Dodaj do ulubionych

Sępy forumowe

IP: 80.48.96.* 10.03.03, 12:52
Temat poruszyła lyche, zwróciła się do wielonikowców. A ja zwracam sie do
jednonikowców.
Nie jestem tu częstym gościem, nie zakładam swoich tematów, bo czułabym się
zobowiązana do podtrzymywania ich, uczestniczenia w dyskusji /na co zwykle
nie mam czasu/ ale czasem jeśli temat mnie poruszy - poruszam i ja ten temat.
Czasem wolę poczytać. I niestey, widzę tu często tzw. sępy forumowe.
Czyhające nie tylko na cudze błędy stylistyczne, ortograficzne
i "przejęzyczenia" ale też na cudze "kwiatuszki" z prywatnego życia. Napisze
dziewczyna, że chorowała na bulimię, leczyła się z depresji, ma problemy z
chłopakiem, czuje się niedowartościowana, zastanawia się jak postąpić z
dzieckiem i taki forumowy sęp wisi nad każdą jej wypowiedzią i jak na padlinę
rzuca się by jej wypomnieć i naubliżać. Nie musi być "na temat" byle dobitnie
i chamsko. Nie mam pojęcia czy zdaje sobie on sprawę,że świadczy to włącznie
o jego braku kultury, taktu i prymitywiźmie.Trudno to inaczej nazwać.
Człowiek normalny i przeciętnie inteligentny wie, że jeśli nie ma nic do
powiedzenia to nie powinien się odzywać.
Może należy ignorować takie "wstawki". Po prostu traktowć je tak jakby ich
nie było bo efektem włączania się w forumowe "pyskówki" jest to, że trudno
pod swoim nikiem napisać cokolwiek o sobie. Tak być nie powinno. Niektórzy
zakładają prywatne forum by uciec przed tym ale to chyba nie o to chodzi by
nawet w necie dyskutować w jednym gronie.
Pozdrowienia dla wszystkich, którzy chcą i potrafią dyskutować.
Obserwuj wątek
    • pajdeczka Pajdokracja 10.03.03, 13:08
      I dlatego Leno byłoby mi miło, gdybyś zechciała odwiedzić moje forum. Na pewno
      nie będziesz żałowała. Już dawno chciałam Cię zaprosić, ale piszesz
      nielogowana. Nie wiem, co jest przyczyną nielogowania, ale bez tego nie
      będziesz mogła wejść na Pajdokrację. A znajdziesz to forum w dziale "Ukryte".
      Pozdrawiam
      • Gość: tralalumpek Re: Pajdokracja IP: 217.13.182.* 10.03.03, 13:45
        pajdeczka napisała:

> I dlatego Leno byłoby mi miło, gdybyś zechciała odwiedzić moje forum. Na
        pewno
        > nie będziesz żałowała. Już dawno chciałam Cię zaprosić, ale piszesz
        > nielogowana. Nie wiem, co jest przyczyną nielogowania, ale bez tego nie
        > będziesz mogła wejść na Pajdokrację. A znajdziesz to forum w dziale "Ukryte".
        > Pozdrawiam

kochana pajdeczko i ty to mowisz a raczej piszesz?
        a zagladnij na watek o bizuterii, znowu kogos niepotrzebnie atakujesz i po co
        pozdrawiam
        • pajdeczka Re: Pajdokracja 10.03.03, 15:39
          Gość portalu: tralalumpek napisał(a):

> pajdeczka napisała:
          >
          > > I dlatego Leno byłoby mi miło, gdybyś zechciała odwiedzić moje forum. Na
          > pewno
          > > nie będziesz żałowała. Już dawno chciałam Cię zaprosić, ale piszesz
          > > nielogowana. Nie wiem, co jest przyczyną nielogowania, ale bez tego nie
          > > będziesz mogła wejść na Pajdokrację. A znajdziesz to forum w dziale "Ukryt
          > e".
          > > Pozdrawiam
          >
          >
          > kochana pajdeczko i ty to mowisz a raczej piszesz?
          > a zagladnij na watek o bizuterii, znowu kogos niepotrzebnie atakujesz i po co
          > pozdrawiam

Ha, i takie pytanie brałam pod uwagę, kiedy dogryzałam Negrze28. Wkurzyła mnie
          w wątku o pisaniu na forum na koszt pracodawcy, więc sobie ulżyłam. A co, nie
          wolno mi?
          • Gość: tralalumpek Re: Pajdokracja IP: 217.13.182.* 10.03.03, 15:45
            pajdeczka napisała:

