10.04, 00:05
            co Ty z tym dowartościowaniem? jedyny przedmiot jaki Ci zapadł w pamięć to
            psychologia dowartościowania?

• Gość: Michał Anioł Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.janet.waw.pl 20.10.04, 22:37
          to może jesteś Leonardo .....a nie Richelieu
      • kochanica.francuza Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 08.10.04, 20:55
        kulturoznawstwo
        • nat.ka Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 08.10.04, 22:48
          a gdzie?:)
          • kalooo Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 08.10.04, 22:52
            administracja
          • r.richelieu Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 08.10.04, 23:14
            na swps, razem z blińskim chodzą do tej samej szkoły ;)
            • nat.ka Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 09.10.04, 15:04
              :)))

r.richelieu napisała:

> na swps, razem z blińskim chodzą do tej samej szkoły ;)
      • enixx Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 08.10.04, 21:01
        ochrona srodowiska, technologia chemiczna
        • inezja21 Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 08.10.04, 22:04
          nie na AGH-u?
          • enixx Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 08.10.04, 22:29
            na AGHu :)
            • inezja21 Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 09.10.04, 12:19
              to jest ta sama uczelnia,na której mój narzeczony studiuje...:)wydział IMIR.
              Pozdrówka:)
              • enixx Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 09.10.04, 13:16
                Panuje opinia (w polowie sluszna a w polowie nie :) ), ze dziewczyny a AGH to
                same babochlopy :-D Pragnelabym przy okazji wyjasnic wiec, ze ja do babochlopow
                nie naleze :)
                Pozdrawiam Krakow :)
                • inezja21 Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 09.10.04, 14:02
                  Czasem łażę z nim na uczelnię,przyglądam się dziewczynom-tragedii nie
                  zauważyłam:)
      • inezja21 Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 08.10.04, 21:38
        Akademia Muzyczna,Wydział Instrumentalny,kierunek skrzypce.
        • r.richelieu Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 08.10.04, 21:42
          zawsze chciałam grać na skrzypcach

piękny kierunek, te zarządzania i mareketingi schować się mogą
          • inezja21 Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 08.10.04, 21:48
            Ale nie mam żadnych perspektyw...
            jeśli sięgnąć do historii wielcy muzycy zawsze klepali biedę...trudnili się
            przepisywaniem nut na przykład.Dziś nuty przepisują za nas komputery i
            drukarki,więc co ja zrobię??????????
            • Gość: ilecka Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.cust.tele2.it 08.10.04, 22:00
              a nie mozesz byc zawodowa skrzypaczka? :)
            • r.richelieu Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 08.10.04, 22:00
              a co z orkiestrą symf? to chyba miejsce idealnie nadające się dla takich jak Ty
              • inezja21 Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 08.10.04, 22:03
                Taaaa,ale w Polsce nie ma przyjęć...a jak sa to do beznadziejnych orkiestr za
                beznadziuejne pieniadze
                ...nie zebym byla materialistka,ale 800 zl miesiecznie przy oplatach za
                mieszkanie itp.to jest ponizej krytyki...
                Prawdopodobnie udam sie za granice.duzo zalezy od mojego narzeczonego,ktory
                broni w tym roku mgrinż.Najpierw on poszuka,potem ja sprobuje.Nie chcielibysmy
                sie rozstawac:)
                • r.richelieu Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 08.10.04, 22:24
                  tylko 800? a ile ćwiczeń? bo nie znam się na rozkładzie tygodnia skrzypka w
                  orkiestrze. Wiesz, ja mam troszkę tylko więcej niż 800 za.. 200 godzin rocznie
                  (w tym 1/3 siedzenia i nudzenia się, czasami jakiegoś mądrzenia, ale to
                  czasami), więc po odliczeniu szkoły, czasu na własne badania, innej szkoły
                  zostaje jeszcze tyle jego, że śmiało można wziąć normalny cały etat. Tak i
                  skrzypkowie, niech no będzie moda, MODA, na granie na skrzypcach.. Może by tak
                  własna strona w necie z wizytówką.
                  albo
                  utworzenie z kolegami zespołu smyczkowego i granie w knajpach. Tak chyba
                  mnóstwo ludzi robi
                  • Gość: monika Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 22:37
                    socjologia i filozofia!!! niech żyją!
                  • energeia Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 08.10.04, 22:44
                    Filozofia.
                    • Gość: r. Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.aster.pl 08.10.04, 23:00
                      italianistyka
                      • Gość: e. Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: 217.153.179.* 11.10.04, 07:40
                        Ja też italianistykę studiowałam. Pozdrawiam:)
                  • Gość: rene Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 23:43
                    mój tato, już na emeryturze, dorabia sobie grywaniem na ślubach i pogrzebach...
                    ale nie jest z siebie dumny... ;-/
                    jeszcze parę lat temu rozpisywał partytury orkiestrowe na poszczególne
                    instrumenty, ale weszły komputery...
                    Jeśli nie jest się wybitnym wirtuozem skrzypiec, a ponadto nie ma się szczęścia
                    i dobrych znajomości, to rzeczywiście w tej branży trudno się wybić. Bo iluż
                    skrzypków potrzeba na jeden kraj...?
                    Ponoć gorzej mają pianisci ? bo nawet do orkiestr się nie łapią ;-)
                    • r.richelieu Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 08.10.04, 23:48
                      ale stasiowie drzewieccy jednak się czasem wykluwają ;)

