Gość: ona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 19:45 ja germanistyke i jest ciężko ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kiniorella Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 19:48 Nauki Polityczne, na początku się nie wczuwałam, a skończyłam jako politolog pasjonata Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 08.10.04, 20:20 Rachunkowość i Zarządzanie Personelem Odpowiedz Link Zgłoś
aniabe13 Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 09.10.04, 15:02 architektura wnętrz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mooo Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 23:25 prawo (dzienne mgr) i germanistyka (dzienne licencjat) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seraph Informatyka IP: 62.233.193.* 17.10.04, 01:28 dzienna(mgrinż) a od przyszłego roku jeszcze pociągnę dziennie matematykę jakoś sobie poradzę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: caroll Re: Informatyka IP: *.chello.pl 17.10.04, 23:31 hungarystyka tylko i wylacznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julka Re: Informatyka IP: *.dami.pl 23.01.05, 21:55 Informatyka matematyczna, PPT PWr Odpowiedz Link Zgłoś
dorothi Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 18.10.04, 11:46 zarządzanie i marketing Odpowiedz Link Zgłoś
danusb Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 25.01.05, 15:55 medycynę i ciągle się dokształcam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 13:18 pedagogika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.jci.com 08.10.04, 22:23 ochrone srodowiska (wydz. chemii) potem psychlogie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnes Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 18:31 matematykę i było ciężko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milka Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.ziemowit.ds.polsl.gliwice.pl 30.01.05, 13:12 Budownictwo.Wreszcie jestem w czyms dobra. W L.O uczyłam się fatalnie.Byłam z kazdego przedmiotu zagrozona. Teraz coś się stało. Jestem dobra. Z niektórych przedmiotów najlepsza w grupie. Odpowiedz Link Zgłoś
lunalovelight Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 08.10.04, 20:22 archeologia / dziennikarstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasna Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 20:26 Administrację i prawo, bo kocham prawo. I pomagać ludziom lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
konim691 Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 08.10.04, 20:32 Turystykę i rekreację!:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mila Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.04, 12:11 technologia zywnosci i zywienie czlowieka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meana Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 25.01.05, 19:20 AWF-rekreacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: 195.117.90.* 08.10.04, 20:46 prawo, geografię, informatykę, socjologię, architekturę, rusycystykę, budownictwo, chemię, stosunki międzynarodowe, ekonomię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzzzzzzzzzzzzzzzzz Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 08.10.04, 20:51 niektórzy to maja wyobraznię! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oliwka30 może szuka i nie może się odnaleść IP: *.mech.pw.edu.pl 25.01.05, 17:03 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzzzzzzzzzzzzzzzzz Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 08.10.04, 20:53 Gość portalu: Richelieu* napisał(a): > prawo, geografię, informatykę, socjologię, architekturę, rusycystykę, > budownictwo, chemię, stosunki międzynarodowe, ekonomię Niektórzy to mają wyobraznię! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: 195.117.90.* 08.10.04, 20:56 znaczy co? nieprawdę mówię? jeśli tak to gdzie niewierżuchu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzzzzzzzzzzzzzzzzz Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 08.10.04, 23:03 Gość portalu: Richelieu* napisał(a): > znaczy co? nieprawdę mówię? jeśli tak to gdzie niewierżuchu Wiesz co, pisać to może tutaj wszystko każdy. Internet jest anonimowy i takie osoby jak ty próbują się jakoś dowartosciować wypisując co sobie tylko zechcą. Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 08.10.04, 23:19 ok, to zejdę do prawa, gegry, socjol, archit i kawałka informy studia nie są do dowartościowywania tylko do opanowania fachu i dojrzenia kulturalnego. Nie da się dowartościowywać na siłę bez świadomości lipy tej wartości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzzzzzzzzzzzzzzzzz Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 10.10.04, 17:07 .richelieu napisała: > ok, to zejdę do prawa, gegry, socjol, archit i kawałka informy > > Gość portalu: zzzzzzzzzzzzzzzzzz napisał(a): > > > Gość portalu: Richelieu* napisał(a): > > > > > zakładasz, bo niemożliwe jest dla ciebie żeby studiować lub być po > studia > > ch > > na > > > więcej niż 2 kierunkach. > > > > no to byłaś na dwóch czy na dziesięciu, zdecyduj się w końcu. > No nie wiem,ale jak na mój gust to ty chyba czegoś nie rozumiesz,bo przecież > wyraźnie Richelieu napisała,że na WIĘCEJ NIŻ 2 KIERUNKACH...! > Tutaj wyraznie trzeba wszystko dokładnie pisac i wklejać. r.richelieu napisała: > ok, to zejdę do prawa, gegry, socjol, archit i kawałka informy To że napisałam, że czy była na dwóch cz dziesięciu jet tylko przykładem, aby cos w tym względzie zasugerować. Nie jest to dosłowność. Odpowiedz Link Zgłoś
rr.richelieu Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 10.10.04, 19:33 a tak w ogóle to w którym miejscu Cię boli? Przecież dobry psycholog to bardzo dobry zawód. Ty doszłaś do zawodu jedną drogą, ja kilkoma (i jeszcze idę) i dobrze co sugerujesz? piszesz jeszcze bardziej niezrozumiale jak ja, hehe psychologia psychologią, ale terapeuta nie może być tak nerwowy i łatwo oburzający. To istna Matka Teresa być powinna, bo w końcu będzie miała kontakt z największymi pomerdańcami i nie może sama być większym pomerdańcem od pacjentów. Czyli choleryk, na przykład ja, od razu odpada. a absurdy trzeba traktować absurdalnie, z przymrużeniem oka. Coś Ci się w oko stało chyba, wpadł Ci ktoś na przykład. Pociesz się, będziesz jakimś tam psychologiem z pensją 5 tys, a ja będę ciągle jakimś tam urbanistą-gisowcem z pensją asystenta. I co? Lepiej już? Smuteczki sobie poszły? A gili gili w tłuste brzusio gołąbeczku. Starsznie trudna jest terapia terapeuty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzzzzzzzzzzzzzzzzz Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 10.10.04, 19:41 rr.richelieu napisała: >A gili gili w tłuste brzusio gołąbeczku. ] Wszystko w porządku! > a tak w ogóle to w którym miejscu Cię boli? Może ciebie raczej coś boli. Twoje Ego jest tak małe i wąskie, że chcesz je na siłę powiększać i rozszerzać. Leczysz kompleksy poprzez internet i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzzzzzzzzzzzzzzzzz Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 10.10.04, 19:43 > rr.richelieu napisała: > > >A gili gili w tłuste brzusio gołąbeczku. Wszystko w porządku?! Odpowiedz Link Zgłoś
rr.richelieu Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 10.10.04, 19:53 co za diagnoza, niesamowita, Wy wiesz co, nobla z psychologii dla Ciebie stworzą te kompleksy na tym forum oklepane są, tu stali bywalcy przynajmniej raz w tygodniu są oskarżani o kompleksy. Mania jakaś czy co gili gili w tłuste brzusio źle? nie wiem w jaki inny sposób zwracać się do pociesznego bobasa. ps. rozumiesz kawał o krowie siedzącej na wierzbie i jedzącej wiśnie z torebki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzzzzzzzzzzzzzzzzz Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 10.10.04, 20:32 rr.richelieu napisała: > gili gili w tłuste brzusio źle? nie wiem w jaki inny sposób zwracać się do > pociesznego bobasa. > > ps. rozumiesz kawał o krowie siedzącej na wierzbie i jedzącej wiśnie z torebki Z tobą jest coś nie tak?! Odpowiedz Link Zgłoś