>
            > Ha, i takie pytanie brałam pod uwagę, kiedy dogryzałam Negrze28. Wkurzyła
            mnie
            > w wątku o pisaniu na forum na koszt pracodawcy, więc sobie ulżyłam. A co,
            nie
            > wolno mi?

ale to jest pajdeczka straszliwa niekonsekwencja w postepowaniu!!!! w
            nastepnym watku do Leny robisz sie tak mila i swieta i umywasz raczki na temat
            dokuczania, chyba jednak ta aureola nad glowa twoja nie swieci sie nie dlatego
            ze zarowka sie przepalila tylko ze ty po prostu nie jestes aniolkiem....
            • pajdeczka Re: Pajdokracja 11.03.03, 14:54
              Gość portalu: tralalumpek napisał(a):

>
              > ale to jest pajdeczka straszliwa niekonsekwencja w postepowaniu!!!! w
              > nastepnym watku do Leny robisz sie tak mila i swieta i umywasz raczki na
              temat
              > dokuczania, chyba jednak ta aureola nad glowa twoja nie swieci sie nie
              dlatego
              > ze zarowka sie przepalila tylko ze ty po prostu nie jestes aniolkiem....

Wręcz przeciwnie. Jestem bardzo konsekwentna. Dla Leny jestem zawsze bardzo
              miła (niech to potwierdzi), bo poznałam ją już dawno, jaką mądrą kobietę.
              Co do Negry wystarczył mi jej jeden wątek, no i może drugi o biżuterii, żeby
              wyrobić sobie zdanie.
              A o co chodzi z tym aniołkiem?
      • Gość: Lena Re: Pajdokracja IP: 80.48.96.* 10.03.03, 13:45
        pajdeczka napisała:

> I dlatego Leno byłoby mi miło, gdybyś zechciała odwiedzić moje forum. Na
        pewno
        > nie będziesz żałowała. Już dawno chciałam Cię zaprosić, ale piszesz
        > nielogowana. Nie wiem, co jest przyczyną nielogowania, ale bez tego nie
        > będziesz mogła wejść na Pajdokrację. A znajdziesz to forum w dziale "Ukryte".
        > Pozdrawiam

Dziękuję za zaproszenie. Jakiś czas temu zalogowałam się i założyłam adres bo
        zamierzałam Ciebie odwiedzić na Twoim forum. Teraz zrobię to na pewno.
        Wcześniej nie logowałam się, bo już mam kilka adresów i służbowych i
        prywatnych, że aż strach mnie ogarnia, że w pewnym momencie je pozapominam.
        Zamki szyfrowe w pracy, w każdy program w służbowych komputerach wchodzę swoimi
        hasłami /muszę zmieniać je co miesiąc/, PIN-y do kart, PIN do "komórki".
        Zdarzyło mi się zastanawiać jaki PIN trzeba wrzucić by otworzyć mikrofalówkę,
        usiłowałam już otworzyć pilotem do centalnego zamka w samochodzie windę w
        pracy. Pozdrowienia.
    • Gość: manders Re: Sępy forumowe IP: 213.231.15.* 10.03.03, 13:17
      Ja jestem nikozmienny ale moje nazwy sa według pewnego clue raczej trudnego do
      uchwycenia, ale jak ktos chce to niech sie doszukuje. Zmieniam nicki bo
      traktuję internet a w szczególności przeróżne fora dośc lekko, a poza tym nie
      chce uledz iluzji iż jestem gdzies tam wazny bo rozpoznawalny. Dla niektórych
      jak sadze stałośc niku to jak niezmienność nazwiska czyli tozsamości. Mnie to w
      internecie zupełnie nie potrzebne, bo nie zagladam tu by pełnic jakąś rolę itp.
      Sam watki tez zakładam i wcale nie czuje sie zobowiazany do ich pompowania.
      Czasem jak mnie cos najdzie to sie czepiam, ale zawsze zgodnie z normami.
      Czasem moja zaczepka to zwykła prowokacja i żyje karmiona odpowiedziami
      zaczepionego. Stad nalezy tez wyciagnac wnioski na temat reakcji na zaczepki
      innych
      • pajdeczka Re: A może forumowe tchórze? 10.03.03, 15:44
        Gość portalu: manders napisał(a):

> Ja jestem nikozmienny ale moje nazwy sa według pewnego clue raczej trudnego
        do
        > uchwycenia, ale jak ktos chce to niech sie doszukuje. Zmieniam nicki bo
        > traktuję internet a w szczególności przeróżne fora dośc lekko, a poza tym nie
        > chce uledz iluzji iż jestem gdzies tam wazny bo rozpoznawalny. Dla niektórych
        > jak sadze stałośc niku to jak niezmienność nazwiska czyli tozsamości. Mnie to
        w
        >
        > internecie zupełnie nie potrzebne, bo nie zagladam tu by pełnic jakąś rolę
        itp.
        >
        > Sam watki tez zakładam i wcale nie czuje sie zobowiazany do ich pompowania.
        > Czasem jak mnie cos najdzie to sie czepiam, ale zawsze zgodnie z normami.
        > Czasem moja zaczepka to zwykła prowokacja i żyje karmiona odpowiedziami
        > zaczepionego. Stad nalezy tez wyciagnac wnioski na temat reakcji na zaczepki
        > innych