bosz, chłopak prawie dekadę młodszy a do pięt mu w wykorzystaniu palców ;)
                      • inezja21 Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 09.10.04, 12:24
                        taaa.pianiści może nie mogą grać w orkiestrze ale jakoś sobie radza:)
                        Jajeszcze mysle o uczeniu w szkole-na razie dorabiam korkami ze skrzypiec (w
                        praktyce to jest cwiczenie z dzieckiem,bo samo jeszcze nie umie:)
                        Do r.richelieu: praca w orkiestrze to jest ok.5 godz.prób od poniedziałku do
                        piątku + dwa koncerty w piątek i sobotę wieczór. Od siebie dodam,że takie próby
                        są bardzo męczące,i większość muzyków po paru latach ma poważne problemy z
                        kręgosłupem:)
                        • Gość: Richelieu* Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: 195.117.90.* 09.10.04, 18:38
                          ludzie po wydz. jazzu i muz rozrywkowej w katowicach pracują wszędzie tam gdzie
                          potrzebny jest muzyk, hm, reżyseria dźwięku? po doszkoleniu się z elektroniki
                          • Gość: kamsi Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.stacje.agora.pl 10.10.04, 16:48
                            Niestety, obawiam się, że nic z Twoich pomysłów nie nadaje się do
                            wykorzystania, choć to miło, że tak się życzliwie interesujesz losem muzyka:)
                            Ale masz tylko ogólne pojęcie, nie znasz branży, zupełnie inaczej to wygląda.
                            Np. reżyserem dźwięku nie można raczej zostać po ”doszkoleniu się” z
                            czegokolwiek:) Pozdrawiam:)
                            • inezja21 Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 10.10.04, 21:02
                              Własnie,studia na wibroakustyce są piekielnie cięzkie,odpada się z powodu
                              fizyki choć można miec swietne ucho:)
                              • rr.richelieu Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 10.10.04, 21:22
                                heh, we wrocławiu jest akustyka na wydz. elektrycznym zdaje się i z muzyką to..
                                nazwowo tylko
                                że reżyserem dźwięku można zostać po każdym kier. po doszkoleniu.. ale lwią
                                część kwalifikacji stanowi skojarzenie. Na przykład ja wykorzystałam kiedyś
                                fakt bycia stud. geografii by zdobyć pracę w biurze podróży. Na geografii
                                turystyki jest 1 przedmiot, czasem nawet pół przedmiotu, co gdy się kojarzy.
                                Jeśli pracodawca głupi to niech ma. Zdolności plastyczne się ma albo się nie
                                ma, co gdy nikt nie wierzy na słowo dopóki nie zobaczy legitymacji asp lub
                                wydz. architektury. Niestety skojarzenia na początkowym etapie kariery zaw.
                                odgrywają zbyt dużą rolę. I to jest szansa dla przedstawicieli zawodów
                                nietypowych