rr.richelieu Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 10.10.04, 20:50 przychodzi baba do lekarza - co pani jest? - mam straszne trudności z oddychaniem i sapię w czasie mówienia - proszę poluzować kołnierzyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rene Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 23:34 Gość portalu: zzzzzzzzzzzzzzzzzz napisał(a): > > Wiesz co, pisać to może tutaj wszystko każdy. Internet jest anonimowy i takie > osoby jak ty próbują się jakoś dowartosciować wypisując co sobie tylko zechcą. a dlaczego zakładasz, że tego nie studiowała? a co to za problem? To, że Ty czegoś nie spróbowałaś/łeś nie znaczy, że inni tego nie zrobili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzzzzzzzzzzzzzzzzz Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 09.10.04, 11:58 Gość portalu: rene napisał(a): > a dlaczego zakładasz, że tego nie studiowała? a co to za problem? > To, że Ty czegoś nie spróbowałaś/łeś nie znaczy, że inni tego nie zrobili. > Ok, moze i studiowała, ale założę się, że ile tam była na kazdym z tych kierunków: tydzień czasu? Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 09.10.04, 13:55 wiec dlaczego zakladasz, ze forumowicze maja 20 lat i jedyne co mogli zdazyc to 1 rok? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzzzzzzzzzzzzzzzzz Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 09.10.04, 20:16 .richelieu napisała: > wiec dlaczego zakladasz, ze forumowicze maja 20 lat i jedyne co mogli zdazyc to > > 1 rok? > A czy ja zakładam kto ile ma tu lat? I dalej mnie nie rozumiesz. Czytaj uważnie co ja piszę, ok! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: 195.117.90.* 09.10.04, 21:22 zakładasz, bo niemożliwe jest dla ciebie żeby studiować lub być po studiach na więcej niż 2 kierunkach. Owszem, jest to niemożliwe będąc 20-latkiem, ja mam trochę więcej tydzień? nie, na prawie wytrzymałam rok i to był pierwszy i ostatni raz kiedy pochopnie wybrałam kierunek st. Dowartościowanie? E, raczej niedowierzanie widzę, dlatego lepiej od razu przywalić absurdem w postaci dziesiątki. Ale jeśli 24-latek może być magistrem to co za problem by zaraz po studiach jak bozia przykazała poszedł na inne st? A co z 2 kier. naraz kiedy to żadna trudność nie jest pomyśl o liczbie możliwych ukończonych k. zanim zaczniesz rzucać swoimi epitetami. Hm, lepsza jedna dobra psychologia niż 3 dziadoskie kierunki, ale jeśli nie zniżamy się do dziadostwa to.. bądź dobrym psychologiem w swojej pracy, na forum jesteś forumowiczem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzzzzzzzzzzzzzzzzz Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 09.10.04, 22:25 Gość portalu: Richelieu* napisał(a): > zakładasz, bo niemożliwe jest dla ciebie żeby studiować lub być po studiach na > więcej niż 2 kierunkach. no to byłaś na dwóch czy na dziesięciu, zdecyduj się w końcu. > tydzień? nie, na prawie wytrzymałam rok i to był pierwszy i ostatni raz kiedy > pochopnie wybrałam kierunek. to gratulacje, że wytrzymałaś rok. Chyba cie wyrzucili z niego, skoro tak trudno ci jest zrozumieć co ktoś napisał. A na innych ile wytrzymałaś? jakby zliczyć, w ilu ja wykładach uczestniczyłam, to by mi wyszło, że studiowałam z 15 kierunków. Nie rozumiesz nawet podstawowego pytania tego postu. Przeczytaj je jeszcze raz i dopiero odpowiadaj. Odpowiedz Link Zgłoś
kalooo Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 09.10.04, 22:34 Gość portalu: zzzzzzzzzzzzzzzzzz napisał(a): > Gość portalu: Richelieu* napisał(a): > > > zakładasz, bo niemożliwe jest dla ciebie żeby studiować lub być po studia > ch > na > > więcej niż 2 kierunkach. > > no to byłaś na dwóch czy na dziesięciu, zdecyduj się w końcu. No nie wiem,ale jak na mój gust to ty chyba czegoś nie rozumiesz,bo przecież wyraźnie Richelieu napisała,że na WIĘCEJ NIŻ 2 KIERUNKACH...! > Nie rozumiesz nawet podstawowego pytania tego postu. Przeczytaj je jeszcze raz > i dopiero odpowiadaj. Może ty najpierw dokładnie przeczytaj dokładnie a dopiero poóźniej się zapieniaj i siej popelinę... pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: 195.117.90.* 10.10.04, 00:28 do pacjentów też będziesz z pazurami? wymieniłam już dwukrotnie i co? i nadal jajco gili gili psychologu. Ja byłabm strasznym psychologiem bo lubię siać sensację i wzniecać miast łagodzić, ale ty psychologiem jesteś, więc jeśli pchasz na forum swoje psycho to łagódź, uspokajaj, równoważ. Psycholog, jeśli będzie po spec. klinicznej, musi mieć powołanie i cechy char. podobne lekarzowi. Ba, powiem więcej, najlepszą szkołą psychologii jest doświadczenie. Jak więc młoda bździągwa po studiach, czy młody bździągw, może nazywać się psychologiem. Nie jest, on się nim uczy dopiero być, czasami nawet wierzy jeszcze, że w przeczytanych książkach są jedyne mądre rzeczy i zaprzecza 50-letniemu wychowawstwu starych kobiet. Z mojej strony sprawa jest czysta. Nie odpowiadam za ludzi tak, jak odpowiada za nich lekarz czy psycholog/psychiatra. Gdyby można było ułożyć sobie plan st. wyrzucając wszystko co nie jest interesujące, poświęcony czas byłby krótszy. A tak aby porządnie zajmować się tym czym chcę się zajmować, dochodzić trzeba kilkoma drogami. Nie moja wina, że plany zawierają trochę nudnych jak flaki z olejem przedmiotów, ani to, że studia ogólnie rzecz biorąc są łatwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzzzzzzzzzzzzzzzzz Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 08.10.04, 23:54 Gość portalu: Richelieu* napisał(a): > znaczy co? nieprawdę mówię? jeśli tak to gdzie niewierżuchu Czytaj uważnie co piszę. Nie chodzi o dowartościowanie poprzez studia, ale internet. Nie wiem czy wiesz o czym mówię, ale chyba raczej nie. Ja tez potrafię wypisac: - geografię - fizykę - informatykę - prawo - administracje - polonistykę - filologię angielską - chemię - matematykę - historię - archeologię - marketing i zarządzanie itd Ale nie w tym rzecz.. Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 08.10.04, 23:59 no to przecież skróciłam listę ;) jeszcze niedobrze? teraz już nic nie poradzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: gateway.d* / *.mofnet.gov.pl 14.10.04, 07:41 administracja jest ciezko szczegolnie prawo konstytucyjnee-masakra myslalam ze na zaocznych jest latwiej-mylilam sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Różyczka Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 13:27 no to sie pomyliła sie,ze na zaocznych bedzie łatwiej!!!!!! ja konczłam zaoczne liceum wiem ze ten system nie jest łatwy. e-maile:rozyczka24lodz@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.jedwabno.sdi.tpnet.pl 25.01.05, 12:38 prawo konstytucyjne? lekkie i przyjemne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 12:59 Historia sztuki :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzzzzzzzzzzzzzzzzz Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 08.10.04, 23:56 A tak na marginesie,skończyłam psychologię i cos wiem na te temat (dowartosciowanie przez internet) Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 09.10.04, 00:05 co Ty z tym dowartościowaniem? jedyny przedmiot jaki Ci zapadł w pamięć to psychologia dowartościowania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Anioł Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.janet.waw.pl 20.10.04, 22:37 to może jesteś Leonardo .....a nie Richelieu Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica.francuza Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 08.10.04, 20:55 kulturoznawstwo Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 08.10.04, 23:14 na swps, razem z blińskim chodzą do tej samej szkoły ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nat.ka Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 09.10.04, 15:04 :))) r.richelieu napisała: > na swps, razem z blińskim chodzą do tej samej szkoły ;) Odpowiedz Link Zgłoś
enixx Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 08.10.04, 21:01 ochrona srodowiska, technologia chemiczna Odpowiedz Link Zgłoś
inezja21 Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 09.10.04, 12:19 to jest ta sama uczelnia,na której mój narzeczony studiuje...:)wydział IMIR. Pozdrówka:) Odpowiedz Link Zgłoś
enixx Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 09.10.04, 13:16 Panuje opinia (w polowie sluszna a w polowie nie :) ), ze dziewczyny a AGH to same babochlopy :-D Pragnelabym przy okazji wyjasnic wiec, ze ja do babochlopow nie naleze :) Pozdrawiam Krakow :) Odpowiedz Link Zgłoś
inezja21 Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 09.10.04, 14:02 Czasem łażę z nim na uczelnię,przyglądam się dziewczynom-tragedii nie zauważyłam:) Odpowiedz Link Zgłoś
inezja21 Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 08.10.04, 21:38 Akademia Muzyczna,Wydział Instrumentalny,kierunek skrzypce. Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 08.10.04, 21:42 zawsze chciałam grać na skrzypcach piękny kierunek, te zarządzania i mareketingi schować się mogą Odpowiedz Link Zgłoś