Tym samym dajesz mi prawo abym Ciebie posądziła o wątki skierowane przeciwko
        mojej osobie. Właśnie o to chodzi w pisaniu na forum, żeby cały czas być sobą,
        jak w życiu, Nie widzę większej różnicy między traktowaniem ludzi w realu i na
        forum. Jeśli mi się ktoś nie podoba w realu to daję mu to do zrozumienia jak ta
        określonym imieniu i nazwisku. To samo na forum. Dlaczego mam komuś przywalać
        pod innymi nickami? Stać mnie na odwagę.
        • Gość: manders Re: A może forumowe tchórze? IP: 213.231.15.* 10.03.03, 16:06
          No właśnie droga pajdeczko pisząc o tych którzy lubia istnieć zawsze wszędzie i
          koniecznie, nawet w internecie miałem na myśli takż i ciebie. I powiedz mi
          dlaczego wydaje ci sie że wszystkim tak strasznie jesteś sola w oku że beda na
          ciebie paszkwile pisac. Jesli o mnie chodzi to powiem ci że to nie moja liga.
          Ty masz oczywiście wszystko dom, męża, dzieci, być może pracę no i NICK W
          INTERNECIE, a ja jestem tchórzem :)) i sie ciebie boję drrrrrrrrrrr.
          • pajdeczka Re: A może forumowe tchórze? 11.03.03, 14:50
            Gość portalu: manders napisał(a):

> No właśnie droga pajdeczko pisząc o tych którzy lubia istnieć zawsze wszędzie
            i> koniecznie, nawet w internecie miałem na myśli takż i ciebie. I powiedz mi
            > dlaczego wydaje ci sie że wszystkim tak strasznie jesteś sola w oku że beda
            na ciebie paszkwile pisac. Jesli o mnie chodzi to powiem ci że to nie moja
            liga. Ty masz oczywiście wszystko dom, męża, dzieci, być może pracę no i NICK
            W INTERNECIE, a ja jestem tchórzem :)) i sie ciebie boję drrrrrrrrrrr.

Mam przede wszystkim pracę! W dzisiejszych czasach chyba taką kolejność się
            preferuje? A Ty nie masz nic i dlatego namawiam, abyś miałam chociaż jedną
            rzecz na własność - zalogowanego nicka. Zobaczysz, jakie "piękne" będzie
            wówczas życie na forum.
            • Gość: manders Re: A może forumowe tchórze? IP: 213.231.15.* 11.03.03, 15:15
              Skąd wiesz czego nie mam. A co do reszty to eeeetam.
    • matrek Coś w tym jest 10.03.03, 13:17
      Dodam tylko, że to co mówimy o kimś, więcej mowi o nas niż o tym kimś.,
      • Gość: nemezis Re: Coś w tym jest IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 10.03.03, 13:53
        teoretyzowanie;forum jak zycie gdzie znalezc mozna jednostki o
        najprzerozniejszych temperamentach ,inteligencji i zdolnosciach a to ze
        znajdzie sie spora grupa nieustabilizowanych emocjonalnie swiadczy tylko
        dobrze o tym forum bo to sygnal ze forum zyje,choruje i ma sie raz dobrze a
        raz nie w przeciwienstwie do lukrowanych prywatynch kolek wzajemnej adoracji
        gdzie tworca forum czujac sie panem i wladca kontroluje,nadzoruje i poddaje
        ostrej cenzurze wypowiedzi zapraszanych rozmowcow.To forum to dobra szkola jak
        rozmawiac z wszelkimi odmianami dewiacji ,jak chronic wlasna tozsamosc ,na ile
        ufac nieznajomym itd,itd.Nie wszyscy tez sa zimni ,niczuli czy
        nienawistni .Kazda dyskusje podejmujemy na wlasne ryzyko tak jak kazda
        znajomosc w zyciu.Tu mozna odejsc w zyciu nie zawsze jest to mozliwe.I na
        koniec jesli to forum pomaga tym "aniolkowatym" i tym z piekla rodem to brawa
        dla tego forum nawet jesli znajdzie sie kilku sponiewieranych.
    • goga.74 Re: Sępy forumowe 10.03.03, 14:00
      Kolejna kategoria to Forumowi Moralizatorzy. Forumowy Foralizator zajmuje sie
      wyszukiwaniem postow
      forumowego_sepa/wielonickowcka/jednonickowca_podejrzanego_o_wielonickowosc i
      dopisywaniem do nich swoich
      uwag. Z reguly uwaga sklada sie z dwoch czesci: charakterystyki sepa (zapewne
      jest pryszczatym nastolatkiem)
      i rady typu "zajmij sie czyms innym niz forumowaniem" czy "zaraz przyjda pewnie
      Twoi rodzice i wylacza Ci
      ten komputer".
      Wielonickowcom i jednonickowcom_podejrzanym_o_wielonickowosc Forumowy
      Moralizator doradza konsultacje u psychologa.
      Nastepnie nastepuje wymiana zdan miedzy stronami, z coraz ciekawszymi epitetami
      ktora przyciaga "gapiow"
      i watek cieszy sie duza popularoscia.
      Tak jak sep czuje sie dowartosciowany gdy komus dokopie, tak moralizator pewnie
      czuje sie lepiej gdy
      komus zwroic uwage. Gdy zabraknie
      sepa/welonickowca/jednonickowca_podejrzanego_o_wielonickowosc,
      moralizator czasem teski za nim. Pojawiaja sie watki "Gdzie sie podziewa
      nasz/nasza..." i tym podobne.