• Gość: rene Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 23:45
        a ja skończyłam dziennikarstwo na UW (ale w dyplomie mam mgr politolog...;-)
        a studiowałam różne, ale nie będę wymieniać, bo ktoś napisze, że zmyślam ;-)
      • tralalumpek Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 08.10.04, 23:47
        mag rer nat
        • r.richelieu Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 09.10.04, 00:08
          mag rer nat

co to? dobrze było by wiedzieć po czym dobrze się zarabia będąc w au ;)
          • tralalumpek Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 09.10.04, 08:44
            r.richelieu napisała:

> mag rer nat
            >
            >
            > co to? dobrze było by wiedzieć po czym dobrze się zarabia będąc w au ;)

mag.rer.nat? a to taki sobie skrot, pare literek przed nazwiskiem, niewiele
            majacych wspolnego z zawodem wykonywanym,
            ale osobie tak wszechstronnie wyksztalconej jak ty, nawet w zartach o to pytac
            nie przestoi
            • r.richelieu Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 09.10.04, 14:06
              szkoda, bo generalnie to głupie pytanie na fmoda jest, autentycznie
              zinteresowała mnie inezja, bo co to za odmiana po tych wszystkich dziadoskich
              zarządzaniach. No, a teraz Ty magister rencista naturalny (mag rer nat ;))
              Nic nie przychodzi mi do głowy
              nie wiem co się tak pseudopsycholog zzzz z ip toys do mnie przyssała.
              • tralalumpek Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 09.10.04, 17:32
                r.richelieu napisała:

> szkoda, bo generalnie to głupie pytanie na fmoda jest, autentycznie
                > zinteresowała mnie inezja, bo co to za odmiana po tych wszystkich dziadoskich
                > zarządzaniach. No, a teraz Ty magister rencista naturalny (mag rer nat ;))
                > Nic nie przychodzi mi do głowy
                > nie wiem co się tak pseudopsycholog zzzz z ip toys do mnie przyssała.

magistra rerum naturum w at po nostryfikacji, w polsce mgr biologii
                zawodowo- licencje/uprawnienia panstwowe z zupelnie innej dziedziny
                • rr.richelieu Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 10.10.04, 12:21
                  biolog? fantastyczny kierunek. Szkoda, że nie daje wystarczających możliwości
                  pracy, chociaż.. Z mojego roku niewielu specjalizowało się w biogeografii, ale
                  z tych kilku jeden założyć gospodarstwo agrot, i twierdzi, że to bardzo
                  związane z kier. st. jest ;). Drugi jest przewodnikiem tatrzańskim i podobnie
                  twierdzi, choć aby być przew. nie trzeba st. tylko zdać strasznie ciężki egz.,
                  nie to co przewodnicy bezskidzccy gdzie było miło i przyjemnie ;) A chemia? W
                  biologii jest mnóstwo chemii.

Tak to jest, że zamiast robić dokładnie to, co się st. geograf szuka
                  rozwiązanie w statystyce i informie, biolog w.. chemii
                  • tralalumpek Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 10.10.04, 12:35
                    tak, w biologii jest mnostwo chemii, jestem tez po klasie bio-chem w liceum,
                    gdzie uczylismy sie chemii i biologii z podrecznikow akademickich ....
                    wlsciwie kierunek ktory skonczylam dawal mi tutaj w austrii ciekawe mozliwoswci
                    ale pod warunkiem ze musialabym sie zajac badaniami, jak szybko zdecydowalam
                    sie na doktorat tak szybko zdalam sobie sprawe ze ja nie jestem typem naukowca,
                    nic w zyciu za wszelka cene, nie dam sie zamknac w lab
                    teraz mam od lat fantastyczna prace ktora spelnia wszystkie moje oczekiwania i
                    daje mozliwosci realizacji a sa to ....finanse
                    mysle ze czasy kiedy ktos konczyl studia i trwal w jednaj pracy i jednej firmie
                    do konca zycia troche gdzies uciekly w przeszlosc
                    • r.richelieu Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 10.10.04, 13:43
                      Ha, w Pl ci, którzy chcą pracować w lab też szybko zdają sobie sprawę.. że z
                      samego lab nie wyżyją. I to jest przykre. Finanse zawsze należały do najlepiej
                      płatnych branży i dobrze jeśli stają się sposobem na życie tego, komu nie
                      podoba się lab. Niestety polskie warunki są dziwaczne, zamiast zająć się
                      porządnie swoim lab, jeśli ktoś faktycznie lubi, zajmuje się mnóstwem innych
                      rzeczy byle do gara było co włożyć.
                      A laboratoria nie są wyłącznie na biologicznych wydziałach, przemysł biologów
                      też chyba potrzebuje. ?

Mi na razie odpowiada moja sytuacja, heh, jako wyjątkowy skąpiec;) wydaję
                      niewiele, nie mam dziecka więc skąpić mogę. Stały niewielki dochód mam,
                      państwowy zresztą, zarabiam też normalnie i jestem wiecznym studentem. I mi się
                      podoba bardzo ;)Hm, nie podba mi się zabranie zniżek na koleje, 2 miesiące temu
                      miałam urodziny, a jeszcze mi gniew nie przeszedł. Wyjechać? Owszem, tylko
                      głupio mi wyjechać z niczym. Jeśli pojadę na Zachód jako nie-specjalista to
                      będę zmywać gary. Nie żeby mnie zmywanie garów przerażało, byłam i sprzątaczką
                      i było ok. Ale zaczynam st. i czekam te kilka dobrych lat na ich skończenie i
                      wtedy wyjechać, ale w trakcie do łba zawsze strzeli mi nowy pomysł i zanim jedo
                      skończę drugie mam na karku i czekam z drugim ;). Teraz najbliższy termin
                      skończenia mam za 3 lata więc.. całe 3 lata na pomysły nowego.
                      Na razie mocno zastanawiam się nad podypl. z geog sys informat, bo to strasznie
                      drogie st. są. Na uprawnienia architekta-urbanisty raczej się w Pl nie doczekam

I
                      jedna firma. Patrz jaka różnica pomiędzy jedno firmowością prlowską a japońską.
                      Tylko w tej pierwszej praca była niemal wczasami pod gruszą, a w japonii mają
                      swoje karioszi i wieszanie się w aokigaharze
                  • Gość: rene Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: 212.160.172.* 12.10.04, 11:42
                    mój ojczulek (ten sam co powyżej ;-), poza muzyką skończył też geografię.. i
                    przez wiele lat pracował jako kartograf. (muzykę wtedy przesunął na
                    pozycję "hobby".
      • hiii Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 09.10.04, 00:00
        filozofia & kulturoznawstwo
      • vendea Zarzadzanie i Marketing UW n/txt 09.10.04, 00:02
      • kasiunia62 Pedagogika 09.10.04, 10:36
        Bardzo fajny kierunek, teraz doszły mi zajęcia sportowe i jest supperrr
      • lady Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 09.10.04, 11:59
        Psychologię
      • Gość: Amira Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.kos.vectranet.pl / *.kos.vectranet.pl 09.10.04, 12:16
        Ja skończyłam resocjalizację.Szkoda,że tak trudno znaleźć kobiecie pracę w tym
        zawodzie.Ale na szcęście znalazłam coś(na razie na pół etatu):-)
      • papryczka_ag Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 09.10.04, 12:16
        dziennikarstwo / fotografia / psychologia społeczna
        ale jedne rzuciłam bo głupie
      • pout Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 09.10.04, 12:49
        prawo UW
        • nat.ka Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 09.10.04, 15:10
          oo proszę, a który rok?:)

pout napisała:

