mala_mee 06.11.06, 12:30 Nie lubie tego określenia. Nie wiem dlaczego, racjonalnych argumentów brak. czy ktoś ma podobnie??? Czy jestem wyjątkiem??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kobieta_na_pasach Re: Druga połówka 06.11.06, 12:33 mala_mee napisała: > Nie lubie tego określenia. Nie wiem dlaczego, racjonalnych argumentów brak. > czy ktoś ma podobnie??? Czy jestem wyjątkiem??? ja bym padla po drugiej polowce. Odpowiedz Link Zgłoś
mala_mee Re: Druga połówka 06.11.06, 12:34 Obawiam się, że ja bym juz po pierwszej :))) a nawet wcześniej... Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Druga połówka 06.11.06, 12:34 ja nie przepadam. i nie dlatego, że połowy mogą być tylko dwie, a ja miałam tych połówek trochę więcej ;) to określenie sugeruje, że człowiek jest niepełny, kiedy jest sam. i to mi się nie podoba. ale jeśli chodzi o pokrewieństwo dusz, to przyznaję, to sformułowanie ma sens. no bo jak mówić? 'mój bliźniak astralny'? :) Odpowiedz Link Zgłoś
mala_mee Re: Druga połówka 06.11.06, 12:35 Człowiek jest całością sam sobie. Partner partnerem ale te połówki są dla mnie przegiete... Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Druga połówka 06.11.06, 12:55 to jest strasznie stare skojarzenie, chyba u Platona było o tym, więc nie wiem, czemu się gniewasz na starego filozofa. W końcu jedni lubią Platona inni wolą o sobie myśleć jako o monadzie (to z Leibnitza). Odpowiedz Link Zgłoś
aiczka Re: Druga połówka 06.11.06, 13:01 Ja na to patrzyłabym tak, że nie znalazłaś drugiej połowy, tylko osoby, które się nimi wydawały ^_^. Mnie irytuje stosowanie określenia "moja druga połówka pomarańczy" (pierwszą zjadłam? mam dziwne seksualne marzenia na temat cytrusów?). Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: Druga połówka 06.11.06, 13:01 Wyjatek? Ja bym zaryzykowal stwierdzenie "dziwak". Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: Druga połówka 06.11.06, 13:28 jak slysze np. pytanie "Gdzie Twoja 2 polowka?" to pytam czy ktorejs czesci ciala nie mam?bo moze z roztargnienia jakas czesc zostawilam w domu. no czy ja jestem jakas wybrakowana?czy mi trzeba faceta do tylka uczepic,zebym byla pelna? nielubie tego okreslenia, nie jestes wyjatkiem :D czuj sie pocieszona,jesli nie bylas :D Odpowiedz Link Zgłoś
lilarose Re: Druga połówka 06.11.06, 15:20 Jak mój szef mnie zapytał, czy mam swoją połówkę, miałam skojarzenia rodem ze sklepu monopolowego :))) Odpowiedz Link Zgłoś