inezja21 Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 08.10.04, 21:48 Ale nie mam żadnych perspektyw... jeśli sięgnąć do historii wielcy muzycy zawsze klepali biedę...trudnili się przepisywaniem nut na przykład.Dziś nuty przepisują za nas komputery i drukarki,więc co ja zrobię?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ilecka Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.cust.tele2.it 08.10.04, 22:00 a nie mozesz byc zawodowa skrzypaczka? :) Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 08.10.04, 22:00 a co z orkiestrą symf? to chyba miejsce idealnie nadające się dla takich jak Ty Odpowiedz Link Zgłoś
inezja21 Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 08.10.04, 22:03 Taaaa,ale w Polsce nie ma przyjęć...a jak sa to do beznadziejnych orkiestr za beznadziuejne pieniadze ...nie zebym byla materialistka,ale 800 zl miesiecznie przy oplatach za mieszkanie itp.to jest ponizej krytyki... Prawdopodobnie udam sie za granice.duzo zalezy od mojego narzeczonego,ktory broni w tym roku mgrinż.Najpierw on poszuka,potem ja sprobuje.Nie chcielibysmy sie rozstawac:) Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 08.10.04, 22:24 tylko 800? a ile ćwiczeń? bo nie znam się na rozkładzie tygodnia skrzypka w orkiestrze. Wiesz, ja mam troszkę tylko więcej niż 800 za.. 200 godzin rocznie (w tym 1/3 siedzenia i nudzenia się, czasami jakiegoś mądrzenia, ale to czasami), więc po odliczeniu szkoły, czasu na własne badania, innej szkoły zostaje jeszcze tyle jego, że śmiało można wziąć normalny cały etat. Tak i skrzypkowie, niech no będzie moda, MODA, na granie na skrzypcach.. Może by tak własna strona w necie z wizytówką. albo utworzenie z kolegami zespołu smyczkowego i granie w knajpach. Tak chyba mnóstwo ludzi robi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 22:37 socjologia i filozofia!!! niech żyją! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r. Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.aster.pl 08.10.04, 23:00 italianistyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e. Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: 217.153.179.* 11.10.04, 07:40 Ja też italianistykę studiowałam. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rene Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 23:43 mój tato, już na emeryturze, dorabia sobie grywaniem na ślubach i pogrzebach... ale nie jest z siebie dumny... ;-/ jeszcze parę lat temu rozpisywał partytury orkiestrowe na poszczególne instrumenty, ale weszły komputery... Jeśli nie jest się wybitnym wirtuozem skrzypiec, a ponadto nie ma się szczęścia i dobrych znajomości, to rzeczywiście w tej branży trudno się wybić. Bo iluż skrzypków potrzeba na jeden kraj...? Ponoć gorzej mają pianisci ? bo nawet do orkiestr się nie łapią ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 08.10.04, 23:48 ale stasiowie drzewieccy jednak się czasem wykluwają ;) bosz, chłopak prawie dekadę młodszy a do pięt mu w wykorzystaniu palców ;) Odpowiedz Link Zgłoś
inezja21 Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 09.10.04, 12:24 taaa.pianiści może nie mogą grać w orkiestrze ale jakoś sobie radza:) Jajeszcze mysle o uczeniu w szkole-na razie dorabiam korkami ze skrzypiec (w praktyce to jest cwiczenie z dzieckiem,bo samo jeszcze nie umie:) Do r.richelieu: praca w orkiestrze to jest ok.5 godz.prób od poniedziałku do piątku + dwa koncerty w piątek i sobotę wieczór. Od siebie dodam,że takie próby są bardzo męczące,i większość muzyków po paru latach ma poważne problemy z kręgosłupem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: 195.117.90.* 09.10.04, 18:38 ludzie po wydz. jazzu i muz rozrywkowej w katowicach pracują wszędzie tam gdzie potrzebny jest muzyk, hm, reżyseria dźwięku? po doszkoleniu się z elektroniki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamsi Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.stacje.agora.pl 10.10.04, 16:48 Niestety, obawiam się, że nic z Twoich pomysłów nie nadaje się do wykorzystania, choć to miło, że tak się życzliwie interesujesz losem muzyka:) Ale masz tylko ogólne pojęcie, nie znasz branży, zupełnie inaczej to wygląda. Np. reżyserem dźwięku nie można raczej zostać po ”doszkoleniu się” z czegokolwiek:) Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
inezja21 Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 10.10.04, 21:02 Własnie,studia na wibroakustyce są piekielnie cięzkie,odpada się z powodu fizyki choć można miec swietne ucho:) Odpowiedz Link Zgłoś
rr.richelieu Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 10.10.04, 21:22 heh, we wrocławiu jest akustyka na wydz. elektrycznym zdaje się i z muzyką to.. nazwowo tylko że reżyserem dźwięku można zostać po każdym kier. po doszkoleniu.. ale lwią część kwalifikacji stanowi skojarzenie. Na przykład ja wykorzystałam kiedyś fakt bycia stud. geografii by zdobyć pracę w biurze podróży. Na geografii turystyki jest 1 przedmiot, czasem nawet pół przedmiotu, co gdy się kojarzy. Jeśli pracodawca głupi to niech ma. Zdolności plastyczne się ma albo się nie ma, co gdy nikt nie wierzy na słowo dopóki nie zobaczy legitymacji asp lub wydz. architektury. Niestety skojarzenia na początkowym etapie kariery zaw. odgrywają zbyt dużą rolę. I to jest szansa dla przedstawicieli zawodów nietypowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rene Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 23:45 a ja skończyłam dziennikarstwo na UW (ale w dyplomie mam mgr politolog...;-) a studiowałam różne, ale nie będę wymieniać, bo ktoś napisze, że zmyślam ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 09.10.04, 00:08 mag rer nat co to? dobrze było by wiedzieć po czym dobrze się zarabia będąc w au ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 09.10.04, 08:44 r.richelieu napisała: > mag rer nat > > > co to? dobrze było by wiedzieć po czym dobrze się zarabia będąc w au ;) mag.rer.nat? a to taki sobie skrot, pare literek przed nazwiskiem, niewiele majacych wspolnego z zawodem wykonywanym, ale osobie tak wszechstronnie wyksztalconej jak ty, nawet w zartach o to pytac nie przestoi Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 09.10.04, 14:06 szkoda, bo generalnie to głupie pytanie na fmoda jest, autentycznie zinteresowała mnie inezja, bo co to za odmiana po tych wszystkich dziadoskich zarządzaniach. No, a teraz Ty magister rencista naturalny (mag rer nat ;)) Nic nie przychodzi mi do głowy nie wiem co się tak pseudopsycholog zzzz z ip toys do mnie przyssała. Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 09.10.04, 17:32 r.richelieu napisała: > szkoda, bo generalnie to głupie pytanie na fmoda jest, autentycznie > zinteresowała mnie inezja, bo co to za odmiana po tych wszystkich dziadoskich > zarządzaniach. No, a teraz Ty magister rencista naturalny (mag rer nat ;)) > Nic nie przychodzi mi do głowy > nie wiem co się tak pseudopsycholog zzzz z ip toys do mnie przyssała. magistra rerum naturum w at po nostryfikacji, w polsce mgr biologii zawodowo- licencje/uprawnienia panstwowe z zupelnie innej dziedziny Odpowiedz Link Zgłoś
rr.richelieu Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 10.10.04, 12:21 biolog? fantastyczny kierunek. Szkoda, że nie daje wystarczających możliwości pracy, chociaż.. Z mojego roku niewielu specjalizowało się w biogeografii, ale z tych kilku jeden założyć gospodarstwo agrot, i twierdzi, że to bardzo związane z kier. st. jest ;). Drugi jest przewodnikiem tatrzańskim i podobnie twierdzi, choć aby być przew. nie trzeba st. tylko zdać strasznie ciężki egz., nie to co przewodnicy bezskidzccy gdzie było miło i przyjemnie ;) A chemia? W biologii jest mnóstwo chemii. Tak to jest, że zamiast robić dokładnie to, co się st. geograf szuka rozwiązanie w statystyce i informie, biolog w.. chemii Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 10.10.04, 12:35 tak, w biologii jest mnostwo chemii, jestem tez po klasie bio-chem w liceum, gdzie uczylismy sie chemii i biologii z podrecznikow akademickich .... wlsciwie kierunek ktory skonczylam dawal mi tutaj w austrii ciekawe mozliwoswci ale pod warunkiem ze musialabym sie zajac badaniami, jak szybko zdecydowalam sie na doktorat tak szybko zdalam sobie sprawe ze ja nie jestem typem naukowca, nic w zyciu za wszelka cene, nie dam sie zamknac w lab teraz mam od lat fantastyczna prace ktora spelnia wszystkie moje oczekiwania i daje mozliwosci realizacji a sa to ....finanse mysle ze czasy kiedy ktos konczyl studia i trwal w jednaj pracy i jednej firmie do konca zycia troche gdzies uciekly w przeszlosc Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 10.10.04, 13:43 Ha, w Pl ci, którzy chcą pracować w lab też szybko zdają sobie sprawę.. że z samego lab nie wyżyją. I to jest przykre. Finanse zawsze należały do najlepiej płatnych branży i dobrze jeśli stają się sposobem na życie tego, komu nie podoba się lab. Niestety polskie warunki są dziwaczne, zamiast zająć się porządnie swoim lab, jeśli ktoś faktycznie lubi, zajmuje się mnóstwem innych rzeczy byle do gara było co włożyć. A laboratoria nie są wyłącznie na biologicznych wydziałach, przemysł biologów też chyba potrzebuje. ? Mi na razie odpowiada moja sytuacja, heh, jako wyjątkowy skąpiec;) wydaję niewiele, nie mam dziecka więc skąpić mogę. Stały niewielki dochód mam, państwowy zresztą, zarabiam też normalnie i jestem wiecznym studentem. I mi się podoba bardzo ;)Hm, nie podba mi się zabranie zniżek na koleje, 2 miesiące temu miałam urodziny, a jeszcze mi gniew nie przeszedł. Wyjechać? Owszem, tylko głupio mi wyjechać z niczym. Jeśli pojadę na Zachód jako nie-specjalista to będę zmywać gary. Nie żeby mnie zmywanie garów przerażało, byłam i sprzątaczką i było ok. Ale zaczynam st. i czekam te kilka dobrych lat na ich skończenie i wtedy wyjechać, ale w trakcie do łba zawsze strzeli mi nowy pomysł i zanim jedo skończę drugie mam na karku i czekam z drugim ;). Teraz najbliższy termin skończenia mam za 3 lata więc.. całe 3 lata na pomysły nowego. Na razie mocno zastanawiam się nad podypl. z geog sys informat, bo to strasznie drogie st. są. Na uprawnienia architekta-urbanisty raczej się w Pl nie doczekam I jedna firma. Patrz jaka różnica pomiędzy jedno firmowością prlowską a japońską. Tylko w tej pierwszej praca była niemal wczasami pod gruszą, a w japonii mają swoje karioszi i wieszanie się w aokigaharze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rene Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: 212.160.172.* 12.10.04, 11:42 mój ojczulek (ten sam co powyżej ;-), poza muzyką skończył też geografię.. i przez wiele lat pracował jako kartograf. (muzykę wtedy przesunął na pozycję "hobby". Odpowiedz Link Zgłoś
hiii Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 09.10.04, 00:00 filozofia & kulturoznawstwo Odpowiedz Link Zgłoś
kasiunia62 Pedagogika 09.10.04, 10:36 Bardzo fajny kierunek, teraz doszły mi zajęcia sportowe i jest supperrr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amira Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.kos.vectranet.pl / *.kos.vectranet.pl 09.10.04, 12:16 Ja skończyłam resocjalizację.Szkoda,że tak trudno znaleźć kobiecie pracę w tym zawodzie.Ale na szcęście znalazłam coś(na razie na pół etatu):-) Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 09.10.04, 12:16 dziennikarstwo / fotografia / psychologia społeczna ale jedne rzuciłam bo głupie Odpowiedz Link Zgłoś
nat.ka Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 09.10.04, 15:10 oo proszę, a który rok?:) pout napisała: > prawo UW Odpowiedz Link Zgłoś
nat.ka Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 10.10.04, 13:19 no to tak jak ja:) może się znamy?ja jestem teraz w gr 4. Odpowiedz Link Zgłoś
pout Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 10.10.04, 14:25 :) ja jestem w 2 (mojej dziekańskiej), 18 i 30 ;) pout Odpowiedz Link Zgłoś
nat.ka Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 10.10.04, 20:26 o ile pamiętam, to znam tylko 1 osobe z 2 grupy-jakąś Jolę bodajże, ale niepewnam. Tym niemniej pozdrawiam na Forum Moda!:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
sylver55 Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 09.10.04, 12:49 Turystyka i rekreacja :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adela Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 18:53 Filologia ukraińska i Informacja Naukowa spec. Informacja Biznesowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DagnyJuel Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.05, 11:29 Kiedy zaczynała studiować na Akademii Ekonomicznej "stosunki miedzynarodowe" dla "ekonomistów była jeszcze praca".W ubiegłym roku skończyła "Zarzadzanie" na tej samej uczelni i o pracę ciężko. Smutno mi troche bez studiów<chociaz jak studiowała to nienawidziłam sesji i egzaminów> dlatego podjełam studia podyplomowe na "Psychologii Zarządzania"w Instytucie Psychologii ale to nie to samo...Chyba tak naprawde chciałam zawsze byc lekarzem albo psychologiem...jak miałabym kasę to dokształacałabym się dalej ale studia w Polsce "słono" kosztują... Odpowiedz Link Zgłoś
pepper_mint Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 09.10.04, 12:52 a ja mam takie pytanko, czy kto studiowal/studiuje w sgh?? Odpowiedz Link Zgłoś
wariacja Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 09.10.04, 13:16 lingwistyka stosowana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: virtuallady Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.vline.pl 09.10.04, 14:53 Filologię polską (IVrok) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: clinique Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.attu.pl 24.01.05, 23:20 farmacja 3 rok:)))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mankalita Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 09.10.04, 17:49 Ja z tych co maja 20 lat i jedynie zdazyly zaliczyc pierwszy rok (obecnie jestem na drugim) - Etnologia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.star.net.pl / *.star.net.pl 31.01.05, 17:50 aa ja tez etnologia:) a na ktorym uniwerku? Odpowiedz Link Zgłoś
five.five.five Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 09.10.04, 18:24 ja skonczylam wlokiennictwo spec. architektura tekstyliow :))) Odpowiedz Link Zgłoś
missmarion Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 22.01.05, 10:49 Socjologie i lingwistyke Odpowiedz Link Zgłoś
five.five.five Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 10.10.04, 16:05 a skad..??? ;)) a Ty..? Odpowiedz Link Zgłoś
eirenne Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 10.10.04, 16:07 swój swojego pozna:-DDD ja też włókiennictwo i drugi kierunek wzornictwo:-D Podobno wzornictwo ma zastąpić architekturę tekstyliów... Odpowiedz Link Zgłoś
five.five.five Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 10.10.04, 16:21 teraz to juz sie taka rewolucja zrobila na wloknie, ze trudno sie polapac co z czym i kto z kim.. a ja mysle o doktoracie :)) w ktorym roku konczylas..? Odpowiedz Link Zgłoś
eirenne Re: co studiujecie/ studiowaliscie? 10.10.04, 17:42 jeszcze nie skończyłam:-) ale też myslę o doktoracie, a co:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdalena Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 10:27 polonistyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jfdkgeoisuklfdsjfk Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.04, 22:59 nic, kozy pase Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekolożka:P Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.ib.tcz.pl 10.10.04, 11:13 ochrone srodowiska, a za rok zaczynam finanse Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.sieci.netglob.com.pl 13.10.04, 18:19 przypadkiem weszłam..a niech tam :skończyłam farmację, teraz jestem na stażu a o modzie pogadać lubię..choć w pracy mam niewielkie pole do popisu-biały fartuch forever!!!Pozdrawiam wszystkich!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilka Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 21:35 kosmetologie mgr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: male Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 16:30 europeistyka, politologia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekler Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: *.kim.pl / 195.150.102.* 10.10.04, 11:30 europeistyka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: co studiujecie/ studiowaliscie? IP: 80.72.37.* 10.10.04, 11:42 prawo UW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: prawo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.04, 22:26 a ja skończyłąm prawo- normalnie dziennie i wycene nieruchomości- nienormalnie podyplomowo Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: prawo 11.10.04, 22:33 o, wycenę. I pracujesz w zawodzie? to bardzo modna jest podyplomówka choć od przyszłego roku uprawnienia wyceniacza będą ograniczone do prawników, architektów, budowlańców i paru innych, więc może ukróci się ta masówka Odpowiedz Link Zgłoś