> prawo UW
          • pout Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 09.10.04, 23:13
            drugi :)
            • nat.ka Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 10.10.04, 13:19
              no to tak jak ja:) może się znamy?ja jestem teraz w gr 4.
              • pout Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 10.10.04, 14:25
                :)
                ja jestem w 2 (mojej dziekańskiej), 18 i 30 ;)
                pout
                • nat.ka Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 10.10.04, 20:26
                  o ile pamiętam, to znam tylko 1 osobe z 2 grupy-jakąś Jolę bodajże, ale
                  niepewnam. Tym niemniej pozdrawiam na Forum Moda!:))))
                  • pout Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 11.10.04, 17:31
                    tez znam Jole :)
                    pout
      • sylver55 Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 09.10.04, 12:49
        Turystyka i rekreacja :)
        • Gość: adela Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 18:53
          Filologia ukraińska i Informacja Naukowa spec. Informacja Biznesowa
        • Gość: DagnyJuel Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.05, 11:29
          Kiedy zaczynała studiować na Akademii Ekonomicznej "stosunki miedzynarodowe"
          dla "ekonomistów była jeszcze praca".W ubiegłym roku skończyła "Zarzadzanie" na
          tej samej uczelni i o pracę ciężko. Smutno mi troche bez studiów<chociaz jak
          studiowała to nienawidziłam sesji i egzaminów> dlatego podjełam studia
          podyplomowe na "Psychologii Zarządzania"w Instytucie Psychologii ale to nie to
          samo...Chyba tak naprawde chciałam zawsze byc lekarzem albo psychologiem...jak
          miałabym kasę to dokształacałabym się dalej ale studia w Polsce "słono"
          kosztują...
      • pepper_mint Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 09.10.04, 12:52
        a ja mam takie pytanko, czy kto studiowal/studiuje w sgh??
        • wariacja Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 09.10.04, 13:16
          lingwistyka stosowana
      • Gość: virtuallady Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.vline.pl 09.10.04, 14:53
        Filologię polską (IVrok)
        • Gość: clinique Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.attu.pl 24.01.05, 23:20
          farmacja 3 rok:))))))))))))))))
      • mankalita Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 09.10.04, 17:49
        Ja z tych co maja 20 lat i jedynie zdazyly zaliczyc pierwszy rok (obecnie
        jestem na drugim) - Etnologia.
        • Gość: p Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.star.net.pl / *.star.net.pl 31.01.05, 17:50
          aa ja tez etnologia:) a na ktorym uniwerku?
      • five.five.five Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 09.10.04, 18:24
        ja skonczylam wlokiennictwo spec. architektura tekstyliow :)))
        • eirenne Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 10.10.04, 00:09
          wiedziałam:-)))
          • missmarion Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 22.01.05, 10:49
            Socjologie i lingwistyke
        • five.five.five Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 10.10.04, 16:05
          a skad..??? ;))

a Ty..?
          • eirenne Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 10.10.04, 16:07
            swój swojego pozna:-DDD

ja też włókiennictwo i drugi kierunek wzornictwo:-D Podobno wzornictwo ma
            zastąpić architekturę tekstyliów...
            • five.five.five Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 10.10.04, 16:21
              teraz to juz sie taka rewolucja zrobila na wloknie, ze trudno sie polapac co z czym i kto z kim..
              a ja mysle o doktoracie :))

w ktorym roku konczylas..?
              • eirenne Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 10.10.04, 17:42
                jeszcze nie skończyłam:-) ale też myslę o doktoracie, a co:-)))
        • Gość: magdalena Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 10:27
          polonistyka
      • martahelena Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 09.10.04, 20:10
        filozofia
        • Gość: jfdkgeoisuklfdsjfk Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.04, 22:59
          nic, kozy pase
          • Gość: ekolożka:P Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.ib.tcz.pl 10.10.04, 11:13
            ochrone srodowiska, a za rok zaczynam finanse
            • Gość: kika Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.sieci.netglob.com.pl 13.10.04, 18:19
              przypadkiem weszłam..a niech tam :skończyłam farmację, teraz jestem na stażu a
              o modzie pogadać lubię..choć w pracy mam niewielkie pole do popisu-biały
              fartuch forever!!!Pozdrawiam wszystkich!!
            • Gość: lilka Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 21:35
              kosmetologie mgr
        • Gość: male Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 16:30
          europeistyka, politologia
      • Gość: ekler Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.kim.pl / 195.150.102.* 10.10.04, 11:30
        europeistyka ;)
        • Gość: kate Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: 80.72.37.* 10.10.04, 11:42
          prawo UW
      • caprice83 prawo 10.10.04, 12:08

• Gość: agata Re: prawo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.04, 22:26
          a ja skończyłąm prawo- normalnie dziennie i wycene nieruchomości- nienormalnie
          podyplomowo
          • r.richelieu Re: prawo 11.10.04, 22:33
            o, wycenę. I pracujesz w zawodzie? to bardzo modna jest podyplomówka

choć od przyszłego roku uprawnienia wyceniacza będą ograniczone do prawników,
            architektów, budowlańców i paru innych, więc może ukróci się ta masówka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka