izabellaz1 09.11.06, 15:02 Kurczę. Siedzę sobie przy kompie i mam takie lodowate dłonie, że aż mi zimno jak się nimi dotknę:/ Zaczęło się - zima. Wam też tak marzną kończyny czy to ja taka lodówka samonośna jestem??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaktusik0 Re: lodowate dłonie:/ 09.11.06, 16:34 mam tak samo :] w zeszłym roku pokusiłam się o zmierzenie temperatury moich palców (ściskając w łapce termometr). Miały jakieś 24stopnie. Na pocieszenie zostaje tylko to że w tym roku zima ma być łagodna... Odpowiedz Link Zgłoś
krwawabestia Re: lodowate dłonie:/ 09.11.06, 16:35 macie problemy z układem krazenia do lekarza ale juz Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: lodowate dłonie:/ 09.11.06, 18:47 bestia jak miło, że ktoś tu na forum się nami-zmarźluszkami przejmuje;P Odpowiedz Link Zgłoś
krwawabestia Re: lodowate dłonie:/ 09.11.06, 22:16 no bo jestem sympatycznym facetem :) Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: lodowate dłonie:/ 09.11.06, 22:18 Ależ nawet nie śmiem w to wątpić;) Odpowiedz Link Zgłoś
enigma_87 Re: lodowate dłonie:/ 09.11.06, 16:35 ja tez tak mam...nawet w tej chwili jak tu piszę ;) co więcej - ja mam jeszcze lodowate stopy. Znajoma lekarka powiedziała mi,że jest to problem związany z zaburzeniami krążenia, lecz nic poważnego. I nie wiem czy ma to coś wspólnego z zimą...ja tak mam cały rok. Najlepiej idź teraz do łazienki,wygrzej dłonie w ciepłej wodze, wytrzyj dokładnie i posmaruj kremem. Powinno pomoc! Odpowiedz Link Zgłoś
krwawabestia Re: lodowate dłonie:/ 09.11.06, 16:36 a mierzysz sobie regularnie cisnienie? Odpowiedz Link Zgłoś
m_buziaczek Re: lodowate dłonie:/ 09.11.06, 17:51 Również miałam taki problem i ja w/w są to problemy z krążeniem. Zaczęłam brać codziennie po jednej tabletce Ginkgo Biloba. Na początki sceptycznie podeszłam do tego reklamowanego preparatu. Jednak pomógł. Oprócz poprawienie krązenia ma inne dobre właściwości i jest to tabletki na bazie ziół. Poprawia m. in.: -w celu usprawnienia krążenia mózgowego o obwodowego; -przy trudnościach z koncentracją, pamięcią i roztargnieniu; - dla poprawy zdolności intelektualnych; - dla eliminacji przykrych dolegliwości (uczucie lęku, zawroty głowy, szumy w uszach, zaburzenia snu). Polecam bardzo dobry. Mnie osobiście pomógł. Odpowiedz Link Zgłoś
cala_w_kwiatkach Re: lodowate dłonie:/ 09.11.06, 22:46 m_buziaczek napisała: Zaczęłam > brać codziennie po jednej tabletce > Ginkgo Biloba. jest to > tabletki na bazie ziół. chyba na bazie Ginkgo, a jakie tam ziola sa jeszczE? Odpowiedz Link Zgłoś
m_buziaczek Re: lodowate dłonie:/ 09.11.06, 23:07 Tak, wyciąg z drzewa ginkgo. Źle się wyraziłam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
heart_of_ice Re: lodowate dłonie:/ 09.11.06, 17:46 ja tez mam zawsze zimne i stopy i nos tez:) ponoc to na przyklad od niskiego cisnienia (ja takie mam) metoda? ponoc po pierwsze: wiecej ruchu po drugie: jakis przenosny piecyk... faceci niezle grzeja;) Pauli -- bywam na Łysej Górze:) Odpowiedz Link Zgłoś
m_buziaczek Re: lodowate dłonie:/ 09.11.06, 17:55 Oprócz poprawienie krązenia ma inne dobre właściwości i jest to tabletki na bazie ziół. *Oprócz poprawienie krązenia ma inne dobre właściwości i są* to tabletki na bazie ziół... hhaha. Oj, jeszcze muszę troszkę ich wziąć ;) hahah Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
varna771 Re: lodowate dłonie:/ 09.11.06, 18:00 niestety ja tez mam ten problem.Dłonie mam zimne nawet latem,jak kogoś poznaje lub witam się i podaje reke to prawie kazdy mówi mi ,że mam lodowate rece wtrącając żart ,że niby czegoś brakuje...:) a od trzech tygodni mój kciuk jest jak gdyby martwy nie mam w nim czucia(nie wiem jak to opisać)mniej więcej to takie uczucie jak po wizycie u dentysty,który znieczulił ząb wtedy dziąsło jest tez takie drętwe.Ponoc to też problem z krązeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
m_buziaczek Re: lodowate dłonie:/ 09.11.06, 18:06 Słuchajcie haha, a ja słyszałam, że osoby, które mają chłodne dłonie, to mają za to gorące serca haha ;). Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: lodowate dłonie:/ 09.11.06, 19:52 to jest też zwiazane z niskim ciśnieniem Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: lodowate dłonie:/ 09.11.06, 20:43 Przypuszczam, że raczej tak choć nie do końca. Przeważnie ciśnienie mam ok. Czasem za niskie ale bez przesady:) Za to w związku z powyższym możemy sobie pić bezkarnie kawę i popijać whisky;))) Odpowiedz Link Zgłoś
laura771 Re: lodowate dłonie:/ 09.11.06, 21:00 Dziewczyny, wiecie, odkąd pamiętam zawsze miałam lodowate dłonie i stopy. Zaszłam w ciążę, niestety w 7tc poroniłam. Szukając przyczyn takiego nagłego poronienia, odkryłam że poronienie wystąpiło z powodu tarczycy. Poszłam do endokrynologa, biorę tabletki. Wyobraźcie sobie, że od tej pory nie mam problemu zimny dłoni i stóp. Endokrynolog powiedziała, że powodem tego też była tarczyca. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus_yonderboy Re: lodowate dłonie:/ 09.11.06, 21:28 heh mnie babcia powiedziała żebym nie ufał tym kobietom co ni mają zimnych rąk i tej wersji się bede trzymał Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: lodowate dłonie:/ 09.11.06, 21:58 No to widzisz jaki krąg "zaufanych" kobiet znalazłeś;P? Odpowiedz Link Zgłoś