Lenus, to oczywiscie nie do Ciebie. Zgadzam sie z Toba, ale tez uwazam, ze
      takie watki jak ten niczemu nie sluza.
      • goga.74 i na koniec mialo byc oczywiscie ":-)" n/txt 10.03.03, 14:02
        • Gość: Lena Re: i na koniec mialo byc oczywiscie ':-)' n/txt IP: 80.48.96.* 10.03.03, 14:44
          Ja właśnie zwróciłam się do tych moralizatorów, bo ignorowali takie "wstawki",
          by napisali coś ad rem jakby tej "wstawki" nie było. Pewnie masz rację, że to
          nic nie da ale próbujmy ... :))))))
    • lyche1 Re: Nic dodać nic ująć :) 10.03.03, 17:10
      Gość portalu: Lena napisał(a):

>.. i taki forumowy sęp wisi nad każdą jej wypowiedzią i jak na padlinę
      > rzuca się by jej wypomnieć i naubliżać. Nie musi być "na temat" byle obitnie
      > i chamsko. Nie mam pojęcia czy zdaje sobie on sprawę,że świadczy to włącznie
      > o jego braku kultury, taktu i prymitywiźmie.Trudno to inaczej nazwać.
      > Człowiek normalny i przeciętnie inteligentny wie, że jeśli nie ma nic do
      > powiedzenia to nie powinien się odzywać.
      > Może należy ignorować takie "wstawki". Po prostu traktowć je tak jakby ich
      > nie było bo efektem włączania się w forumowe "pyskówki" jest to, że trudno
      > pod swoim nikiem napisać cokolwiek o sobie. Tak być nie powinno. Niektórzy
      > zakładają prywatne forum by uciec przed tym ale to chyba nie o to chodzi by
      > nawet w necie dyskutować w jednym gronie.
      > Pozdrowienia dla wszystkich, którzy chcą i potrafią dyskutować.

Może tylko że wielokrotny brak reakcji z mojej strony na takie teksty
      (sytuacje opisywane przez Lenę) jest podyktowany MOIM wrodzonym takrem i
      umiłowaniem spokoju. Zresztą jedno z moich ulubionych przysłów mówi : Głupi
      nie zrozumie; mądry nic nie powie.
      Pozdrawiam wszystkich, mimo wszystko :)
    • anahella Re: Sępy forumowe 10.03.03, 22:20
      Kiedys reagowalam na "lacine", ale reakcje wywolywaly kolejne chamskie odzywki,
      wiec postanowilam ze nie bede robic z siebie uzywki dla chamstwa.
      • Gość: Sęp forumowy Re: Sępy forumowe IP: *.acn.pl 11.03.03, 20:07
        anahella napisała:

> Kiedys reagowalam na "lacine", ale reakcje wywolywaly kolejne chamskie
        > odzywki,wiec postanowilam ze nie bede robic z siebie uzywki dla chamstwa.

Zrób z siebie używkę dla męskiego fiuta to może wreszcie schudniesz
        • lyche1 Re: Tu padliny nie uświadczysz 11.03.03, 20:49
          samo żywe mięsko. Wiec fora ze dwora
    • lyche1 Re: Postanowiłam 18.03.03, 21:48
      że bedę coponiektórym podtykać tę wypowiedź Leny pod nos.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka